Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
ankaras
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:17
- Nahlásit

inu
jo a taky čim víc jsem tu výchovu prožívala a říkala si že to nezvládnu a co už by ted asi měla všechno zvládat? dělam to dobře? co když ne? už jsme dlouho nic netrénovali ....... , tak to bylo horší, ted tomu všemu nechávám volnej průběh a jde to všechno mnohem líp a jednodušejc , takže - kajn štres

inu
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:25
- Nahlásit

ankaras
jedinej ajn štres mám z toho porodu. To ostatní se už nějak udělá. Já nejsem moc soutěživej typ (kromě kreslících a psacích soutěží), takže je mi putna, jestli sousedovic Amina už chodí po zadních a tancuje salsu, zatímco to moje Yume Yumovatý eště tahá kačera. Z toho důvodu se bojím, že mě na výstavách v aktivní účasti nikdo moc nepotká, natřásat tam akitu a krhavě zírat po vostatních, jestli nejsou natřesený víc.. to asi není pro mě. Ale Yumouš si může sám vybrat, co by rád. A Mikouš taky. Našetřím na nějakou káru, vezmu ho po cvičákách v Brně a jestli bude dělat radši agility, přestože by měl třeba na to mít IPO 158 , tak budem skákat. Z toho, že moji psi maj splňovat moje ambice už jsem vyléčená. A nadobro

vlk
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:36
- Nahlásit

inu
Z toho, že moji psi maj splňovat moje ambice už jsem vyléčená. A nadobro
tak to máš dobrej start... na těch psech se mi líbí že si je ničím nekoupíš, důvěru a lásku si musíš zasloužit, je to možná o něco náročnější, ale o to krásnější a když budeš mít za sebou ten první krok, pak už to bude jen lepčíííííí

inu
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:37
- Nahlásit

A když už to plyšový Yumátko začíná být pomaloučku aktuální, chci se vás ještě na něco zeptat. Páč Yume bude dočasnej byťák (doufám, že max dva roky), vedli jsme s přítelem debatu o všem možném, mimo jiné o hygieně. On si myslí, že je dobré naučit plyše používat kočkolit, kdyby něco, já jsem skeptická.
Předem upozorňuju, že to rozhodně neznamená, že by plyšadlo bylo celé dny zavřené doma bez venčení, to nikoliv, spíš je to myšleno tak, že kdybychom, dejme tomu, nestihli někdy přijít v obvyklý čas (dopravní zácpa, nějaký jiný nepředvídatelný zdržení..) a plyšátku by se chtělo, mohlo by použít kočkolit..
co si o tom myslíte?

inu
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:42
- Nahlásit

vlk
byla jednou jedna malá blbá holka, co dostala německýho ovčáka a představovala si, jak spolu budou zachraňovat lidi, páchat dobrý a hrdinský skutky a mít všecky možný zkoušky poslušnosti. Čili se snažila to malý Nočko drilovat, jak to jen šlo, ale milé nočko mělo vyšší inteligenci než ona a jalo se velice nenásilným způsobem dokazovat, že takhle teda jako ne. A pak se tý holce konečně rozsvítilo v hlavě a došlo jí, že soužití se psem není vztah pán a otrok, ale dva partneři a od tý doby spolu ti dva svorně fungovali až na věky věků i bez ZPP. Amen

Mě už by to nepřišlo možný, deptat psa, páč to chci já. Nejšťastnější jsem, když Mikóšo cválá, v očích jiskru, pak se otočí, valí za mnou, oslintne mě a zase běžíme.. jo, jo, takže nad tohle už fakt není.
Na druhou stranu zase nehodlám ze psa dělat nadboha. Prostě jasné a férové dohody

ankaras
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:42
- Nahlásit

vlk
ahoooj

inu
určo jo, jsou takový záchodky pro štěnata, na který se učí chodit, zkusim to najít, někde jsem to viděla, Ayrin se v přízemí nikdy nepočůrala, vždycky si od maličkata zakňučela, ale když byla v patře a nevěděla kam tak se prostě vyčůrala na koberec, ale to poznáš, protože jsou to čistotný psi a když se jim chce a nemají kam, tak jsou fakt z toho nešťastný, takže bych určo takhle v bytě nějakej ten záchytnej bod, když už pořídila, už aby ho měl až dorazí domu nevím jak s klukama, prý jim tohle moc rychle nejde než slečnám, třeba ayrin to fakt uměla a akim a aldík, oc jsem pochopila jim to trvalo dýl a asi je to tim, že je to slečna namyšlenka a nepřichází u ní v úvahu aby se vyčůrala doma před náma když jsme na zahradě tak chodí čůrat za strom abych jí neviděla

inu
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:45
- Nahlásit

ankaras
já to řeším proto, že se bojím, že by se mi pak nechtěl vyčůrat a vybobkovat venku a já bych na venčení musela tahat bednu s kočkolitem
Uklízet bobky ani kočkolit mi nevadí, ale tahat to s sebou - to nééé

ankaras
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:49
- Nahlásit

inu
nemam s tim žádný zkušenosti, ale myslím si že, tak to určo nedopadne, vezmi si že ayrin normálně bobkuje na zahradě a když jsme učili na koteček tak i v kotci, protože je dost velkej a má tam na to prostor a může prostě srajdit a čůrat, ale ona to udělala 4x a dost, ona to drží dokud nepřijedu z práce když jí pustim z kotce a chci jí vzít domu za náma tka jí řeknu - "jdi se vyčůrat" a ona letí , já si myslim, že doma to fakt bude pak jako pojistka a ten pejsan to pochopí, známí mají kočku a ta je zvyklá chodit na ten záchod kočičí a jednou jí zavřeli dveře kde ho má a ona chudinka prej celá neštastná seděla u toho kde se vydělala a byla prej ještě 2 dny přešlá

inu
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:50
- Nahlásit

ankaras
eštastná seděla u toho kde se vydělala a byla prej ještě 2 dny přešlá

pro všechny
mimochodem, lidičky od AA, nechcete aspoň dovízt AA kalendář, pokud bude?

vlk
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:51 - Změnil/a: vlk
- Nahlásit

inu
Prostě jasné a férové dohody
jo jo to je na japonce přesně ono.... kdyby ho člověk zkoušel deptat, bude z něj nervózní kousavá bestie, prostě nestresovat, i za maličkosti které se povedou hooooodně chválit, třeba šiby si na to dost potrpí, ani netřeba moc pamlsků, drobné prohřešky spíš zhnuseně okomentovat, za větší stačí je plácnout, nějaký větší trest se stejně mine účinkem neboť japonec to bere jako momentální prohru a po chvilce si stejně jede po svém....

Fajka
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:52
- Nahlásit

inu
No moje zkušenost je taková že fajuš je extrémně čistotná, jako štěně se doma vyčůrala jen párkrát a boban nebyl fakt žádnej... problém byl že když byla maličká bylo u nás 2 metry sněhu a já jí chodila venčit do okolí (na zahradu se nedalo) a ona to pochopila tím způsobem že když venčit tak mimo dům a mimo zahradu.... ani na zahradě nevykoná svojí potřebu .. má jí jako druhej obývák. Celej den lítá po zahradě a k večeru už mě tahá že jdeme ven čůrat...Dokonce ani když se třeba vracím pozdě domů ze služebky tak čeká až přijdu pujdem ven, ale fakt extrémně, že by si snad nechala protrhnout močák tož ten kočkolit si myslím neklapne...

inu
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:55
- Nahlásit

vlk
díky, tohle jsem potřebovala vědět. Už se těším, co okolojdoucí na ty zhnusený komentáře

Fajka
To jako fakt to vydrží tak dlouho?!
Ale díky za názor, proto se ptám. Louže se dá utřít, bobek zamýst. A pokud píšeš, že to pesa vydrží i krapet dýl, než je standartní doba venčení, tak to snad bude v cajku.

vlk
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:00 - Změnil/a: vlk
- Nahlásit

inu
Už se těším, co okolojdoucí na ty zhnusený komentáře
to nemusí bejt jen ty zhusený.... mě bavilo jak každý tleměl jak jsem se rozplývala když přidřepnutá šiba tlačila do trávy a já jásavě hulákala - toooo je šikovnááááá holčičkááááá, klllllllááááásně kakalááááááá......

Fajka
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:00
- Nahlásit

inu
díky, tohle jsem potřebovala vědět. Už se těším, co okolojdoucí na ty zhnusený komentáře
já občas používám Ty jedna Douchová vošklivá! a paní z pozarohu nevěřila vlastním vočím komu to nadávám

To jako fakt to vydrží tak dlouho
no ač se mě to příčí ač se třeba naši snaží s ní chodit třeba 2hodiny po zahradě tak ona trubka čeká až už je to nevyhnutelný a na zahradě pustí až když fakt přetejká proto si třeba nemůžu dovolit odjíždět na dýl bez ní páč ona je fakt přehnaně čistotná

ankaras
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:00
- Nahlásit

inu
jo, je to fakt co píše janča když si vezmeš, že jsme si ayrin přivezli a týden jsem s ní spala doma dole v hale abych jí vštípila že čůrat se chodí jenom ven a vstávala k ní po 3 hodinách a ona už třetí noc vydržela spinkat celou a ted ve 4 měsících se nevyčůrá ani v tom kotci a prostě čeká

Roxana
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:04
- Nahlásit

inu
Cauko,
no kockolitem akite asi nenadchnes, cistotnost je fakt jejich silna stranka, jasne ze zezacatku se semtam nejaka nehoda asi stane, ale podle myho curat na kockolit fakt chtit nebude.
Ohledne curani tu nedavno bezela vypjata debata, ja sama si myslim, ze nejdyl by se mel (dospelej) pes vencit po 6 - 8 hod max, to jako fakt max, pres co nejede vlak. Ne kazdej s tim musi souhlasit, moje pravda

inu
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:05
- Nahlásit

vlk
to znám vod Mikušky: ták je hodný, ty jsi takový šikulka, takovej bobísek jsi udělal, hodnýýýýý.. jeden vokolojdoucí mi jednou nabíd, estli nechci hajzlpapír

Fajka
a nemenovala se tak sama?
Teda, Fajkýn koná netušené... nebo spíš nekoná

ankaras
to byl jeden z důvodů, proč akitu - páč je čistotná. A ani ne tak kvůli mé lenosti odklízet bobky, jako kvůli tomu, že ho pár let budem muset mejt v bytě..

ankaras
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:06
- Nahlásit

inu
hele a navíc i když má možnost se vydělat na zahradě prostě, tak čeká na tu vycházku a do 3 minut od opuštění zahrady se prostě vydělá ona to už má prostě tak naučený, ale je fakt že má prostě určitej denní režim, to jsme se spolu tak nějak jako naučily a když ho má tak je to pak nějak tak jednodušší všechno, třeba ve 4 už čeká u vrátek až přijede přítel a vyhlíží ho

inu
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:07 - Změnil/a: inu
- Nahlásit

Roxana
ahoj
No, já mám celkem benevolentní práci (až na to, že se tam nesměj brát zvířata ), čili počítám alespoň s počátčním "odskakováním si" za štěndem + se budu učit na státnice, tož budu hodně doma, takže šest hodin by to přesáhnout nemělo v žádným případě. Já jen, že my měli psa vždycky na dvorku, když udělal bobek, tak se to večer sebralo, takže mít doma byťáka - tohle nevím přesně jak ošéfovat.. tak se prám zkušených

Roxana
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:08
- Nahlásit

inu
to byl jeden z důvodů, proč akitu - páč je čistotná. A ani ne tak kvůli mé lenosti odklízet bobky, jako kvůli tomu, že ho pár let budem muset mejt v bytě..
aaale, bytovou cistotnost naucis vetsinu normalnich psu
spis se priprav na tuny chlupu, co budes dvakrat rocne sbirat v takovym mnozstvi, ze si budes pripadat jako Perinbaba

ankaras
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:08
- Nahlásit

inu
na to chválení bych dávala bacha, nedavno jsem četla, že pes když se venku vydělá neměl by se chválit poněvadž by se v němmohl vyvolat komplex a pak by se venku nevydělal, což třeba fakt se stalo u nás s malamutkou, tátají chválil když hodila bobka venku a ona prostě se venku pak už nevydělala, nosila si to zpátky na zahradu, až když měla klid, takže když ayrin vykonává potřebu nekoukam na ní a nic jí neřikam ona stejně po mě pořád pokukuje jestli náhodou nekoukam takže my nechválíme
- chválila jsem když si kníkla doma a mazaly jsme na zahradu, tam se vydělala a já jí pochválila, ale po 3 dnech jsem zjistila že ona o tu pochvalu vůbec nestojí a už jsem nikdy nechválila

Fajka
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:10
- Nahlásit

inu
nebo spíš nekoná
no právě že nekoná a nedaří se mě jí přesvědčit že na zahradě v klidu konat může když nejsem doma

no paní sice nebudete odklízet bobky a louže ale zas budete vobalení milionama chlupů a budete odklízet ty si nevyberete

inu
Člen
- Nahlásit

Roxana
aaale, bytovou cistotnost naucis vetsinu normalnich psu
já teda slyšela hrůzné různé zkazky, například na yorky a labrouše..

ze si budes pripadat jako Perinbaba
aa, to mi nevadí, smíchám to s množstvím, který padá z Mikouše a až se naučím štrikovat, budu mít vzácně žíhanej svetr

Roxana
Člen
- Nahlásit

inu
spis bych rekla, ze ta cistotnost je fak extremni, enco jako ta kocka - kdyz se stane nehoda (napr. nejakej gastro problem), je z toho nestastan jeste druhej den ... Nebo Arishka se nevykadi jen tak na trave, musi nekam do lesa, do listi, do krovi ...
A kdyz mas benevolentni praci, je to fajn, to urco pomuze Beres si na zacatek dovcu?

vlk
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:11
- Nahlásit

ankaras
ono je to u každýho psa individuální, jak říkám šiby si na to moooc potrpí obě, ovčoun třeba měl taky tendenci se zašívat do křoví a o komentáře nestál.

Fajka
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:11
- Nahlásit

Roxana
spis se priprav na tuny chlupu, co budes dvakrat rocne sbirat v takovym mnozstvi, ze si budes pripadat jako Perinbaba ¨

máme stejný myšlenky

inu
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:12
- Nahlásit

ankaras
já chválila jen zpočátku, ne při každým uprdnutí, chtěla jsem, aby pochopil, že bobčeky na prochajdě dělat může. Dneska se po třech minutách lítání vybobkuje, já to seberu, vyhodím a hurá na procházku.

Fajka
zas budete vobalení milionama chlupů
budem vycpávat peřiny a prodávat je na trhu

a nedaří se mě jí přesvědčit že na zahradě v klidu konat může když nejsem doma
až k vám přijedeme s plyšetem, vono jí to ukáže, jak na to

Roxana
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:12
- Nahlásit

inu
já teda slyšela hrůzné různé zkazky, například na yorky a labrouše..
no nevim, osobne nemam zkusenost, ale rekla bych, ze je to hodne i o panickovi ... Mam znamejch bytaku dost, vsichni se to naucili uplne OK

inu
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:14
- Nahlásit

Roxana
Beres si na zacatek dovcu?
samo, letos jsem šetřila (můžem si ale převést jen pět dní.. ), takže příští rok ji bude hodně, plánuju ji skoro celou "vyplácat" na pejska, abychom se sžili

Roxana
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:14
- Nahlásit

Fajka
máme stejný myšlenky
cim to asi muze byt

<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání