Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 315 . 316 . 317 . 318 . 319 . 320 . 321 . 322 . 323 . 324 . 325 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
Fajka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 10:37
- Nahlásit

inu
no snad má brzo sněžit i v nížinách tak třá příjde
a když né tak halt budete muset paní příští rok s plyšetem častejš k nám do hor

Du balit kapra...
Jinak sem koupila přítelovi k Ježíškovi hlavolam.. taková ptákovinka.. už u toho sedí od včerejška (krom přestávky na spaní) ještě na to nepřišel

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 10:38
- Nahlásit

Fajka
no dělám dneska a zítra, za 125% navíc tak to se vyplatí..... pak mám volno až do 2.1.

inu
si přijeď nabrat co uvezeš.....

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 10:40
- Nahlásit

Fajka
o mě zase rodina usoudila, že su prase nemyté a smrdím bo sem dostala hafo šamponů, sprchových gelů a intisprejů.....ale že by mi někdo koupil další šibu, to nee.....

inu
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 10:47
- Nahlásit

Fajka
tady už čtyři roky nesněžilo

To já dostala 2000 puzzle, tož skládám

vlk
já myslím, že ti to koupili páč se to snadno vymějšlí

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 10:51
- Nahlásit

inu
...šiba se taky snadno vymejšlí, pořád razím heslo, že šib není nikdy dost.....

michal1
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 10:57 - Změnil/a: michal1
- Nahlásit

hezké dopoledne,
nám ježíšek nadělil novou videokameru, prej aby bylo víc nahrávek s Aldíkem
jinak plyšová žirafa je pro Alda stále strašákem, i když už jsme tu oba lezli po čtyrech s žirafou v hubě, panička dělala "malá, malá, hodná žiráfka", já třepal hlavou s žirafou v zubech - Aldík se jen znechuceně odvrátil, zívnul a odešel není nad to, když se člověk s dárkem trefí
Jinak Praha hlásí jasno, ba přímo slunečno a po sněhu ani památky

inu
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 10:59
- Nahlásit

vlk
jenže ty už máš skoro fšecky barvy

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 10:59
- Nahlásit

michal1
nám ježíšek nadělil novou videokameru,
to máte prima, mě ježíšek pokazil foťák......

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:01
- Nahlásit

inu
právě že nee, ještě mi chybí černá a sezamová....

michal1
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:02
- Nahlásit

vlk
foťák sice nemáme pokaženej, ale fotí jako kdyby pokaženej byl takže na něj přijde řada později, zatím holt budeme hlavně kamerovat

inu
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:06
- Nahlásit

vlk
ale ty jsou vzácný

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:08
- Nahlásit

michal1
hmmm, tak já můžu psy jedině kamenovat....

inu
ale ty jsou vzácný
ne tak jako bílá.....sezam je docela běžnej, spíš ta černá bývá jen sem tam...

inu
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:17
- Nahlásit

vlk
i v ČR? Každopádně si myslím, že jsou vzácný dost, aby se *vyrobily* na počkání do Vánoc

Osobně se mi nejvíc líbí neuznaná bílá

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:19
- Nahlásit

inu
Osobně se mi nejvíc líbí neuznaná bílá
mě taky, i když je to někdy satan v rouše andělském....už jsem domluvená s chovatelkou, během příštího roku mi nechá jednu vyrobit, barvu beru jakoukoliv.....

inu
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:29
- Nahlásit

vlk
jasně, na barvě nezálěží, ale bylo by pěkné, kdybys taky měla trikolóru

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:31
- Nahlásit

inu
... no pokud to nebude modro-žluto-červená, tak to bude fajn..

inu
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:40
- Nahlásit

vlk
ty jseš prd vlastenec : Když už, tak modro bílo červenou, ne?

moth
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:45
- Nahlásit

Nazdar vsetkym po stedrom dni, dufam, ze bol bohaty, predovsetkym na vynimocnu atmosferu!!!
Inu
obdivujem tvoju odvahu vbehnut len tak do knihkupectva a vobec v Rakusku, a hladat knihu o AA mozno o AI by sa nasla, niekde pod pultom
Tiez som kukla odkial planujes nove stenatko - az na tu skreslenu historiu plemena OK --- fakt ma to dostava do krcov, co sa tam pise, myslela som, ze chovatelka vlastni aspon jednu knihu vydanu JKC, ale podla toho co pise skor nie, bohuzial ... toto je sialene:
Samostatnou kapitolu tvoří období po roce 1945. Do USA putovala řada psů z Japonska. Dílem zakoupených od chovatelů či jako válečná kořist. Pozornost si získali psi paní Helen Keller. Postupně dva psi – dar prezidenta Společnosti AKIHO slavná spisovatelka velmi propagovala a získala jim popularitu. V USA vzniklo přikřížením jiných , zejména dogovitých plemen nové plemeno – Velký japonský pes , v současnosti přejmenované na Americká Akita. Podotýkám, že tento název je nesmyslný. Přetevším Akita inu je TEN a ne TA. Mělo by tedy správně znít Americký Akita. Dále připomínám, že Akita je město ,ne druh psa, takže spojení slov ukazuje, že navrhovatel nového názvu je poněkud nevzdělán.
Navrhovatel nazvu je vyslancom AKC - clen predsednictva WUAC, ak to niekomu nieco hovori ...
Pritom vsetkom, ked si tu "historiu" clovek cita dalej, vety potvrdzuju, ze AI vznikla z predkov korespondujucich v ramci exterieru s AA, ak pozna z fotografii exterier spominanych psov!!!

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:47
- Nahlásit

inu
tu taky nee, jedině zlato-bílo-černou......a štěnisko porád nic ?????

inu
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:52
- Nahlásit

moth
mě děják nikdy nebavil
A upřímně, je mi fakt putna původ plemene. Je mi to jedno dokonce i u NOček.
Nemyslím si, že pí chovatelka je nějakej nadbůch, kterej má vždycky pravdu. To štěnisko chci proto, že se mi líbí rodiče (a to spíš po charakterový stránce, než že bych zjišťovala, estli maj správně postavenej ocas podle AKIHO), i když Hanuška je opravdu k pomilování

vlk
ne-e

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:56
- Nahlásit

inu
tééééda to sou nervy, až se to narodí, tak se snad ožeru....a jestli to bude ten kluk, tak úplně na šrot....

inu
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:56
- Nahlásit

moth
a jinak já jsem šílená, tak dělám šílené akce

A ještě dodatek: to, co se píše na některejch webech je hrůza dost sama o sobě. Třeba to, co se píše na Tomimopě jsem rozdejchávala hoodně dlouho.
A na jednom webu AA jsem četla, že rozdíl mezi AA a AI je ten, že AI si nemůže člověk pohladit, kdežto AA jo. To mě taky krká, páč znám spooustu AI, který jsou mazlivý a to jak fenky, tak psiska.
Takže na tyhle věci mám svůj názor a není nikterak lichotivej.. kdo se v tom chce rochnit, jeho věc.

moth
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:58
- Nahlásit

Inu
to je mi moc luto, ze ti je "putna" povod plemena!!! Mas zaujem o stenatko, ktore bude predstavitelom plemena s pohnutou historiou ... A vobec nejde o to, ci si niekto mysli, ze len on ma pravdu, ide o verejnu mienku!

inu
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 11:58
- Nahlásit

vlk
jen to nee, nechci tě mejt na svědomí.
Jinak koukali jste na tu anketu na Inugóje, docela síla, všici mi přejí kluka

moth
a ještě něco, Akita je ve skutečnosti Japonská provincie

moth
# Zasláno: 25 Pro 2008 12:00
- Nahlásit

Ked si taka "japonistka" zozen si knizku od JKC "Akita" prelozil ju ten nevzdelany navrhovatel noveho nazvu plemena americkej linie Akita Inu!!!!

moth
# Zasláno: 25 Pro 2008 12:01
- Nahlásit

Inu
a ty si navstivila ostrov Honsu, hej?!

inu
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 12:02
- Nahlásit

moth
upřímně, mělo by mi na tom záležet proč? Abych v debatách o tom, kdo kde jak co mohla chytračit? Vím, že akity mají pohnutou historii, ale to má i spousta dalších plemen. Práce předků vyústila v to, co stojí před námi dnes. A upřímně si myslím, že je mnohem důležitější projevit k těmto "úctu" tím, že budu zodpovědný chovatel nebo majitel, než to, co se děje nyní, na čem se odchovává nyní, kdy se v podstatě plemeno "przní" (agresivní jedinci uchovňováni, nabízení psů ke krytí agresivních fen..).

inu
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 12:04
- Nahlásit

moth
šmarjá, proč se tak čílíš?
Ne, v Japonsku jsem ještě nebyla, chystám se tam. Pravděpodobně skončím v Ósace, která je trochu *z ruky*, ale pokud to bude jen trochu možné, projedu to křížem, krážem.
Knihy o akitách jsou prakticky nesehnatelné. Jak v UK, tak ve Vídni. Kdyby byly na každým rohu, tak už si jednu dávno koupím..

moth
# Zasláno: 25 Pro 2008 12:04
- Nahlásit

Mas stud book od JKC??? Aki psi su v pozadi - exterierovo podobajuci sa na dnesnych ceskych Akita Inu???

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 12:05
- Nahlásit

inu
Na anketu jsem koukala, tak to by v tom byl čert, aby to malý nemělo kouličky....

<< 1 ... 315 . 316 . 317 . 318 . 319 . 320 . 321 . 322 . 323 . 324 . 325 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání