Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
Miju
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 13:49
- Nahlásit

Ariška
davam proenzi3... ale potrebovala by asi neco "silnejsiho"
ty predni tlapky... nekdy proste spatne stoupne, pak si sedne, packu ma zvednutou a knuci...ale hned na to zase normalne jde...

nechystate se nekdy do Brna? my bohuzel Gatty do Liberce brat nebudeme

Ariška
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 13:59
- Nahlásit

Miju
do Brna se nijak nechystáme, váhám nad klubovkou ve Zbraslavi, ale nejsem moc zkušený řidič ...

Kdy budete v Liberci?

Myslíš, že si pořídíš další šibu?

Roxana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:15
- Nahlásit

Ariška
asi nejvíc se mi líbí strakaté AA - jako je budoucí otec. Stejně pro mě mi pořád vychází nejlepší malá šiba, ale rozhodnutí se může kdykoliv změnit až se zabydlíme.
Budeš mít více vrhů nebo jenom tenhle jeden?

U nás má jeden pán 2 AA a chtěl šibu, prý Blatoňová mu to rozmluvila, ať to nedělá. Takovéhle informace mě prostě odrazují

Tak to dekujem za pochvalu, je fakt, ze zenichova barva je pomerne atraktivni .. uvidime, jak se to cele povede, jak se vyvedou prckouni a pripadne budu uvazovat o dalsich miminech ... tatik v zaloze by byl .. ale to je zatim hudba daleky budoucnosti ... jinak Hanka ma mooore zkusenosti, jak s AA tak AI i shibama, takze asi vi, co rika, nicmene vzdycky to je individualni; zalezi jak si sednou psi a co na to panicek ...
Bubu
Tak ja na to hlasovani tedy jdu
inu
No, protože pak si někdo řekne, že AI jsou potrhdíla, zatímco AA jsou miláčci. Že by reklama? tak to je malinterpretace, ja svuj nazor nikomu nenutim, a rozhodne jsem nikde netrvdila, ze jsou AI potrhdila ... jak AA tak AI plemena vychazi z jednoho zakladu a ted se obe ubiraj jinym smerem, a kazdej si muze vybrat podle svyho gusta - jak exterierove, tak povahove, co mu vyhovuje lip ... a to je fajn, ne ...

Ariška
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:38
- Nahlásit

Roxana
ona Inu jenom škádlí

ono je to těžké, člověk může natrefit na líného chrta nebo na uštěkanou šibu. Ale přeci jenom jsou nějaké povahové předpoklady, že?

inu
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:39
- Nahlásit

roxana

to jo, ale mě stejnak někdo tvrdil, že se AA a AI liší akorát vzhledem, jinak jsou v jádru úplně stejní

inu
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:41
- Nahlásit

Ariška

ona Inu jenom škádlí

vy jste mě prokoukla, pani

Miju
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:42
- Nahlásit

Ariška

Kdy budete v Liberci?
tezko rici, asi az nekdy behem cervna, cervence ...

Myslíš, že si pořídíš další šibu?
no primarne - az bude domek, doufam, ze budu moci zachranit par psich ubozatek z jednoho psiho pekla... krizencu

no ale asi bych si to bez shiby nedokazala predstavit ... ta jeji zranitelnost kombinovana s naprostou lhostejnosti by mi dost chybela... kterou chovatelku bys doporucila?

jinak by me zajimalo, proc si lidi porizuji akity nic pozitivniho tu nejak moc nectu ... a jinak souhlas...nejkrasnejsi jsou kravickojidni Americanky

inu
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:45
- Nahlásit

miju

Petrusovou.

Jinak mě se líbí AA i AI, AA těma barevnýma variacema, AI výrazem. O povahách AA toho moc nevím, co se píše na webu je často zavádějící. AI mají podle mě špatnou pověst proto, co se s čím jak kříží a taky kvůli tomu, jací lidé si takové psy pořizují.
AA jsem ale kromě MVP nikdy nepotkala. těžko říct, čím to.
Ale nevylučuju, že kromě japonce nebudu mít jednou doma i amériku

Roxana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:46
- Nahlásit

Ariška
ono je to těžké, člověk může natrefit na líného chrta nebo na uštěkanou šibu. Ale přeci jenom jsou nějaké povahové předpoklady, že? stopro
inu
to jo, ale mě stejnak někdo tvrdil, že se AA a AI liší akorát vzhledem, jinak jsou v jádru úplně stejní no muj nazor to teda fakt neni, rozdily tam podle me jsou proste jsou ..

inu
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:49 - Změnil/a: inu
- Nahlásit

Roxana

já ti to věřím, jak jsem psala vejš, nikdy jsem AA nepotkala jinde, než na výstavě a tam ještě zpovzdálí. Takže AA poznám podle vzhledu, ale tím to tak končí.
O povahách si netroufám spekulovat, a to ani u akit inu. Už jsem viděla akity-svině (Ekiyu) i naprosté miláčky (Haguro).
To je asi jako u všech plemen.

jaké rozdíly tam teda jsou? ráda se nechám poučit

Ariška
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:51
- Nahlásit

že se AA a AI liší akorát vzhledem, jinak jsou v jádru úplně stejní - s tím taky nesouhlasím, ten jejich vývoj šel jinou cestou, rozdíly tam být musí.

Taky mě zarazilo, že mají akity špatnu pověst - možná lidé podcení tu jejich svéraznost, čekají toho ovčouna. to je jen můj amatérský odhad.

Roxana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:56
- Nahlásit

inu
ale jo, no tak povahy jsou vzdycky otazka ... - at uz jde o vovcouny, yorky, dodrbany, howiky nebo akity nebo cokoli ... a kdyz si clovek vybira stene, tak uz musi holt vedet, kam a proc sahnout ...
jinak ja poucovat fakt nemam v umyslu, a ani se k tomu necitim povolana, muj nazor je, ze rozdil tam proste je, ze AI je vic svojska, orientalnejsi, narozdil od AA, ktera je vic spolupracujici ... ciste muj nazor

Ariška
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:57
- Nahlásit

Miju
kterou chovatelku bys doporucila - já nejsem velký odborník, těší mě důvěra taky nechci nikoho urazit, já to mám vše z internetu. Zdá se mi , že u vás na Moravě je plno chovatelů.

Jo, Petrusová je dobrá, našla jsem jejich penzion a zajásala jsem, že bychom tam mohli na dovolenou. A on to je penzion jenom pro psy

Miju
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:59
- Nahlásit

inu
ja myslela, ze Petrusova uz nechova...ze ma neco jineho - saluky ci co ...nebo snad kdysi amstafy

Miju
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 15:02
- Nahlásit

co shiby od Cidliny?
http://odcidliny.wbs.cz/DSC_7440.jpg tahle ted hara... vypada jako ta nase shibalka

Ariška
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 15:05
- Nahlásit

Miju
od cidliny -nejsou od Hradce? TAky jsem koukala na jejich stránky.

Petrusová

čau, letím za šibinou.

inu
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 15:13
- Nahlásit

Roxana

já myslela, že máš AA?

Roxana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 15:16
- Nahlásit

inu
já myslela, že máš AA? ale dyk mam

inu
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 17:08
- Nahlásit

Roxana

No, pak jsi odbornice nejpovolanější.

Roxana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 17:20
- Nahlásit

inu
No, pak jsi odbornice nejpovolanější. tak to zcela jiste ne

co to vase miiiimo; kdy to planujete ?

Jo a co roznov, neprijdete pobejt??

inu
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 17:40
- Nahlásit

Roxana

to bych teda řekla. Miminálně znáš AA i jinak než z vobrázku :-D

Mimi bude, až se narodí. Paní Hamplová psala, že Masahime bude hárat kolem Vánoce a předtím, že to má být podzimní vrh. Takže to bude buď do Vánoc a nebo na jaře

Na Rožnov bych přijela, ale pokud mě paměť neklame, je to v červnu a to už budu za móřem v UK

Roxana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 17:47
- Nahlásit

inu
Miminálně znáš AA i jinak než z vobrázku :-D tak z tohoto uhlu pohledu anoooo
Takže to bude buď do Vánoc a nebo na jaře achtak, toz jeste nemate vybrany konkretni rodicovstvo, jo ?
pokud mě paměť neklame, je to v červnu a to už budu za móřem v UK to te pamet klame faktis, je to posledni cervencovej vikend, takze pro tebe to asi stejne stejne, pada, co ?? A co - jedes studijne ci pracovne za ynglis ?

inu
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 18:05
- Nahlásit

rodičovstvo vybraný je:
Masahime a Benkei, ale co já vím, kdy Masahime hárá? Paní Hamplová taky říkala, že Benkeie možná nebude chtít. Je to všechno v hvězdičkách..

červen, červenec.. to takhle to udělat v říjnu?
Vznešeně se tomu říká pracovní stáž, osobně tomu říkám děsnej průser

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 20:18
- Nahlásit

Fajka
inu
ahojky, tak jsem si v rychlosti přečetla vaše postřehy k tomu "dominovi" Důkaz, že pes je v poho se udál na výstavě v neděli - nechal se vystavit a nic hrozného nepředvedl a to jsem na něm pracovala jen v pátek a chvilku v sobotu
Pes fakt nebyl zvyklý na kontakt s člověkem ale dosocializovává se velmi rychle. Teď už je to jen na páníčkovi jak vstřebá co jsem mu říkala - že má psa socializovat a přestat mít rád agresivního psa. Na psy je to fakt normální dominance, kterou výchovou podpořil páníček. Mám doma také psy samce a na ně nijak agresivně nereagoval.
To že nebyl zvyklý na kontakt s člověkem, tak je normální u psa u kterého byla pánem podpořena výchovou agrese, že při mé snaze se sblížit se psem vyjel po ruce. Kdyby byl patologický a tak nebezpečný, jak mi bylo zprostředkováno, tak ho mám v obličeji nebo krku. Normálka se kolem mne pohyboval bez náhubku a agresivně se nechoval když si zvykl. Jsem si jistá, že kdyby jste ho měli kdokoliv z vás, tak je pes miláček. Pán je ujetý - ne pes. Tohle byl totiž přesný příklad absolutního nepochopení psa majitelem.
Chcete šok? Tenhle majitel si chce pořídit ještě fenu
Asi budeme chodit kanálama.

inu
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 20:35
- Nahlásit

Paní Fišerová
Já vím, že se mnou nebudete těžce souhlasit, ale já jsem v tomhle opravdu obezetná.
Jednak jste sama psala, že jste tomu chlapovi poradíla fígle, jak se nechat vystavit, takže klid na výstavě může být jen zdánlivý.
Druhak je jedno, po čem pes vyjíždí, protože kvůli cvaknuté ruce sice nepotřebuju plastiku obličeje, ale rizikové je to stejně, bolí to a v pořádku to není.
Navíc na bonitaci vyjížděl i po psech - tohle jsem ještě viděla.
Takže není socializovaný vůbec na nic?
Majitel toho psa je magor a fena by mu měl být odepřena pod pohrůžkou. Očividně je majitel nezodpovědný člověk, který akorát vystavuje, pravděpodobně chce i chovat a nemá na to pořádek v hlavě.
Jestli vám něco odkýval a stejně to bude ignorovat, bude akorát akitám zbytečně přitěžovat na již dost tak blbé pověsti.
Takže je to magor, a měl by být dán jako odstrašující případ.
Jo a klidně mu to můžete vyřídit

Doufám, že nikdo nebude tak pitomý, aby mu fenu prodal!

Fajka
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 20:44
- Nahlásit

inu
Doufám, že nikdo nebude tak pitomý, aby mu fenu prodal!

Paní vy ste ale najifka

Fajka
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 20:46
- Nahlásit

Pán je ujetý - ne pes. Tohle byl totiž přesný příklad absolutního nepochopení psa majitelem.
Jinak můj názor je ten že přesně tento typ lidí ať si pořídí jakého psa chce tak je to vprr.. pokuď to berou takhle
Leda snad ten plyšovej noooo...

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 20:50
- Nahlásit

inu
také si o páníčkovi myslím svoje. Hamplice to ví a snad nějak zařídí, aby feňuli nedostal. Jenže znáte některé chovatele.
Jenže tohle není jediný akiťák co u mne byl a jeho majitel je nezodpovědný - řekla bych, že 40%-60% co ke mně přijde je krajně nezodpovědných. Jo a nebylo to jen o fíglech. Ty znal už dříve. Já mu to řekla dost jasně co si myslím - jenže on to nějak nebere. Paní je fajn a snad ho nějak zpracuje aby na psovi pracoval. Jestli na psovi nezapracuje - a to se ke mně donese, tak se nebojte, řeknu mu co si za rámeček nedá.
No fakt nebyl socializovaný na nic - jen na svoji rodinu. Stačilo jen jasné, spravedlivé a srozumitelné zacházení a pes rychle chápal co se po něm chce. Nejlepší by bylo, kdyby sežral toho svého páníka a šel do jiných rukou. Měla jsem sto chutí páníka zakousnout sama, když jsem se odzvěděla, že než odjel někomu řekl, že má rád, když je jeho pes zlej. No kdybych to věděla dřív než odjel, tak mu to spočítám. Dost mne naštval.
Teď řeším to, že si chce psa zbonitovat nějak soukromě - samostatně prej za nějaké vyšší částky - ani nevím, že něco takového lze udělat. Snažila jsem se dovolat Jarmilce - kvůli tomuhle a nějak to nebere - asi je chalupě a má mobil mimo provoz. Jsem zvědavá co mi na to řekne.

inu
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 20:50
- Nahlásit

Fajka

pani, ja jsem hrozně nasr**

Až si bude moct jeden hrábnout na Ekiyua jako si může hrábnout na Hagura, tak neřeknu ani popel. Do té doby budu dštít síru.
Jistě, že fenu sežene. Takovejch chovatelskejch množitelů je hafo

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 20:51
- Nahlásit

Fajka
tenhle člověk by i z plyšáka udělal magora

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání