Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 17:58
- Nahlásit

cernej caj
možná vyluxovat a vyhodit pytlík od vysavače

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 18:06
- Nahlásit

Fifi
ja myslela jak se zbavit tech jejich vykalu kdyz na psim pelechu zustali pricucnty v latce i po vyprani na 90...

aha, takze mezi skrine, plochy a tak, uff mi oddechlo.

ja jim to tam sem tam obmenim, ale je fakt, ze jablicka ted mam, pudu si dat k veceri a hned jim nadelim

kachna_
vyluxovat obleceni?

mam vyluxovano, vysleceny postele, deky v pracce (to nevim, kde to budu ani susit), pytlik vyhodim vzapeti, akorat jeste asi vystrikam psi obojky atd.

to se musim jeste chystat na vandr a chystat si jidlo, vidim to tak, ze zitra budu bastit jabka a orisky a budu mit hladovku

birma
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 18:18
- Nahlásit

Zdravím!
Byla to uuuuuužasný! Napřed jsme na hlaváku při přestupu zvládli eskalátor dolu i nahoru (Adam nějak zapomněl, že eskalátory nerad), pak si ho ve vlaku drbal půlku cesty pan průvodčí
Chvíli potom, co jsme vylezli z Dobříše, jsme viděli stádo srnek a obešlo se to bez řevu
Pak jsme potkali auto, co vrčelo brzo se ukázalo, že za autem vrčí jrt a maskuje se autem tak, abychom si mysleli, že je přinejmenším kavkazák když jsme prošli kolem, naznal, že Adam je hezká fenečka, se kterou se mus8 seznámit stůj co stůj, oba chlepečci očůrali stejnou větev, pak se chvilku přátelsky obcházeli a na závěr začal jrt zkoumat Adamovo nádobíčko, to Adam nemá úplně rád, tak mu pravil hlubokým hlasem "bauf!" a jrt se začal omlouvat, byli strašně ftipní raslík se tvářil trochu jako "ježiš promiň kámo! To nebylo osobní a fakt jsem nechtěl" A Adam na něj vrtichvostil, že dobrý a chtěl mu začít dělat tukana
Taky chodil chvilkama Adam na volno a až na jeden zásek byl velešikovnej, krásně chodil na zavolání, zvládal si sedat na povel, přiřazovat se k noze, skákat na pařezy, když byl požádán a taky jsme se přetahovali. Bylo to trochu jako zasrák, páč v lese většinou zvládá přijít, ale pak má vždycky příliš práce, než aby se se smnou zdržoval.
Taky jsme potkali berňáka, toho posledního chtěl Adam sežrat, jen v dálce uviděl jeho siluetu a s timhle se v pohodě minul
Na závěr na něj musim prásknout, že je ztahanější než já bude muset chlapeček máknout na kondičce
Trasa 36 km, čas 8 h 47 min

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 18:20
- Nahlásit

birma
tak to je skvely a nebojis se, ze tam necha tlapu nebo tak?

to je rostomily s jrt

a stihly ste fakt dlouhou trasu vzhledem k pocasi a pulce ledna, zavidim
jeee sis prosla brdy, uz se tesim moooc na fotos, pac tam bych nekdy chtela

birma
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 18:28
- Nahlásit

cernej caj
Bála jsem se při prvním pokusu nebo dvou, teď už ne
Fotek moc nebude, bylo dost tmavo a mlha, všechno bude rozmazaný.
Ale jinak jsem si říkala, že dobře, že jsme nakonec do Brd spolu nejely, protože mě fakt nenadchly, zas tam takových 10 let nemusim. Líbilo se mi pár úseků, ale v celkový délce tak 3, 4 km max což je při celkový vzdálenosti dost málo, jinak prostě obyčejnej les, nic co bys nenašla i blíž u Brna...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 18:30
- Nahlásit

ja prave zjistila, ze pohresuju obal na spacak takze netusim, jak se asi sbalim

jinak brdy budou mit asi spis to trampsky kouzlo, hodne osad a tak, takze tam asi budou jezdit dost trempove. nekde tam je zlaty dno v brdech, to by bylo zajimavy videt, ale jinak taky dobry vedet

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 18:36
- Nahlásit

birma
Trasa 36 km, čas 8 h 47 min
Potes panbu. Blazne.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 18:39
- Nahlásit

Xerxová
on je vývoj poměrně dlouhý - většinou v řádu týdnů - (když je to rychle, tak 14 dní). Takže pokud ti blešky mršky nakladly vajíčka do bytu, máš chvíli čas - rozhodně to není na inavazi během pár dnů.
Ano ano, souhlas naprosty, to jsem nezminila a chtela. Clanek je vycerpavajici, mozna az krom tech aktualne zabirajicich pripravku na skutecne odolny potvory.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 18:48
- Nahlásit

Fifi
a co kdyz tady ty vajicka sou uz treba mesic? ja netucham, jak je to dlouho, co se feri vic drbe je tak tyden ale muzou tu byt dyl

jinak clanek je supr

birma
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 18:58
- Nahlásit

Fotky!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 19:04
- Nahlásit

birma
nadherne mlhavo ste meli

tahle se mi hrozne libi

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 19:08 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

cernej caj
a co kdyz tady ty vajicka sou uz treba mesic?
Od toho je ten biokill. A dalsi osetreni zvirat tak, aby se blechy treba dospely cucly, ale chciply. Tudiz nekladly novy vajicka.
Ale bacha na kocura, vsude pisou, ze je toxickej pro kocky. Takze opatrne.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 19:17
- Nahlásit

birma
Tohle je krasny a zarovn smutny, jakej to musel bejt strom pasak.

Ovsem tenhle krasavec, whau. Co to bylo? Stromvous...

A Adamita vypada sosne a vznesene, uvedomele.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 19:19
- Nahlásit

birma fotky krásný. Já se přiznám, že jsme v říjnu byli poprvé v Brdských lesích (se známými) a mně se tam moc nelíbilo... Zlatý Jizerky, i Lužky mi přijdou hezčí. Ale viděli jsme jen kousek kolem Mníšku, takže třeba mám zkreslené představy...
Taky bylo mlžno, jen bylo zeleněji...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 19:25
- Nahlásit

Fifi
kocur do baraku nechodi, do verandy zkusim vymyslet neco jinyho ale tam se psi prakticky nezdrzujou

Xerxová
taky krasny mlzny foto

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 19:33
- Nahlásit

cernej caj
tyjo,takže fakt blechy, to moc neporadím, jen fakt bacha ať si neotrávíš kocoura, kočky spoustu těch přípravků nesnášejí
na ty fleky na látce bych zkusila minimálně vanish na skvrny, většina jich pustí, se to na to nějak naleje a pak dá do pračky, návod je tam napsanej, vezme to i fleky od trávy, tak je šance, že to tím vypereš
birma
krásný fotky náhodou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 19:36
- Nahlásit

Maya
me nejde o fleky, me de o to, ze tam sou porad ty jejich bobky! ze i po postrikani biokillem a vyprani na 90 na pelechu byli blesi bobky a ted je otazka - JAK ODSTRANIM BOBKY?

birma
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 19:44
- Nahlásit

cernej caj
Jj mlha byla celý dopoledne jak mlíko

Fifi
To první neni pařez, ale odhalený dřevo na kořeni a ani to nebylo velký
To druhý je Třebízského dub
Adamita je tlusťoch trochu, jak jsme se 3 tejdny nehejbali, je evidentně na čase s tim něco udělat

Xerxová
To věřím, moc se vtěším, až si to u vás jednou pořádně projdem. Mně ne, že by se Brdy nelíbily, ale přijdou mi prostě jako obyčejnej velkej les a je v nich zu viel asfaltu

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 19:45
- Nahlásit

cernej caj
ze tam sou porad ty jejich bobky! ze i po postrikani biokillem a vyprani na 90 na pelechu byli blesi bobky a ted je otazka - JAK ODSTRANIM BOBKY?
Bobky blesi vyprany a vyvareny v pracce nejsou a nebudou infekcni, jen ti prave zustanou fleky. Z bobku. Jestli si cetla ten clanek, tak tam je rad, jak s blechama bojovat, dostatek. A vyguglus dalsi.
Kazdopadne blesi bobky odstranis tak, ze se zbavis blech. Pokud je tam fakt mate.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 19:46
- Nahlásit

cernej caj
no ten vanish nebo něco podobnýho by je teoreticky měl rozežrat jako každou jinou špínu a pak by se to mělo vyprat, ale prakticky jestli to bude fungovat fakt netuším

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 19:47
- Nahlásit

birma
To první neni pařez, ale odhalený dřevo na kořeni a ani to nebylo velký
Ty jo, al na fotce to tak vypadalo.
To druhý je Třebízského dub
Fesak, moc velkej!!!

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 19:54
- Nahlásit

cernej caj
Hele, hlavne se nachystej v klidu na vylet, fleky na pelechu a dalsi veci poresis v klidu i v nedeli. Ci v tydnu.
Maya
no ten vanish nebo něco podobnýho by je teoreticky měl rozežrat jako každou jinou špínu
To jsou veci total naprd, aspon co si pamatuju nejaky nezavisly hodnoceni, totok pridavat do pracky ci predtim tim tyrat textilii.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 20:10
- Nahlásit

Fifi tak Vanish mi zrovna docela fungoval - nejprve kartáčkem nanést na fleky a potom do pračky (i s tím rozšmrdlaným vanišem). Ale je fakt, že to textilu moc neprospívá - je to hodně silná chemie... Rozhodně to není na standardní praní.
Fleky od blech na pelechu bych asi neřešila...

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 20:10
- Nahlásit

Fifi
hodnocení nevím, ale třeba fleky od trávy normálně nevypereš, s tím vanishem jo, to je pro mě podstatný

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 20:12
- Nahlásit

Fifi
no ale ty stary bobky, co s nima? to proste neresit? sem ten psi polstar v panice hodila do popelnice

no ja mam pocit, ze vsude vidim skakat blechy, vyndala sem cisty povleceni a tam asi kousek nejakyho obili z leta - proste takovy 3mm "V" a jak sem se k tomu priblizila prstem, jestli to neni blecha ze to zabiju, tak mi to "uskocilo" na zem, sem to podrtila vickem a tvar porad stejne placatej

mam z toho fakt panickou hruzu

Maya
aha, chapu jak si to myslela.

- sou ale veci, kterym je to asi jedno, treba ten psi polstar teoreticky.

Tak s nachystana. Nova karimama, dva spacaky, teple spodni pradlo na noc, kartacek na zuby a hrst granuli s miskou. Jo a celta, pac ma prset.

Mam pustit psi do postele, nebo radsi bez domluvy a kontrole u veta nee (veme nas vubec vet, co kdyz mu to tam zablesime) a nechavat je zatim spis venku, nez vet rekne, jestli potrebujou jeste kuru?

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 20:42
- Nahlásit

cernej caj
Mam pustit psi do postele, nebo radsi bez domluvy a kontrole u veta nee (veme nas vubec vet, co kdyz mu to tam zablesime) a nechavat je zatim spis venku, nez vet rekne, jestli potrebujou jeste kuru?
Probuh, ale fakt se zklidni! Vet vas vezme, i kdyby se na Feri hemzil stad blech. Tys zatim ani jednu nevidela, ale... A proc kazit psum program a stereotyp, fakt neblazni!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 20:59
- Nahlásit

Fifi
tak ja nechci kazit ani sobe stereotyp

no nevidela, ale hovnousi na pelechu vymluvny az az takze rikas, dokud mi nebudou skakat po stole a nebudu chodit cela dodrbana, tak asi se invaze bat nemusim

tak oni pudou radi pustit par sestinozcu do postele, to zas jo

mam pripravenej pucenej fotak, snad mu nedojde baterka, tak drzte palce, pac mi kolega zapomel pucit i nabijecku

a dekuju moc za trpelivost

birma
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 21:15
- Nahlásit

cernej caj
Užij si to zítra!

Darenka
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 21:27
- Nahlásit

Birma
Jsi šílenec - 36 km Přiznám se, že ujít 36 km, tak se druhý den asi nepostavím na nohy a rovnou se rozpadnu
Mám radost, že jste si to užili a Adámek byl tak šikovnej
Fotky jsou moc pěkný - taky se mi líbí ten obnažený kořen.
cernej caj
tak bleší spiknutí nezávidím. Chtěla jsem napsat bohužel, ale vlastně bohudík - zkušenosti osobní s blechama nemám, freťule je nikdy neměly a Darenka si přivezla snad jednu blešku jako štěně z původního domova. Je až k nevíře, že ač je 95% času pouze ve venkovním odchovu a srst má jako správná berňačka, tak blechy nemá.
Vyzkoušej co holky poradily. Držím moc palce, aby to zabralo. Úplně tě chápu, jak jsi psala, že ses v práci drbala (jen z toho pocitu co kdyby) - já bych na tom byla stejně. V myšlenkách by mě to pronásledovalo všude.
Určitě mají někde otevřeno i o víkendu, kde se přípravky proti blechám dají koupit - já bych to neodkládala a pustila se do boje co nejdřív - ještě o víkendu. V pracovním týdnu bys měla hoňku to řešit. PetraK tu psala, že vystříkali byt a zdržovali se xx hodin mimo. Asi by nebylo od věci se pokusit o totéž,.
Držím palce.

Darenka
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 21:28
- Nahlásit

cernej caj
Jejda, teď tu čtu Birmino přání - já zapomněla, že jedeš zítra na ten výlet. Tak aspoň si tam vyčistíš hlavu. Užij si to¨!!!

<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání