Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
vlk
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 21:29
- Nahlásit

inu
vy mě to normálně všecky přejete, ženský!
nee, my tě jen připravujem na drsnou životní realitu soužití s japoncem....prostě štěstí přeje připraveným....

inu
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 21:34
- Nahlásit

vlk
Pani, vy mi tady fakt chcete nakukat, že existuje ještě něco horšího než Mikóšo?

ankaras
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 21:35
- Nahlásit

inu
jednoznačně, vid Fajko vid Ayrin , vid Akio

inu
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 21:38
- Nahlásit

ankaras
*kusou*

ankaras
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 21:38
- Nahlásit

inu
nééé, neboj já to asi přehánim, Ayrin je ted fakt hodná vždyt je to pořád 4 měsíční štěndo, její záchvaty zuřivosti už vymizely

vlk
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 21:41
- Nahlásit

inu
se budete divit pani i ušama......

inu
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 21:43
- Nahlásit

ankaras
Mikošo byl ale fakt takovej, jakej píšeš: vzteklej. Když jsme ho potrestali, ještě se víc nakrknul. Žral nás, na mámu číhal, když šla ze zahrady a dokud mu nedala aspoň rajče, nechtěl ji pustit do domu.. ale pak prostě vyhodil zuby a byl najednou klid

vlk
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:08
- Nahlásit

inu
jsem měla před šibou ovčouna. A musím přiznat, že ač šiba byla můj sen, tak prvních pár měsíců to bylo pro mě hořké zklamání. Než jsem pochopila že musím zapomenout všecko, co jsem do té doby o výcviku psa věděla a začít znova a úplně jinak...pochopit mentalitu japonce a nastolit výchovu při níž by si normální kynologové přikládali mokrej hadr a pochybovali o mém IQ.....

Roxana
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:14
- Nahlásit

Nazdarek,
wejletik 30 nebo 2 je OK, jak jsem psala, tak snad nam to vsem vyjde jen musime esce dohodnout to misto, neb esli bude takovydle poco, budem ze skalaku asi grupa zablacanejch coklomaniaku, coz jako nic moc Tak ja bych byla spis pro nejakou vyssi nadmorskou vysku ... a jested to tentokrat bejt bejt nemusi
inu
tak taky drzim palce, at mas darecek vanocni nejkrasnejsi Dik za snahu koupit neco v GB, jinak pro me v nemcine urco neeee, moc bych si nepocetla a stejnak chci ty anglicky origose, snad se casem nejak zadari

inu
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:17
- Nahlásit

vlk
já si to uvědomuju, ovčounek x akita = nebe x dudy. Proto mě celkem mrzí absence nějakých konkrétních rad *jak na to*. Sice je každý pes jiný, na každého platí něco jiného, ale alespoň nějaký náznak toho rozdílu by se hodil..

Roxana
já tam třeba ještě v létě znova pojedu

Roxana
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:24
- Nahlásit

inu
já tam třeba ještě v létě znova pojedu
tak fajn

Proto mě celkem mrzí absence nějakých konkrétních rad *jak na to*.
a tak to jsem tu resili uz milionkrat stejnak se po netu neda radit, zkresleni monitorem je osidna vec, jen bych rekla: zapomen na instinkty vovcouna cilene slechteny na kontakt s clovekem a pro cloveka ... a mej otevreny srdce a mysl pro svy akite

vlk
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:26
- Nahlásit

inu
ono ty rady jsou právě těžký.... mám dvě šibiska a každá je úúúplně jiná, je třeba zkoušet. Třeba náznak rozdílu je v tom, že NO se snažil poslouchat, dychtivě čekal na každý povel a šiba jakmile se jen projevil nějaký náznak povelu, okamžitě mě začla přehlížet takže zkus něco naučit psa kterej čumí skrz tebe a tváří se, že neví co po něm vlastně chceš.... i když to mrcha ví moc dobře. Nebo když už teda člověk zaujme, zavelí sedni, šiba milostivě sedne, ale nechápe proč to má dělat podruhé když už to umí a zrovna se jí sedět nechce....

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:34
- Nahlásit

Roxana
Ajooooj, kuju za dááárečeeek.. konečně mám zase svojí kočičkuuuuuuuuuuu

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:35
- Nahlásit

vlk
Třeba náznak rozdílu je v tom, že NO se snažil poslouchat, dychtivě čekal na každý povel a šiba jakmile se jen projevil nějaký náznak povelu, okamžitě mě začla přehlížet takže zkus něco naučit psa kterej čumí skrz tebe a tváří se, že neví co po něm vlastně chceš....
bingo! souhlas naprostej ....

inu
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:35
- Nahlásit

Roxana
a tak to jsem tu resili uz milionkrat
já vím Spíš jsem to myslela tak, že např. pí ankarasová řeší, jak v případě potřeby trestat Ayirin; u Mikouše stačilo okřiknout; pí Jůzová radí facku přes obličej = deset let chovatelských zkušeností...
ALe teď vážně: já jsem připravená: akorát že nevím, jestli dost a přesně na co
Určo si nemyslím, že bude plyše stejný jako Mikuška, i když pochopit Mikušku mi pomůže k tomu, že existuje cesta jak pochopit plyše..

he, máš pravdu, přes monitor je to takový divný..

vlk
Když jsem začínala koketovat s japoncema, všude se psalo, jak jsou jiní. Jenže nikde se nepsalo, v čem to spočívá. V jeden čas jsem měla pocit, že jsou to téměř mystická stvoření, která nejspíš jí příborem a volný čas tráví luštěním křížovek.
No a pak jsem četla vaše zkušenosti přesně o tom, co píšeš: dáš povel, shiba nereaguje, nebo jinak.. nebo..
ale to bylo přesně to, co mi kupodivu Bondy a Mikouš dělá taky! Takže mě zákonitě napadá, jestli je to ono, tak jsem připravená. Jestli je to ještě něco jiného..
Na druhou stranu, umím Mikouše *donutit* k poslušnosti velmi snadno, stačí mít v ruce potenciální aport. To pak chodí u nohy, dělá obraty, sedá, lehá... ale jakmile nemám klacek, tváří se, že neví, o čem je řeč

--

Omlouvám se dámy, prostě na mě leze typickej syndrom nastávající majitelky

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:39
- Nahlásit

inu
stačí mít v ruce potenciální aport. To pak chodí u nohy, dělá obraty, sedá, lehá... ale jakmile nemám klacek, tváří se, že neví, o čem je řeč
to je právě ono... co u akity nikdy fungovat nebude .. aport nebo hračka .. tahle poslední záchrana co funguje na Mikouša... a nedej bože aby bylo plyše vybíravý v žrádle a nebylo na pamlsky to už pak by jste s prominutím byla vůbec v řiti ...

Roxana
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:41
- Nahlásit

Fajka
jeee, jsem rada, esli se libi ta cicula mi prisla takova roztomila a nezna ...
a co fejkys, uz jsi zkousela dat to suseny maso ?

inu
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:42
- Nahlásit

Fajka
to je právě ono...
tak tohle je ono?! Fakt? V tom případě už konečně rozumím Akita je asi opravdu víc jako lidský dítě, to taky někdy neuplatíš ničím, aby dělalo to, co chceš ty..

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:44
- Nahlásit

Roxana
Je krááásná, dííík

No se musím přiznatm, že sem krkavčí panička a ne-e páč sušený masíčko to je něco extra za extra výkon... to používám hlavně na výstavu do kruhu...... takže náš další eventuelní možnej úspěch v Norimberku máš na svědomí
A moc díky už teď

V Rakousku jsme běhali na masíčko od INU a jak to dopadlo .. .

inu
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:47
- Nahlásit

Fajka
fakt? Tak to já kašlu na sejra!
Kdy jedete?

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:49
- Nahlásit

inu
Akita je asi opravdu víc jako lidský dítě, to taky někdy neuplatíš ničím, aby dělalo to, co chceš ty..

jo jo.. si to představte paní chcete naučit něco psisko, které je hodně nezávislé na lidech a tváříse že vás vůbec nepotřebuje a že vy tu ste pro něj né ono pro vás, aport nebo hračky mu jsou šumák, pamlsek co držíte v ruce mu taky zrovna dneska nešmakuje a vy víte že už je ale opravdu třeba a přišlo plyše k vám nebo udělalo to či ono.... chvíli člověk odolává ale je docela těžký nepropadnout panice a depresím

inu
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:51
- Nahlásit

Fajka
nudit se teda nebudu

Roxana
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:52
- Nahlásit

inu
neni to jen o tom, ze akite ti nebude delat ipackou chuzi u nohy protoze mas pod bradou micek a kdyz budes mit malo casu, tak ho vemes na louku vybehat s aportikem ... je to pes, kterej ti bude opicky jen kdyz uzna za vhodny a for je v tom, prijit na to, jak mu vnuknout, ze zrovna ted je to prihodny ..
Fajka
achaaa, tak to jo, tak to budu moooc drzet palce at jedete domu zase se sanema, eee bobama

inu
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:57
- Nahlásit

Roxana
) Takže spíš jako chlap než děcko

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:57
- Nahlásit

inu
nudit se teda nebudu
rozhodně neee

Roxana
achaaa, tak to jo, tak to budu moooc drzet palce
Už se moooc těšíme, že bude veselo a bobíci bejt nemusej....
Myslím že celá akce bude další moc pěknej zážitek

Roxana
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 23:05
- Nahlásit

inu
no, vsak uvidis sama tak at mas pod stromeckem tu stastnou zpravu
Fajka
mooooc se tez tesime, urcite to bude prima! a bobiky bereme

jinak dobrou, jdu do hajan, rano stavam do prace

inu
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2008 23:09
- Nahlásit

dobrou všem a díky za podporu

ankaras
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:08
- Nahlásit

inu
ahoj, jsem maličko četla , co tady řešíte já si myslim, že už sis o výchově zjistila hodně a ted spíš budeš muset najít co platí na tvoje mrně, protože ač rad je hodně, ne všechny fungují zrovna na to tvoje potěšení, třeba zrovna Ayrin a její bráška Akio, jsou to prostě vrhový dominy a je to těžší a jak vidí že jako nějakej příkaz nebo zákaz tak nevnímají,takže všechno beru hrou a vidíš jak jsme zvládly povely docela pěkně, ted je trénujeme za chůze a na vycházkách myslim že dost poradí lidi na cvičáku, ale poněvadž mají spíš ovčounky, které vyloženě poslouchat baví, nemůžeš si zase všechno brát k srdci
- já když jsem si ayrin koupila tak víš moc dobře, že jsem byla úplnej lajk, ale docela to zvládáme nechci to zakřiknout, ale prostě ayrin je od malička moc šikovná tak ono to pak jde nějak tak samo , spíš je důležitý začít fakt od malička
- jak si psala s tou fackou přes čumák, potom třeba radí tahat za kůži, kousnout do ucha když už je zle, prostě tak nějak , tak já můžu říct, že když jsem tohle pokoušela praktikovat, pozorovala jsem že ayrin je víc a víc nasíranější, prostě na ní tresty neplatí, nic jí nebolí a když jí chci trestat tak se ještě víc nas...., tudížkdyž zlobí, vyšoupnu jí ven a za 5 minut je jak princezna, ale taky jsem vypozorovala, že je vzteklá bud jenom když má hlad nebo se jí chce spát
takže se inuško neboj, jsem tady nemam zkušenosti letitý, ale ted si tim nějak tak procházim, tka ti napíšu

ankaras
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:13
- Nahlásit

ale zase je fakt, že AA a AI co jsem si už stačila všimnout je trochu rozdílná

inu
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:17
- Nahlásit

ankaras
víte, pani, to jsou ty předporodní stresy.
Dneska jsem dostala krátkou zprávičku, že Hany kleslo bříško (nebo tak něco..), což, jak si matně vzpomínám je příznak blížícího se porodu.
při mým štěstí se narodí, až budu zejtra ve Vídni

Na cvičáku mi tehdá řekli: Proč chcete akitu? Takovou bestii, kterou nic nebaví? Zůstaňte u ovčounků..

Já žádnou AA teda neznám a ani jsem jich moc neviděla, ale rozdíly určitě budou..

a fuj, pani, kousat psa.. co kdyby vod vás dostala vzteklinu?

<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání