Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:32
- Nahlásit

ssshhhhh
ja su v klidu pac do zadnejch nenarvu tu svoji pracku ale sou krasny

Fajka
to je jako bys rekla ze u nas v kanclu nevidis nikoho v kravate, tak to znamena, ze je nepohodlna ale to ze tu mas akorat bandu ani ne tricetiletych itaku proste nijak neznamena, ze kravata je nepohodlna (treba je, ale neni to dukaz). bez se podivat na mysliveckej hon a zas to, ze tam nikdo nebude mit hadrovy tenisky taky prece neznamena, ze sou nepohodlny do lesa...

ja myslim, ze to neznamena vubec nic prave, jen proste to, ze kozeny boty se malokdy delaj v nizky sportovni verzi a obecne byvaj spis kotnikovy a muzes rict snad jen to, ze vetsina trekaru nosi nizky boty (a proto tam treba nejsou ty kozeny pac obecne nejsou moc na trhu v tomto sortimentu).

si proste myslim, ze ta absence kozenejch bot nesouvisi s tim, ze sou tezky (pac kdyz porovnas dve stejny boty na stejnej teren tak proste budou podobny) ale s tim, ze v danym sortimentu neni nabidka. Muzu rict, ze sem nemela pohodlnejsi boty nez ty kozeny kotnikace nikdy a lituju velmi toho, ze po oprave se z nich staly min pouzitelny boty

ps: schvalne doma zkusim zvazit ty nizky merrelky X ty kozeny, jakej je to rozdil (ale po vymene podrazky sou o neco tezsi, nez byli z bochodu)

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:34
- Nahlásit

Fajka
Jak ty Batesy tak ty Meindly ti 3sezóny daj, ale ten goretex v nich je stejně jen na rok, pokud je nosíš denně. Víkendy tak 2roky tipuju. Déle ta membrána nevydrží ani při sebelepší péči. Jak člověk chodí, hrozně se to vymačkává.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:35
- Nahlásit

Fajka
tak urco se shodnem, ze na dlouhy vzdalenosti sou tezky na prd

ty moje tevy staly v kazovce 500, asi su stastnej clovek a dalsi duvod, proc neodchodit sezonu treku, kdyz mi boty vydrzej 3 roky a kvuli chozeni na treky by zvladli jen jednu sezonu, tak me ani nenapadne jezdit na vic longu nez 1

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:35
- Nahlásit

cernej caj
No ono Bates jsou vojenský boty, já mám 42 (bohužel nejprodávanější velikost, takže jsou hned pryč) dělají boty od vel. 3 až 15

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:39
- Nahlásit

se rika i o tech bundach a tak - ze tak 6let a membrana se proste rozpadne

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:47
- Nahlásit

cernej caj
jj, spíš míň, to prostě není věc na furt. Já mám cyklo vestičku co má goretex zevnitř a je úplně vidět, jak to jde do kelu. Ale na druhou stranu, goretex je ta nejlepší membrána co existuje. Jak prodyšností, nepromokavostí tak i výdrží. Ale navždy to není.

denyk
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:48
- Nahlásit

cernej caj
tak co se týče honů, oni ti myslivci chodí občas po dost hustým terénu, já loni šla dvoumetrovým rákosím a bažinou, až mi tam málem boty zůstaly, takže asik proto...nevím teda jaký terén je na treku, ale předpokládám, že to tak hustý nebude

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:49
- Nahlásit

cernej caj
kanclu nevidis nikoho v kravate, tak to znamena, ze je nepohodlna

a vona je jako kravata pohodlná???

tak urco se shodnem, ze na dlouhy vzdalenosti sou tezky na prd
no a vo to jediný tady asi jde... jde o ty dlouhý vzdálenosti hlavně pokud řešíš boty na long teda...
vo normálním chození (což je u mě do 30 kiláků) sem ted neřešila...

třeba ty vojenský kožený kotníkový z toho odkazu od sssshhhh
podle mě super skvělý do terénu na šutry udrží to kotník a zpevní nohu...ale když půjdu long po dlouhejch rovnejch cestách rovinkách tak to v nich bude vopruz páč to drží ten kotník a ž moc a já zas na rovinách potřebuju tu nohu v kotníku ohnout a nemít zpevněnou až tak moc ...
ale to je jen MOJE vlastní zkušenost..jinej longař jiná zkušenost, každýmu vyhovuje prostě něco jinýho žááno ...

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:54
- Nahlásit

denyk
...nevím teda jaký terén je na treku, ale předpokládám, že to tak hustý nebude
jde o to co komu připadá hustý
třeba loňský Frašták :

věřim tomu že myslivci chodí kolem rybníků i horší terény ale ty zas nejdou 80 km a víc
ale stejně je to furt o tom že to co komu nejlíp vyhovuje si musí odzkoušet ..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:55
- Nahlásit

ssshhhhh
ja mam eventku bundu, gorac neznam, jen v botach a tam to nedycha nejak vubec

denyk
ja jen chtela ukazat, ze prece to ze nekde neco nevidis neznamena, ze to je spatny. sou i sklani priznivci do hor v bezeckych keckach a lidi s blbyma kotnikama by v takovy bote byli v kelu za 3 dny...

jen rikam, ze tvrdit, ze trekari nemaj kozeny boty pac sou tezky je blbost. da se rict, ze trekari nenosej tezky boty a ze nenosej kozeny

proste korelace nerovna se kauzalita, ze (si ukradnu, bych sama nevymyslela

Fajka
to ja nevim, ja ji nikdy nemela

ja bych videla hlavne problem v podrazkach. treba mi ani neva zpevnenej kotnik na rovny ceste ale tvrdy podrazky vic klouzou a na asfaltu sou tvrdy. vyhoda? vydrzi 3x dyl jak mekky... a kdyz kupujes boty za 3+ tisic, malokdo chce mekkou pohodlnou podrazku co je po narocny sezone pryc, pokud za sezonu znici i tu tvrdou

denyk
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:56
- Nahlásit

Pomooooct! Volala mi moje maminka ze slovače- hlas jako kdyby se něco stalo...tak mě trochen vyplašila a pak mi řekla, jestli bych jí nenašla na netu kontakt na ftv Prima. Že prý měli vysílat nějaký pořad, ale nevysílali ale mělo tam být vyhodnocení nějaký soutěže a ona teď neví, jak to dopadlo, že jim tam mosí zavolat a vynadat. Že jsem v práci nějak nikoho nezajímalo ...tvl tak mně moc nevolá, páč je to drahý a pak volá kvůli takový pí....hovadině

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:56
- Nahlásit

denyk
no asi jak na kterým treku
Fajka
.ale když půjdu long po dlouhejch rovnejch cestách rovinkách tak to v nich bude vopruz
tak to je jasan, jenže já vždy skončím mimo cestu, nebo na cestě tak kořenitý a kamenitý, že je to o kotník. každýmu vyhovuje prostě něco jinýho žááno ...
mno a díky tomu také je v krámech takový široký sortiment

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:58
- Nahlásit

Fajka
mno ale podle těch fotek.... Tam kecky necháš v bahně a dál naboso ne

denyk
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:59
- Nahlásit

Fajka
hnus téda, blééé, jo dyť taky přesně jak píšeš, oni toho tolik
nenachodí jako vy na treku, takže můžou mít boty míň pohodlný, prostě.
U těch myslivců mi to příjde tak, že by si všici ťukali na čelo, kdyby tam někdo přišel v botazkách
Já teda mezi náma kožený boty taky moc nemusím.

birma
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:59
- Nahlásit

Fajka
že prostě obecně moc vhodný na dlouhý treky kožený boty nebudou páč kdyby byli tak v nich bude třeba chodit minimálně půlka trekařů...
já třeba zas co vim o lidech, co dělaj mnohadenní přechody třeba v Gruzii a na podobnejch místech, tak mívaj kožený boty. Jestli to nebude tim, že spousta lidí z dt honí čas?
Jinak já fakt necejtim rozdíl v únavě, jestli jdu v koženejch kotníkáčích nebo lehkejch botech. Rozdíl cejtim spíš po nedostatku tréninku, ve váze bagáže na zádech, ve stavu bot (pokud je mi celej den zima od mokrejch nohou, tak mi to nepřidá), ale váhu bot si fakt neuvědomuju

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:00
- Nahlásit

cernej caj
jen rikam, ze tvrdit, ze trekari nemaj kozeny boty pac sou tezky je blbost. da se rict, ze trekari nenos
ej tezky boty a ze nenosej kozeny

ježíš čaji ty si strašněj slovíčkař a řešič.... ...
opouštím tuto debatu bo na slovíčkaření nemám ani čas ani nerv..pardon...

denyk
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:01
- Nahlásit

cernej caj
jak píšeš o tý podrážce, člověk nemá takovej, cit v těch kožných...ale je to o člověku, můj známý horal - Vysoký Tatry atd. prostě jiný boty než kožený nenosí, ale dlouho trvá než je prošlápne...

denyk
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:02
- Nahlásit

Fajka
ježíš čaji ty si strašněj slovíčkař a řešič....
vítej v klubu, mě rozebral čaj minule

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:05
- Nahlásit

ssshhhhh
mno ale podle těch fotek.... Tam kecky necháš v bahně a dál naboso ne
mě se to taky stalo ale vylovila jsem a šla dál

o lidech, co dělaj mnohadenní přechody třeba v Gruzii a na podobnejch místech, tak mívaj kožený boty.
no to jsou ale zase ty terény a skály si myslím tam jasný

Jestli to nebude tim, že spousta lidí z dt honí čas?
no tak běžci jasný ty neřešim...ale myslím že ani chodci nechoděj v těžších bagančatech ..až na vyjímky...

ale váhu bot si fakt neuvědomuju
já tedy po 70 kiláku velmi zřetelně
ale jak jsem psala je to vo vyzkoušení a vo tom co komu vyhovuje..a to je nepřenositelný, jak píše ssshhh každýmu vyhovuje něco jinýho ....

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:06
- Nahlásit

denyk
ježíš čaji ty si strašněj slovíčkař a řešič....
vítej v klubu, mě rozebral čaj minule

tak to mě uteklo to sem nečetla....tož teda se nebudem pouštět do žádných velkejch akcí příště...

du makat

birma
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:09
- Nahlásit

Fajka
já tedy po 70 kiláku velmi zřetelně
tak 70 pravda ozkoušenejch nemám, maximum jsme dávali za den okolo 50ti loni, letos na to ještě při mym šnečim tempu neni dost dlouho světlo
skoro zvažuju, jestli se neplácnout přes kapsu a nepořídit ještě jedny botasky. Ale už mě to se.e značně, protože se mi ještě nestalo, aby byly nepromokavý dýl než měsíc po zakoupení a teda nemůžu říct, že bych kupovala šmejdy za tři kila

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:09
- Nahlásit

denyk
tvl tak mně moc nevolá, páč je to drahý a pak volá kvůli takový pí....hovadině
no joo maminky..to znáááám...

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:13
- Nahlásit

birma
To chce ošetřit ještě před prvním použitím. Buď vosk nebo kondicionér na goretex boty od Granger's nebo aspoň Proof & Care od Toko.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:16
- Nahlásit

denyk

Fajka
fuuuj to je bahna tama bych v sandalkach jit nechtela

no jeslti mas mrte prace, tak to radsi snad jo

ja myslim, ze uz po 50ti km budes cejtit, ze sou tezky a desny, ale ani ty lidi v horach vetsinou krz teren tolik nechodi, pac to uz by byli vzhledem k prevyseni supermani

birma
s tou nepromokavosti mam podobny zkusenosti, ale mozna holinky?

ssshhhhh
co kecky, kamarad nechal podrazku v bahne, zbytek boty mu uzstal na noze

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:19
- Nahlásit

cernej caj
By mě hráblo. Mě prostě nesmí bota promoknout jinak chytám hysterák. A holínka to je naprd, to je sice sucho zvenku, ale zevnitř se to zapařuje a výsledek je ještě horší. Ješiš marjá, se nedivím, že jsem letos koupila už dvoje boty. Já to mám ještě odstupňovaný teplotou, se to změní o 5stupňů a já už beru jiný boty.

birma
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:21
- Nahlásit

cernej caj
s tou nepromokavosti mam podobny zkusenosti
ne, že bych ti to přála, ale jsem ráda, že nejsem sama
ale mozna holinky?
tak ty bych měla zánovní, pořizovala jsem je loni v létě

ssshhhhh
To chce ošetřit ještě před prvním použitím. Buď vosk nebo kondicionér na goretex boty od Granger's nebo aspoň Proof & Care od Toko.
Dík, to si někam zapíšu (jen vědět kam, abych to našla). Jen prostě nechápu, proč když vysolim za boty 2,5 - 4 tácy, nemůžou vydržet nějakou dobu bez toho, abych s nima krom čištění něco dělala?

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:22
- Nahlásit

Jinak odbočím, po čtyřech dnech chřipky kdy venčil manžel, jsem vzala čuby dopoledne ven a zmizely na 20minut. To se ještě nikdy nestalo, tak nevím, co s nima dělal. A to si je furt chválil, jaký jsou hrozně hodný. Chjojo... Pak přišly a tvářily se, že mě rády viděj. Mrchy jedny chlupatý, nejraděj bych je byla prokopla, ale to bych si nepomohla.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:22
- Nahlásit

ssshhhhh
to byl vtip s holinkou. No me se teda jeste nestalo, aby treba po 8mi hodinach v rozbredlym mokrym snehu ke kotnikum zustala bota sucha.

nicmene s timto fakt nevim, moje byto maj vetsinou vyrezany diry pro malicky a to ty vodeodolnosti nepridava

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:24
- Nahlásit

birma
Jen prostě nechápu, proč když vysolim za boty 2,5 - 4 tácy, nemůžou vydržet nějakou dobu bez toho, abych s nima krom čištění něco dělala
no, tak měsíc Pravej goretex i dýl, třeba dva hehee, ale boty holt potřebujou ošetření, navíc, pokud je člověk čistí, tak po každým čistění.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:27
- Nahlásit

ssshhhhh
tak to asi budes muset kopnout manzela, aby kapl bozskou jestli hrozne hodny znamenaj, ze ho neotraujou - ale chapu, vtipny to neni tak snad to bude OK uz priste...

<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání