Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 351 . 352 . 353 . 354 . 355 . 356 . 357 . 358 . 359 . 360 . 361 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:29
- Nahlásit

birma

můžou prostě ocenit odpočinek někde v klidu a ve svym

birmo ale já nemluvím od odpočinku a ve svým přece, mluvím o uzavření psa po větší část celodenní výstavy - to je to o čem jsme s Mayou mluvily a já k tomu dodávám, že když už výstava tak uděláno tak, aby to pro toho psa o něčem bylo.
.

učit vhodné chování mezi velkým množstvím psů a lidí.
Můžu pilovat poslušnost (nebo cokoliv jiného) za extrémních rušivek

to přece můžeš i jinde ale

protože na výstavě je minimální riziko, že k nám zdálky doletí neovladatelné hovádko,

a to ti úplně nevím, vybavuje se mi výstava na Kladně - kde se kavkazáci slušně zrubali, tak že to rozhodilo celou skupinu vystavovaných psů. A nejen těch kavkazanů, ale i faraonů, co byli vedle. moc hezké to bylo.
To si radši tyhle věci udělám na táboře, kde ty lidi znám a vím o čem to tam je.
Nicméně ty mluvíš o tom, že tam jdeš se svým psem na kukačku, abys využila toho prostředí. Já mluvím o tom, co to dá psu, který je tam na výstavě a je zavřen v kleci, aby si nepocuchnul vyfrézovanej účes? A když nepůjdu až do takovýho extrému - co to dá psu člověka, který má svého psa klidně vedle své sesle, kde sedí a čte si, a i se s ním jde několikrát projít ven. CO TO DÁ TOMU PSU?? takhle strávenej den?? odhledněme od těch pár, který to může doopravdy i bavit. Mluvím o tý většině - co jim to birmo dá? krom toho psincáku? Já to pořád nevím.

birma
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:30
- Nahlásit

PetraK
Pokud bude po tu dobu v kleci, tuhle možnost rozhodně mít nebude, že ne?
jako 2 x za 13 hodin ujít 2 metry + jedno 10 minutový venčení? Pokud by byl v kleci na výstavě, tak tam Maya to venčení zmiňovala a rozhodně tam není 13 hodin v kuse, takže ujde za stejnou dobu víc než 2 metry minimálně po cestě z auta a k autu.
Třeba na nedělních trénincích je Adam v době mezi tréninkama v autě - 2 hodiny tam pokojně chrní (samozřejmě teď, při vyšších teplotách ho tam dávat nebudu), já si zatím dojdu na oběd, pokoukám na ostatní tréninky, pokecám s lidma a oba jsme spokojení. Další možnost by byla, že budeme mít jen jeden ze dvou tréninků a to by mi přišlo líto, protože jsou úplně jiné (přivolávačské hry + klikr a agility), nebo by musel celou pauzu courat se mnou, což by znamenalo, že na agi bychom neudělali vůbec nic, protože už by měl hlavu v pejru z toho. Máš pocit, že je to špatně, že chudinka spící pejsáček?
Stejně tak na táboře - večer za soumraku se zavřou psi do aut a my sedíme a drbem až skoro do rána, psi v klidu chrněj a nevypadaj, když je rozespalý berem vyčurat a spát, že by z toho měli trauma, naopak tam každej večer jdou s chutí.
Mluvila jsem o určitým pohybu prostorem, když nejsem doma, v dostahu.
A ten má Adam taky

jasně, nicméně pokud jsem v dosahu a on mi bude neustále cestovat po bytě, tak mě to prostě příjemný není. Zažila jsem to jen po tu dobu, kdy jsem si ho dovezla a to bylo prostě z nervozity. I teď, když nějak víc rotuje, tak je to u něj známka nekomfortu.
A celou dobu mluvím o kleci na výstavě/závodech/jiné akci, klec v bytě denně na pracovní dobu majitele je dost jiná liga.

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:31
- Nahlásit

cernej caj

mam tu rajce, papriku a trochu veprovyho masa na nudlicky.
z toho se dá v pohodě vykouzlit dobrej oběd, i bez smetany

Původně jsem večer vytáhla srnčí krk a rameno z divočáka na svíčkovou, že to dnes naložím a pak uklohním, pak jsem ale zjistila, že by to neměl kdo sníst

Xerxová
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:32
- Nahlásit

k tomu klidu a pohybu. Doga je relativně klidné plemeno. Takže opravdu dost času profláká na pelechu - tedy ne na jednom, střídá je. Obchází nás, nechá se podrbat, jindy chce na chvilku na zahradu - obejde ji (nebo prosviští tryskem), vyplaší kosáky, napije se u leknínů - a zase padne a třeba hodinu se nehne.
Pokud by pes byl trvale doma hodný, měla bych strach, že je přetažený. Někdy je hodný po dlouhém náročném výletu, jindy po víkendu s dětmi (kdy málo spí a všeho dění musí být).
Pokud je doma sám, tak sice hodně chrápe, ale podle babči (mají svoji domácnost v samostatné části našeho domku) někdy i štěká a hlídá u dveří do zahrady.
Prostě aktivisti byly všechny naše dogy a žádná nebyla klidový povaleč

birma
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:34
- Nahlásit

PetraK
to přece můžeš i jinde ale
řekni mi kde a hned tam jedu. Fakt jsem takový prostředí nenašla.
kde se kavkazáci slušně zrubali, tak že to rozhodilo celou skupinu vystavovaných psů
mám doufám trochu toho mozku, takže zrovna u kruhu kavkazáků bych asi svoje kejkle neprováděla.
když nepůjdu až do takovýho extrému - co to dá psu člověka, který má svého psa klidně vedle své sesle, kde sedí a čte si, a i se s ním jde několikrát projít ven. CO TO DÁ TOMU PSU?? takhle strávenej den??
A co mu dá, když budu sedět doma a číst si a on bude na pelechu?? Podle mýho na tý výstavě minimálně bude mít nový vjemy, což mu moje posezení u knížky nebo večer u kompu fakt nedá.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:43
- Nahlásit

birma
teda popravdě kdybych chodila po baráku a pes ležel jak lemra a ani by se alespoň občas nešel podívat kam jdu a co tam budu dělat a jestli tam nebude něco k jídlu, tak bych si myslela, že je mrtvej

birma
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:43
- Nahlásit

Xerxová
Pokud by pes byl trvale doma hodný, měla bych strach, že je přetažený.
tak to strach nemám. Poznám, kdy je unavenej a kdy je prostě na pelechu jen tak a připravenej na akci. Celý je to o tom, že mě vyhovuje, když se nemotá po bytě, takže celou dobu, co ho mám, náhodně odměňuju pobyt na pelechu. Takže sem tam mu tam přiletí granule, sem tam ho dojdu pomudlat a strávíme tam družnou čtvrt hodinku, sem tam ho vezmu na kratičký pocvičení, sem tam mu tam přistane hračka plněná pamlskama a děje se to víceméně právě v době, kdy je na pelechu. Takže on je tam prostě rád, protože má pelech spojenej se samejma příjemnejma věcma, který se na jinejch místech dějou výrazně méně často.
Co mě docela překvapilo je, že si tohle vztáhnul k obecnému "pelech" místo ke konkrétnímu místu v bytě, takže má rád svůj pelech ve vedlejší místnosti, kde se z těhle věcí děje minimum a má rád svůj pelech i různě v hotelích a chatkách...

birma
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:49
- Nahlásit

Maya
pes ležel jak lemra
on neleží jak lemra, jen se zdržuje na jednom místě
ani by se alespoň občas nešel podívat kam jdu a co tam budu dělat a jestli tam nebude něco k jídlu
a ví, že ať tam bude k jídlu cokoliv, tak on se k tomu nejsnáz dostane tak, že bude ležet na pelechu, protože tam přistávaj věci jako kelímek od zakysaný smetany, sem tam těstovina a podobný dobroty, co zrovna konzumuju já.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:55
- Nahlásit

denyk
ted nevim, proc bez smetany, pac tu tu mam taky nemam cibuli tak to vylepsili 3strouzky domaciho cesneku od teticky

no musis si pozvat regiment

Maya
ja vim, ze moji mrtvi nejsou pac obcas mlaskaj ja se nehnu od kompu a celej den tu sedim a oni celej den lezi na posteli, vedle ni nebo u me.

birma
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:58
- Nahlásit

cernej caj
vim, ze moji mrtvi nejsou pac obcas mlaskaj

oni celej den lezi na posteli, vedle ni nebo u me.
jsem ráda, že nemám jedinýho línýho psa

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:58
- Nahlásit

cernej caj
pac tu tu mam taky
jsem to myslela tak, že je to dobrý i bez smetany prostě nééé
no musis si pozvat regiment
no regiment je v práci, takže jindy

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:05
- Nahlásit

birma
no me adamek jako vubec neprijde jako linej ja bych teda takovyho "linyho" adamka fakt nechtela

denyk
tak to jo, si rikam, ze si smetanu vysleham a dam si s kompotem

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:10
- Nahlásit

cernej caj
k to jo, si rikam, ze si smetanu vysleham a dam si s kompotem
tak co řešíš?

ale jak tak na tebe koukám, moc toho neuvaříš, tak mu tam chňápni vajco a udělej lečo

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:10
- Nahlásit

PetraK
CO TO DÁ TOMU PSU?? takhle strávenej den??
je to den strávenej s páníčkem, Proč v tom hledat víc?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:25
- Nahlásit

denyk
dyt cela paprika a velky rajce je v pohode priloha k tem veprovym nudlickam ale jo, taky sem zvazovala ze tam hodim vajco ale to by asi s tim masem byla zvlastni kombinace

ale neumim to veprovy nejak udelat at je to mekky

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:28
- Nahlásit

cernej caj
vepřový je nejlépe udělat ať je to měkký tak na kousky,
lžíci solamylu, jedno vajco. Rozpálit pánev ale fakt rozpálit ať se maso zatáhne, pak je krásne měkoučký. Pak do toho dávám
plátky česneku, nakrájené čerstvé zelí, mrkev, pórek, žampíky,
zelenino spíš jen ohřeju aby byla křupavá a né blemcavá

Xerxová
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:29
- Nahlásit

aby bylo měkký, tak ho buď musíš rychle žehnout jako minutku, a nebo naopak poměrně dlouho dusit...

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:29
- Nahlásit

psí polštářky http://www.joanvilem.cz/Polstare_-polstarky.html?v yhledavani=&vsude=&list=2

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:30
- Nahlásit

Xerxová
tak ho buď musíš rychle žehnout jako minutku
ták

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:31
- Nahlásit

Xerxovádenyk
sem ho dala na rozpalenou panev tak to bylo dneska lepsi jak vcera, ale furt trochu kousavejsi tak zkusim priste to duseni, dik

ja mam rada taky krupavou ale ani vic udelana mi neva

Maya
ja ispredstavila polstarky ze psu

Xerxová
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:35
- Nahlásit

polštářky ze psů... Já jednou zažila výstavu dog (klubovku - v té době se vystavovalo zhruba 300 doguší), na kterou přijel zahraniční vystavovatel s obytným vozem a jako dekorace (a podložky pod dogy živé) měl vyčiněné kůže z dog bývalých... Hodně lidí to tenkrát nerozdýchalo

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:35
- Nahlásit

cernej caj
sem ho dala na rozpalenou panev tak to bylo dneska lepsi jak vcera
to chce ten solamyl a vajco pak je o hodně křehčí

Maya
já si zas představila polštářky na packách

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:37
- Nahlásit

tak volala máma, že Kim zase chrchlá, včera večer už nechrchal, tak jsem si vzala na zejtra dovolenou a uvidím, asi sjedem k vetovi, alespoň mám záminku, stejně si od rána říkám, že nejradši bych zejtra dovolenou
a určitě teda tím pádem nebude zejtra tak hezky jako dneska, ale tutově bude sněžit a lejt a tak

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:37
- Nahlásit

birma
+ jedno 10 minutový venčení?

ale má ho.

takže ujde za stejnou dobu víc než 2 metry minimálně po cestě z auta a k autu.
mně prostě nepřijde normální téměř celodenní uzavření psa do klece, byť je na to"zvyklý a je to jeho zázemí. Vnímám to prostě jinak.
tě - 2 hodiny tam pokojně chrní (samozřejmě teď, při vyšších teplotách ho tam dávat nebudu), já si zatím dojdu na oběd, pokoukám na ostatní tréninky, pokecám s lidma a oba jsme spokojení.

to je fuirt něco jinýho, než o čem mluvím já a Maya

Stejně tak na táboře

ano, tak je to i u nás - cvičí se, hraje se, odpočívá se, nejsou se mnou psi celý den. ale jak říkám, mluvíme o něčem úplně jiném.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:39
- Nahlásit

Xerxová
to je docela morbidní
ale asi by mi to nevadilo, předpokládám, že je pro ty kůže nezabil

Xerxová
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:43
- Nahlásit

Maya koukám na to stejně jako ty. Ano - já bych si na zeď kůži z Bety či Xerína rozhodně nikdy nedala... Ale taky bych dotyčného nepranýřovala... je to jeho věc... Těm psům je to už jedno...
Ale tak já na hodně věcí koukám jako ty - včetně sociální politiky

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:55
- Nahlásit

Xerxová
no a právě tady přemejšlím nad tím, že kůže na zdi ze špice by asi vypadala dost blbě na rozdíl od tý z dogy, ta musí být elegantní
jj, taky bych to doma mít nemohla, ale když to někomu nevadí, tak vlastně o nic nejde
zabít zvíře jen kvůli kůži, to už je jiná

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:56
- Nahlásit

denyk
ja myslela ty samy polstarky prave (jako z tlapicek

Xerxová
no se nedivim, nektery lidi sou dost utlocitny jako ne ze bych si delala kuze ze psu ale proti gustu...

ono jestli kuze z kravy nebo svyho mazlika... taky mam doma kralici ocasek od kralicka babiccinyho uz mozna 20 let

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:57
- Nahlásit

mám nahoře reklamu na ty polštářky na slevomatu!!!
velký bratr to tady čte!!!!

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:57
- Nahlásit

Xerxová
Pokud by pes byl trvale doma hodný, měla bych strach, že je přetažený. Někdy je hodný po dlouhém náročném výletu, jindy po víkendu s dětmi (kdy málo spí a všeho dění musí být).
Pokud je doma sám, tak sice hodně chrápe, ale podle babči (mají svoji domácnost v samostatné části našeho domku) někdy i štěká a hlídá u dveří do zahrady

tak - přesně, prostě i přes den ten pes nějakou aktivitu má.

Maya
tak bych si myslela, že je mrtvej

viď?
psi se mnou prostě pracujou. to stejný na zahradě - rozdhondě se neválej, buď si kutěj něco svýho a nebo kutěj se mnou a dozorujou, zdaliž to dělám dobře to rytí a plevelení.

birma
řekni mi kde a hned tam jedu.

tábory zmíněné, provoz na nádraží na Václaváku- tak jaks Adama obrušovala i ty.

mám doufám trochu toho mozku, takže zrovna u kruhu kavkazáků bych asi svoje kejkle neprováděla.

budeš-li mít kruh svého plemena hned natěsnačku vedle, jako měli ti faraoni, tak halt.......... moc neuděláš.
Já pořád mluvím o vystavování, ne o tom, že jdeš na kukaču a svoje cvičení si, ale že tam jsi prostě celej den.

A co mu dá, když budu sedět doma a číst si a on bude na pelechu?? Podle mýho na tý výstavě minimálně bude mít nový vjemy, což mu moje posezení u knížky nebo večer u kompu fakt nedá

a proč by sis ním měla sedět doma? můžeš místo toho vyrazit ven, na výlet - pes bude mít taky nový vjemy, dostane se mu tělesného pohybu, vyhne se stresujícímu prostředí a budete něco podnikat prostě spolu. Vykoupe se, zaplave si, zabahní se, bude lítat za klackama a nebo jen tak spolu - v klidu - budete sedět a čumět po okolí a sežerete spolu svačinu. Není tohle lépe strávený čas? Opravdu spolu strávený - naplněný. Tak to vnímám já.

kachna_
je to den strávenej s páníčkem, Proč v tom hledat víc?

v tý kleci? s tím že se půjde lehce vyčůrat, hodit bobek a pak se proběhne v kruhu ? není lepší ten čas strávenej někde venku? I kdyby jen byli spolu na výletě?

<< 1 ... 351 . 352 . 353 . 354 . 355 . 356 . 357 . 358 . 359 . 360 . 361 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání