Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 297 . 298 . 299 . 300 . 301 . 302 . 303 . 304 . 305 . 306 . 307 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 15:38
- Nahlásit

Fifi
Takze, slunicko ji dneska krasny doprovazi
sluníčko si užívala včera ještě v pelíšku ... a večer jí na cestu svítily hvězdičky ...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 16:05
- Nahlásit

ach jo - stejně byl Xerxes nejlepší pes - zalomil život ve vteřině - žádné rozhodování, žádné váhání, žádná beznaděj... Jak byl úžasný pes, tak (sice brzo) ale frajersky i odešel. Dík mu za to. U obou holek to byla těžší volba...

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 16:18
- Nahlásit

U obou holek to byla těžší volba...
odpoledne stín pochybností byl, jestli třeba ještě ... v poslední hodině jsme si byli jistí, že je to to správné. bylo to hrozné.

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 16:35
- Nahlásit

Janiii
v poslední hodině jsme si byli jistí, že je to to správné.
....je to opravdu hrozně těžké a nezvratitelné rozhodnutí, ale jsem si jistá že si zaslouží, aby netrpěli dlouho a až do úplného konce.....

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 16:41
- Nahlásit

Fajka
ale jsem si jistá že si zaslouží, aby netrpěli dlouho a až do úplného konce.....
Presne tak. U psu je tahle moznost, ba povinnost. Byt to boli cloveka, to rozhodnuti, priserne. Nepochopim nikdy lidi, ktery nechaji psa chcipnout starim ci nemoci, doma ci u boudy. Aby ho "netrapili" s veterinarem.
Janiii
v poslední hodině jsme si byli jistí, že je to to správné. bylo to hrozné.
Bylo to spravne. Ferove. Neslo to jinak.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 17:48
- Nahlásit

Fifi
teda nechci tu s ohledem na Janiii rozdmýchávat emoce ale: Nepochopim nikdy lidi, ktery nechaji psa chcipnout starim
- my tak nechali odejít všechny naše psy. Podotýkám, že ale ani jeden nekňučel bolestí, s tím jsme se nesetkali. Všichni umřeli stářím, večer usnuli a už se neprobudili. A ono jako umřít stářím je špatně? Není to normální? A kde je ta hranice, kdy budem rozhodovat o tom, jestli ,,už"? U lidí na to většina ,,nemá koule", ale u psů se vedou silácké řeči, jak je to správné. Divný metr. Zažila jsem babču v otřesném stavu a trvat to o den víc, byla jsem rozhodnutá nějak to urychlit. Nemyslela jsem udusit ji polštářem jen jí nenarvat léky, které ji pořád držely naživu...Z právního hlediska by to bylo nejspíš jedno...

Darenka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 17:59
- Nahlásit

Fifi
ta kříženka byla fakt hezoučká. Před časem sem dával někdo (Birma?) fotky z útulku a ta jedna fenečka byla hodně podobná.
Ale to je pekny, klape jim to?
Já v to pevně doufám. Kamarádka říkala, že jí musí naučit chodit na vodítku, to zatím neumí, ale je to její 3.pejsek, takže to zvládne. Fenečka byla v útulku hrozně bázlivá a bojí se ostatních pejsků i lidí, takže jí bude Dana pomalu učit - socializovat. My jsme na chatce skoro sousedky a stejná krevní skupina, tak se těším na lepší počasí a na seznámení s Emou, tak se nový přírůstek jmenuje.

Darenka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 18:03
- Nahlásit

Fifi
U psu je tahle moznost
Ono to je tak i u všech ostatních mazlíků. Já jsem si tím prošla 2x a nikdy na to nezapomenu. A na holčičky vzpomínám pořád.
Taky vím, že to byla správné volba ve správnou chvíli.
Pochybnosti bych neunesla.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 18:28
- Nahlásit

Janiii
o to je to těžší, když člověk rozhodne, ale někdy to prostě nejde jinak... bohužel člověku ani to vědomí toho, že to jinak nešlo moc útěchy v těžkým období nedá.

worick
myslim, ze ta hranice je tam, kdy meli znami staryho jezevcika co nezral, mel obrovskou bouli a bylo videt, ze nemuze ani chodit a ten fakt trpel. Tohle je spatny, nechat toho psa takhle dennodenne se divam, jak nedokaze zrat, cura pod sebe jen proto, ze jim ho je "lito" po tech spolecnych letech nechat uspat... ten pes podle mě ještě musí mít aspoň nějakou radost ze života...

našeho prvního psa sme taky nechali uspat, protože přestal chtít pít a to už prostě byla konečná... ten pes by za dva, tři dny stejně umřel ale hrozně by se u toho trápil. Tohle je podle mě to špatný. Neudělat to jakžtakž důstojný, když to ještě jde.

Něco jinýho je, když pes ještě je ve stavu, kdy to jde a pak prostě usne.

- a proto jsou lidi, kteří jsou pro eutanazii ale taky je tam ten háček se zneužitelností...

Darenka
tak to je skvělý takhle ať jim to klape

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 18:34
- Nahlásit

worickVšichni umřeli stářím, večer usnuli a už se neprobudili.
Tak to lze jen závidět. Vážně, zatím se mi tohle u žádného psa nepoštěstilo.
cernej caj- a proto jsou lidi, kteří jsou pro eutanazii ale taky je tam ten háček se zneužitelností...

Právě... A vzhledem k tomu, by ji u lidí neměli nikdy povolit. On by se každej rychle pak zbavil nepotřebné babičky a rychle dědil apod.
Janiii
Hodně sil. Vždy je lépe to udělat s vědomím, že jsme možná mohli ještě několik dní počkat, než-li čekat příliš dlouho a litovat toho po zbytek života.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 18:41
- Nahlásit

cernej caj
to byla jen poznámka k tomu ,,stáří" ona to asi ani Fifi tak nemyslela...Tam se totiž nějak nedá určit ,,ta pravá chvíle". Pořád je brzy..a pak už najednou i pozdě

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 18:47 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

worick
no prave oba to byli stari psi, jak ten znamych, tak ten nas, co prestal pit. Byl starej a vedeli sme, ze se to blizi. Proste neni spatny nechat psa umrit starim prirozene, ale nemelo by to byt tak, ze se trapi a ja teda cekam "az umre"

to co popisujes v ty posledni vete je proste ten idealni bezzasahovej stav.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 18:53
- Nahlásit

neco na odlehceni - uz mame kocicky

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 19:07 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit

cernej caj
My taky. Teda ony byly nějak celou "zimu" letos.

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 19:33
- Nahlásit

worick
no tak jasně že pokud je to staříček kterej si vegetuje a pak se prostě jedno ráno neprobudí, tak je to nejlépe jak to mohlo být. Fifi měla jistě na mysli ty případy kdy pes evidentně trpí bolestí a majitel ho nechá se dotrpět až do konce, což může trvat den dva týden... v bolestech.... ve beznaději prodlužovat ten čas je podle mě zvěrstvo...

A podle vlastní bolestivé zkušenosti souhlasím s ssshhhhh
a s její větou Vždy je lépe to udělat s vědomím, že jsme možná mohli ještě několik dní počkat, než-li čekat příliš dlouho a litovat toho po zbytek života
jak pravdivé...

birma
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 19:52
- Nahlásit

Jsme doma! Mám kyčle v ramenou, koleno v řiti, otlačený prsty na nohou, jasnej problém s botama na toulovce a jsem pěkně naštvaná na slunce, co mělo svítit celej den a vůbec nevylezlo potvora a taky jsem naštvaná na nádraží, kde měli mít otevřenou čekárnu a my tam půl hodiny mrzli. A taky jsem strašně spokojená s tim, jak se Adam choval, vůbec bych nečekala, že bude tak vzornej

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 20:00
- Nahlásit

birma
tak koukám si budete s čajem vzájemně foukat kolena na treku
cernej caj
tak to je blbý, že ty indický věci blednou, asi jsou to nějaký bio barvy ale vypadaj moc pěkně
kočičky ani nevím, jestli máme, ale asi taky jo, když tady ani nebyla taková zima jako u vás

birma
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 20:33
- Nahlásit

Janiii
Teď to čtu držte se! Aspoň je už holčičce dobře…

birma
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2015 20:42
- Nahlásit

Maya
Po dnešku se bojim, že mě bude muset kafe ofoukávat celou. Fakt jsem se vyřídila a to to bylo jenom blbejch 36 km (+2 po Praze). I když možná to bylo i naštvánim na ten konec, kdy posledních cca 10 km bylo hnusnejch (dálnice, ošklivá vesnice, hnusný pole, skládka, sposta bordelu a v závěru echt hnusný město).
Fotky zde

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 05:57
- Nahlásit

birma
tak 36 km je dost, no, to ja zatim takovou streku nesla, ale vcera sem koupila novou ortezu, tak ji vemu protahnout snad. uvidime.

co mas s botama? a fotky

maya
taky sem mela problem se zkracovanim

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 06:37
- Nahlásit

Janiii
to mi je hrozně líto, ale dali jste jí krásnej životi krásnej konec a tak by to mělo být

ssshhhhh
Vždy je lépe to udělat s vědomím, že jsme možná mohli ještě několik dní počkat, než-li čekat příliš dlouho a litovat toho po zbytek života
to by se mělo tesat a vtloukat do hlavy každýmu
vzhledem k tomu, by ji u lidí neměli nikdy povolit. On by se každej rychle pak zbavil nepotřebné babičky a rychle dědil apod.
škoda, že jsou lidi takový zrůdy, co?
Já fakt doufám, že aspoň začne fungovat účinná paliativní léčba, protože to slavný léčení až do smrti místo ulehčení odchodu je taky slušný zvěrstvo.
worick
Tvoje maminka má můj obdiv, že tu péči o babičku zvládla , já se na to snažim připravit (myslim při plánování oprav baráčku, i psychicky, na to, že to přijde, ale zcela sobecky doufám, že to nenastane.
No a "modlím se", abych neměla doma bezmocného seniora/y a k tomu postEMO (podle toho, co za hrůznost bude IN) puberťáka/y.
Teda já doufám, že najdeme všeobecně vyhovující kompromis.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 06:55
- Nahlásit

kachna_
to slavný léčení až do smrti místo ulehčení odchodu je taky slušný zvěrstvo
s tim v podstate docela souhlasim. Stastny to clovek, ktery proste usne a je to v nekterych pripadech...

drzim palce na ten vseobecne vyhovujici kompromis

moje nova krasavice

denyk
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 07:07
- Nahlásit

Dobré ranko,
prší bo co
Kdyby vás ešče zajímal sobotní lov s orlicí tak tadyk pár fotek http://bukac.rajce.idnes.cz/Orlice_13-14.2.2015/

denyk
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 07:09
- Nahlásit

Janiii
před chvílí jsem dočetla, je mi to moc líto. Snad bolest brzo ustoupí a zůstanou jen krásné vzpomínky.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 08:08 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

kachna_
ale zcela sobecky doufám, že to nenastane - nemusí nastat, doufej... a opravdu ti moc přeju, aby jsi to nemusela zažít, protože takový průběh si člověk nedovede představit ani v nejčernějších můrách... Ale tak třeba děda odjel do nemocnice s nehojícím se cukrovkářským palcem na noze a dostal tam infarkt. Respective: šel si po obědě lehnout a už se neprobudil. Pro nás strašný šok, jelikož jsme to nečekali, ale Xkrát mu pak mamka za to děkovala, že ,,odešel" takto a ne...jako babča. Protože ještě pořád se na babču nevzpomíná s láskou, ale první, co nám vyvstane na mysl, jsou ty poslední šílené týdny Teď myslíš, že se budeš starat o dědoušky? Nemyslíš rodiče? To většinu z nás totiž asi také nemine...

a k tomu postEMO (podle toho, co za hrůznost bude IN) puberťáka/y. -

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 08:12
- Nahlásit

denyk
pták pěknej, ale zas až takovejhle lov bych nemusela vidět naživo
cernej caj
to budeš teda honit vodu s fešáckým kolenem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 08:20
- Nahlásit

worick
tak to mel nas deda podobne - v 97mi letech nejak onemocnel, tak ho vzali do nemocnice a tam to bylo neuveritelne rycly... jediny, ceho clovek lituje, ze se nestih rozloucit...

Maya
trapne se ptam, co to je?? ja znam tak honit triko

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 08:25
- Nahlásit

cernej caj
ja znam tak honit triko
já teda nevím, ale honit si triko a honit vodu vidím významově trochu rozdílně

http://www.rozhlas.cz/strednicechy/slova/_zprava/1 35386

denyk
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 08:29
- Nahlásit

cernej caj
tak hlavně aby tě "s krasavicí" kolínko nebolelo

mě už to taky se*e, dnes je to měsíc a pořád nic moc

Maya
až takovejhle lov bych nemusela vidět naživo
chápu...

vlk
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2015 08:38
- Nahlásit

bré ránko...

denyk
Orlice božíííí, ale taky bych se bez toho lovu obešla.... lišky mi tak trochu připomínají šiby....

<< 1 ... 297 . 298 . 299 . 300 . 301 . 302 . 303 . 304 . 305 . 306 . 307 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání