Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 09:38
- Nahlásit

Maya
tady sem ti neco nasla

tam de o to, ze harakirim zmnohonasobili dna retezce (nebo jak se tomu rika) cimz nekolikrat znasobili pocet lepku by se i dalo rict a proste co zral clovek desetitisice let je jak kdyby zil s tim prapuvodnim zdomacnelym vlkem a co zere dneska je ta birmy civava, ale navic bez PP

Xerxová
s tvym heslem samozrejme souhlasim. Jen to proste vysvetluje, proc tisice let lidi s psenici v poho zili a v poslednich desetiletich se objevuje tolik alergiku (pripadne intolerantiku).

Samozrejme, ze to nebude platit obecne a bude to jak s mlikem, vetsina lidi ho prijima v poho, nekteri si uz musi hlidat mnozstvi a nekteri nemuzou vubec.

kachna_
ale ltak já si myslim, že to základní poselství - jíst co nejvíc ovoce a zeleniny a zbytek spíš opatrně
tak to bezpochyby.

Treba muz na sobe nepozoroval nic, ja na sobe pozoruju 2 dost vyznacny veci. TZN sme domluveny, ze primarne muz lepek vyhledavat nebude ale kdyz jina moznost nebude, tak proc ne a zkusime, jestli dlouhodobe to vuci lupence trochu nezabere, uplne bezlepek na nej ty 3 mesice vliv nemel. Ale znam osobne lidi, kterym se po vysazeni hrozne zlepsil ekzem a po navraceni zase zhorsil.

Takze si myslim, a v podstate castecne souhlasim s xerxovou - clovek by nemel vynechavat ruzny potraviny, protoze to je ted modni, ale pokud ma nejaky problemy, tak to nekdy muze byt nejakou intoleranci potravinove slozky a to pak stoji za to vyzkouset se tech nejznamejsich alergenu na chvili zbavit.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 09:44
- Nahlásit

tady sem dokonce nasla to, co sem si na sobe overila roky tezkych depresi, roky na AD ktery vsechno zhorsovali a po vysazeni lepku jako zazrakem je ze me jinej clovek. A to sem si zacala vsimat az jako podpora muze s tou lupenkou a pak az sem zacala hledat informace, protoze sem si toho vsimla ja i muj doktor, takze placebo to asi nebude.

jo a kafe na tyci no doufam, ze pristi rok uz budu pruzna a ohebna jako ty ostatni

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 12:25
- Nahlásit

ufff - vydali jsme se ráno do Jizerek a moc se nám tam líbilo. Skončili jsme na Krásné Máří. Nakonec z toho bylo 13 kiláčků - rovné tři hodiny a psisko se vůbec, ale ani na vteřinu nezastavilo - klackem si házel ještě posledních pár metrů k autu... A i když bylo lehce umrzlo, tak se brodil v každé vodě, kterou potkal. A teče jí mocmoc - neb v posledních dnech napršelo snad víc, než za celý podzim

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 12:43
- Nahlásit

xerxova
to zni skvele,u nas dneska azuro, teplo, hnedbych sla na vylet taky. akorat bych ho nedtihla, jedem dneska do jihlavy. odjezd naplanovany na 12 ve 12 mi muz rekne, kde mam prej darky ze rodicum rek ze je privezem. no ja infark ze nemam koupenou ani izolepu a maslicku nochlapi, no.

kachna_
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 14:24
- Nahlásit

cernej caj
kafe na tyči je šikovný. Nejšikovnější kafe co znám

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 14:42
- Nahlásit

cernej caj
ze pristi rok uz budu pruzna a ohebna jako ty ostatni
Mne teda prijdes pruzna, ohebna a ladna uz ted! Takhle si tam viset...

Janiii
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 14:52
- Nahlásit

marod je doma
blejskla jsem ji v autě před veterinou, vlezla do auta, lehla si a "jedem!"

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 15:01
- Nahlásit

Janiii
Pusina satelitova! ) Tak at srusta a hoji se!

Janiii
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 15:12
- Nahlásit

Fifi
už se viděla i s Terezkou. chtěla, sama se za ní vydala, ikdyž jsem držela mladou stranou. očuchaly se, Terez vyplašená ze satelitu pak si sedla asi metr od Api a jen zahlížela s výrazem "co jste přivezli za ufona"

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 15:18
- Nahlásit

janiiii tak ať je ufoun brzy beztalířový a hlavně dobře zhojený. Počasí je pro rekonvalescentku dobrý - na ledu by asi bylo hůř...

denyk
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 17:52
- Nahlásit

Hezky podvecer, no hezky je zima, fici v pohranici a do teho dest. Ach jo. V lese se cek boji ze mu neco pristane na hlave... Janiii cekala jsem na zpravicku, jestli uz je marudek doma. Preji brzke uzdraveni. Cajdo tvl tys sikulka, az dovalis muzes to tycovani v prdelajz predvest

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 17:58
- Nahlásit

denyk
muzes to tycovani v prdelajz predvest
Twe aby ji nemeli chlapi za nakou tu "hej pockej" - prece jen to je porad zazity, ze u tyce tancej.. heerecky.
V lese se cek boji ze mu neco pristane na hlave...
Tak bezva, krom jedny vetve zadnej dalsi knedlik. Tady je taky zima, diky vetricku.
Janiii
už se viděla i s Terezkou. chtěla, sama se za ní vydala, ikdyž jsem držela mladou stranou. očuchaly se
To je mily, tak opravdu co nejmin problemovy hojeni preju a pretrpet ty klidovy tydny.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 18:45
- Nahlásit

tak tady je odkaz na dnešní výlet na Krásnou Máří: http://drporkert.com/dogy/images/Night/1214/krasna mari/index.htm
upoutávka nejen pro Fajku
ale bylo hezky

denyk
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 18:51
- Nahlásit

Fifi vsak ja bych to tem nasim ogarum vysvetlila, kdyby si chteli myslet, ze je to nejaka hej-pockej. Kdyz maji nejaky problem tak staci rict: " pojd ven!" nikdy nikdo nesel, takze respekt Xerxová jste meli fakt moc hezky. Ja se ted valim u telky a je slyset venku fujavici a chcanec...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 18:56
- Nahlásit

denyk no bylo podstatně líp, než minulou neděli. Na Černé Nise bylo mlžno... inu prostředí pro baskerwila jak dělané

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 19:06 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

u nás dneska děsnej fujavec a sluníčko nikde
Janiii
tak už doma? tak přeju rychlý hojení, jinak na delší dobu já už dávám jen límec s gumou na kraji, vomlácený nohy a nábytek tímhle mi stačilo, se divím, že vám ho nedali
cernej caj
teda u tyče fakt dobrý, jseš machr, já bych mohla tak akorát poskakovat okolo
ty odkazy jsem si přečetla, paní má pěkný povídání, ale hodnověrný zdroj to teda není a tamto je leták na tu modifikovanou pšenice a lepku jsem tam teda nic nenašla, ale podle názvu se dá dohledat co a jak u nás a co píšou, u nás je to menšinová záležitost jenom posledních několik let, protože je pak docela problém s pěstování následných plodin a víceméně i se zplaněním tý pšeníce a dalších plodin, modifikovala jich ta firma už víc a tudíž se každý rok musí koupit nová sadba a naši zemědělci z toho nejspíš celkově nadšený nejsou
tudíž česká mouka by měla být v poho
každopádně hodnověrný zdroj by byl asi jen nějaká studie o množství lepku před a po
a jaký to mělo vliv na ty ostatní plodiny, rejži, slunečnici, řepku a další, to už asi nikoho nezajímá, to nikde není .D
jako já věřím, že vysazením lepku si někdo polepší, ale nějak paušalizovat a říkat, že lepek jako celek je blbě bych se fakt neodvážila

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 19:07
- Nahlásit

Xerxová
ježíš ty pysky, to je děsný

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 19:13
- Nahlásit

Maya a navíc jsem nedávno četla, jak mají velké potravinářské firmy radost, kolik lidí kupuje drahé bezlaktózové sýry a másla a mléka jen tak (vím, o čem mluvím, neteř je silně intolerantní a tyto výrobky potřebuje, najednou jich je mocmoc - nabídka se hrozně vylepšila, neb je to momentálně "módou") Totéž s těstovinami - i obří výrobci těstovin začínají mít drahou bezlepkovou řadu. A lidi to kupují jak diví...

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 19:21
- Nahlásit

Xerxová
jj, dřív to bylo bio, teď bezlepek, kšeft jak víno, jsem zvědavá, co přijde příště, bezcukr asi ne, protože umělý sladidla už jsou dost pomluvený
já si pamatuju počtkem 90.let měla kámoška malou dceru s alergií na laktózu a v celý Praze byla jediná prodejna, kde měli kozí mlíko, drahý jak prase, tak alespoň párkrát do roka jí ho koupila, dneska je to takovej kšeft,ž e to mají i v supermarketech

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 19:30
- Nahlásit

jo a ještě tuším birma tu psala, že s tou pšenicí je to jak se psema
viděla jsem nějaký dokument NG o psech, kde říkali, že pes jako jediný druh na světě má nějaký extra gen umožňující tu variabilitu plemen, a že proto jiná i domestikovaná zvířata mající hodně plemen jako kočky, koně, krávy například se liší jen detailech, zatímco psí plmenena jsou odlišná fakt diamtrálně

Fajka
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 19:34 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Ramštáááááj,
ve spolek !

Janiii
marod je doma
blejskla jsem ji v autě před veterinou, vlezla do auta, lehla si a "jedem

drbeme UFOnku na dálku a přejeme brzské uzdravení!!!

Xerxová
upoutávka nejen pro Fajku
krásně jste se měli!

Já dneska vyrazila s jelítkem a našlapali jsme 15 kiláčů, ale foťáček se mě brát nechtělo. Pak jsem toho litovala bylo kráááásně a ráno i teplo a slůňo. Odpoledne jsem ještě uklízela na zahradě, a ve tři už začalo poletovat a ted je tu vánice jako blázen a ted už je tak 4-5 cm sněhu
Byla sem i fotit kostelík ale nějak nic moc v tej vánici...

a tady naše stromečky před domem

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 20:00
- Nahlásit

Fajka
tak vánici si tam nech, ale to sluníčko pošli
krásný fotky, ta první je úplně super, já taky fotila náš vesnickej stromek, ale takhle pěkně se mi to nepodařilo

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 20:30 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

FŠÉÉCKO NEJ MILÉ, MOUDRÉ A ŠIKOVNÉ KACHNĚ

Tak - píšu to už podruhý psala jsem vám básničku, jak...

Bubitka a Rumíček
měli dnes výletiček.
S Ajšou všichni běhali,
někteří se koupali
Ze a do strání běhal Rumíček
vláčel s sebou klacíček.
Bubi pozor dávala,
by játroví dostala
Zkrátka a dobře:
To byl dnesk krásnej denl Alberteeeee!

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 20:31 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Fajka

oc v tej vánici.

já bych taky taky chtěla sníh!! Brtnik říkal, že už k nám nikdá, nikdá v životě nepřinde
tady naše stromečky před domem

jéé, krásný. vy se máte paninko'

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 20:35
- Nahlásit

Xerxová

kolik lidí kupuje drahé bezlaktózové

no jo ale holky věřte mi, že ten hajzl dokáže - skrytě - dost zákeřně pracovat. Byla jsem bez lepku celej rok a opravdu, opravdu věřte mi, že to je rozdíl, tak to tělo funguje.To není nějaká propaganda, nejsem člověk, kterej se nechá zblbnout, hledám si svoje cesty, a na vlastní kůži jsem zjistila, že lepek hůř, než alkohol . Nekupovala jsem nic drahýho, jen jsem prostě vysadila lepek.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 20:38
- Nahlásit

Janiii

hezky srůstejte, hojte se a uzdravujte!

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 20:43 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Xerxová
ááále vy jste se měli taky hásky. Pan Nýtek je............. no..... ešivá von nejnim momentálně zavostalej? Křásný fotky

cernej caj

tady sem dokonce nasla to, co sem si na sobe overila roky tezkych depresi, roky na AD ktery vsechno zhorsovali a po vysazeni lepku jako zazrakem je ze me jinej clovek.

ježíš to jsem ráda, že i tady se to projevilo!! Já si totiž myslelal, že tohle by ti právě pomoct mohlo. Pamatuju si na stránky toho kluka, na který jsem narazila při hledání zásaditých/kyselinotvorných potravin a on tam psal, jak ho napadlo vysadit lepek a jak se velmi rychle nestačil divit. Jenže jsem si říkal, že budu jak nějakej věrozvěst, když Ti o tom b udu říkat. Takže mám fakt radost, ž e Ti to pomohlo!!!!!!!

kecáš, že už se u tyče takhle udržíš,????? je to šichta hrozná!! Smekám, protože na tohle nemám

denyk
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 22:40
- Nahlásit

Xerxová krasny fotecky, budu se tam muset nekdy mrknout. U nas teda hnus a neustalo to ani ted jen do toho deste zacalo navic snezit vrrrrr. Aspon Fajkovic si teda uzili. Jsem teda zvedava jak zitra jestli se bude dat vylezt. Navic mam furt nejaky problem s nohou boli me pata porad, teda hlavne po ranu a kdyz se nehejbu. Zrovna ted vecer uz mam docela na krajicku ku*va drat.

denyk
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 22:43
- Nahlásit

PetraK krasne uchylnej vobrazek si nam sem dala. Mi pripomnel muj vcerejsi sen kde mi znami rozctvrtili nekolik lidi. Hnus fakt. Intezni pach krve...no radeji to nebudu rozebirat.

denyk
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2014 22:44
- Nahlásit

Kachnicce preju krasne narozeniny, hodne zdravicka....

<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání