Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:12
- Nahlásit

vlk
vona se ti uklidní, Mikouš už teď granule taky dokonce kouše.. předtím je prostě polykal

Fajka
olé

inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:13
- Nahlásit

vlk
jo, jo, přesně to.
Velikost je dána velikostí rámečku, zkusím to eště vodtučnit, snad to bude lepší..

beztak je to většině smrtelníku na prd

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:22
- Nahlásit

inu
vona se ti uklidní,
jestli se ten pošuk někdy uklidní, tak snad dám na modlení..... minule spolkla dokonce celej brambor, syrovej...... a nedávno mladejm sežrala dva záviny z lístkovýho těsta plněný salámem a sejrem....

beztak je to většině smrtelníku na prd
ale je to hezký, když se člověk naučí něco co umí málokdo.... se mi ta japonština docela dost líbí, ale ty vlnovky a čárečky už mi asi mozek nepobere.....

inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:25
- Nahlásit

vlk
jestli se ten pošuk někdy uklidní, tak snad dám na modlení.
no, je teďka v pubertě největší, takže bude dělat kraviny. I tolik vopěvovaní ovčouni mají nasírací předpoklady
Vydržať, pani, vydržať!

ty vlnovky a čárečky už mi asi mozek nepobere.....
neboj, v plánu je mmj kurz základů rozsypaného čaje pro začátečníky a to zcela zdarma na Psíbudce

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:30
- Nahlásit

inu
v plánu je mmj kurz základů rozsypaného čaje pro začátečníky a to zcela zdarma na Psíbudce
eště že né v kadibudce..... se těším a pak budu v práci machrovat.... angličtinu umí každej ( teda kromě mě) ale japonsky jen já.....už jsem dokonce sháněla po netu nějakej česko japonskej slovník, ale jsou teda ku...sky drahý. Teda já vlastně objevila jen jeden......

inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:34 - Změnil/a: inu
- Nahlásit

vlk
už jsem dokonce sháněla po netu nějakej česko japonskej slovník, ale jsou teda ku...sky drahý

No, u nás je s tímhle celkem dost bída: co vím, tak jsou jen dvě učebnice: od Krouského, která je prakticky vyprodaná

a pak nějaká snad z loňska, co stojí cca 900,-, ale je natištěná na tenkým hajzlpapíře, navíc mi přijde, že tam míchaj lehkou a těžkou gramatiku.

Slovníky jsou dva: jeden na kanji, druhej na slovíčka, cena opět celkem drsná.

Potom jsou ještě skripta z Karlovky, něco o gramatice, ale ty jsou složitá na pochopení i pro mě,

no a ještě je nějaká učebnice základních frází + CDčko
a občas se dají sehnat anglicko-japonský slovníky nebo frazeologický slovníčky v angličtině.

japonský centrum v Brně vydalo ještě učebnici hiragany:

za celkem 105 Kaček, pokud by sis to nechala zaslat..

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:39
- Nahlásit

inu
tak tohle jsem nikde neviděla.... hiragana je co ??? Furt se mi to plete ???

inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:40
- Nahlásit

Slovníky:

slovník na kanji

inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:41
- Nahlásit

vlk

Hiraganu-učebnici seženeš jen v japonským centru v Brně, ta se volně neprodává.

Hiragana je jedna ze dvou japonských abeced, používá se k zápisu výslovnosti, je dobrá pro pochopení základů rozsypanýho čaje, páč vznikla zjednodušením některých rozsypaných čajů..

inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:44
- Nahlásit

vlk

Mrkni na todle:

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:44
- Nahlásit

inu
aha, ale nevím jestli bych to teda pochopila jako samouk. Mě by pro začátek nejvíc vyhovoval nějaký slovník kde je to fšecko napsaný normálníma písmenama.....

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:45
- Nahlásit

inu
jo, tak todle vypadá docela pochopitelně.....

inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:48
- Nahlásit

vlk

Todle právě pochopíš jako samouk: na tý stránce je slabika HO

pro ni si zvolili příměr HOUSLE.

Pod houslema máš tři rámečky: ten sloupeček vpravo je ukázka toho, jak tato slabika vznikla z rozsypaného čaje.
Horní rámeček je Jak to psát (pořadí tahů), dolní ukazuje různé fonty.
Na pravé části listu máš v horní polovině rámečky, do kterých si slabiku cvičíš jako do písanky,
rámečky pod tím jsou ukázky slov, která na Ho začínají, nad čtverečkama je vždycky uvedená slabika (a pokud ještě není učebnicí probraná, tak je v rámečku znak napsanej), pod čtverečkama význam daného slovíčka

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:50
- Nahlásit

inu
a taková učebnice se dá někde sehnat ????

inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:52
- Nahlásit

vlk

mrkni sem

URL

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 21:00
- Nahlásit

inu
asi si to bjednám, zas to néni až tak drahý..... a ten japonsko český slovník nevíš kde by se dal sehnat ????

inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 21:07
- Nahlásit

vlk

tenhle je zdarma URL

A tamten, teoreticky v každém větším knihkupectví,
prakticky třeba tady ho maj se slevou

URL

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 21:27
- Nahlásit

inu
uf, to sou ceny, v dubnu dostanu vrácenej nějakej přeplatek daně tak si to objednám....

inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 21:35
- Nahlásit

vlk
no, já ti to říkala.. a ty jsi to taky psala.. je to drahý..

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 21:43
- Nahlásit

inu
no jo, jsem jenom prostý selský sekáček trávy, ale nějak ty prachy do kupy dám..... fakt mě to začlo zajímat....

inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 21:59
- Nahlásit

vlk
já myslím, že ta hiragana by pro Tebe mohla bejt dobrá a co se týče slovníku, používá ho i náš učitel japonštiny, když neví, jak se co řekne česky )

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 22:05
- Nahlásit

inu
vy máte učitele japonce ??? a jak dlouho už se učíš ???

inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 22:12 - Změnil/a: inu
- Nahlásit

vlk

JJ, z Tokia..

Jak dlouho? Asi tři nebo čtyři, ale z toho vždycky jen dva semestry, čili nějakých cca 150 hodin výuky

EDIT

a tendle teoreticky učí Kubu

prej je to jazykovej génius, ale mě nikdy z ničeho neučil

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 22:16 - Změnil/a: vlk
- Nahlásit

inu
a hele - japonec.....a zná akity a šiby ???? No jesli mi to vydrží, tak se možná do důchodu něco přiučím....... uf ten druhej je nějakej vykulenej......

inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 22:24
- Nahlásit

vlk
No to víš, že jo. Jeho kámoška měla shibuli, páč v Tokiu se preferujou malí psi, je tam obecně málo prostoru k žití. Taky mu na nástěnce visel článek o japonských plemenech.
Dokonce nám pomáhal s článkem z časopisu Akiho. Běžné slovníky fakt neobsahují slovo "kohoutek"

A ten druhej.. no, to je fotka z informačního systému naší univerzity.. tam vypadaj všichni jako tydýt

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 22:29
- Nahlásit

inu
eště že aspoň šibuli a né třeba čivavu, to by mě nasštval..... no nic, krásnej večír, jdu protáhnout šibiska závějema a zalehnu s druhým nejlepčím přítelem hned po psovi.......... a žádný chlupatý myšlénky, myslím tím knihu !!!!!

inu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 22:31
- Nahlásit

vlk
jsme s ním četli ten příběh o Hachikovi

.. a já už si myslela, že jdeš zalehnout s vovčandou

Podrb za mě psiska, taky opouštím kolibiště a jdu do komatu!

vlk
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:18
- Nahlásit

tééééda, tolik hodin a ještě tady nikdo néni ?????

inu
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 12:36
- Nahlásit

jsme je včera umrtvily Já su tu dneska jen na skok, za chvilu jedu do Brna tisknout další učení

Fajka
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 13:23
- Nahlásit

Ahoj, jen probíhám a dávám něco pro zasmání ...

http://psi-kryti.sbazar.cz/akita-inu-ke-kryti-mimo n-o2208026.html

<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání