Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 20:42
- Nahlásit

PetraK
všímáš si jak je to stejný se psama??
vis, ze me to presne napadlo kdyz sem to psala?

Xerxová
jenze dite, ktery se kolektivu strani mozna o to vic potrebuje nejakou blizkost sve mamy nebo jineho cloveka nez zit celej skolkovej rok v izolaci se svyma vykresama...

ale po určitém čase si i ona potřebuje od nich "odpočinout" a často se i potřebuje udržet v kontaktu s prací, která jí baví... Navíc dítě potřebuje i jiný kontakt, než jen mámu (tátu).
tak to je taky pravda ale podle me neni reseni proste nechat matku pul roku doma jak napr v irsku a pak hybaj do prace nebo o ni prijdes... tady by zas mela nastoupit velka flexibila castecnych uvazku a tyhle maminky podporit v tom, aby se vratili castecne do prace.

ale proste v principu de o to, ze by sme se nemeli vydavat cestou "zapadu" v tom jak co nejvic zkrouhnout materskou ale zamerit se na to, co pises variabilita různých možností - od zkrácené pracovní doby, volné pracovní doby, střídání ošetřovačky mezi rodiči,

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 20:43
- Nahlásit

birma
ses skvela

ja dneska trochu konsternovane zirala, ze nektery lidi chodej 30km 6-7h a ja 6h lezu 20 km

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 20:46
- Nahlásit

birma
Komu dneska vyšlo úplně nejkrásnější počasí a koho bolej po 44 kilometrech (za necelejch 11 hodin) nohy?

adámkovi???

dobrou chuť

Xerxová
ale po určitém čase si i ona potřebuje od nich "odpočinout" a často se i potřebuje udržet v kontaktu s prací, která jí baví... Navíc dítě potřebuje i jiný kontakt, než jen mámu (tátu).

to jo, ale těžko třeba hned fakt krátce po porodu, kdy máma utne velmi rychle kojení - i když by kojit mohla, ale není to PRO NI pohodlný /viz ta moje kolegyně - paradoxně věřící člověk/. Já neříkám, vázat dítě na sebe, vůbec ne, ale ......... být tu pro něj, nebo jak to říct, být mu zázemím a přitom ho učit žít. Děti nemám, tak těžko můžu soudit, beru to jen podle toho jak jsem se chovala ke všem třem synovcům a jaký vztah se z toho vyvinul.

birma
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 20:56
- Nahlásit

PetraK
Špatně! Adámka prej nic nebolí

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 21:19
- Nahlásit

birma

bylo krásně co? vyšlo ti - myslím po dlouhý době co? - krásně počasí.

já dneska lkaka, bylo mi mizerně a venku tak krásně, šla bych bývala ven, leč nebylo sil. doufám, že se nějak dám dokupy. tohle fakt neznám
všichni říkaj, že to vypadá, že cípnu. I náměstek podle hlasu poznal, že jsem cípák a vynadal mi. Jenže.... kdybych tam nebyla, neměl by mě kdo zastoupit . Ne že bych byla nepostradatelná, ale kolegyně měla dofču... zaplacenou . Ve švédsku. tak zůsta|ň doma, že jo.

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 21:55
- Nahlásit

Já jsem prostě asi pravicovej člověk, když má člověk děti, má se o ně postarat sám a ne si na ně nechat platit od ostatních, navíc ještě bez možnosti těch ostatních lidí ovlivnit jak se s těma penězma nakládá.
Obecně je to celkovej problém, kterej se netýká jen dětí, že jsou lidi zvyklý tahat prachy od státu, kdy by se místo toho o sebe měli postarat sami a pak se logicky nedostává na ty, co by ty peníze opravdu potebovali.

birma
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 21:57
- Nahlásit

Fotky (ty z rána jsou všechny rozmazaný, holt byla v lese tma)

cernej caj
ja dneska trochu konsternovane zirala, ze nektery lidi chodej 30km 6-7h a ja 6h lezu 20 km
Mě vždycky dostane, že to někdo běhá - dolezu s vyplazenym jazykem po prakticky celym dni na 30. nebo 35. kilometr a uvědomim si, že stejnou vzdálenost někdo má zařazenou jako "jdu si zaběhat"

PetraK
vyšlo ti - myslím po dlouhý době co? - krásně počasí.
Jj mám pocit, že letos prvně. A rozhodně to stálo za to
tak zůsta|ň doma, že jo
Musíš bejt taky trochu sobec pani! Co si počnou, až se uštveš?

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 22:29 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Maya

já tě najednu stranu chápu, ale na druhou stranu - ne každý si to může dovolit a dítě by mělo vyrůstat co nejvíc "ideálně" tomu jak by to bylo přirozený.
Podívej - když si vezmeme štěně - narušíme přirozený běh věcí, jak to příroda nastvavila a - pokud jsme zodpovědní, snažíme se to nepřirozeno eliminovat. Je proti přírodě odložit lidský mládě, mělo by být s matkou v úzkém kontaktu dlouho, aby se vyvíjelo tak jak má.

birma
fotky jsou nádherný -hlavně teda ty ranní - ta první, jak je v dálce to zlato!!! krása.
Nebylas v lesích nad hradem? Jsou tam různý prolejzky, taky naučná stezka o kamení a tak.

Jj mám pocit, že letos prvně.

to je dobře, bylo fakt pěkně.

Musíš bejt taky trochu sobec pani!

mi nejde bejt sobec. ale jo, i večerní venčení dal Brtnik, já si tady s nima kutila v teple.

jdu spát. Psala jsem článek na objednávku a nejde mi to, už se s tím matlám dlouho, píšu to na pokračování. Je to na téma hry - venku, doma a já si nějak nemůžu vybavit, co všechno děláme??? hM

birma
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 22:36
- Nahlásit

Maya
Takový dítko v dospělosti do státní kasy nasype na daních víc, než co stát dá jeho matce jako rodičák

birma
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 22:38
- Nahlásit

PetraK
Nebyla, nějak jsem se nikde zas tak moc nezdržovala, páč jsem chtěla stihnout vlak, abychom nečekali na nádraží do 9 večer a nedostali se domu o půlnoci - nakonec jsme na něj čekali přes 3/4 hodiny…

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 07:03
- Nahlásit

birma
s tim ditkem mas pravdu, dalsi aspekt veci

mrknu na fotky z pc a mooc se tesim.
tak ja nechapu ani tu rychlochuzi a ten beh uz vubec - ale spis mi jde o to, ze ses na vylete vnimas prirodu, odskocis si k potoku na nrj podivat z blizka, tas si dve svacinky, nekolikrat se napijes...
kdyz nekdo beha tak spis sportuje ale ja nevnimam chuzi a vylety jako vykon kdy je nutny byt za kazdou cenu v cili co nejdriv (pokud nehonim vlak)

maya
tech 230 t neni zas toli k co dostanouna ty 2-4r ale budiz, ubrat jim penize - nesouhlasim ale aspon ty 3 roky drzet misto by melo zustat. to je taky dulezity ze se maj kam vratit

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 07:05
- Nahlásit

nikde nikdo a já huš v kolbence
birma
Takový dítko v dospělosti do státní kasy nasype na daních víc, než co stát dá jeho matce jako rodičák
o to přece vůbec nejde, o děti se má starat rodina, to je taky primární funkce rodiny, a ne stát, stát se má starat o potřebné, to je třeba o děti nemocné nebo postižené a ne že tito budou žebrat o peníze a normální zdravá rodina bude jen natahovat ruce
náš systém je prostě nastavenej blbě
a jinak samo si taky myslím, že matka má být s dítětem doma, klidně libovolně dlouho, ale zajistit to je zodpovědnost rodiny a ne státu, bohužel u nás stát lidi týhle zodpovědnosti postarat se o děti zbavuje a taky to podle toho vypadá, funkce rodiny je tak nějak celkově v kolapsu a celkově v posledním tažení, což je podle mě dost blbě

che, tak jsem se vykecala po ránu
a Kim furt chrchlá, večer teda chrchal, ráno chrápal a nic

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 07:08
- Nahlásit

cernej caj
aspon ty 3 roky drzet misto by melo zustat. to je taky dulezity ze se maj kam vratit
tak jako zaměstnanec souhlasím, jako zaměstnavatel bych asi byla proti, protože si dovedu přestavit jak je to pro lidi, co zaměstnávají další lidi, těžký tohle dodržet
ono ovšem být to tady jak jinde, tak se samo rozjedou mnohem víc ty částečný úvazky a práce z domova, protože by na to byl mnohem větší tlak a firmy by se musely přizpůsobit, teď to není, protože to vlastně není potřeba a tudíž jediná alternativa je na 8 hodin do kolbenky

birma
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 07:52
- Nahlásit

Maya
Jenže v tu chvíli už děti nebude mít prakticky nikdo, protože s jedním příjmem u nás málokdo vyžije a pak stát nebude mít ty nové daňové poplatníky (a to nemluvim o tom, že od narození je většina dětí spotřebiteli a tim se státu část nákladů vrací ve formě dph) a ve výsledku se nepostará už vůbec o nikoho.
Jako klidně, ať je to v kompetenci rodiny, ale pak by stát neměl lidi sdírat tolikerejma daněma a v podstatě by si jich neměl moc všímat. Ve smyslu - nic státu nedám, nic od něj nedostanu, ale dokážu si na to našetřit z toho, co bych mu jinak vrazila do chřtánu…

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 08:31
- Nahlásit

Morgen,
sluňákuje ..teda už jen tak napůl
Já byla včera unavének, po prochajdě do pelechu, nevím, ještě mi asik není úpá zas tak nejlíp nebo co.

Darenka je fajn, že jsi to řekla, jako čék může víc makat,
ale musí to mít nějaké hranice, tak držím palce ať se ti to podaří

K otázce dětí mateřské atd.... se vyjadřovat nebudu, páč nad tím nechci přemýšlet

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 08:34
- Nahlásit

birma
Jenže v tu chvíli už děti nebude mít prakticky nikdo
No tohle moc neplatí, nejvíc dětí měli vždycky chudí, dítětii stačí materiálně v podstatě málo, nepotřebuje každý měsíc novou krabici lega a nebo telefon a značkový hadry, možná by to těm lidem pak i docvaklo, myslím, že na jídlo a střechu nad hlavou pro dítě má každý
nic státu nedám, nic od něj nedostanu, ale dokážu si na to našetřit z toho, co bych mu jinak vrazila do chřtánu
to už jseš v extrému, kdy by se muselo zrušit i bezplatný školství například
daně ano, ale peníze potřebným, teda lidem nemocným, rodinám s nemocnýma a postiženýma dětma, tam ať stát platí matce za to, že se o takový dítě stará klidně třeba x let
ale na co platit člověku zdravému a svéprávnému?

ale to už je taková akademická debata, ono to si žádnej politik nevezme na triko tohle změnit

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 08:52
- Nahlásit

birma
tak se chci mrknout na fotky a rajče je dnes od rána nějaký zabržděný

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 08:54
- Nahlásit

Maya
dítětii stačí materiálně v podstatě málo, nepotřebuje každý měsíc novou krabici lega a nebo telefon a značkový hadry, možná by to těm lidem pak i docvaklo, myslím, že na jídlo a střechu nad hlavou pro dítě má každý
je hezký číst tohle, kord když to píše mamina.

Mám taky několik přátel, kteří děti vychovávají úplně jinak, než je dnešní trend a moc jim fandím

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 08:55
- Nahlásit

denyk
mě to normálně funguje, taky jssem na ně teď koukala

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 09:03
- Nahlásit

Maya
mně nejdou ty fotky otevřít, jen všechny najednou, už ráno jsem
něco nahrávala do svého alba a trvalo to, že jsem to vzdala.

Psala mi mamka že v Trenčíně hafo sněží, zas budou mít kalamitu

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 09:06
- Nahlásit

denyk
je hezký číst tohle, kord když to píše mamina.
oo, to doufám nemyslíš mě já jsem jen zaskakující pečovatelka synovců a neteře, zato na skoro denní úvazek a už léta neb pravá mamina na mateřský jaksi nestíhá
bych řekla, že děti jsou víc u nás než doma, takže jako jo, přehled mám
Mám taky několik přátel, kteří děti vychovávají úplně jinak, než je dnešní trend a moc jim fandím
takovým lidem bych taky fandila, ale žádný takový teda neznám

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 09:07
- Nahlásit

denyk
u nás ráno pršelo se sněhem, ale nad nulou, tak z toho nic nebude naštěstí
a tady v Praze teď už je azuro, svítí sluníčko a mě se chce spát, jsem musela vstávat dneska dřív a už mě hlodá, že bych si na pátek vzala dovolenou a trochu si odpočinula, ale zase má bejt hnusně, tak nevím

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 09:08
- Nahlásit

denyk
mně nejdou ty fotky otevřít, jen všechny najednou, už ráno jsem
jsem to zkusila teď znova a normálně mi to jde, i fotky rozkliknout na velký

birma
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 09:12
- Nahlásit

Maya
Vím o dost lidech, co při úplnym výpadku jednoho platu nebude mít ani na jídlo a střechu nad hlavou pro sebe... Už jenom to, že je pořád spousta pracovních míst s platem 10 - 15 tisíc a zároveň v tom samym místě levnější bydlení okolo 8 tisíc s poplatkama ( to neberu Prahu, kde jsou ty nájmy ještě někde úplně jinde), takže by vzniknul člověk, kterej třeba z 12 tisíc dá 8 za bydlení a za 4 platí jídlo, drogerii, ošacení a obutí pro 2+ dítě. To mi přijde jako slušná soda.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 09:12
- Nahlásit

není tam někde ten trek?
http://www.novinky.cz/krimi/363235-na-breclavsku-s e-objevil-medved-varuji-lesnici.html

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 09:15
- Nahlásit

birma
Nic proti pomoci takovým lidem, ale pro takové lidi existují příspěvky na bydlení a dávky v hmotné nouzi, kde musí prokázat, že ty peníze opravdu potřebují a ne že jen natáhnou ruku nám se narodilo dítě, tak koukejte solit.

birma
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 09:16
- Nahlásit

Jo včera jsme tam viděli dvůr se dvěma nebo třema vlčíma špicma a s nima dva trpasličí - vlkošedej a černej. Hezký to bylo. Místo jednoho bočního plotu byla jen podezdívka, chvilku jsem měla strach, že k nám půjdou, ale ani je to nenapadlo

birma
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 09:18
- Nahlásit

Maya
Kamarádka jednou žádala o přídavky na bydlení, protože byla dlouhodobě nemocná a dozvěděla se, že si má najít levnější byt.
Obecně si myslim, že zvýšení porodnosti je vevstátnim zájmu a proto by ji měl stát podporovat.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 09:21
- Nahlásit

birma
Ale jinak teda tady v okolí neznám chlapa, kterej by vydělával takhle málo a co zase mám příbuzný třeba v Teplicích, kde jsou takový prachy přece jen běžnější, tak tam za byt v paneláku platěj mnohem míň a třeba 3+1 v paneláku tam koupíš za 300 tisíc.
Což mimochodem udělal i muj bratránek, když si na starý kolena pořídil novou mladou ženu a neměl na byt v Praze, tak holt ho koupil v Teplicích a do Prahy jezdí jen do práce, rodinu v pohodě uživí.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 09:21
- Nahlásit

birma
včera jsme tam viděli dvůr se dvěma nebo třema vlčíma špicma a s nima dva trpasličí
Tolik? Kde to bylo? A fotku nemáš, jsem jí teda neviděla mezi těma tvejma.

<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání