Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 351 . 352 . 353 . 354 . 355 . 356 . 357 . 358 . 359 . 360 . 361 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:06
- Nahlásit

cernej caj
ty jo, ještě že ti nic nechytlo
to máš z toho, že čistíš klávesnici jinak než vyklepáním
PetraK
no špic není aktivistickej, ale cholerik a hlídač, ale jako i v klidu minimálně se jde napít a nebo prostě jen přejde na jiný spací místo kde sebou zase flákne, ale rozhodně doma ani venku na zahradě není furt na jednom místě, to akorát v noci v boudě a i tam obvykle si různě vylejzá ven a zalejzá a tak

birma
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:10
- Nahlásit

PetraK
Byla jsem teď doma 14 od rána do večera... A věř, že se rozhodně přes den tím bytem pohybovali a to nejen mladej hovád, kterej si tam dělal spartakiádu - tu si došel do hračkárny pro polínko a žoužal si ho chvíli na pelechu, chvíli v bydliku, chvíli pod stolem
Já nijak nezpochybňuju, že to tvoji psi mají jinak! Ani nechci tvrdit, že všichni moji psi to budou mít vždycky takhle.
Jsem doma odhadem tak 4-7 dní v týdnu a zbytek času je většinou doma mamka. Když přijdu z brigády (a to je leckdy po 13 hodinách), tak se dozvím, že byli venku čurat a že jinak se celej den Adam nepohnul z pelechu, jen se dvakrát došel podívat, co dělá mamka u počítače. Když jsem doma já, tak to má dost podobně.
Určitě to ale bude dost tím, že tobě vyhovuje mít doma aktivátory, já zas nemám moc ráda, když mi pes bloumá bytem a neustále vyvíjí aktivitu, protože to prostě chápu tak, že mu chybí něco, co jsem mu měla poskytnout...

cernej caj
tak hlavně, že sis nespálila střechu nad hlavou!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:14
- Nahlásit

PetraK
zavidis, ze jo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:17
- Nahlásit

Maya birma
no jako vydesena sem v tu chvili byla ale uf, no su rada ze se nic nestalo

je fakt, ze moji se furt presouvaji taky, kdyz chrapou, ale tak to asi neni moc pohybu ale fakt dokazou vetsinu dne byt v pohode v klidu doma

par fotek z nedele ale sou dost podobny jak od vero takze nic noveho, jen mozna min me a vic vero

birma
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:20
- Nahlásit

cernej caj
házký fotky hned bych někam vyrazila.

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:22
- Nahlásit

cernej caj
huááááá
cernej caj
klavesnice klabosi
týjo, já mám teď taky jednu odolnou, už přežila dvě polívky a čaj (medovej)

sešlinky mají mail

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:27
- Nahlásit

kachna_
tak to je skvely

a pokud teda neudas tu pekarnu, tak to vyresime jinak? mozna predat birmici? ze mi ji vzala na longa?

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:28
- Nahlásit

birma

pes co neustále někam musí courat s páníčkem

tak věř, že jak Ešus, tak Štajn, tak Bubice rozhondě budou preferovat jít se mnou, být se mnou, zúčastnit se nějaký aktivity. .A budu to já, kdo je bude korigovat, aby si odpočinuli. Celodenní hony jsou pro tyhle psy normální, a to je extra záhul, nejen práce, ale je to taky práce ve společnosti dalších x psů a odpočívat není kdy, až na konci dne. Takže oni budou radši, pokud se půjdu podívat k těm stánkům a oni půjdou se mnou. Na výstavě bych psa- pokud bych musela odejít třebas na WC na úvaze nenechala, protože co já vím,kdo půjde s jakým psem okolo. Takže v tom případku buď klec a nebo dozor někoho jinýho. každopádně já sama bych se snažila minimalizovat pobyt toho psa v tomhle prostředí. To je prostě můj názor

přínos pro psa.

tak mi ho vypiš - já ho prostě nevidím ,

Vodítko, povely, parky, jiní cizí psi...

tohe je nutnost pro jejich přežití ve světě lidí. Základní výchova, kterou pes prostě musí mít a z jeho pohledu je nepotřebná, leč život zachraňující. Musí si tím projít, aby žil, a aby mohl díky tý výchově žít relativně svobodně.
Ale výstava?? Ta jemu nedá nic. Tam je to jen o lidském aspektu, protože člověk chce udržet nějaký standard plemene což chápu,uznávám a nepopírám,aby nedošlo k omylu -leč pro psa naprosto k ničemu.
Co dá základní výchova psu? Svobodný život
Co dá člověku , nemusí mít tak velký strach o svého psa
Co dá výstava člověku - rozvíjí plemeno nějakým směrem, když zůstanu u podstaty věci a nepůjdku k tomu, že si výstavami člověk uspokojí své ego.
Co to dá psu, co by jinde nemohl mít za mnohem lepších a příjemnějších podmínek??

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:28
- Nahlásit

cernej caj
tak to vyresime jinak? mozna predat birmici? ze mi ji vzala na longa?
no a nemám jí poslat, když si doma, tak by ti jí mohla i doručit pošta, ne?

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:36
- Nahlásit

cernej caj
půjdeš long se pekárnou na zádech
PetraK
ono taky přiznejme si, v dnešní době nemají ty výstavy nic společného ani se standardem natož rozvojem plemene, spíš naopak plemeni škodí, protože holt jsou to lidi, co rozhodujou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:37
- Nahlásit

kachna_
tak jestli se ti chce, tak muzes, ti poslu mail

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:39
- Nahlásit

cernej caj
no to asik nemám k tý bundě, páč bunda je na prochajdy a v těhle botách se na dlouhý prochajdy fakt jít nedá

on se vznal ten plyn, zahorel a bylo po vsem
tvl, huš raději mazej do praséééé

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:42
- Nahlásit

cernej caj
hezký fotečky, mi ty houby připomněly, že budu zas moset koupit hlívu

a nás prostě apríl, už sněžilo, pršálo, svítilo sóloncé....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:43
- Nahlásit

denyk
myslis, ze bych to mela podpalit i tam?

a ja si rikala jak sis chvalila ze bunda je petrolejova me ta barva prisla akuratni

Maya
aspon bych si mohla upect chleba

sem videla i kokosovou mouku nekde tak su fakt zvedava na nejaky pokusy

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:53
- Nahlásit

cernej caj
no petrolejová a totok je dzelená to se ty bordó hoděj víc k té bundě...tak bundu samo nemám jedinou, že mám ešče koženici a jednu dr. Martens, taky skvělej kup z mimáče asik za 300 kila , tak k tý se hoděj

tam máš dohled

a jak ti je vůbec?

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:53 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

zas mi to blbne...

(chtěla jsem dát odkaza na ftip a nic)

birma
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:54
- Nahlásit

PetraK
věř, že jak Ešus, tak Štajn, tak Bubice rozhondě budou preferovat jít se mnou, být se mnou, zúčastnit se nějaký aktivity. .A budu to já, kdo je bude korigovat, aby si odpočinuli.
Já ti to věřím, naprosto to nezpochybňuju. Jen mám prostě za to, že to můžou mít jiní psi diametrálně odlišně a můžou prostě ocenit odpočinek někde v klidu a ve svym. To, že tvoji psi ne neznamená přece, že to tak nebude mít žádnej pes.
tak mi ho vypiš - já ho prostě nevidím
Třeba tam můžu psa v klidu učit vhodné chování mezi velkým množstvím psů a lidí. Můžu pilovat poslušnost (nebo cokoliv jiného) za extrémních rušivek. Fakt bych šla něco takového radši dělat na výstavu, než do psího parku, protože na výstavě je minimální riziko, že k nám zdálky doletí neovladatelné hovádko, můžu si tam pracovat se svým psem, aniž by nás psi obtěžovali a přitom budou blízko. Pokud půjdu na takovou blízkost kdekoliv v nám známém parku, tak bude pes buď majitelem odejit, nebo bude neovladatelně u nás.
Altar se byl na pár výstav v rámci učení slušného chování podívat a žádné negativum na tom ani zpětně nevidím. Adam byl loni na jedný voříškiádě (a proběhlo to rozhodně líp, než jsem čekala, hrozně mě tím překvappil) a letos půjdem taky minimálně na jednu (a ta letošní bude asi dost velká) a možná ho ke konci roku nebo příští rok vytáhnu na pár chvil jako diváka na nějakou mezinárodku, právě kvůli tomu, co jsem psala výš - budem to mít jako trénink rušivek ať už na agi závody, nebo i pro běžnej provoz.

birma
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:55
- Nahlásit

cernej caj
já jsem určitě pro!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:58 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

denyk
no rano do cca 9ti prakticky nulovej

no tak mnohem lip, z me neboli polykat ani krk zvenku na omak, horecky nejsou, jen trochu teplota vecer ale nic nezvladnutelnyho.

Vero

edit: nastesti ho znam v cz, jinak bych si nebyla stopro jista ale je dobrej dycky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 12:58
- Nahlásit

birma

birma
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:01
- Nahlásit

cernej caj
tak mnohem lip
to je dobře

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:04
- Nahlásit

cernej caj
no rano do cca 9ti prakticky nulovej
ach sooo. tak raději hnípej f pelechu, páč si nebezpečná

no tak mnohem lip
to je gut

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:09
- Nahlásit

denyk
hnipam, akorat bych si mela jit uvarit obed, na coz su lina jak ves

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:11
- Nahlásit

cernej caj
copak bé dobrýho?

Já dnes kuchtím kuře na papricé s haluškama

birma
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:14
- Nahlásit

já měla k obědu párek v rohlíku a zajedla jsem ho celym pražskym koláčem

denyk
kuře na papricé s haluškama
to si vůbec nedovedu představit takovou kombinaci ale halušky bych si dala hned. Ty můžu kdykoliv a v neomezeném množství

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:17
- Nahlásit

cernej caj
to se hned pozná technicky nadanej čék oproti technickýmu antitalentovi

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:19
- Nahlásit

birma
že byli venku čurat
en se dvakrát došel podívat, co dělá mamka u počítače. K

no a máš to tady! Pokud bude po tu dobu v kleci, tuhle možnost rozhodně mít nebude, že ne? Takže ani Adam není bezpohybu.přece.

Určitě to ale bude dost tím, že tobě vyhovuje mít doma aktivátory, já zas nemám moc ráda, když mi pes bloumá bytem a neustále vyvíjí aktivitu, protože to prostě chápu tak, že mu chybí něco, co jsem mu měla poskytnout...

Nemluvila jsem o aktivitě - jdeme si hrát, cvičit, prát se. Mluvila jsem o určitým pohybu prostorem, když nejsem doma, v dostahu.
A ten má Adam taky, stejěn jako moji psi, nebo pesani od Mayi.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:21
- Nahlásit

Maya
v dnešní době nemají ty výstavy nic společného ani se standardem natož rozvojem plemene, spíš naopak plemeni škodí, protože holt jsou to lidi, co rozhodujou

tak právě. A právě proto by se mělo zohlednit hledisko psa o to víc, jenže to ne všechny bere. Hlavní bývá to, abychom dosáhli na titula.

cernej caj

háský! .-)

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:23
- Nahlásit

birma
to si vůbec nedovedu představit takovou kombinaci
nám to mamka dělala od mala a já si k tomu dokážu představit
ještě těstoviny ale nic jiného
mrkej http://varecha.pravda.sk/recepty/prave-madarske-ku rca-na-paprike/12390-recept.html
teda kuře na paprice dělám podle Šárčiny školy vaření, má tam skvělé recepty

já měla k obědu párek v rohlíku a zajedla jsem ho celym pražskym koláčem
blééé

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 13:27
- Nahlásit

denyk
mnam, to zni dost dobre

mam tu rajce, papriku a trochu veprovyho masa na nudlicky. cibuli bohuzel sem zpracovala vcera

birma
kombinace zni dobre, kdyz byvala v brne cestovatelska restaurace kudrna, tak meli dokonaly mexicky halusky - halusky s fazolema a mletym masem, mnaaaaaaam

<< 1 ... 351 . 352 . 353 . 354 . 355 . 356 . 357 . 358 . 359 . 360 . 361 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání