| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 14:38
- Nahlásit
Fifi
to je jasný! to je jeřáb (nebo možná plameňák), drak a tanečnice
krása
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 14:46 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
birma
Nebo taky emu, Soptik a Viktorka tancici u splavu... a dalsi moznosti... Ty svoje sem psat nebudu.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 14:47
- Nahlásit
Fifi paráda. Fantazii se meze nekladou
Lucce vše nejnej - dneska slaví i moje sestra. Jen je o padesátku starší. A neteřka slaví v neděli... aby toho nebylo málo...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 14:50
- Nahlásit
Fifi
tak ten je nadhernej ten prvni a ty dalsi taky husty takovy jak zvirata nebo tanecnice
tak kraaaasnej vikend, mizim z prace smer cviceni, posledni letosni... A kdo se tu uz neukaze tak krasny svatky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 14:53
- Nahlásit
Xerxová
máš emila! opakuji hlášení: máš emila!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 14:59
- Nahlásit
máš odpověď
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 15:02
- Nahlásit
hlášení
Apinka je po operaci, proběhlo to vše v pohodě, ráno bude vizita, pokud nebude zvracet a nebude mít teplotu, tak si pro ni zítra během dne můžeme přijet. měla utržený prý i meniskus
tak díky všem za držení - a ještě radši chvíli držte, tu a tam ...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 15:03
- Nahlásit
Xerxová
dneska slaví i moje sestra. Jen je o padesátku starší.
Tak i segre vse nej! Co je to naka padesatka navrch.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 15:05
- Nahlásit
Fifi
to je velociraptor, drak a baletka
fakt skvělý, když já bych to v nějakým kusu dřeva někde na vycházce ani neviděla
|
birma
Člen |
- Nahlásit
Janiii
super, že to má holčička za sebou. Utržený meniskus - to muselo strašně bolet
|
Maya
Člen |
- Nahlásit
Janiii
a tak teď už bude jen líp a že si jí tam nechávají takovou dobu?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 15:06
- Nahlásit
Janiii
ráno bude vizita, pokud nebude zvracet a nebude mít teplotu, tak si pro ni zítra během dne můžeme přijet. měla utržený prý i meniskus
Huuf a juchej, ze je to za ni!!!! Drzim a nepoustim. Prave meniskus je casto urvanej pri tyhle diagnoze, na to doplatila kdysi Dorota, ze se zoperovaly jen vazy a nebyly este moc rozsireny metody, jak vyndat ten meniskus primo z kolene. Ovsem, jak pri treti operaci pravil prof. Necas, budte v klidu, psovi narozdil od lidi muze meniskus dorust.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 15:08
- Nahlásit
Maya
když já bych to v nějakým kusu dřeva někde na vycházce ani neviděla
To se muzes naucit videt. Kdyz chces.
a že si jí tam nechávají takovou dobu?
Dobu? To je normal, kor po delsi operaci. Radsi si veti psa kontrolujou, je na infuzich, taky jsem u kolennich operaci dostala Dorotu az druhej den.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 15:14
- Nahlásit
Maya
přesně jak píše Fifi, dají jí něco proti bolesti kapačkou, zkontrolujou si ji sami, my jsme i radši, než abysme nad ní seděli a pozorovali ji, jestli něco ...
Terezka ji furt vyhlíží, kdybyste viděli ten pohled, když přijela mamča bez Apiny
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 15:18
- Nahlásit
Fajka
není žádnej rozdíl?
jeden. Stojí, neběží, ale fůůůrt čerf, furt červ. S tim nenaděláš nic, to nikdá nebude moudrá doga, to je doživotní jemen
Maya
kafe bych teda nemohla vynechat, bez něj bych byla po ránu v kómatu
taky jsem si říkala. Ale jde to
čaj je hodně kyselinotvornej - stejně jako to kafe právě.
ten lepek nevím, jsem celkem na vážkách proč by měl až tak vadit, když ho člověk žere tisíce let
nežere, dřív jsme ho nežrali, dnes se mele mouka jinak, pak - navíc, když jsi byla chudá bílou moku jsi neměla ani náhodou
lepek ti zasyfluje- stejně jako mlíko - střeva zapatlá to celý a nejdou vstřebávat živiny. Zjednodušeně řečeno - nebádala jsem, tahle informace mi stačí, je logická.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 15:21
- Nahlásit
Janiii
Terezka ji furt vyhlíží, kdybyste viděli ten pohled, když přijela mamča bez Apiny
Brr. Znam to, a to jsem vicepsi. Jak pak cuby hledaly Dorotku. Hlavne pani, pozor zitra pri privozu maroda. Uz jsem to sem kdysi psala, zadny vitani a primej kontakt s Terezkou. Pekne jednu zavrit, druhou odlifrovat na bezpecny mistecko, pelisek. A nepoustet nejakou dobu k ni tu druhou na volno, nemusi ji byt pritomnost druhy feny prijemna, bude mit sama co delat se sebou, vydejchavat narkozu, bude unavena a tak, muze se ohnat. Takze radsi minimalne jeden ci vice dni na ten kontakt dohlizet, mit to z obou stran pod konstrolou. U nas se cuby cely trasly na Agatu po kastraci, ta byla vyrizena. Takze Kremylek hovadoidni si musel na primej cuch pockat tri ci kolik dni, Skritek s ni sel druhej den na zahradu na vycurani, neb je to nezny motylek.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 15:48
- Nahlásit
Fifi
jojo, vim, že jsi to psala. Vezmem to vopatrně, a Apina bude zavřená ve verandě, Terez bude klasika venku, a na venčení to nějak vošéfujem. Navíc Terez hárá, takže ji začnem na noc zavírat, tak půjde holt do naší verandy, aby ji trapně nenapadlo jí tu nohu třeba ošetřovat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 15:50
- Nahlásit
Janiii
aby ji trapně nenapadlo jí tu nohu třeba ošetřovat
Umej to, asistentky. Toz bezva, mate zabezpeceno, hlavne teplicko a at si stehy nehnouca, soudruzka, sama. Rychle a bezproblemove hojeni!!!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 18:35
- Nahlásit
rozesílala jsem přání k svátkům... a tak je vložím i sem. Pro Vás zvolím variantu "vícpsí", pak máme i variantu "míňpsí" Bezpsí už roky nee
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 18:57
- Nahlásit
Xerxová
hezký peefko, já už pár let nemám nic, nějak mě to nebaví se s tím dělat
Fifi
no mě Kima operovali dopoledne a dali mi ho večer normálka domů, ale je fakt že voni se ho rádi zbavili, nebyl na ně hodnej
PetraK
když jsi byla chudá bílou moku jsi neměla ani náhodou
no to se mi právě nechce moc věřit, možná někdy za středověku tady v Evropě, ale všech knihách o starověku a počátcích zemědělství máš, že hlavní plodina byla právě pšenice a z tý byl tisíce let zemědělský lid živ, kromě Ameriky teda, kde to byla kukuřice a Číny kde to byla zase rejže, pšenice byla první kulturní rostlina tady v euroasijském okruhu už od do Sumerů cca 3000 let před letopočtem
proto se mi nechce tak nějak věřit, že by to bylo až takový zlo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 19:09
- Nahlásit
Maya
černej čaj nějak vysvětlovala, že seto poto až v minulym století, kdy se zušlechťováním na vyšší produkci i obsah lepku.
+ se peklo hlavně s kváskem a to má být nějak šetrnější.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 19:19
- Nahlásit
Xerxová
péefko je krásný, my jsme přestali nějak s druhým dítětem
proč já jsem sakra dítěti dávala ten lékproti bolení hlavy, teď tu lítá a hlava bolí mě!
PetraK
jsem se inspirovala, beru psa ke školce a Lucinka pak má velení a vede. Je spokojená a důležitá
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 20:08
- Nahlásit
janiii
tak to ji muselo chudaka trapit hlavne, ze operace ok, drzim palce
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 20:15
- Nahlásit
spravedlbost existuje
prede me na xastavce si stoupl chlap smrdici chlastem, predbehl tak asi 15 lodi a zapalil si cigaro. pozadala sem ho, zda by nemh kourit mimo frontu. nemh a byl sprostej ale pri zapalovani se mi podarilo stoupnout pred nej. ridic hho vykazal, pac cigaro zahodulil ve dverich busu a on se rozciloval, jak pojede dom kdyz dalsi bus az za hodinu. tak me to vnitrne potesilo, navic ridic na to ma pravo, tak me tentokrat prijde cela situace takova "spravna"
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 20:29
- Nahlásit
cernej caj
spravedlbost
četla jsem spraveblbost
strašně se mi ten termín líbí.
ridic hho vykazal, pac cigaro zahodulil ve dverich busu a on se rozciloval, jak pojede dom kdyz dalsi bus az za hodinu
řidič je sympaťák
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 21:21
- Nahlásit
kachna_
dneska sem byla s par kolego kamaradama na vanocnim pivku v cajovne a bavili se o nekom kdo se oblika jako newage "ňůáč" a ja rozumela "hňupáč"
jinak supr, ze lucinka byla tak veledulezita a hlavne spokojena
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 22:43
- Nahlásit
kachna_
černej čaj nějak vysvětlovala, že seto poto až v minulym století, kdy se zušlechťováním na vyšší produkci i obsah lepku.
no mě se to nezdá pouhým zušlechťováním se nedocílí až takových změn, spíš GMO a to není zas až tak běžná a většinová věc
chtělo by to asi nějaký důvěryhodný zdroje jak to teda je
cernej caj
u nás teda obvykle tohle dělat mlaďoši, holky i kluci, že hulej ve frontě, asi je to pro ně strašnej problém si stoupnout stranou
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2014 05:46
- Nahlásit
Maya
no mě se to nezdá pouhým zušlechťováním se nedocílí až takových změn
Určitě si viděla dogu i čivavu - princip je stejný. Cíleným šlechtěním můžeš dosáhnout neuvěřitelných změn...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2014 06:58
- Nahlásit
změn určitě ano - rozdíl lepku v mouce je značný. Na stranu druhou je člověk velmi přizpůsobivý všežravec - a neměl by se podle mě této své podstaty vzdávat.
Moje heslo je - přiměřně, přiměřně...
Takže jeden čas byla móda vegetariánství, dneska je tak trochu móda (nemluvím o opravdu nemocných) bezlepkovosti případně bezlaktózovosti... Jako prevence mi to nepřijde normální - ani diety typu návrat jen k masu a kořínkům... to by museli jíst i larvy, hmyz, občas souseda... a to kupodivu z těchto moderních diet vypadává...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2014 08:25
- Nahlásit
Xerxová
ale ltak já si myslim, že to základní poselství - jíst co nejvíc ovoce a zeleniny a zbytek spíš opatrně, je správný. Souseda bych nejedla, jednoho mám ráda a druhej je blázen, a eště k tomu starej a hulí. Fuuuuj
|