| Autor |
Zpráva |
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:00
- Nahlásit
Roxana
to nelze posoudit, jestli jsou to akity, protože mám v poměru k ostatním plemenům hodně klientů akit - ale je to tím, že mám akity a lidi mne přes akity znají. Není to o plemeni. V tomhle statistiku dělat prostě nemůžu - bylo by to zkreslené.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:02
- Nahlásit
Fajka
tak to na tom nebudem tak špatně tohle Fajkýš vůbec nedělá
no vidíš
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:03
- Nahlásit
Ono to totiž není o zkušenostech, ale takovém tom vnitřním rozpoložení - musí si prostě sednout. Jj, souhlasim na tisic procent ... rekla bych, ze akita je jina v tom, ze v sobe zvalstnim zpusobem kombinuje urcitou rezervovanost a samostanost lehce na zpusob vzdalenejch pribuznejch haskounu a malamutaku treba a na druhou stranu je nekde vevnitr silene odvisla na zachazeni a jako protipol ty tvrdy palice nutne potrebuje pohodu a laskavou ruku ... Sem se nejak rozvasnila co
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:06 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Roxana
a na druhou stranu je nekde vevnitr silene odvisla na zachazeni a jako protipol ty tvrdy palice nutne potrebuje pohodu a laskavou ruku
jo jo souhlas mě lidi taky nechtějí věřit, že doma je to naprostej mazílek a čudla co si chodí pro pohlazení a podrbání ... a pohodou klidem a laskovou rukou už jsme toh zvládli hodně
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:09
- Nahlásit
Fajka
pohodou klidem a laskovou rukou už jsme toh zvládli hodně
ja to preci vim a proto ti furt rikam, ze je to na cim dal lepsi ceste
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:09
- Nahlásit
Roxana
tý jó - tos napsala úplně přesně. Jestli jedeš na sraz, tak mi budeš dělat meziřádkového vysvětlovatele
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:10
- Nahlásit
Fajka
no vidíš, tak proč hledáš chyby?
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:12
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Co, když je problém opačný, že pes je hysterický a bojí se. Na tyto problémy máš také radu??? A mohu tě ujistit, že pes nebyl bitý, aby se bál.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:12
- Nahlásit
prchám ven - je tam hezky. Kouknu sem určitě večer. Tak zatím ahoj.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:13
- Nahlásit
Roxana
ja to preci vim a proto ti furt rikam, ze je to na cim dal lepsi ceste
díky díky já vím, ale ten šílenej strach že to nezvládnu taky bohužel zapracoval ale zrajem jako víno a hodlám na nás makat dál takže není všem dnům konec
Buuuu to je škoda že nejdeš na Haguraaa to je strašná škoda
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:14
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Dika, to znas, no - akita = chytne a nepusti Jestli jedeš na sraz nemozno, ac jsem puvodne chtela na stopro nejak jsem si blbe rozvrhla pracovni a volnej timing
no vidíš, tak proč hledáš chyby? ponevac je to prefekcionalista
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:19
- Nahlásit
Roxana
ponevac je to prefekcionalista
Nejséééém to kecááááš, jestli já něco nejsem tak puntíčkááář, ale jako fakt se zeptej šéfa.
Všecko plyne z Fajuši a jejího naprosto šílenýho mládí a hlavně nechci aby byla nebezpečná a mohla trávit naprosto plnohodnotnej život aktivního psa jako a mého parťáka a nejlepšího přítele
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:19
- Nahlásit
Fajka
hele esli muzu uprimne ... ale ten šílenej strach že to nezvládnu to je to, co nadela vic paseky nez cokoli jinyho .... to vis ze nejni dobry vykaslat se na problemy, takze makat je potreba, a kdyz si k tomu prizves bobbyho mcferina a jeho dont worry be happy .... bude to OK
Buuuu to je škoda že nejdeš na Haguraaa to je strašná škoda ja hiiiiiiiiiim
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:25
- Nahlásit
Roxana
to je to, co nadela vic paseky nez cokoli jinyho ....
no já vím, to je jasný, ale sama víš jak to bylo u nás od začátku a tíha odpovědnosti byla jen a jen na mě a fakt že Fajkýš nebylo normální štěně to celé pouze korunoval....
Ale já nejsem z těch co utíkají se staženejma kalhotama
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:33
- Nahlásit
Roxana
rekla bych, ze akita je jina v tom, ze v sobe zvalstnim zpusobem kombinuje urcitou rezervovanost a samostanost lehce na zpusob vzdalenejch pribuznejch haskounu a malamutaku treba a na druhou stranu je nekde vevnitr silene odvisla na zachazeni a jako protipol ty tvrdy palice nutne potrebuje pohodu a laskavou ruku ...
Ty tak pekne pises.
a kdyz si k tomu prizves bobbyho mcferina a jeho dont worry be happy
tudle bezel na CT2 a nemel chybu!
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:35
- Nahlásit
Bubacek
jej, tak ještě odpovím:
to má vrozené a záleží na Tobě, jak na psovi budeš pracovat a jak mu budeš posilovat sebevědomí. Hlavně do něj nesmíš cpát poslušnost hlava nehlava. Na tohle je dobré si udělat malý plán a napřed si vše dobře rozmyslet. Výborné na strachovku jsou bachovky a ginko biloba a správný přístup - otužování psychiky. Postupně psa zatěžovat stresovými prožitky - ale nesmíš ho přehltit. Metoda, kdy vystavíš psa silnému traumatu se občas doporučuje - ale musí to vést odborník a je to individuální. Někdy to celé symptomy zhorší. Jsou fóbie, které se dokonce časem prohlubují a jsou neodstranitelné. Když špatně použiješ nějakou nápravu, tak můžeš hodně pokazit. Proto raději metodu přesycení - přehlcení nedoporučuji.
Určitě když je hysterický, tak mu dej jasně najevo, že to je pro tebe nepřípustné - ať se naží to v sobě dusit. Ale pozor - schvalně píšu dusit. Musí to toiž zase jinak ven - musí to někde vybít. Pes má také emoce. Emoce u psa vyvolá zrychlení tepu, rozšíření plicních sklípků, vyšší výměna O2, zrychlí se tep, tlak, nadledviny vylučují adrenalin, vyplavuje se cukr z jater do krve, zvyšuje se spotřeba energie, svalové napětí stoupá, rozšiřují se zornice, slinné žlázy produkují zpočátku méně sekretu (sucho v krku), zvyšuje se peristaltika střev a žaludku a vzniká poplachová reakce v těle psa. jakmile se zvětší objem nadledvin, tak začne docházet k druhé fázi - GASu - což je syndrom adaptace - pozastaví se tvorba hormonů štítné žlázy a pohlavních žláz a pes začíná být apatický - pes má menší schopnost se učit. GAS se projeví většinou i přeskokovým chováním - to je právě to, co pomůže psovi se "vybít". Třeba klasikář by Ti to vysvětlil tak, že jsou podrážděna obě korová centra naráz - parasympatika a dojde k hromadění acetylcholinu a pak nastává ten GAS - obrana organismu: pohyb, přeskokové chování, močení a kálení
a když pes se nesklidní, tak se zvýší krevní tlak, krev se hromadí ve slezině, neprokrvuje se mozek a může v tom nejhorším případě nastat smrt - a to je to přesycení. - přehlcení. Proto ho nedoporučuji.
Jestli jsi četla pozorně, tak víš asi teď jak na to. Psovi dát sygnál, že hysterii ne, nechat ho mírně vystresovat tak, že ho uklidňuji a přitom ho k tomu čeho se bojí prostě dotáhnu, pochválím a hned se psem odcházím a nechám ho na dlouhém vodítku dělat co chce - pohyb, močení, hrabání, pak zavedu hru - divočejší, pak zklidnění organismu - zklidnění po hře, mírná ovladatelnost, znovu klid, radpostné přiběhnutí s epsem k tomu čeho se bál, a pak s ním zase vesele odejít, nechat ho volně a klidovka. Pak několik dní pauza a zase - s delším setrváním u toho kde byl hysterka. Někdy je ale lepší, když je hysterka, než když simuluje a přechází spíše do asociace. Asociace je větší průser.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:40
- Nahlásit
Fifi
jeee, cau mamko
Ty tak pekne pises. sem rikala, ze sem se vyvasnila no
nemel chybu! vid to ja muzu
Joooo, se ted nedostanu na ICQ nakou dobu, ale novinky sleduju a s kvetnem jako pocitam, ju, toz doufam, ze se nako domluvime
Fajka
jak to bylo u nás od začátku jasny, vsechno vim ... Ale já nejsem z těch co utíkají se staženejma kalhotama Prave
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:54
- Nahlásit
Roxana
se ted nedostanu na ICQ nakou dobu,
To budes chybet.
a s kvetnem jako pocitam, ju, toz doufam, ze se nako domluvime
No tez doufam, kdyz tak mail ci mébl.
A prcham, tu je to moc odborny tema..
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 16:58 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Fifi
To budes chybet se ti ozvu aspon tim mailosem, ju
A prcham Vy prchate, Mazanku?? Copak TAKTO se prcha??? TAKTO se prcha, Mazanku!!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 16:59
- Nahlásit
Roxana
Vy prchate, Mazanku?? Copak TAKTO se prcha??? TAKTO se prcha, Mazanku!!!
Blbko!
|
inu
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 18:45
- Nahlásit
Bonitace Inu nic neviděla, inu to má zprostředkovaně. Ale paní Hamplová u toho natutáč byla, protože zapisovala. Co vím, pes zbonitován nebyl. Rozhodčí byla nějaká paní, starší, jméno bohužel neznám. Ale byla férová a takového psa by nepustila dál.
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 08:56
- Nahlásit
dobré ráno,
tak jsem se tady zase něco dozvěděla
Včera šibina provedla ukázku strachového chování - večer bylo už šero a pár metrů od nás se pásly srnky. Naše hrdinka na ně začala poblafávat a když jsem chtěla jít blíž tak začala intenzivně očuchávat trávu a občas zvedla oči co srnky.
Ale jsem ráda, lepší než kdyby je honila.
Fajka - ani nevíš jak obdivuju tvoji trpělivost s Fajkýšem, určitě je to záhul na nervovou soustavu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 09:05 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Dobré ránko všem
Ariška
Díky díky, ale už je to celkem v pohodě, první rok byl strašnej ale teď už je to až na vyjímky pohoda akorát když vidíš porovnání s Ariškou tak je to nebe a dudy že ?
Doufám že dáme nějakou tu společnou vychajdu po hřebeni a uvidíš že se toho dá zvládnout hodně
Dokonce se mi podařilo včera odvolat od stáda srnek co nám vyběhlo před nosem asi nějaká náhoda boco
PS: sem se chtěla zeptat jestli nebudeš chtít nějaké sazeničky kytiček na zahrádku? Já toho mám vždycky víc, kdyby semena nevzešla a pak je mi to líto vyhodit...
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 09:26
- Nahlásit
Fajka
jéje, to jsme na tom stejně, mě taky líto vyhodit kytky. Bohužel nám budou dělat střechu a fasádu a vůbec netuším jak to tam bude vypadat, radši počítám s nejhorším
taky doufám, že se holky spřátelí, ale jak to tady čtu, tak máš bohatý program
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 09:31
- Nahlásit
Ariška
Bohužel nám budou dělat střechu
no to nám doufám taky akorát od 9.1. jsem nebyla schopná vyrazit z firmy cenovou nabídku
taky doufám, že se holky spřátelí, ale jak to tady čtu, tak máš bohatý program
no hrát si spolu nebudou, ale tolerovat na vychajdách se budou určitě S tím programem to není zas tak horký. Určitě se nějak domluvíme
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 09:46
- Nahlásit
Fajka
naštěstí se u nás o tyhle věci stará manžel, já se starám o psa
tolerovat na vychajdách se budou určitě - už se těším!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 10:07
- Nahlásit
Ariška
naštěstí se u nás o tyhle věci stará manžel, já se starám o psa hezky to máte rozdělený
Já se těším téééž
Dneska mám Fajušu u sebe v kanclu jdeme k vetce. Leží mi pod stolem tak, že se nemůžu ani přisunout a na monitor skoro nevidím Tož přeju pěkný den
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 10:31
- Nahlásit
Fajka
závidím, že Fajka může do práce, to by se mi líbilo
přeju pěkný den - taky, taky - sluníčko svítí!
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 11:41
- Nahlásit
Ahoj holky,
preju pekny dopo!
Fajka
jdeme k vetce copak, doufam, ze jen bezna kontrolca?
jo a ja vecir mizim nach Wien, uz se tesim na Sachr torte a wiener kafee
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 12:36 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Ariška
závidím, že Fajka může do práce, to by se mi líbilo
my máme svůj kancl tak že může akorát já jí beru jen když jdeme k vetce. Myslím že venku na zahradě jí je líp
Roxana
copak, doufam, ze jen bezna kontrolca
jen análky... pohoda
jo a ja vecir mizim nach Wien, uz se tesim na Sachr torte a wiener kafee
no páni to se někdo máááá teta vy máte teda akční rádius doufám že nezapomínáte na rodnou hroudu tak ať máte krásný počo a Sacher s kafeem chutnaj
|