Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:27
- Nahlásit

Vy zase grafomaníte... Na to mi ani ten "odpočinkový čas" (Fany a Night spí a Vilík poslouchá u sebe v pokojíčku písničky a leží v posteli) nestačí
Dopoledne malý okruh (ale ten napínavý, co chudák Night brečí cestou dolů) Prachovskýma skalama... Krása. Některé části absolvovat s naší "velkou trojkou" byla fakt psina... Pak ještě nafotit dítka s kusem lana na skále (aby prababičky měly nad čím vzdychat) a oběd jsme stihli už doma (jen jsem ohřála včerejší výtvor).
Zatím bez jediné slzy a noc bez jediného probuzení (jen já je chodila stále kontrolovat a přikrývat...)

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:36
- Nahlásit

"Divocí" koně nás provázeli na výletech ve Walesu, Skotsku, Gargánu... vždycky pohodáři. I krávy s telaty doprovázení na pastvině obřím býkem nás nechali projít ohradou (já červenou bundu a Betu na vodítku !!!) No ale nemohli jsme tušit, že Britové ohrady neřeší a značené stezky vedou skrz...

ten býček na druhé fotce tedy až tak přátelsky nevypadal... taky neměl své stádo, byl to plemenný býk v Bergundsku

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:38
- Nahlásit

Xerxová
Zatím bez jediné slzy a noc bez jediného probuzení (jen já je chodila stále kontrolovat a přikrývat
naše babi dneska taky hlídá naštěstí jen jednu trpajzlici ráno jsme spolu snídaly... vtipná byla..mále mě zaskočila snídaně...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:42
- Nahlásit

Fifi
tos onehda potkala pri venceni, ze?

my s vero potkali lepsejsi posledne, na voditku

Xerxová
co ditko na skale, jak se mu to libilo? jinak supr, ze dobre spi a nebreci po mamince

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:43
- Nahlásit

Fifi
Do cervna zase vystarano.

ale ne, já myslela, že máš tak jen tu jarní.

To se to stava casto, vid.
no jo ale tak tady píšu třikrát, že tady už nějaký stádo koní a to zdivočelých tedy žije, v lese a tak já nevim jak huž to mám udělat, aby to bylo dobře srozumitelný kde dělám chybu?

y vole nevím jak vostatní ale já pracující na 6 frontách vás datlice dočítat fakt nestíhám..krom toho sem jako fakt netušila že tu žile stádo koňů volně už dlouho.

pani dyk i vám jsem to právě předtím zdůraznila
páč sem byla jelito pitomý mladý nezkušený a ten kůň se cejtil ohroženej a tak proto tasil zuby

no bať. Jenže si myslím, že bude trochu rozdíl mezi koněm v lidský společnosti chovaným a hřebcem, který žije bez kontaktu s lidma, má svoje stádo, svoje teritorium a v době říje bude setsakramentsky vostrej. Ten se nebude cejtit ohroženej, ten to vezme rovnou do útoku a jááááááááááááááááááá bych nechtělááááááááááááááá aby mě honiiiiiiiiiiiiiiiiil!! Vlk mě honit nebude, ale konik - stejně jako ten žubr, klinďo pinďo

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:43
- Nahlásit

Xerxová
ten býček na druhé fotce tedy až tak přátelsky nevypadal... taky neměl své stádo, byl to plemenný býk
nééééé zlatý koně!! todle potkat tak bych se posr...strachy!!!

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:46 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

PetraK
pani dyk i vám jsem to právě předtím zdůraznila
párdoon hlava to nestihla registrovat... někde se to info utopilo v mozkomíšním moku...

který žije bez kontaktu s lidma, má svoje stádo, svoje teritorium a v době říje bude setsakramentsky vostrej. Ten se nebude cejtit ohroženej, ten to vezme rovnou do útoku a jááááááááááááááááááá bych nechtělááááááááááááááá aby mě honiiiiiiiiiiiiiiiiil!! Vlk mě honit nebude, ale konik - stejně jako ten žubr, klinďo pinďo

no dyk to řikám že tu začíná nový plemeno koní..bojový tady u nás je prostě možný všecko

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:46
- Nahlásit

čaj nevěšeli jsme dítka - stačilo je na skálu s lanem postavit... Přeci jen jsou to trpajzlíci a hlavně byla dost zima. Mezi skalama nesvítilo slůňo a noční mráz skály dobře vychladil... Ale bylo to fajn.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:47
- Nahlásit

Xerxová

ty vado z toho tělesa bych měla strach
s volným stádem doopravdy divoce žijích koní já osobně zkušenost nemám, otázka je, zda ti koně v Británii byli fakt divocí, nebo jen volně žijící a kontakt a nějkaou péči od člověka měli? Tohle stádo o kterým tu byla zmínka ten kontakt s lidmi ztratilo. Jako nebylo to o tom, že by útočili na všechno co se hlo , ale prý si hájil svoje.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:50
- Nahlásit

Fajka
párdoon hlava to nestihla registrovat... někde se to info utopilo v mozkomíšním moku...

já už se trochu začínám bát svýho písemnýho projevu právě, tuhle jsme něco vysvětlovaly s mayo birmě a nedobraly jsme se a tetkon tady koně a taky dokola, tak já si asi nařídim bobřika mlčení.
Ale to by mohlo ublížit Maye, ona má s bobrama myslim problém

Xerxová

hásky si to užíváte výletění a dovču.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:51
- Nahlásit

Xerxová
ale i tak to pro ditka asi bude zabava a ty fotky fakt potesi vsechny

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:54
- Nahlásit

a tak tady je třeba docela zajímavý čtení týkající se i koňských stád
http://www.equichannel.cz/konska-rodina-a-jeji-eto logie

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:55
- Nahlásit

švédské jazykolamy, můžete vyzkoušet
ten poslední je fakt zajímavej

Knut satt vid en knut och knöt en knut. När Knut knutit knuten var knuten knuten.
(Knut seděl v koutě a vázal uzel. Když Knut uzel uvázal, byl uzel uvázaný.)

Farfar, får får får? Nej, får får inte får, får får lamm.
(Dědečku, mají ovce ovce? Ne, ovce nemají ovce, ovce mají jehňata.)

I åa ä e ö å i öa ä e å.
(Na řece je ostrov a na ostrově je řeka.)

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:56
- Nahlásit

PetraK
už se trochu začínám bát svýho písemnýho projevu právě, tuhle jsme něco vysvětlovaly s mayo birmě a nedobraly jsme se a tetkon tady koně a taky dokola, tak já si asi nařídim bobřika mlčení.
Ale to by mohlo ublížit Maye, ona má s bobrama myslim problém

ale tak jistěěěě... ty jsi v pořádku a my všichni jsme divný

Maye, ona má s bobrama myslim problém
holení by nepomohlo ?

Darenka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:58
- Nahlásit

Fifi
jejda, alergie je sviňa. Máš to jen na jaře nebo v průběhu roku se přidávají i další alergeny?
Držím palce, ať tě to moc netrápí.
PetraK
jaké jsou či můžou být tvé potíže
od stolu to vypadá že:
a) při nesouvisející operaci před lety se poskládala zpátky střeva nešikovně zpátky
b) problémy s tračníkem
c) je tam něco, co tam být nemá

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:02
- Nahlásit

PetraK
tak tak, žádnýho bobra tady

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:04
- Nahlásit

Fajka
holení by nepomohlo

utopil by se voholenej bobr?

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:09
- Nahlásit

cernej caj
a neni to o vejsce? pac tezko muzou udelat impuls tak at srna a prase projdou ale kun nee.
no taky mě napadlo jedině že by o vejšce, ale... kůň se neohne?

PetraK
ale není to jen pro začátek? než se aklimatizujou?
tak já nevím víc, než je v tom článku.
ale chápala jsem to ajko trvalé. jen fakt vůbec nechápu, jak by to chtěli udělat, aby srny prošly, koně ne.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:10
- Nahlásit

Fajka
a my všichni jsme divný

ne-e, tak to nemyslím, rozhodně.

Darenka
od stolu to vypadá že:

aha, a co obnáší varianta a + b? Céčko mě nezajímá, páč to neberu, že by přicházelo v úvahu, s tim vůbec nepočítej.

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:11
- Nahlásit

Jinak jsem jednou procházela pastvinama s kravami a bejky... teda bez psa a ani ne v červeným, ale báli jsme fšici včetně domorodce
Jestli lepší to než kanec, netuchám...

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:12
- Nahlásit

Maya
utopil by se voholenej bobr?

samozřejmě, dostal by křeče ze zimy!

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:13
- Nahlásit

Maya
tak tak, žádnýho bobra tady

to už je dneska, tuším dost přežitek

Vero
jak by to chtěli udělat, aby srny prošly, koně ne.

taky netůchám páč třeba s normální ohradou je to jasný
jako na Xaverově - koně velcí ohradou neprošli a smraďoch poník, kašpar a zákeřná bestie, si dělal výšlapy do okolí, páč on tou výškou právě prošel, když se trochu skrčil a že na to přišel velmi rychle, zmeteček . jenže s eletrikou to je o něčem jiným, tam nemám představu, ale........... třebas na Šumáku a tak jak jsou pastviny pro krávy, třeba si to uměj místní srny pořešit????

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:15
- Nahlásit

Vero
samozřejmě, dostal by křeče ze zimy!
takze v lete se neutopi

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:16
- Nahlásit

Vero

Jinak jsem jednou procházela pastvinama s kravami a bejky... teda bez psa a ani ne v červeným, ale báli jsme fšici včetně domorodce

šli jsme se ségrou a Ešusem. Soused má stádo krav a bejka - obřího. Vypálil a my taky, nevěřila jsem, že ho ta elektrika zastaví, byl šíleně rozjetej. Naštěstí to koupil rovnou přímo do čumáku a to ho zastavilo. Nějak se mi nechce věřit, že kdyby to koupil třeba do krku, že ho to zastaví?????????????? fuj, nepříjemný. No a pak už se mi nepodařilo Ešusovi vysvětlit, že kravičky jsou kamarádi

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:19
- Nahlásit

PetraK
to už je dneska, tuším dost přežitek
jj tohodle bobra sem myslela

Nějak se mi nechce věřit, že kdyby to koupil třeba do krku, že ho to zastaví?????????????? fuj, nepříjemný. No a pak už se mi nepodařilo Ešusovi vysvětlit, že kravičky jsou kamarádi
no a to si vem některý turistický trasy vedou krz vohrady!!
já byla taky vloni při postrachy , když sem tudyma musela jít

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:20
- Nahlásit

hele http://www.pferdesafari.cz/

Darenka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:29
- Nahlásit

PetraK
co obnáší varianta a + b
to zatím netuším a pan dr.to asi začne řešit až po výsledku CT

denyk
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:30 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

Mazejte všecky ven a povinně!
Že to vzkazuju všem nadřízeným

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:45
- Nahlásit

Darenka

to zatím netuším a pan dr.to asi začne řešit až po výsledku CT

dobře Darenko, tak já prostě začínám držet pevně ty palce ať se to podaří vyřešit tou nejjednodušší cestou ano?

denyk

Že to vzkazuju všem nadřízeným

kam, do nemocnice, nebo do zahraničí, neni tu ani jeden

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:47
- Nahlásit

zajímavý k těm alergiím
http://zdravi.e15.cz/denni-zpravy/profesni-aktuali ty/alergiku-na-svete-pribyva-lekari-patraji-proc-1 59772

<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání