Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 13:22
- Nahlásit

Darenka
Takhle to má manžel s Eliškou a myslím, že to tak bude i s pejskem.

no jo, to už tak je. Není každej cvok. Je fajn, že se na zvířectvu ale shodnete. Ono ho to chytí, toho se nebojím, oni to umí, ale nebude to třeba tolik.no.

kopačky si nech, budeš je potřebovat možná, když ho budeš chtít nakopnout taky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 13:24
- Nahlásit

Maya

vzato do dosledku, maskuješ i oblečením a kosmetikou například, holt časy nemaskování zmizely hned jak jsme se oddělily od opic

to ano, i když to oblečení je spíš potřeba, nutnost, kosmetika už ne, tam je to o podvodu taky. Ale tak je to něco trošku jinýho, než to o čem se bavíme tam, teda aspoň já to tak cítím. Tam jde o nějaký cíl o to, že třeba někdo chce chovat a na něco se zaměřit......... a ono mu to ne a ne vyjít. A prostě z podstaty věci to zkrátka podvod je.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 13:27
- Nahlásit

PetraK
barvení vlasů je podvod úplně stejnej. Maskuju tím něco co je jinak. - jsem se taky zapřísahala, že se barvit nebudu(a zbytečně si na hlavu valit chemii a ničit si vlasy) jenže pak přišly první šedivé vlasy...a bylo po ptákách, už barvím Dělat z tmavovlasé blondýnu mi vadí(stejně pak vypadá jak Eržika ) dělat ze skoroblondýny blondýnu mi nevadí, ani různé rez či červené odstíny na brunetky apod. Třeba mamka vypadá celkem mladě, ale pokud jí odroste barva a má šedivý odrost - vypadá příšerně. Ano, je pár lidí, co jim šedivá hlava sluší, ale jsou to doslova vyjímky. A je taky rozdíl ji mít v 70ti či v 45letech Zrovna nedávno jsme potkali mamčinu spolužačku, která je od přírody půvabná a byla i když jí bylo přes 50. Teď si své dlouhé vlasy so ohonu přestala barvit a vypadá s prominutím, jako stará Klekánice A je to škoda, mohla by vypadat o 10let mladší

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 13:37
- Nahlásit

PetraK
Tam jde o nějaký cíl o to, že třeba někdo chce chovat a na něco se zaměřit...
tak jasně je to trochu pokus ovlivnit něco a dělá se to běžně u různých věcí
a byl by stejnej podvod jít s tím psem na bonitaci/uchovňovací výstavu v létě, kdy ten pes má barvu nosu nejspíš normální, protože většině světlá jen v zimě?
je to stejný výsledek dosažený jen jiným prostředkem
vidíš naprosto stejně jako podvod dosažení hustší a lepší a delší srsti biotinem nebo dalšími přípravky?
když psa z hnusnou srstí by jim taky neuchovnili a ten s lepší srstí dostane vždycky lepší známku na výstavě
co by ti lidi jako měli dělat? krmit psa votrubama a čekat jak se geny projeví, aby bylo vidět, jeslti je pes dobře geneticky založenej?

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 13:42
- Nahlásit

worick
A je to škoda, mohla by vypadat o 10let mladší

no však jo. já taky podvádím. jen to nemá na nic vliv, páč nejsem do chovu

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 13:44
- Nahlásit

hlavu nebarvím, kosmetiku nepoužívám... jsem divná A psa nemám dobarvovaného

Ale ještě podotknu - je fakt rozdíl mezi dotetovaným nosem u černorůžového psa dogy a "zimního" nosu u retrívů (a jiných plemen). Jedno je jasně neměnné, druhé se dá ovlivnit. Ano - "síla" pigmentu je taky důležitá (tmavě pigmentovaná kůže je odolnější, má menší sklony třeba k rakovině kůže), ale zase bych z toho nešílela. Jsem hrozně ráda, že nejsem soutěživá - je mi úplně jedno, že měl Xerda jeden křívý zub (ani to nebránilo uchovnění)... byť mi hodně lidí doporučovalo nasadit "rovnátka"... Dodnes se směju, jak jsme teď na jaře těžce sháněli na jednu stranu štěně z "výběrového" chovu (já měla spoustu podmínek) a na straně druhé jsme ihned hlásili, že jeho kariéra není ve výstavnictví a chovu, ale ve výletech po Jizerkách

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 13:47
- Nahlásit

Maya

co by ti lidi jako měli dělat? krmit psa votrubama a čekat jak se geny projeví, aby bylo vidět, jeslti je pes dobře geneticky založenej?

to je trošku takovej divnej argument .
Já myslím, že když pes projde výstavama - tedy obecně a ne jen těma vybranejma, kdy mu zrovna ten nos dělá to co se od něj žádá, tak to prostě bude mít v posudku. Ne? Když budu hrát rovnou hru, nebudu si vybírat ty výstavy, kde to schovám .

idíš naprosto stejně jako podvod dosažení hustší a lepší a delší srsti biotinem nebo dalšími přípravky?
když psa z hnusnou srstí by jim taky neuchovnili a ten s lepší srstí dostane vždycky lepší známku na výstavě

no ano, to je přeci stejnej podvod, ne?

chápu, že majitel který má psa s hnusnou srstí, se bude snažit mu ji vylepšit, ale bude fér, když se následně nebude tedy snažit psa uchvonit, Ne??????????, to je snad logický? ne? Tedy by bylo. Prostě pes s hnusnou srstí do chovu nepatří. A mám-li takového a tu srst mu zvednu přípravkama a dostanu ho do chovu, podvádím protože jeho potomci ponesou to stejný. je to prasárna.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 13:50
- Nahlásit

Xerxová

e fakt rozdíl mezi dotetovaným nosem u černorůžového psa dogy a "zimního" nosu u retrívů (a jiných plemen). Jedno je jasně neměnné, druhé se dá ovlivni

no rozdíl to je, ale prostě pokud schovám tu proměnlivost, je to podvod a nefér. Vůči budoucím majitelům potomků mého psa, kteří by třeba radši brali tím pádem odjinud, je to nefér vůči tomu, kdo má psa s houbou neměnnou, protože můj pes, pokud je oceněn, je oceněn na úkor toho, který tuto vadu ač nevylučující z chovu nemá.
Šmidra

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 13:52
- Nahlásit

krásný věci tady keramický a ty betlémy!
http://www.fler.cz/zbozi?ucat=25956

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 13:53
- Nahlásit

Tutututu Paaatutututututulinecek!!
PetraK
Prostě pes s hnusnou srstí do chovu nepatří.
Pokud ma pes hnusnou srst proto, ze ho majitel blbe krmi a po uprave stravy se mu srst srovna, tak proc by do chovu nemoh? Pokud ma srst hnusnou krzeva nakej zdravotni problem, nema tam co pohledavat.
Jinak Dorote zesvetlal frnak kazdou zimu, klasickej "zimni" nos. S jarem pigment komplet, samo od sebe.

denyk
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 13:56
- Nahlásit

PetraK
fákt?? si děláš srandu? já
nedělám, ty, co obvykle vyhrávají z těch exotických zemí, tak jsou na Miss připravovány už od mala . Plastiky sand úplně všeho nevyjímaje. Však nedávno byla aféra, že nějaká Miss musela vrátit korunku, (nevím jak to dopadlo) páč byla původně chlap, to už musí být konec světa tohle

Darenka
jéjda, já byla na procházce, tak to ti to típla kapsa

Maya
ale tmavnutí pigmentu stravou je spíš srovnatelný s barvením šedivých vlasů a požírání betakarotenu k lepšímu opálení a tak
proto jsem psala "mimo mísu"

je pravda že bílým psům se odbarvuje srst atd

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 13:58
- Nahlásit

PetraK
Když budu hrát rovnou hru, nebudu si vybírat ty výstavy, kde to schovám .
to se ale týká tý malý množiny psů, kteří chodí pravidelně po výstavách, naprostá většiina chovných psů i fen se na výstavě neukáže a nebo jen na jedný povinný
Prostě pes s hnusnou srstí do chovu nepatří. A mám-li takového a tu srst mu zvednu přípravkama a dostanu ho do chovu, podvádím protože jeho potomci ponesou to stejný. je to prasárna.
ale ty nevíš,jestli ten pes má hnusnou srst, protože má nevhodnou stravu a nebo jestli je to jen genama
Kim měl hnusnu srst po Acaně a vypadal jak vochechule, kdyby ho někdo tím krmil od štěněte, měl by hnusnou srst furt a podle tebe by neměl být uchovněnej jen proto, že měl nevhodný jídlo a kdyby se majitel pokoušel mu vylepšit srst jinou stravou tak to vidíš jako podvod?
já teda fakt ne

denyk
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 14:01
- Nahlásit

PetraK
jo tak to mi je jasný, že Brtník je jiný než ty, že s tebou se
víc vyblbnou

worick
, jako stará Klekánice
voeee

PetraK
. já taky podvádím. jen to nemá na nic vliv, páč nejsem do chovu
a na Miss nemáš výšku, jedině že by sis nechala nohy natáhnout

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 14:01
- Nahlásit

denyk
proto jsem psala "mimo mísu
tak jasně, plastiku už vidím jako to dotetovávání u psů, kupírace a podobný zásahy do těla, ale na doplňcích stravy nevidím nic špatného
pravda že bílým psům se odbarvuje srst atd
no to je ekvivalent bílech fleků u tmavejch psů, bílí zas maj žlutý fleky

denyk
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 14:09
- Nahlásit

Maya
tak tyhle betlémy zrovna nejsou můj šálek kávy, mám raději keramiku v přírodní barvě.

denyk
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 14:10
- Nahlásit

Maya
tak jasně, plastiku už vidím jako to dotetovávání u psů, kupírace a podobný zásahy do těla, ale na doplňcích stravy nevidím nic špatného

já bych to shrnula, že co čék, to názor prostě

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 14:28
- Nahlásit

Maya
na doplňcích stravy nevidím nic špatného
A to já to mám ještě trochu jinak, podle mě doplňky stravy a povolené úpravy jsou vizitkou dobré práce vystavovatele. Je to umění, které do toho vkládám já, stejně jako naučení postoje.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 14:29
- Nahlásit

xerxova
ale I zubni pasta je kosmetika, ne? nebo mydlo ci sampon...

maya
taky myslim, ze upravit neco strAvou neovlivnuje genrtiku, proste to je za me ok.

ta modelka, kdyz bude mit lamavy nehty a zacne jist zinek a bude je mit lepsi, pac blbe jedla a proto vyhraje tak vnimam jak se psem. proste vnejsi vlivy ovlivnit dot ste miry ok, proc za to nekoho diskvalifikovat...

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 14:37
- Nahlásit

kachna_
povolené úpravy jsou vizitkou dobré práce vystavovatele
a máš pravdu, při představě, že by se vystavovali třeba neostříhaní pudli by mě vomejvalo, však zadredovaný výsledky neúprav takových psů jsou často vidět v útulcích
cernej caj
proste vnejsi vlivy ovlivnit dot ste miry ok, proc za to nekoho diskvalifikovat...
dovedeno ab absurdum by se teda měly diskvalifikovat i svaly z posilky a tak
jako celkem PetruK chápu, ideál by bylo jak ona píše, nic nezamlčovat a tak, akorát to nastane, až psi nebudou chovat lidi, ale nějaký mimozemšťani

denyk
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 14:46
- Nahlásit

Pretahovadlo je pry nej . Jsem dovalila domu a vital me s nim

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 16:14
- Nahlásit

Xerxová
hlavu nebarvím, kosmetiku nepoužívám... jsem divná - vidíš...a ty jsi zrovinka ten případ, kterému to sluší. Ještě bych podotknula, že jsou to většinou ty dámy, co jim sluší právě krátký sestřih. Ale stejně si rýpnu: jako...někomu nepomůže ani ,,svěcená" co si budem povídat ale poněvadž zrovinka ty jsi hezká baba(právě stejně jako ta mamky spolužačka) barva by tě jistojistě taky ,,vrátila" o dobrých 10let zpátky Ovšem nevím, jestli by jsi tím zase nenasrala muže...

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 16:29
- Nahlásit

denyk
Maya
pravda že bílým psům se odbarvuje srst atd - nevím, jak je to u samojedů na výstavách, ale do chovu jsou velice žádaní jedinci ,,s pičkotovýma znakama" - většinou nažloutlá ouška či někde na těle skvrna, protože mají gen ,,zářivé srsti" - toho ,,měsíčního třpitu" v ní. Worka má sice ouška piškotová, ale malinká a je to celkově chcíplotinka, takže by ho určitě vůbec neuchovnili
Jo, nedávno jsme potkali u sjezdovky paní s klukem a že:,,jé vy máte samojeda, že jo!? nebudete mít štěňátka? My bychom ho strašně chtěli, máme velkou zahradu....ale tady v okolí nikde není..." A mamka hned:,,nó, oni pro něj taky byli daleko" A to se zas paní moc nezdálo... a já ještě přihodila, že velká zahrada mu rozhodně ke štěstí nestačí...atd... Odejdeme a mamka: ty jsi blbá, ty Worička popisuješ, jako by to byla nějaká hyena.... Načež jsem jí vysvětlila že nejsem zvědavá, aby si každý kupoval samojeda a pak skončila většina v útulcích. Mamka mne taky vždycky nakrkne tím, jak všem vykládá, jak jsou kluci strašně hodní a bezproblémoví, jako by to byla samozřejmost a stalo se jim to tak nějak samo! Doprdele kdo jiný, když už ne ona má vědět, kolik ale času jim já, na rozdíl od většiny lidí, věnuju?! Tím vůbec nemyslím pejskaře tu na fórech, ale ,,běžný lid", co si prostě z nějakého důvodu myslí, že musí mít psa...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 16:53
- Nahlásit

tak je to jisty mame doma blechy

rano kdyz sem vystrikala pokoj, tak sem vecer vystrikala zvlast potah na pelech a pelech (dutovlaknovej polstar) a rano sem to mrskla do pracky, aby biokill mel cas pusobit... polstar mirne zabarvenej svetlejma hnedejma flickama a na nem ty "tecky"... sem jich par nehtem rozmajdla a je to cerveno hneda

tak je jasny, ze invaze blech neni jen muj vymysl a ted, co s tim mam delat?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 17:03
- Nahlásit

čaj dnešní NĚKTERÉ kmeny blech jsou rezistentní na řadu běžných odblešovadel. Co vím, tak slušně funguje stronhold. Moderní přípravky (poradí ti na veterině) působí i na okolní prostředí (uvolňuje se do pelechů...) a tím likviduje i potenciální další generaci (vajíčka a larvy). Vystříkej pelechy, vyluxuj postel a hlavně škvíry v podlaze, ošetři kocoura i psy.
Nešil příliš - je to normální, že někdy psi blechy donesou. Většinou zmizí po standardním ošetření a žádná dlouhodobá katastrofa se nekoná.

No a popožeň svého muže, neb v rekonstruovaném bytě se uklízí líp. Takhle to budeš mít těžší.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 17:04
- Nahlásit

a ted, co s tim mam delat?
a ted, co s tim mam delat?
Ja ti to psala uz v tom svym romanu ze vcera. Biokill, vystrikat skutecne vse, matrace, rosty od posteli, prostory pod postelema, skrine, spotreba bude velka, cokle i kocku nechat mimo, aspon dve hodiny, nez to uschne. Periny a polstare i vase hodit do pracky ci cistirny. A hlavne psiska po dohode s vetem necim nadopovat, jestli si jim dala ted spot, tak ten treba prave fungat uz na blechy nemusi. Ale nemuzes psiska predavkovat hned necim jinym, to chce domluvu s veterinarem. + mas kocku? a ta taky nemusi ruzny latky chemicky, ktery jsou vhodny pro psy (treba ten Arpalit).
A jak sem psala, u znamych zabraly az ty tablety protiblesi, cucnou si pejska/kocky a chcipnou. Psiska s nima spi v posteli, spot nepomohl, pak tableta a za par dni nastala biokillova deratizace, blechy mrtvy pod matraci, no lahudka.
A dalsi vec, resily sme mysi onehda, vid? Ty mrchy jsou blech plny. I to muze byt zdroj. Uz mate vsechny vymlaceny?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 17:09
- Nahlásit

Fifi
jj, akorat blby, ze toho biokillu asi neni dost

skrine myslis jako uplne vsechny obsahy skrini?

jj, ty tablety mi prijdou zajimavy, budem muset v pondeli zacit resit. Otazka je, kdyz to pres vikend necham, pac ted se nedostanu ani pro ten biokill abych ho mela dost, nebdu tu za ty 2 dny mit uz celou invazi?

no dlouho se zadna mys nechytila, vlastne od toho tydne asi se 7mi mrtvejma sou pasticky furt nastrazeny ale nic v nich...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 17:27
- Nahlásit

a jeste me napada - kdyz na posplichanym polstari cca 10h nechanym na ucinky biokillu a vypranym na 90°C to zustalo, jak se toho zbavim z tech textilii?

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 17:37
- Nahlásit

cernej caj
jak se toho zbavim z tech textilii?
Znova vyprat?
Ale na 40 jen... nebo se toho spis uz nezbavis, jako fleku krvavych, neb je v latce po 90 stupencich uz zazrana.
skrine myslis jako uplne vsechny obsahy skrini?
To snad ne, hadry snad netreba strikat, spis ty prostory skrinovy, skviry a tak.
ty tablety mi prijdou zajimavy,
Coby posledni pomoc ano. Jinak z nich maji psiska bezne blici reakce, no proste na citlivejsiho jedince asi nic moc. Ja bych to cubam treba nedala, radsi bych bojovala biokillem na prostredi atd.. ale jak sem psala, podobna invaze nas nepotkala.
nebdu tu za ty 2 dny mit uz celou invazi?
Urcite ne vetsi, nez jakou, pripadne mas. Zase nesil.
vlastne od toho tydne asi se 7mi mrtvejma sou pasticky furt nastrazeny ale nic v nich...
To sou stary navnady tam asi, ne? Je treba zase podat jablicko cerstvy a tak.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 17:41
- Nahlásit

cernej caj
Jo a jeste k cen biokillu, shanela jsem pro znamou prave aspon dve litrovky. Ceny, co maji v nejakych pet shopech naprosto sileny. Zato v nedaleky veterine objednaly rovnou dva litry za cenu temer od vyrobce. Stacilo jim zavolat a optat se.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 17:51
- Nahlásit

černý čaj on je vývoj poměrně dlouhý - většinou v řádu týdnů - (když je to rychle, tak 14 dní). Takže pokud ti blešky mršky nakladly vajíčka do bytu, máš chvíli čas - rozhodně to není na inavazi během pár dnů.

Něco o blechách třeba tady:
http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/blechy- blechy-blechy....aneb-co-s-nimi-5.html

<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání