| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 17:54
- Nahlásit
tak jsem koukla na jedno video - a je mi jasné, proč někteří jsou tak výstavně úspěšní. Toto je vysoká škola výstavnictví - stojí jak přibitá... Je to krásná fena (taky Garaba jako Najťoun) - ale prostě výstavní profík od malička učený...
Tohle mě nikdy nebavilo - a tak naše dogy měly často lepší bonitační kód než šampioni, ale výstavně nicmoc
první video na téhle stránce: http://www.degaraba.com/videos_es.html
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 18:02
- Nahlásit
Vero
si rano privstan pripadne tam na rohu u saliny neni otevrenej ten stanek?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 19:06
- Nahlásit
na netu se najde všechno, stačí se správně zeptat
Kim dneska už i štěká bez chrchlání, tak doufám, že se to k lepšímu obrací a nebudem muset k vetovi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 19:08
- Nahlásit
Xerxová
asi učej dogy taky na kolíkách ne?
v cizině je to celkem běžný a i u nás už jsem to viděla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 19:10
- Nahlásit
Maya
tak to zni suprove ze mu je lip
jak to myslis na kolikach?
Xerxová
tak to je dobrej trenink, nadherne stoji
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 19:12
- Nahlásit
cernej caj
jak to myslis na kolikach?
no postoj na kolíkách, zkusím najít video
jinak jsem zjistila, že se mi telefonu asi sama nějak používá gps a když jí natvrdo vypnu, tak mi baterka vydrží o den dýl, přitom gps by se měla aktivovat, jen když se otevře apka co jí chce, asi nějakej bug nebo co
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 19:18
- Nahlásit
Maya
no ja neznam zadnej postoj na kolikach
aha tak s gps neporadim pac ja to mam vyply porad a zapinam jen kdyz chci... ale je fakt, ze hodne aplikaci ti rika, ze chce znat svoji polohu tak je mozny, ze to neco baterky uzere
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 19:23
- Nahlásit
Maya
Kim dneska už i štěká bez chrchlání, tak doufám, že se to k lepšímu obrací a nebudem muset k vetovi
supr. většinou se to dá zvládnou doma právě, jen to chce držet v teple a klidu. my to kdysi podcenili, Ešus se tvářil že je cajk, já mu to uvěřila a ono ne, skončilo to pěkným zánětem, zelenejma nudlema z nosu a.......... ATB to už byl fakt zánět. Takže ho drž doma a v teple, jen tak vyčůrat a zpátky.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 19:32
- Nahlásit
PetraK
je v teple venku, doma by to fakt nedal, když se topí
navíc není zvyklej
ale na špice je venku teplo a už tak poslední rok i chrápe v boudě a ne venku, takže přes noc je zalezlej
cernej caj
o ja neznam zadnej postoj na kolikach
tady třeba https://www.youtube.com/watch?v=u3qEb3UFbPE
a koukám se to u nás i prodává http://www.proficage.cz/p/176/dog-stacker
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 19:41
- Nahlásit
Maya
tak to je husty teda
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 19:44
- Nahlásit
cernej caj
tak to je husty teda
no to je, ale holt tím naučíš psa bezvadnej postoj a to je tohle ještě už vylepšená verze, viděla jsem kdysi video, kde ty kolíky byly dost vysoký a pes na nich uvázanej na šibenici, aby tam prostě musel stát, když spadnul, tak se přiškrtil, ale už to nemůžu najít, bylo to na tubku a nejspíš už to stáhli a teď jsou všude tyhle s nízkejma kolíkama
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 19:50
- Nahlásit
Maya
tady třeba
ty vado co to je???? nechutný. nemůžu si pomoct. jest to dosti vzdáleno tomu o čem by -teda podle mě -vystavování mělo být. Ble.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 19:50
- Nahlásit
Na naučení něčeho mi to tak strašný nepřipadá (nebo si aspoň dovedu představit, jak to při úplný pohodě psa naučím na tomhle s klikrem), ale slyšela jsem, že prej to někdo používá na úpravu psa, aby klidně stál a to už teda podle mýho víc než hraničí s týráním.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 19:55 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
birma
tak v souvislosti s úpravou psů jsem o tom neslyšela, co vím, tak u pomíků používají klasický stoly se šibenicí, ale nejspíš by to šlo taky tak využít
ono jako na tom stát psa můžeš naučit s klikrem, ale tam jde o to, aby ten pes na tom prostál hodiny a tím si zafixoval ten postoj nohou tak, že si pak tak stoupne pokaždý i bez těch kolíků, viz to video od Xerxový kdy ten pes prostě v postoji pak stojí automaticky
edit: a vydrží tak stát bez hnutí dlouho, psi cvičení na výstavní postoj normálně obvykle po chvilce už přešlapují a nebo se jim musí nohy dorovnávat rukama, těmhle ne, prostě běžíš v kruhu, zastavíš a pes automaticky stojí v perfektním postoji
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:02
- Nahlásit
Maya Vím, že hodně lidí od malinkata prostě postoj cvičí drilem (a kolíky). Ale hodně dog (jinde nevím) se krásně vystavuje tak nějak automaticky. Beta třeba byla vysloveně předvádivá - ta stála jak socha vždy, když byla někým obdivována. Jedno jestli doma nebo venku... Ta se prsila perfektně bez jakéhokoli výcviku. Díky svým šíleným ixkám byla výstav ušetřena - ale s ní by to šlo parádně...
Jo a ta fenka z videa - viděla jsem ji na živo na české klubovce a ona je fakt osobnost - i když byla oflusaná mimo kruh... hele...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:05
- Nahlásit
birma
ze, me b yto taky jeste tak hrozny neprislo kdyby slo o to at na to pes vyleze ale jak to maya popisuje tak je to udes fakt lepsi nekdy nevedet
Xerxová
to je slintu, fuuj kulevalose a sliny na svym psu nechcu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:06
- Nahlásit
Xerxová
fuj to jsou flusance
jinak jo, jsou někteří psi, který to vystavování baví a postoji se předvádějí sami perfektně, ale těch je minimum, většina to má vydřený, ono taky jednodušší to mají psi, u kterých je výstavní postoj víceméně shodný s normálním
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:07
- Nahlásit
cernej caj
kulevalose a sliny na svym psu nechcu
že joooo
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:10
- Nahlásit
poslední Betky fotka - poslední procházka umírající dogy... měla děsivý zánět v těle, selhávaly jí orgány... a hele jak stojí. Holčička moje černobílá... Druhý den jsme ji poslali spát...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:10 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
Na naučení něčeho
já na to nahlížím tak - už výstavy jsou prostě lidskej výmysl, pro psa fakt nepřirozenej a pro psa k ničemu a zpravidla prudnej. Pokud to navíc není o přirozeným projevu psa, přijde mi to úhylný a přijde mi totál nefér do něčeho takovýho ho dotlačit byť i třeba nenásilně. |Co z toho to zvíře asi tak má?? To není nutnost, jako vydržet stříhání drápů, ošetření od doktora atd. To není o radosti, že ten pes něco dělá. A dost čast to ani nevypovídá o tom, jak ten pes vypadá. Když to umím a naučím toho psa jak stát, schovám tak spoustu věcí. Takže za mě totál mínus.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:10
- Nahlásit
cernej caj
fakt lepsi nekdy nevedet
ale tak může tě utěšovat, že takovejch magorů do výstav zas tolik není, to se týká jen těch, co si chtěj honit ego nejvyššíma titulama a jelikož to je dost drahá sranda, tak většina lidí, co tam chodí, takovýhle věci až tak neřeší a maximálně naučí psa něco doma nebo někde na kurzu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:14
- Nahlásit
Maya
jinak jo, jsou někteří psi, který to vystavování baví a postoji se předvádějí sami perfektně, ale těch je minimum,
přesně tak.
já chápu, že jsou výstavy potřebný k tomu , aby byl dodržen standard, leč tam kam to došlo, to je prostě nechutný po mnoha stránkách. Od toho co ti psi musí vydržet až po to, čeho všeho jsou lidi schopni. Nechutný.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:21
- Nahlásit
Xerxová
Krasavice dustojna do posledni chvile!!
PetraK
už výstavy jsou prostě lidskej výmysl, pro psa fakt nepřirozenej a pro psa k ničemu a zpravidla prudnej.
Co neni u psu lidskej vymysl? Takovej IPO vycvik, agility, de facto i loveckej vycvik, vsechno je to vymysl lidi.
To není nutnost, jako vydržet stříhání drápů, ošetření od doktora atd. To není o radosti, že ten pes něco dělá.
Kdyz uz si lidi vymysleli a vyslechtili ruzny plemena a chteji lidi ty plemena nejak udrzet, tak tyhle nesmysle jsou halt takovy potrebny. Kdyz se to dobre natrenuje, kdyz ma pes pevnou nervovou soustavu a je na vystavy pripravenej, neublizej mu, ba naopak, muze si je uzivat. A budou ho bavit, i kdyz se treba za par hodin bude valet v bahne a litat po poli. A tou pripravou nemyslim tahani psa na skrtaku na ty koliky.
Když to umím a naučím toho psa jak stát, schovám tak spoustu věcí. Takže za mě totál mínus.
Ano, par veci pri postoji schovas, ale ty se pak projevi v kruhu v pohybu. Statika neni vse. Zkusenej rozhodci pozna i kamuflaze ze srsti, u chlupatejch psu, neb si je prohmata.
Za me minus za styl, kterej je na videu od mayi, ne minus vystavam a vystavovani. Jako vse, co se psu tyka, je to o lidech a pristupu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:22
- Nahlásit
Xerxová
stoji krasne
Maya
me hlavne utesuje ze nikoho takovyho neznam
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:25
- Nahlásit
PetraK
Neměla jsem na mysli dotlačení, ale postoj jako trik - stejně jako naučíš psa stát, sedět, dělat zajíčka a milion dalších věcí, tak se dá naučit dle mýho výstavní postoj.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:38
- Nahlásit
FifiFifi
Co neni u psu lidskej vymysl? Takovej IPO vycvik, agility, de facto i loveckej vycvik, vsechno je to vymysl lidi.
tooo jo, ale.... tam všude se pes může bavit. Na IPU si zastopuje, vyventiluje kořistnickej pud, agi je takový psí hraní, lovečina uspokojení -částečné - loveckýho pudu. Tam všude to psovi něco může dát. Co dají psovi výstavy? Hm? Několikahodiinovo prudu, než jde do kruhu. Nemluvě o přípravě, pokud má pes srst potřebnou úpravy. Nemluvě o hodinách učení se postoje.......... je to zábavA?
Kdyz uz si lidi vymysleli a vyslechtili ruzny plemena a chteji lidi ty plemena nejak udrzet, tak tyhle nesmysle jsou halt takovy potrebny
Však ano, říkám, že to je nutnost, když se má udržet standard, ale že se to dneska posunulo do jinam, než by to mělo být
Za me minus za styl, kterej je na videu od mayi, ne minus vystavam a vystavovani.
no však - taky to stejný říkám - nebo se teda snažím říct :_-ú
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:38
- Nahlásit
birma
stejně jako naučíš psa stát, sedět, dělat zajíčka a milion dalších věcí, tak se dá naučit dle mýho výstavní postoj.
ale neučíš to na kolíkách, ne?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:53
- Nahlásit
PetraK
tam všude se pes může bavit. Na IPU si zastopuje, vyventiluje kořistnickej pud, agi je takový psí hraní, lovečina uspokojení -částečné - loveckýho pudu.
Muze, nemusi. Zalezi na nacviku a kor ten u IPA neni zase o nejakym ventilovani, spis o dost velkym a presnym drilu. To samy tech lovecaku delanych pozitivne asi neni moc.
Co dají psovi výstavy? Hm? Několikahodiinovo prudu, než jde do kruhu. Nemluvě o přípravě, pokud má pes srst potřebnou úpravy. Nemluvě o hodinách učení se postoje.......... je to zábavA?
Stejne jako vsechny typy vycviku, neni to zabava, je to uspokojeni lidskych ambici v urcitym smeru. Ve smeru toho, aby si plemeno udrzelo svuj standard, zakladni exterierovy rysy atd. Ano, nekdo to prehani. Ale zase, pro nektery psy je vystava zabava, nekolikahodinovy cekani stravi zcela spokojene socializaci. Jiny halt cesanim a v kleci. Jako ja s tebou souhlas, ja vystavy taky nemam rada a nebavi me, jen je neberu tak jednoznacne a negativisticky a neodsoudim je smahem. Jinak vystavy muzou psa obohatit, treba psincakem.
ale že se to dneska posunulo do jinam, než by to mělo být
Ja si dycky vzpomenu na tetu a boxera Gregora. To byly vystavy dle myho gusta.
ale neučíš to na kolíkách, ne?
Vystavni postoj naucis klidne coby trik na tech nizkych kolikach, proste kontrola nohou. V anglii nemuzes mit pomocnika mimo kruh, vsichni psi se vystavujou jen na handlera. A jak myslis, ze je to uci? Fura lidi prave jasnym oznacenim polohy pacek. Cihlicky, koliky, jedno, jak tomu reknes. Ale pes si tam da nohy sam a rad, nikdo ho to nenuti delat nasilim.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 20:53
- Nahlásit
A smarja, ac sem znavena fest, asi blouznim pri uplnku, radsi omezim sve grafomanstvi neb zjevne neumim vyjadrit sve myslenky kratce a strucne.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 21:23
- Nahlásit
Fifi
Muze, nemusi. Zalezi na nacviku a kor ten u IPA neni zase o nejakym ventilovani, spis o dost velkym a presnym drilu. To samy tech lovecaku delanych pozitivne asi neni moc.
jistě, ale když vezmu, že se to bude dělat dobře - tak jak se mělo a původně třeba zamýšlelo, byla by to pro většinu psů prostě zábava. Jenže výstavy už z podstaty věci pro psa samotného moc zábavné nebudou /až na ty exhiboše, ale těch fakt myslím moc nebude/ a je-li to dohnáno ad absurdum, je to totál proppadák.
Stejne jako vsechny typy vycviku,
nooo, tady si dovolím fakt nesouhlasit - u Ipa, TARTU si může - když to bude dobře dělaný, pes zabránit, zalovit kořist, má tam fyzickou aktivitu, spolupráci s majitelem. U lovečiny, pasení pes dostane možnost pracovat s tím, co plemeno dostalo do vínku. Co mu dají výstavy??? Tam je to z 99% o uspokojení ega toho člověka. Pes na honu si to užívá , dělá to co mu člověk vložil do genů, u výstav tohle nemáš.
a neodsoudim je smahem
já je neodsuzuju šmahem přece. Psala jsem hned na začátku, že jsou nutné pro udržení standardu. Ale psovi to nic moc nedá. Krom těch přenosných chorob.Dá to člověku.
|