| Autor |
Zpráva |
denyk
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 11:59
- Nahlásit
birma
mám hrůzu z toho, že si na něj lehnu, on křupne a vyteče. Brrrrr
no tak to chápu to je navíc trochu horší než beruška
mám takový tuchání že to prostěradlo s beruškama dostanu v sobotu k narozkám prej ho dostal do výbavy, je mu 40. je rozvedenej a bydlí sám, asi ho nikdy z toho saklu nevytáhne
ví s kym už takovejch let chodí
je to hezký, já mám ráda praštěný lidi
cernej caj
abalíme do igeliťáku aby nesmrděla
jo aby nesmrděla hospodským kouřem, ale to oni samo nepochopili
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:01
- Nahlásit
denyk
prej ho dostal do výbavy, je mu 40. je rozvedenej a bydlí sám, asi ho nikdy z toho saklu nevytáhne
o co ženský plémě přišlo, že si ho žádná nevzala a tudíž nemá i jeho povlečení s beruškama
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:03 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
cernej caj
kuze ti povoli u toho obuvnika na tom roztahovaku
kůže jo ale sportovní bota moc néé a já v koženejch treky nechodim...
birma
taková hrůza to nebyla, dneska už to skoro necejtim, puchejř žádnej, jen to bylo prostě dost nepříjemný
no jo ale to jste ušli 36 ted si znásob včerejší stav dvěma a zjistíš že si na 72 kilometru , nejsi schopná udělat ani krok a do cíle zbývá minimálně osum kilometrů
hele já bych osobně nevyrazila na trek kde mě sebemíň dře bota od začátku... všechno se ti několikanásobně znásobí, noha může otéct jak píše čaj... a ono poslední kiláky bejvaj utrpení..vím o čem mluvím..v létě mě otekla noha a i v botě která seděla perfektně se mě po 50 kiláku udělaly takový puchejře že sem se nestačila divit...a do cíle bylo dalších 30 !!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:07
- Nahlásit
Fajka
proto taky hlavne rikam, ze kuze - pac jinejch matrosu se to uz netyka, no. Ja mam prave jedny celokozeny, ty s tou zmrvenou podrazkou... ale taky to nesmi byt sverak, max mirny nepohodli pac to spis trochu povoli ale 3cm z toho neudelas, ze jo...
tyjo, to ses teda jeste drsnejsi, zes to ulezla, ja bych to vzdala hned
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:12
- Nahlásit
Fajka
no jo ale to jste ušli 36 ted si znásob včerejší stav dvěma a zjistíš že si na 72 kilometru , nejsi schopná udělat ani krok a do cíle zbývá minimálně osum kilometrů
To jo, ale zas si pamatuju, že loňskou zimu jsem končila s tím, že mě v nich nic už netlačilo a byly mi maximálně pohodlný
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:12
- Nahlásit
cernej caj
proto taky hlavne rikam, ze kuze - pac jinejch
no jo to tak boty do práce na chození kde člověk ujde kousek ale na sportovní treky jsem teda snad nikoho neviděla že by šel v kůži... myslím teda long..možná nějaký kratičký tratě jo..ale to z neznalosti spíš.
tyjo, to ses teda jeste drsnejsi, zes to ulezla, ja bych to vzdala hned
no ono to vyšlo tak že sem odpočinula na bivaku do rána, ráno to bylo lepší ale čím víc druhej den odpoledne tak zase strašný, a posledních 10 kiláků utrpení..ale tak já když chci tak občas umím vypnout mozkovou bunku bolest a vyblokovat tendle údaj z hlavy a pak se do dá i dojít a dorasíš při tom ten zbytek takže asi je lepší se na to vybodnout......no ale nejhorší katastrofa byla další den ráno když sem musela jet 300 kiláků domů a nemohla jsem ani šlápnout na pedál u auta..
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:13
- Nahlásit
birma
To jo, ale zas si pamatuju, že loňskou zimu jsem končila s tím, že mě v nich nic už netlačilo a byly mi maximálně pohodlný
no a tak neměla si moc tlustý ponožky??? to je totiž taky spíš ku škodě než ku prospěchu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:15
- Nahlásit
Fajka
neměla si moc tlustý ponožky???
to určitě ne
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:17
- Nahlásit
birma
to určitě ne
hmm taaaak to nevim..... tak se ta bota smrskla či co
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:21
- Nahlásit
birma
je mozny, ze se rozslapli proste uz.
Fajka
a myslis, ze kozeny sou v necem horsi? konkretne k tomu longu? ja v tom sla na nedoslyho longa a problem nebyl v botach a loni sem je mela z opravny tesne pred trekem tlacici, jinak bych v nich longa sla v poho/
umím vypnout mozkovou bunku bolest no to nevim, jeslti je bezpecny... ja ji vypnu a hura na operaci, ktera ve vetsine pripadu konci hur nez predoperacni stav
vyhoda toho jet domu vlakem
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:31
- Nahlásit
cernej caj
myslis, ze kozeny sou v necem horsi? konkretne k tomu longu
tak já v nich nikdy long nešla tak nemůžu uplně říct, ale vzhledem k tomu že v nich nevidím chodit ani longaře (zatím sem si teda žádnýho nevšimla ale na toulovci to můžem omrknout) tak asi nějaký nevýhody budou..
napadá mě jedna že budou určitě těžší než sportovní boty... což nevnímáš na 20 kilákách ale na 80 kilometrový trase vnímáš každý deko...
jeslti je bezpecny... ja ji vypnu a hura na operaci, ktera ve vetsine pripadu konci hur nez predoperacni stav
jj jasný, já nemyslím kolena ale obyč puchýře a odřeniny
vyhoda toho jet domu vlakem
hnet podám u drah stížnost, že k nám ještě nenatáhli koleje
když to u mě nejde..já dycky jedu na poslední chvíli krz práci a tady bych cestováním vlakem zabila celej pracovní den navíc a to si kolikrát nemůžu dovolit..stačí že chybim v pátek...dycky musím ve čtvrtek stihnout všechno tak aby v pátek otravovalo co nejmíň lidí, takže pro mě je auto nutnost
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:34
- Nahlásit
cernej caj
a ted si říkám že těžká bota asi nebude dobrá pro kolena obecně protože když tu nohu nadzvedneš tak větší váha bot ti o to víc tahá za koleno směrem dolů.. a třeba v lehoučkých botách to koleno bude míň namáhaný a začne bolet o dost dýl....
...nevim...jen nápad..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:35
- Nahlásit
Fajka
no ty moje tevy sou lehoucky - nevidim moc duvod, proc by kozena kotnikova bota mela byt nejak tezsi nez kotnikovej gorac treba. samoze ze treba lehky bezecky boty to nejsou ale jako moje goracovy hanwagy byli tezsi...
me osobne teda tohle prijde spis od robusnosti a urceni boty nez globalne. Jestli lidi nemaj kozeny spis proto, ze kazdej nakupuje v hudy a tam proste kozeny boty nemaj pac dneska je moderni byt outdooor a mit gorac za 5t...
no k nam je taky nedotahli jeste
ja to myslela spis jako prvni pozitivum pro me, kdyz uz nikam na long nemuzu proto, ze jet nekam 8h je nerealny a v ndedeli bych se treba ani nestihla dostat dom
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:39
- Nahlásit
Fajka
v mym pripade je to uplne jedno pac i lehoucky letni sandale nemaj zadnej vliv na koleno. primarne je pro me problem vubec jakakoli rotace v koleni, ktera problem zhorsuje a zkus nekdy jit v lese bez rotace v kolene... bys musela jit po rovne krasne lesni ceste jedine
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:42
- Nahlásit
cernej caj
nevidim moc duvod, proc by kozena kotnikova bota mela byt nejak tezsi nez kotnikovej gorac treba.
tak já mám jedny na zimu a jsou extra pohodlný ale long bych v nich nešla, je to pro mě prostě moc těžký a velký na tý noze ..je možný že je to o pocitu ... jestli na to vzpomenu tak je zvážim aleurčitě budou těžší než trekovky..třeba o trošku..ale jak řikám to co na 20 kilákách není problém a nevnímáš to ti od 50 kiláku poleze příšerně na nervy...teda aspoň mě
ze kazdej nakupuje v hudy a tam proste kozeny boty nemaj pac dneska je moderni byt outdooor a mit gorac za 5t...
no tak to zrovna u letitých longařů moc neplatí bo spousta longařu chodí třeba ve sportovních keckách z lídlu ...
nerealny a v ndedeli bych se treba ani nestihla dostat dom
a k jezděj sem i Slováci a ty to maj ještě dál
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:48
- Nahlásit
jako dítko školou povinné jsme s turisťákem nachodili mocmoc kiláků. V těžkých kožených indulonou mazaných pohorkách. Po čase jsem propadla kouzlu lehkých bot - a tam, kde ostatní chodí v pohorách, já nosím "hadrové botasky" (většinou Nice, sedí mi i merrell), kde jiní botasky - já od jaro do podzimu sportovní sandály...
I Ralsko jsem už absolvovala v nízkých botaskách - jak není sněhu nad kotníky, merrelly - jediné moje vyšší boty - ukládám.
ehmmm - botky nesportovní taky vlastním... ke kostýmu by se něco našlo...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:50
- Nahlásit
cernej caj
i lehoucky letni sandale nemaj zadnej vliv na koleno
rotace jasná ale i tak bych se divila... když budeš mít opravdu těžkou botu tak bych se vsadila že to koleno bude bolet o dost dřív než v těch lehoučkých sandálkách ...
ktera problem zhorsuje a zkus nekdy jit v lese bez rotace v kolene... bys musela jit po rovne krasne lesni ceste jedine
no to jo no..to tak trek kolem dokola Václaváku na asfaltce
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:54 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Xerxová
jako dítko školou povinné jsme s turisťákem nachodili mocmoc kiláků. V těžkých kožených indulonou mazaných pohorkách. Po čase jsem propadla kouzlu lehkých bot - a tam, kde ostatní chodí v pohorách, já nosím "hadrové botasky"
jo jo o to jde že člověk tomu kouzlu lehké boty propadne
a je ta chůze míň vyčerpávající ..aspoň u mě
ehmmm - botky nesportovní taky vlastním... ke kostýmu by se něco našlo...
našlo u mě taky na půdě pod vrstvou prachu
cernej caj
já to vnímám tak že je to stejný jak s tím báglem..je rozdíl jestli táhneš na zádech 14 kilo a nebo 10 sice dotáhneš i těch 14 ale víc se nadřeš prostě ...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:13
- Nahlásit
Fajka
tak moje zimni kozeny boty sou taky jinej level, ale ja myslim, ze de o konkretni typ boty proste a nemuzes rict, ze kozena je tezsi nez nekozena, protoze muzes spolu srovnavat jen dve boty do podobnyho terenu a podobnyho urceni.
jinak samo tezky boty to zhorsi ale ty moje kozeny boty nejsou nejak tezsi nez moje nizky merelky a sou vyrazne lehci nez moje goracovky, co sem loni uz musela vyhodit
navic taky jak rikas, hodne lidi chodi v lehkych keckach, to ale porad neznamena, ze obecne je kozena bota tezka. jen tim muzes rict, ze na treku jich moc nevidis...
jinak sandaly ja moc rada obecne nemam pac mas porad a neustale nejakej bordel a tak 20x za hodinu vyklepavas
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:18
- Nahlásit
Fajka
ale ja nerikam, ze nosit tezky boty je supr a ze lehky nejsou lepsi. To naopak s tim plne souhlasim, Ja jen rikam, ze kozena bota automaticky neznamena tezkou botu a to ze ty mas jedny kozeny tezky bagancata neznamena, ze kazda kozena bota je prece tezky bagance... to je jediny, co rikam
ja myslim, ze kdyz sem ty boty vazila, tak jedna mela cca 500g. nerikam, ze to je malo, ale kolik ma takova bezna goracova botaska?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:19
- Nahlásit
cernej caj
Se připojím, já mám kožený US Army goretexový, sice težký jsou jak sviňa, ale nosím je celé léto, nekloužou, krásně dýchají, nepromoknou a pořádně držej nohu. Nízký boty nemám do lesa ráda, je to hrozně nestabilní a na moje blbý kotníky na prd.
Jinak dnes už dělají i kotníkové kožené ultralehké s goretexem, takže až tyhle oddělám, asi do nich půjdu.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:21
- Nahlásit
Například tyhle jsou kožený, s goretexem a lehoučký.
Na cenu lépe se nedívat...
http://www.armyprodej.cz/kanady/vojenska-obuv-bate s-delta-9-gore-tex?gclid=Cj0KEQiAjZGnBRCOuJOUo9Xd0 sUBEiQAPbicN_lASM_hpnnARgReIbP0SR_vlYyKmwaieip_w_7 IkfYaAj2V8P8HAQ
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:23
- Nahlásit
ssshhhhh
to vypadá dobře, musela bych je ale asi prubnout po zkušenostech s těma ádama
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:23
- Nahlásit
cernej caj
, to ale porad neznamena, ze obecne je kozena bota tezka. jen tim muzes rict, ze na treku jich moc nevidis...
ano s jistotou může maximálně říct že jich moc nevidíš ale to právě je podle mě vypovídající hodnota dost velká ...
že prostě obecně moc vhodný na dlouhý treky kožený boty nebudou páč kdyby byli tak v nich bude třeba chodit minimálně půlka trekařů...
to je jako když bych se zamýšlela nad tím že třá bordera rozhodně není horší pes než sibiřský hasky a to že žádnej mašer nejezdí se saněma taženejma borderama není vypovídající údaj...
no podle mě dost velkej, to plemeno se prostě hodí na něco jinýho než na tahání saní na velký vzdálenosti...
to jen přirovnání o tý vypovídající hodnotě...
Ale jako jsou to tvoje nohy, ty víš v čem se ti jde nejlíp
já ti nic nevnucuju ani to že kožený jsou těžší nebo nejsou...sem psala že je to třeba jen můj pocit...ačkoliv longaře v koženejch taky prostě moc nevidim....
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:26
- Nahlásit
cernej caj
to ze ty mas jedny kozeny tezky bagancata neznamena,
tak oni nejsou nijak těžký bagančata...
ze kazda kozena bota je prece tezky bagance... to je jediny, co rikam
ale tak to já neřeším že jo, já myslela že řešíme co je lepší na dlouhý vzdálenosti
no nic..du..
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:26
- Nahlásit
Fajka
ačkoliv longaře v koženejch taky prostě moc nevidim....
no, ono většinou ty kožený lehký trekový boty jsou hrozně drahý, např. Meindl, takže to bude ten důvod taky.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:28
- Nahlásit
ssshhhhh
no, ono většinou ty kožený lehký trekový boty jsou hrozně drahý, např. Meindl, takže to bude ten důvod taky.
jasný ono zrasovat za jednu sezonu boty za 500 a nebo 5000 je prostě rozdíl a při treku dostávaj ty boty neskutečně na zadek..
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:29
- Nahlásit
Všechny kožené, lehké, goretexové. Jen ta cena
http://www.hanibal.cz/vyrobci/v-Meindl/?gclid=Cj0K EQiAjZGnBRCOuJOUo9Xd0sUBEiQAPbicN1N01VrBOtQIt8YkFF we8-piLeDbpLMtc-zNvEieT-0aAnL68P8HAQis=0&isskladem=0&r ec=0&q=1&vyrobce[]=Meindl&radit_p=name&st=20&ra=0& p=2&o=manufacturer&s=Meindl&f=filtrovat&sea=2&show =0&e=0
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:31
- Nahlásit
ssshhhhh
ještě jsme koukla na ten odkaz..no ta cena ještě jde... myslela jsem že je to horší...mám kotníkový trekovky taky skoro za 4 tisíce...a když by zas čék věděl že daj 2-3 sezony tak by do nich išel... .. ale je mě jasný že spousta lidí si to dovolit bohužel nemůže..
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 13:32
- Nahlásit
Fajka
To jo, ten goráč (ať už v umělejch, hadrovejch nebo koženejch) ti za sezonu prostě odejde, výhoda koženejch je v tom, že když natřeš voskem budou nepromokavý i když už je membrána v perdeli Hadrový jsou hned durch a ty spreje proti vodě moc nefachaj, navíc se musí používat furt a to pak taky nevyjde levně.
Ale je to asi o preferenci, já holt nekoupím bundu ani kalhoty, nosím fakt starý jetý, ale boty jsou pro mě číslo jedna.
|