Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 15:17
- Nahlásit

Maya já si taky to, co udělám doma posílám do pošty... Alespoň to nezapomenu třeba vytisknout z flešky, když to na mě čeká k vyřízení v poště...

Darenka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 15:19
- Nahlásit

Denyk černej čaj
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.i ntdekor.sk%2Feshop%2Fsk%2F2393-d%C3%A1mske-nohavic e-pre-psovodov-hubertus-.html&h=XAQHHSBSk

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 15:24
- Nahlásit

Xerxová
tak nějaká příloha, to by mě taky napadlo, ale jednu věta teda ne, ale jo, už jsem si to poslala

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 15:25
- Nahlásit

Darenka
možná spíš www.intdekor.sk

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 15:47 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Maya

já se na to nedívám z hlediska kasy, ani nemakačenek a netáhel či kariéristických feministek, ani požitku matky, ale z hlediska psychické potřeby děcka a jeho zdravého vývoje, na což v rámci kasy naše západní civilizace radostně sere, my tady ještě mámě v paměti, co škod napáchaly jesle, stejně jako izraelské kibucy, jenže to se nehodí kase, tak se musí držet hubu...

a hlavně nevím, jak chce Evropa, aby nevymřela, když si nikdo nehodlá vážit práce matky a mateřství, zřejmě asi už nikdo kromě netáhel, což je průser samozřejmě... takže tadyhle se nejspíš radikálně neshodnem. Asi ani ohledně toho, že to je válení šunek.
(Tím neříkám, že by se mělo platit pět let na jedno dítě).

že za mejch mladejch let, kdy byly běžný jesle pro děti od jednoho roku, bylo míň asociálů než teď

bylo ve srovnání mnohem víc psychických poruch, v porovnání s dětma, co byly do 2-3 let, kdy teprv dozrávají na separaci, s matkami. Určitě se dá dohadovat, že nevíme všecky příčiny a tak dál, ale zas jako bych se nesnažila bejt chytřejší než stávající stav vědy...
édit- resp. než stará lidská zkušenost

Jinak mnemotechnické si taky posílám sama sobě mailem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 15:55
- Nahlásit

Maya
no jasny mam udelanou slozku na ty maily co si posilam sama sobe at to nemsim navic jeste moc hledat

myslis ty jesle, kam se soupli decka a bylo tam 15decek na jednu vychovatelku a min socialni deti proste celej den nevylezly ze svyho kouta?

no ja paradoxne vetsinu matek co znam, tak si sunky rozhodne nevali a doma se detem fakt venuji.

Darenka
dekuji

Vero
ale z hlediska psychické potřeby děcka a jeho zdravého vývoje
jj a presne proto bych to nerusila, i kdyz nektery ty matky to berou jako leharo, ale ono uprimne, to prvni co je 6mesicu je asi 60% platu a pak na 2-4 roky je to cca 220 000 takze ono uprimne tech cca 9tisic mesicne, co dostane matka pri 2letech vyberu a pri 4 dostane 4500 coz nerikam, ze je zadarmo ale myslim, ze cigani a "castecne invalidni" pac maj umely koleno kvuli kterymu nedokazou stat 8h u pasu a tak berou invalidni duchod a k tomu jeste maj v poho praci v kancelari, tam bych to resila mnohem vic...

ono totiz na ty matky nemakacenky co si fakt vali sunky pripada hrozne moc tech, ktery se detem fakt venuji... a zariznes ty nemakacenky v neprospech tech starostlivejch matek nebo nechas nemakacenky jako dan za to ze ty starostlivy tu moznost maj? beru b

Darenka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 17:11
- Nahlásit

cernej caj Denyk
Oni prý je normálně na webových stránkách nemají. Lenka si chtěla objednat jiný, ale ty už neměli a meilem jí nabídly tyhle a ty se jí líbily daleko víc. A já viděla ten materiál, je skvělej.
Lenka říkala, že je lepší si tam zavolat nebo to vykomunikovat meilem.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 17:16
- Nahlásit

Darenka
ja se koukala, ale nic me nezaujalo a co oci nevidi... zname to navic s nemocenskou je jasny, kolik si toho koupim, ze jo

Darenka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 17:20
- Nahlásit

K tomu mému pracovnímu výlevu:
ve 13 hod jsme se sešli ředitel, nastávající mamka, já, šéfová účtárny a ještě účetní (na tu se má převrhnout větší část práce).
Brala se jedna věc po druhé a zjistilo se, že mě vlastně nepředala vůbec nic. Požádala jsem jí, aby mi aspoň přeposlala co má. Účetní (seděla s ní asi 2 měsíce v kanclu) toho předala tak 50%. Z jedné činnosti jsem se vyvlíkla, to ostatní mi bohužel zůstalo. Musím se přiznat, že mi vycákly nervy a řekla jsem si k tomu svý. Výsledek je, že jsem se z tý jedný činnosti vyvlíkla. Ředitel musel odejet na Slovensko a zdál se nakrklý. Vrátí se ve čtvrtek, tak jsem zvědavá, jak se to na mě promítne.
Naštvalo mě, že ta mamka argumentovala tím, že neví, jestli tu činnost by mohly dělat kolegyně z její firmy, že toho mají asi hodně. No a to byla ta poslední kapka. Vysypala jsem ze sebe, že od té doby, co máme nového ředitele (ten co byl na jednání přítomen), že mě zaúkoloval spoustou nových činností a že mám taky jen omezené-lidské kapacity.
Tak jsem se tu svěřila, omlouvám se.
Všem díky, že jste mě přetrpěly a ještě dodaly slova útěchy na předchozích stránkách. A už mlčím ..... Musela jsem to ze sebe prostě vysypat

Darenka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 17:25
- Nahlásit

Fajka
Někdy se zkrátka zadaří i když člověk nechce. Taky říkám, že když je moc práce, je to blbý, ale když není vůbec stojí to za kulový. Tak aspoň že to budete mít za dobrý prachy.

K tomu mému home of. - všechnu činnost jsem schopná dělat z domova, takže pořád ještě "žiju" v naději. Verdikt se dozvím snad do července. Jezdila bych ve stanovené dny odevzdávat co by bylo třeba. Tedy aspoň tak to mám promyšlený.
Někdo tu zmiňoval fin. odměnu - to je k pousmání, to tedy opravdu nehrozí.

Darenka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 17:25
- Nahlásit

cernej caj
Tobě se ty kalhoty nelíbí?

Darenka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 17:26
- Nahlásit

Jedu si nechat napravit záda k masérovi. Hezký podvečer.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 17:32
- Nahlásit

Darenka
doufam, ze jim snad taky dojde, ze nejses dva lidi v jednom a su rada, ze aspon neco delat nakonec nemusis, i kdyz to je asi jen mala berlicka. Nekdy to je proste k vzteku. Doufam, ze rediteli se to mezitim projde v hlave a pochopi, ze nemuze jen a jen pridavat nove a nove prace

Darenka
ten tvuj fb odkaz mi nefungoval a na tom od mayi sou zas hrozne maly obrazky ze kterych prd poznas. Takze nerikam, ze se mi nelibi, jen ze me takhle z projiti nic nezaujalo tak moc, abych do toho sla poslepu bez zkouseni

uzij si moc masaz

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 19:11
- Nahlásit

Darenka
alespoň ti to řeknou, mě práci přihodil šéf jen mailem, osobně se neobtěžuje

kolikrát denně dáváte ten jitrocelák? v návodu píšou jednou a mě se to zdá nějak málo

Vero
no jen naposledy, vymírání nesouvisí s délkou mateřský, dřív mívali lidi dětí mraky a co je mateřská ani nevěděli a ani s dětma doma ženský takhle nebyly jako dneska, viz moje babička, která měla 5 dětí a jak říkala, po pár měsících už musela na pole
a nemám pocit, že všude jinde v Evropě například, kde taková mateřská není, by byli samí asociálové a i porodnost mají kolikrát vyšší než my

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 19:21
- Nahlásit

a jé to bude masakr, můj horoskop na březen
A právě v březnu se ve vašem okolí začne pohybovat někdo, koho byste neměli nechat jen tak projít. Ať už mluvíme o rovině vztahové či pracovní, tento jedinec vyšle do vašeho života nový impulz a nastartuje změnu, kterou už dlouho potřebujete.

jestli máte někdo taky zájem

http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-sty l/tajemno/41251-jak-se-budete-mit-v-breznu-tarotov a-predpoved-pro-kazde-znameni

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 19:30
- Nahlásit

Sem mrkef. Se psima musel jít Brtnik. tak jsme si aspoň před krmením pocvičo-hráli aneb pořádali jsme společné cvičení . Nějak se mi po dnešním dnu přitížilo, tak nemám moc sil nazbyt teda. Opracovala jsem zakoupené maso, utvořila goulage do zásoby, dala vařit vývar, zavolala panu náměstkovi do nemocnice, jak se mu daří-porovnat kdo z nás je víc nemocnej , kupodivu vyhrál, a teď se snažím přesvědčit Rumíčka, aby chvíli po večeři hnil na místě, protože jsem nefunkční.
Hlasitě to komentuje

se taky vyjádřím k otázce matka dítě. Ač nematka, myslím si, že pro zdravý vývoj dítěte je zcela v souladu s přírodou co nejdelší a nejpevnější pobyt s mámou. Když mi vyprávěla bývalá kolegyně, odstěhovavší se do Jersey, to, že po pár de-facto týdnech- musí nastoupit do práce, bylo mi hrozně. Když si představím -a to fakt nemám přehnaný mateřský pudy - že bych musela opustit toho malýho pišišvora, vyrvalo by mi to vnitřnosti ven. Jsme tvorové, kteří svá mláďata vychovávají dlouho - nejdýl ze všech a podle toho by i měla být poměrně dlouhá těsná vazba máma/dítě. Otázka je, jak tu šanci a výhodu, která v naší zemi panuje a kterou já považuju za důležitou a jednu z mála rozumných věcí, který ti nahoře drží, dnešní matky využívají. Já osobně bych to ocenila, snažila bych se užít si na max ty společný chvíle, dostat do toho mrňousa maximum věcí a dovedností, hrát si co to jde, rozvíjet ho, co to jde. To by mě na mateřství právě bavilo nejvíc

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 19:32
- Nahlásit

Darenka

. Vysypala jsem ze sebe, že od té doby, co máme nového ředitele (ten co byl na jednání přítomen), že mě zaúkoloval spoustou nových činností a že mám taky jen omezené-lidské kapacity.
Tak jsem se tu svěřila, omlouvám se.

Hej! a to jsi ale dobře udělala. Klobouk dolů a doufám, že to přinese nějaký ovoce, to že byl ředitel rozvrkočen se nemusí nutně vztahovat na tebe, ale na tu matku, co se na předávku vyprdla, což?
a neomlouvej se, není totiž proč, od toho to taky jsme ne? abychom si mohli navzájem dát podporu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 19:33
- Nahlásit

Maya
tesis se na zmenu?

jenze ja si myslim, ze to nefungovalo tak, ze zavreli 20decek do mistnosti a 2x denne jim nekdo prisel vylit nocnik coz je dneska skoro alternativa k jeslim... starali se o ne prababy, tehotny zensky v pokrocilym tehotenstvi, starsi deti... samo, ze to asi tenkrat nebyl med, ale pokud doba dovoluje, proc sebrat mamam a detem neco, co funguje, jen proto, ze v jinych statech to tak neni?

seberem invalidum invalidni duchody, taky nic takovyho nebylo a kdyz nemohli pracovat tak z nich byli zebraci... proc mame podporovat cigany, lidi s jednim umelym kloubem ktery nemuzou 8h stat u pasu (to chapu ale muzou sedet klido v kancelari) sou chudaci na plnym invalidnim duchodu a jeste si delaj melouchy a jezdi si po svete pac je vlastne ten jejich stav vubec neobtezuje ale zaroven sebereme matkam jejich cas s detma? to je trochu postaveny na hlavu. Myslim, ze na jednu stranu trochu chapu, jak to myslis a na druhou stranu budme radi, ze tu mame socialni stat protoze nikdy nevime, kdy se aspon ta troska bude hodit nam...

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 19:34
- Nahlásit

Maya

kolikrát denně dáváte ten jitrocelák?

3x jsem dávala.

po pár měsících už musela na pole

hele jenže na pole je podle mě něco jinýho, než do kanclu. Na pole, když je hezky a dítě trochu odroste si ho můžeš vzít s sebou. V kanclu dítě mít zpravidla nemůžeš, nevidíš ho celý den, nemáš s ním žádnou interakci. Až večer, když přijdeš vyždímaná z práce domů.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 19:45
- Nahlásit

PetraK
to je dobre, ze to prevzal brtnik, fakt odpocivej. uz jen navrat do prace musi byt zahul a to vsechno kolem... aspon treba delej jen jednoduchy rychly jidla nebo tak a nechavej si vic casu na spanek a odpocinek

treba segra nebo kolegyne, si myslim, ze si presne moc vazi toho co maji a fakt si to snazi uzit a vyuzit

no a uz tu mame brezen, za cca 14 dni by ze me mohla byt trojnasobna teticka

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 19:54
- Nahlásit

a já se teď těším na "skoromateřskou" (a nedivím se jejich mamině, že pokud výjimečně může, vypadne na 14 dní a odloží potomstvo). Bude to sranda - od příštího pondělka budeme mít doma na 13 dní oba trpajzlíky (dva a půl a necelých pět). K tomu pochopitelně naši psí obludu. A sice budu čerpat celou dobu dovolenou, ale na výuku a nějaký ten úřad budu muset vyrážet a to zase bude hlídat Pepa. Naštěstí jako děda zvládá zcela dokonale - takže se nebojím.
Ale myslím, že by to potom chtělo ještě pár dní dovolené na zotavenou... neb prarodiče to berou jinak než rodiče....

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 19:58
- Nahlásit

Bože, na fb mi nepíšou některý písmena, d, p a o a tady a jinde jo, co mám dělat?????
Že mi blbne klávesnice, to vím, ale takhle????

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 20:04
- Nahlásit

cernej caj
le pokud doba dovoluje, proc sebrat mamam a detem neco, co funguje, jen proto, ze v jinych statech to tak neni?
jenže právě, co já vidím kolem sebe, tak to nenguje a většina matek jen kouká, jak dítě obvykle starší než rok, někam odložit a mít leháro, dítě pak je hodiny v dětským koutku v obchoďáku nebo doma před televizí nebo s tabletem a nebo na dětským hřišti, kde si s ním ta máma ani nehraje, ale krafe na lavičce, ženská ani nepere, protože jednorázový pleny a ani nevaří, protože kupovaný příkrmy atd.
kdyby to bylo, jak popisuje PetraK, tak neřeknu ani popel, ale takových matek já teda znám minimum

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 20:07
- Nahlásit

cernej caj
ze to prevzal brtnik, fakt odpocive

nojo, ale když on na tom není zas až tak o moc líp než já,
žrádla teď máme habakůk bude se jen ohřívat.

treba segra nebo kolegyne, si myslim, ze si presne moc vazi toho co maji a fakt si to snazi uzit a vyuzi
to je dobře. Mně to přijde právě jako velký plus tahle možnost být tak dlouho s dítětem.Podle mě je to proti přirozenosti, odložit takhle brzo dítě, však všichni lidoopi mají u sebe v těsném kontaktu ty mrňousky taky pěkně dlouho. Je toho moc co se musí naučit.
Podle mě je to pro zdravý vývoj člověka hodně důležitý a nechápu, že si to společnost, posedlá penězi a kariérou neuvědomuje.
Moje bývalá kolegyně /která mě následně dost překvapila v mnoha směrech/ podle mě svý holčičce slušně zavařila. Jednak tím,že v době těhotenství vzniknul tehdy konflikt mezi ní a mým bývalým šéfem, který se choval jako .......... nemám slušných slov..... a ona tehdy v prvním trimestru byla v děsným stresu. říkala jsem jí, a´t se na to vykašle, ať jde domů do klidu, že to odskáče to malý. Ne, nutně musela budovat kariéru.... narodila se jí dost neurotická holčička. A ona místo toho, aby se to snažila napravit, pak od ní začla v podstatě utíkat - byla doma dva dny z celýho týdne, neuměla si s ní hrát (když jsem přišla na návštěvu, a rozpohybovala jsem jí hračky, byla malá v sedmým nebi, kolegyně nechápala co to děláme ), komunikovat, nic.... smutný. Proč si pořizovala mimčo nechápu. Teda vlastně jo - oni jí řekli, že si má pořídit dítě co nejdřív, protože pak ho už nebude třeba mít.... špatnej důvod

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 20:11
- Nahlásit

PetraK
Ono ne každá ženská je automaticky dobrá máma, ale to asi bylo vždycky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 20:13
- Nahlásit

Maya
Ono ne každá ženská je automaticky dobrá máma, ale to asi bylo vždycky.

to je jasný, ale snad to co píšeš nebude tak obecný jev. ??? chce se mi věřit. aspoň podle toho co věřím. A kdyby se to kvůli těmhle co nejsou dobrý, sebralo i těm co dobrý jsou, už by to bylo jen horší , než to je, ztratily by se i ty možnosti co jsou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 20:18
- Nahlásit

Maya
a ja prave takovych matek zas znam vetsinu a pripad z tvyho okoli nebo od fajfky tak takovy na vlastni oci neznam snad jedinej... nemuzes prece rict, ze proto, ze v tvym okoli to tak je, tak je to automaticky vsude... vetsina matek co znam ja tak preferuje klasicky pliny, detem se venujou, chodi s nima ven, do zoo, travi s nima spoustu casu a v obchodaku s nima nikdy nebyli...

proste nemuzes hazet vsechny do jednoho pytle proto, ze ty takovy neznas a i kdyby to byla 1 z 10 tak proste ja bych tomu 1diteti z tech 10 tu moznost nesebrala automaticky...

PetraK
ale i tak, ze se aspon podelite

že si to společnost, posedlá penězi a kariérou neuvědomuje.
no presne, pac jedni bud chcou hlavne ty penize a jiny sere, ze se nekomu ty penize davaj

na druhou stranu jestli maya chce mit doma leharo za prachy danovych poplatniku, ma si taky udelat 3 deti a nikdy nechodit do prace

oni jí řekli, že si má pořídit dítě co nejdřív, jo, tohle slysim ze vsech stran ja taky... nikomu to nevysvetlis, ze dite si nemas porizovat pro radost svoji (at uz radost z ditete nebo z uvedenyho lehara) ale taky proto dat mu proste to nejlepsi ze sebe. my sme tady pro dite a ne ono pro nas a je to nase budoucnost proste... a fakt me unavujou nazory lidi, ktery me odsuzjou, ze nemam dite pac v dneska proste tricatnice mit dite musi jinak je divna, urco karieristka ktera de po prachach... mit dite a srat na nej (nebo ho mit jak tvoje kolegyne) je v nasi materialisticke spolecnosti prijatelnejsi nez ho nemit vubec coz je fakt blbost...

kdysi davno to byvalo asi jak u vlci smecky. zenska porodila a dite bylo pak s dalsima nastavajicima maminkama, bababama a detma ve spolecnosti a zvypraveni bab a dedku ziskavalo zkusenosti, s hrani s ostatnima dostavalo navyky... dneska nejsme tlupa, ale zavrit 20 decek do jesli a 2x denne je pustit na zachod a k tomu jim dat obed a jinak je nechat, at si delaj co umi, to proste neni cesta...

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 20:26
- Nahlásit

cernej caj

my sme tady pro dite a ne ono pro nas a

tak!!!
dneska nejsme tlupa, ale zavrit 20 decek do jesli a 2x denne je pustit na zachod a k tomu jim dat obed a jinak je nechat, at si delaj co umi, to proste neni cesta...

všímáš si jak je to stejný se psama?? Dneska se všechno řídí tím být trendy - je trendy mít psa -mají ho všichni- tak my taky. Že na něj nemáme čas?? ..... Měli bychom mít děti, tak si je pořídíme, tak to přece má být, ta šťastná rodinka..... že pak na ně nemáme čas?? že nám děti překážejí??? . Z obou rovin se ztratila ta radost, přirozenost

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 20:29
- Nahlásit

ale tak jsou mámy a mámy a taky třeba školky a školky. A děti a děti... Nějaké dítě po kolektivu vysloveně prahne a jiné se kolektivu straní. U malých dětí je mamina nutná, ale po určitém čase si i ona potřebuje od nich "odpočinout" a často se i potřebuje udržet v kontaktu s prací, která jí baví... Navíc dítě potřebuje i jiný kontakt, než jen mámu (tátu).
Spíš by byla potřeba variabilita různých možností - od zkrácené pracovní doby, volné pracovní doby, střídání ošetřovačky mezi rodiči, střídání "rodičovských dovolených" podle potřeby...

birma
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 20:42
- Nahlásit

Komu dneska vyšlo úplně nejkrásnější počasí a koho bolej po 44 kilometrech (za necelejch 11 hodin) nohy?
Fotky ukážu jen co ulovim něco k večeři

<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání