| Autor |
Zpráva |
denyk
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 10:26
- Nahlásit
Fajka
de*iléééééééééééééé
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 10:27
- Nahlásit
Jináč se přidávám do klubu těch co by dneska nejrač vyškubly dráty a utrhly sluchátko... to teda nevim jak dyž mám mobila..
Tedle tejden je zas na velký velký pikaču
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 10:30
- Nahlásit
Maya
na výstavě jsem to viděla osobně, pes se strčí ráno do klece, vytáhne se za pár hodin na čtvrt hoďky vyčůrat a předvést do kruhu a pak jde zase do klece a je tam zase pár hodin až do odjezdu nebo spíš příjezdu domů
Třeba Adam by tak byl mnohem spokojenější, kdyby si mohl z bezpečí a klidu svý klece pozorovat dění kolem, než kdybych ho protahovala mezi milionem lidí a psů. Rozhodně si nemyslim, pokud to nemá pes dnes a denn3, že je kvůli tomu chudák. Co by pak byl, když se jede třeba někam dál na dovolenou a musí být delší dobu v autě?
PetraK
Kdybych chodila vystavovat, snažila bych se tomu psu věnovat i tam, spešl proto, že to pro spoustu psů je dost náročný prostředí.
Ale co když je pro toho psa kvůli nárocnosti prostředí pohodlnější a příjemnější ta klec, než nějaký tvoje věnování? Co když je v ní naučenej prostě jako na svoje doma, na svoje útočiště a je rád, že to může všechno v klidu vstřebávat?
Rozhodně bych neřekla, že někdo, kdo má psa na výstavě v kleci se mu nevěnuje v běžnym životě. To mi přijde, že hrozně teoretizuješ. Ba naopak mám za to, že ten kdo vezme na výstavu klec a má na ní psa naučenýho, tak dbá na to, aby si ten pes mohl v náročnym prostředí odpočinout a třeba mně se zas moc nelíbí představa někoho, kdo dorazí v 8 ráno na výstavu a psa má do 4 nebo 5 odpoledne furt za zadkem a vláčí ho po všech stáncích a krámcích a na pokec se všema známejma, právě proto že v takhle náročnym prostředí vidim jako strašně důležitý, aby měl ten pes vlastnú místo, kde bude mít možnost si v klidu odpočinout a zpracovat všechny vjemy.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 10:31
- Nahlásit
Maya
na výstavě jsem to viděla osobně, pes se strčí ráno do klece, vytáhne se za pár hodin na čtvrt hoďky vyčůrat a předvést do kruhu a pak jde zase do klece a je tam zase pár hodin až do odjezdu nebo spíš příjezdu domů
Třeba Adam by tak byl mnohem spokojenější, kdyby si mohl z bezpečí a klidu svý klece pozorovat dění kolem, než kdybych ho protahovala mezi milionem lidí a psů. Rozhodně si nemyslim, pokud to nemá pes dnes a denn3, že je kvůli tomu chudák. Co by pak byl, když se jede třeba někam dál na dovolenou a musí být delší dobu v autě?
PetraK
Kdybych chodila vystavovat, snažila bych se tomu psu věnovat i tam, spešl proto, že to pro spoustu psů je dost náročný prostředí.
Ale co když je pro toho psa kvůli nárocnosti prostředí pohodlnější a příjemnější ta klec, než nějaký tvoje věnování? Co když je v ní naučenej prostě jako na svoje doma, na svoje útočiště a je rád, že to může všechno v klidu vstřebávat?
Rozhodně bych neřekla, že někdo, kdo má psa na výstavě v kleci se mu nevěnuje v běžnym životě. To mi přijde, že hrozně teoretizuješ. Ba naopak mám za to, že ten kdo vezme na výstavu klec a má na ní psa naučenýho, tak dbá na to, aby si ten pes mohl v náročnym prostředí odpočinout a třeba mně se zas moc nelíbí představa někoho, kdo dorazí v 8 ráno na výstavu a psa má do 4 nebo 5 odpoledne furt za zadkem a vláčí ho po všech stáncích a krámcích a na pokec se všema známejma, právě proto že v takhle náročnym prostředí vidim jako strašně důležitý, aby měl ten pes vlastnú místo, kde bude mít možnost si v klidu odpočinout a zpracovat všechny vjemy.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 10:31
- Nahlásit
Budou, budou zítra
u nás dnes okej, tak přijďte k nám
Ikdyž téda nasraná je uklízečka a to je pak f pozoru celá firma,
před pár lety házela po nadřízené žídlí
Dnes jsem jako nadřízená já, ale dělám, že nejsem
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 10:33
- Nahlásit
se omluvuju, nechtěla jsem se poslat dvakrát, jsem na brigádě a blbne mi tu net...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 10:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
co když je pro toho psa kvůli nárocnosti prostředí pohodlnější a příjemnější ta klec, než nějaký tvoje věnování?
a jestli není lepší, než mít psa v kleci a někde se celodenně družit, vzít toiho psa ven, aby tam měl možnost v mnohem přirozenějším prostředí se zrelaxovat?
Nezlob se na mě ale klec není samospásná
kdo má psa na výstavě v kleci se mu nevěnuje v běžnym životě. To mi přijde, že hrozně teoretizuješ
však jo, teoretizuju. Leč pokud to má někdo tak, jak píše Maya - tak moc nad tím psem nepřemýšlí.
a psa má do 4 nebo 5 odpoledne furt za zadkem a vláčí ho po všech stáncích a krámcích a na pokec se všema známejma,
o tomhle sem já ale nemluvila, mluvila jsem o tom, že psa vezmu ven.
denyk
Budou, budou zítra
heeej nový botéčky?? Ano? Dobře vypadají, ty nadřízená jedna.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 10:54
- Nahlásit
denyk
pěkný botečky, i když já můžu takovýhle spíš vínový a jednou jsem viděla kostičkatý, ty byly
birma
v autě předpokládám, že minimálně každou hoďku nebo dvě zastavíš a necháš psa proběhnout
v tomhle se asi neshodnem, mě prostě přijde jako týrání mít psa hodiny zavřenýho na tak malým prostoru jako je klec, když to není nějaká echt nevyhnutelná nutnost
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:01
- Nahlásit
PetraK
není lepší, než mít psa v kleci a někde se celodenně družit, vzít toiho psa ven, aby tam měl možnost v mnohem přirozenějším prostředí se zrelaxovat?
Jasně, že je. Taky je pro většinu psů příjemnější lítat v lese, než městskym parku a ještě víc by se jim třeba líbilo, kdyby měli páníčka nonstop pro sebe. Zas asi nemůže bejt všechno pořád jen podle toho, jak by se to líbilo psům, ne?
Nezlob se na mě ale klec není samospásná
Ale to jsem snad nikdy nepsala?
Leč pokud to má někdo tak, jak píše Maya - tak moc nad tím psem nepřemýšlí.
Třeba jo, jen na to jde špatně. Prostě to chce jako u všeho zlatou střední cestu - z mýho pohledu to je třeba pes v kleci a čtoucí si páníček na židli vedle, s tím že ten pes má možnost se jít párkrát za den vyvenčit pokud chce, nebo se podívat po stáncích s hračkama a pamlskama pokud má zájem.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:05
- Nahlásit
Maya
višňový už přece mám
PetraK
nový úpá ne, jsou z mimibazáru-téměř nový za cca 800Kč, jináč
bych je nekupovala
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:08
- Nahlásit
Maya
v autě předpokládám, že minimálně každou hoďku nebo dvě zastavíš a necháš psa proběhnout
já teda zastavuju jen u cest delších než 3 nebo 4 hodiny. Nemám pocit, že by byl Adam poznamenanej nedostatkem mý péče
mě prostě přijde jako týrání mít psa hodiny zavřenýho na tak malým prostoru jako je klec
pravda, mám teprve druhýho psa, ale jak Altar, tak Adam trávili většinu pobytu doma skoro bez hnutí na pelechu. Jen se občas převalej na druhej bok, nebo se znovu stočej do klubíčka. Altar klec neznal, Adam se v ní při delším pobytu (tedy delším než ta 1 rozkousíčkovaná hodina na tréninku) chová úplně stejně jako na tom pelechu - občas se zvedne a lehne si na druhej bok, stočí se do klubíčka a pohoda, rozhodně se netváří týraně, nebo že by trpěl jakoukoliv újmu a že na to já jsem u něj hodně citlivá.
Zas jde třeba o to, jak velká ta klec je - na táboře s náma byla rodinka a jejich pes si v kleci nemohl pořádně lehnout, o úplnym se rozvalení na bok ani nemluvim, stát tam taky úplně nemohl a to pak souhlasim, že to pro psa neni žádná slast a nelíbí se mi to.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:12
- Nahlásit
Já si teda neumím představit Bukí v kleci - doma, von musí mít se mnou pořád kontakt
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:14
- Nahlásit
denyk
Já si teda neumím představit Bukí v kleci - doma
ale o doma tu snad nikdo nemluví, ne?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:18
- Nahlásit
No já to čtu tak nějak v rychlosti, ale jak si psala ten poslední příspěvek, že se doma téměr nehnul ani Altárek, tak jsem myslela že i doma. Sorry error, beru zpět.
Nechci rozvíjet nějak víc tuto debatu, já jsem proti kleci,
ikdyž si někdo třá přijveze domů štěndo, aby mu něco nezničilo případně "aby se mu něco" nestalo i to jsou argumenty lidí-
hurá s ním do klece, je mi to proti srsti
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:22
- Nahlásit
denyk
že se doma téměr nehnul ani Altárek, tak jsem myslela že i doma
jj doma na pelechu. Prostě mí psi si válej většinu doby doma šunky na pelechu a pokud se dožadujou něčeho po mě, tak to znamená nějaký nenaplnění jejich potřeb (venčení, jídlo, pohyb, procházka, kontakt) a v podstatě to beru jako svojí chybu, že se museli připomenout... Tudíž pokud mají všechny tyhle potřeby naplněný, jsou v klidu na pelechu a nevidim rozdíl, jestli ležej doma na pelechu, nebo někde jinde ve stejně prostorný kleci.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:24
- Nahlásit
birma
v podstatě to beru jako svojí chybu, že se museli připomenout
ahá no máme to každý jinak
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:28
- Nahlásit
birma
z mýho pohledu to je třeba pes v kleci a čtoucí si páníček na židli vedle, s tím že ten pes má možnost se jít párkrát za den vyvenčit pokud chce, nebo se podívat po stáncích s hračkama a pamlskama pokud má zájem.
no ale o tomhle právě přece Maya nepsala, psala o těch psech co jsou tam zavření téměř celý den a majitel fuč.
Taky je pro většinu psů příjemnější lítat v lese, než městskym parku a ještě víc by se jim třeba líbilo, kdyby měli páníčka nonstop pro sebe. Zas asi nemůže bejt všechno pořád jen podle toho, jak by se to líbilo psům, ne
to je trochu divnej argument, ne? Píšu o tom, že výstavy ano jsou nutnost pro udržení standardu, ale mělo by to být děláno tak, aby to pro toho psa nebylo o tom co psala Maya - a co není až taková výjimka. Když dělám něco co pro psa není přínosem - a ať se na mě nikdo nezlobí pro psa celodenní výstava nějakým obr přínosem fakt není - tak to musím dělat tak, aby se to toho psa dotklo minimálně. Protože výstava to je především lidská záležitost, to snad uznáš ne? Tak když už, tak to udělat jinak, než zmiňuje Maya.
Howg
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:32
- Nahlásit
birma
r, tak Adam trávili většinu pobytu doma skoro bez hnutí na pelechu.
no. Byla jsem teď doma 14 od rána do večera. Psi, kteří jsou jinak v předsíni měli k dispozici jak předsíň s pelíškama a bydlikem, tak kuchyň s kuchyňským pelíškem. A věř, že se rozhodně přes den tím bytem pohybovali a to nejen mladej hovád, kterej si tam dělal spartakiádu - tu si došel do hračkárny pro polínko a žoužal si ho chvíli na pelechu, chvíli v bydliku, chvíli pod stolem (z čehož měl Brtnik následně psotnik, protože to musel luxovat) , tu si donesl kachničku a troubil si tam s ní. Ale i Bubi se pocourala, nějakou dobu byla v kuchyni, pak si odešla do předsíně, lehla si tam..........tak nevim. I kdyby byli na klec učení, rozhodně by při výstavě v ní netrávili víc času, než by bylo nezbytně nutno.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:32
- Nahlásit
PetraK
tam zavření téměř celý den a majitel fuč.
tos mi připomněla, když tu byli orli, tak tu byla jedna holka, vojanda, no to je docela egál, ale říkala, že lidi mají u nich v kotcích zavřený psy třá 20 hodin a prej ti psi jsou super někteří,
že se ani nevydělají do kotce, že čekaj až je vypustí...já se málem poblila, komentovala jsem to slovy, když už nic jiného tak co třá ledviny ...prej dobrý...nevím asi jsem z jiný planety
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:35
- Nahlásit
PetraK
A věř, že se rozhodně přes den tím bytem pohybovali
no tak nějak, když příjdem z procházky, jdu třá vařit, on si sedne a čučí na mě, pak letí do obýváku, čučí z vokna...ale třá Blondýna je úpá jiná, ta si po prochajdě lehne a nikdo vo ní neví, příjde třeba jen, když slyší vrzat špajz páč má samo pořád hlad, že chuděrkáááá
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:36
- Nahlásit
denyk
u nich v kotcích zavřený psy třá 20 hodin a prej ti psi jsou super někteří,
že se ani nevydělají
ano pes je prostě prostředek pro uspokojení lidských potřeb.
kde je kurva partnerství? Je ftipný jak se kde kdo ohání smečkou, jejím fungováním a hierarchí a podřízeností........... ale aby psu splnil základní věci, které by mu smečka měla dát, taaak to ne! Furt je to jen o tom že jááá, já člověk, pán tvorstva. Grrr.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:40
- Nahlásit
denyk
no tak nějak, když příjdem z procházky, jdu třá vařit, on si sedne a čučí na mě, pak letí do obýváku, čučí z vokna.
no ano, jako u nás rozhodně se neleží bez pohybu na pelechu. Jasně, že spějí - kolikrát když odcházím mlátěj oba natvrdo špačky, ale nemůžou pochopitelně propásnout můj odchod, páč to znamená, dostaneme suchary, chvíli si je budem hlídat a pak nám dovolí si je sežrat a zmizí. Pak odpadnou. Leč nespí a neválí se na pelechu celý den, dají si prostě nějaký ten pohyb a to i když tam nejsem a nemůžu je teda svým jednáním (např. vařením) poňouknout k nějaké ativitě.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:41
- Nahlásit
birma
tak mám asi divný psy, ale ti moji rozhodně neleží hodiny na místě metr x metr, pokud teda zrovna není noc a nechrápou, přes den ani omylem a je fuk, jestli doma nebo venku
asi to mám postavený jinak no, já měla výčitky svědomí i když Kim zamlada musel nějakou dobu bejt pár hodin denně v kotci, kterej je tak 6x4 metry
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:43
- Nahlásit
PetraK
rozhodně se neleží bez pohybu na pelechu
já byla překvapená fakt z Bloncky, páč je mladší než Bukí, že vona se prostě svalí a hají.
Kuba byl překvapenej z Bukí, že furt šaškuje, nosí hračky atd....
Ale ikdybych s ním byla 3 hodiny venku, tak to dělá taky a já fakt nemám pocit, že bych ho nějak zanedbávala.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:47
- Nahlásit
denyk
krasna barva, mas k ty bunde?
PetraK Vero Maya
me je tady nechte jinak humru nudou
mela sem zazitecek, kterej mi bude frau esusova zavidet jak svina ramstain hadra
ale nad klavesnici se mi prehnal plamen, ja smrt v ocich nastesti sme vsichni prezili, klavesnice klabosi a ja su nejvetsi dement na svete
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:51
- Nahlásit
Maya
tak mám asi divný psy
jsem ráda, že nejen vižla, která je tedy dejme tomu extrémně aktivistická.
Já kleci rozhodně neupírám určitý význam a její smysl v určitých situacích. Leč všechno má svoje meze. Na výstavě, na závodech, jako místo k odpočinku, ale ne jako odkladiště.
Neříkám, že mě to nikdy nepotká, třeba jednou dostanu do ruky devastátora, jakým byla Ešusí maceška, ale zatím jsem si třeba doma vystačila bez klece. S tím, že jsem se psa maximalisticky snažila naučit požadovanému chování v době mé nepřítomnosti. Protože mi pobyt psa v kleci po dobu mojí nepřítomnosti nepřijde jako fajn věc. Tak snad se moc nerouhám aby mi nebylo následně ukázáno že bez klece to nedáme
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:53
- Nahlásit
cernej caj
ramstain hadra
pozdrav strýčka Tildy? ,, co se dělo člověče? To zní dost katastroficky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 11:56
- Nahlásit
PetraK
no su dement nad dementy, vypad mi net, tak sem sla restartovat modem a pri te prilezitosti sem si vzpomela ze tam mam ten stlacenej vzduch schovanej (coz neni uplne vzduch ale nejakej plyn spis horlavej, pac je to levnejsi, ze jo takze ty to ani pri nakupu nepoznas co kupujes ) ze ocistim klavesnicu... tak sem strikla jednou, dvakrat a najednou preletel pres klavesnici plamen jako by ji na par sekund celej pokryl a pak zmizel. ja uz panika co bdu delat ze na to neco hodim, kdyz zmizel, sprej sem odnesla do chodby vydesene a pak mi padl zrak na tu svicku v ohrivacku na caj co je 10 cm od klabosnice on se vznal ten plyn, zahorel a bylo po vsem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:00
- Nahlásit
cernej caj
TY VOLE ČAJDO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TY SEŠ PALIČOVA CÉRA!!!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:02
- Nahlásit
PetraK
o tomhle právě přece Maya nepsala, psala o těch psech co jsou tam zavření téměř celý den a majitel fuč
já vím, psala jsem, že z mýho pohledu je tohle nejlepší řešení. Nejhorší vidím dvě - pes co neustále někam musí courat s páníčkem a nemá šanci na odpočinek a taky pes, co je nechanej bez pána na úvaze. To pes zavřenej osamotě celej den v kleci je na tom dle mýho prostě líp než tyhle dva případy (a ani jeden z nich se bohužel nedá považovat za úplnou výjimku).
to je trochu divnej argument, ne?
já to tvoje původní než mít psa v kleci a někde se celodenně družit, vzít toiho psa ven, aby tam měl možnost v mnohem přirozenějším prostředí se zrelaxovat? pochopila, že na procházku místo výstavy Jinak tohle dle mýho hrozně záleží na psu - prostě si jsem prakticky jistá, že pro Adama by byl v takový chvíli větší relax v kleci, než pohyb po venkovních prostorách výstaviště (teda za předpokladu, že mluvíme o nějaký velký mezinárodní výstavě a ne klubovce na louce v Horní dolní).
ať se na mě nikdo nezlobí pro psa celodenní výstava nějakým obr přínosem fakt není
záleží asi jak hodnotíš přínos pro psa. Podle mě to jde prostě udělat tak, aby se pes cítil příjemně a odnesl si z toho hezký zážitek a něco se tam naučil. A stejně tak jde udělat spousta jinejch věcí, který si všichni představujem, jako pro psa přirozený, tak, že toho psa člověk úplně znechutí.
Přijde mi to jako u všeho kolem psů - citlivej a schopnej psovod to zvládne u většiny psů tak, že to toho psa může bavit, neschonej (hrubej, nevšímavej...) nebo otrávenej to samozřejmě s velkou pravděpodobností psovi hezky znechutí.
Protože výstava to je především lidská záležitost, to snad uznáš ne?
ale to je 99,9% života našich psů, ne? Vodítko, povely, parky, jiní cizí psi...
|