| Autor |
Zpráva |
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:04
- Nahlásit
Roxana,Fajka
Ahoj holky,
Roxi, ty fakticky nepřijedeš??? Nerozmyslíš si to ještě???
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:05
- Nahlásit
ahój lidi, juž jsem zde. Fantomas
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:06
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Ahoj, tak tě tady vítáme a rádi vidíme.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:07
- Nahlásit
kdo viděl toho psa na té bonitaci co zaútočil na rozhodčí a perfektně jí vyšil díru do svetru? Potřebovala bych aby mi o tom povyprávělo více lidí, protože od páníka to mám hodně zkreslené - dokonce se objednal, jako že malou radu. Naštěstí tamtamy zahlásaly, že to malá rada nebude.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:08
- Nahlásit
už někdo ví kolik lida jede na Haguráčka?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:10 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Bubacek
Ahoj Bubu, ja faktis nemuzu Mam letenky a zrovna je tohle ten vikend mezi, kdy zustavam tady .. fakt nevim, jak se mi to "podarilo" ... mrzi me to moc
Dagmar Fišerová
Cauky ja jsem nechtela prudit, ale myslim, ze tohle u labrousu bylo OT a tady to urcite bude mit zaujatejsi publikum Jinak doufam, ze to dopadne OK a muj osobni nazor je, ze pokud majitel pouzival zvladaci taktiku jen jako prostredek jak procpat psa vystavama tak neni divu, ze se pes zhorsil ...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:11
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
kdo viděl toho psa na té bonitaci na bonitaci byla zdejsi inu, takze az prijde, asi povi vic ...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:12
- Nahlásit
Roxana
dííky jsi mě s tím přetažením do našeho tématu předběhla
Dagmar Fišerová
už někdo ví kolik lida jede na Haguráčka
zatím nevím ještě si myslím že je brzo, když se teprve teď o víkendu rozesílali pozvánky. Ale o pár lidičkách už vím
ad problémový akiťák...
nechápu páníčka co ví že má velmi problémové zvíře a chce jej nechat uchovnit za každou cenu a krýt a krýt a krýt...
zase jsou v tom ty prachy....a psiska až na posledním místě
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:14
- Nahlásit
Fajka
o kousek dááál až zjistím co všechno dělám blbě ...
už tohle je blbě, že o sobě pochybuješ. Psovod chyby nedělá. Když si uvědomíš chybu - nedej to na sobě znát a příště to jen udělej jinak. Akita pochybnosti vycítí.
Třeba malý příklad: šlápneš akitě na nohu a řekneš promiň a začneš jí hladit - chyba
Když si chceš nechat tu svojí lidskou slušnost, tak řekni suše soráč, poplácej psa na hlavě a dej psychický sygnál, žes chtěla víc. Akita ač je "samuraj", tak potřebuje pevnou a hlavně silnou ruku - ne aby jí komandovala, ale dala jí jistoty. Akita potřebuje jistoty, podporu v psovodovi. .-)
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:17
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Třeba malý příklad: šlápneš akitě na nohu a řekneš promiň a začneš jí hladit - chyba
Když si chceš nechat tu svojí lidskou slušnost, tak řekni suše soráč, poplácej psa na hlavě a dej psychický sygnál, žes chtěla víc.
hustýýýýý, to je přesně to co dělám blbě... jsem halt měkoňa z předešlého psa a tohle mi dává nejvíc zabrat bejt jakoby tvrdá..
Akorát já o sobě nepochybuju, já vím že dělám spoustu věcí blbě ale zatím nebyl nikdo kdo by opradvu dobře poradil ...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:21
- Nahlásit
Fajka
zase jsou v tom ty prachy... nebo taky ego, co cloveku nedovoli priznat si, ze jeho coklous se do chovu faaakt ale nehodi a taky nepochopeni, za jakejch okolnosti a po jakejch psiskach odchovavat stenata ...
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:24
- Nahlásit
Roxana
je to i moje chyba - nějak jsem pána nepochopila nebo neprokoukla a málo jsem zdůraznila, že jde jen o zvládnutí psa, ale vystavovat ho jen pro uchovnění je neetické. Nějak jsem myslela, že pán chce zvládnou výstavy jen kvůli tomu, aby se naučil se psem zacházet a zkusil si to. Že to dojde až na bonitaci jsem netušila. Zaplať Pán Bůh, že se pes na té bonitaci projevil, že pán to nezvládl. Chudák rozhodčí. Kdo to byl? Vím, že jen ženská a byla z toho celkem vykolejená, protože tohle se jí ještě nestalo.
Jsem zvědavá, jak se zítra pes projeví. Bohužel ale nemohu tady pak sdělovat anamnézu a tak. Když se potvrdí patologie chování, tak to dám určitě vědět Hamplici, ale na veřejnost informace nepustím. To ať si pak udělá klub. Jestli se mi potvrdí, že je pes fakt nebezpečný, tak pánovi napíšu zprávu a kopii zašlu na klub a ten ať to řeší. Samozřejmě, že patologického psa nedoporučím ke krytí a doporučím klubu psa na výstavách neposuzovat - nejen z chovatelského hlediska, ale také bezpečnostního. Pán asi rád nebude, ale nelze patologa nechat projít bonitací. Doufám, že pán bude rozumný a psa do chovu nedá. Závěry ale raději až zítra.
Já být pánem, tak po takovémhle exepóre psa neřeším jak vystavit psa, ale jak ho zajistit a jak zabránit tomu, že se může pes jednou otočit proti pánovi. A tady to hrozí.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:25
- Nahlásit
Fajka
nic neděláš blbě!!!! vsugeruj si to!!!! jen příště to uděláš jinak, ju?
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:27
- Nahlásit
Roxana
tenhle pes by stejnak nenakryl. A odběr semene? Pché, ani Bohovi. Tomu semeno neodeberou , jedině pes jim kousek něčeho.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:27
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Jak se vůbec pozná, že pes je jen nezvládnutý od páníčka... nebo jen blbne a nemá svůj den a nebo už je to patolog??
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:28
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
nic neděláš blbě!!!! vsugeruj si to!!!! to bude horší než vychovat to psisko
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:30
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Bohužel ale nemohu tady pak sdělovat anamnézu a tak
Jejka, to preced nikdo nechce, kdyz tak dej casem vedet (esli muzu tykat, to je holt net, no ) esliva je to na dobry ceste, a to mu budem prat vsickni, ze ...
že se může pes jednou otočit proti pánovi. A tady to hrozí jako tak to je uz drsna situace, ale zas ... je myslim jen minimum psu takovejch magoru, kter by sli sami od sebe do pana .. takze je otazka, jak moc k tomu prispiva dotycny majitel sam, ze ...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:37
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
prosba.. chtěla jsem aby někdo z moderátorů přenesl vaše příspěvky o akitách z Labradorského retrievra sem a prej to nemůže moderátor ale jen pisatel
Nemohla by jste to sem zkopčit ať to můžou u retrieverů smáznout????
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:38
- Nahlásit
Fajka
těžko. To poznáš až tak za dva - tři dny když to bude v sobě dusit. Když se pes projeví hned - tak máš jasno. Nebo spíše zpočátku hvězdičky kolem hlavy.
Také záleží na razanci útoku, na tom jak varuje, jaké pohyby dělá, jestli přeskokové chování apod., kam útočí a jak rychle. Je toho hodně. Bohužel někdy člověk nestačí ani zaregistrovat jak se to seběhlo. Pak si to musíš v hlavě promítat znova a znova a vybavit si detaily. Uvědomění si celé situace přichází pomalu - po vyprchání ze šoku. také musíš mít nějakého pozorovatele - musí to vidět z jiného úhlu. Nakonec asi obětuji mojí drahou polovinu, abych viděla všechno - doufám, že se pes předvede. Stejně si to budu muset v paměti přehrát - většinou mi to pak v hlavě futruje v noci - sedím v kotci, kouřím a přemýšlím.
Také si psa musíš vzít do ruky a zkusit s ním něco. A sledovat jeho reakce - i ty minimální - když ho držíš v ruce sama, tak nesmíš moc psa prudit a nesmíš riskovat. Takže jen dolaďuješ a bedlivě sleduješ. Vlastně sleduješ pomalu každý chloupek na psovi. Podle celého souboru chování při různých zátěžových situacích uděláš výsledek. Někdy si to raději píšu - dáme pauzu, kafe a já si to vše promítám a hodnotím a plánuji další kroky testu. Nikdy testování není stejné. Někomu by se to zdálo stejné - ale není - je to o detailech. Hlavně musíš poslouchat svůj pocit - pud. Ale splést se je lidské - psovi do hlavy nevidíš. Někdy děláš se psem třeba půl roku - vše OK a najednou Tě zezadu bez varování sejme a ani nevíš jak a kde se stala chyba. Do hlavy zvířeti prostě nevidíš a vždy s tímhle musíš počítat.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:41
- Nahlásit
Roxana
klidně tykej. Můžu také doufám všem tykat
to by jsi se divila, kolik psů se otočí proti páníčkovi. Já to řeším minimálně jedenkrát do týdne. Je toho hodně. Lidi se s tím ale nechlubí.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:46
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
klidně tykej. Můžu také doufám všem tykat jasny, beru to prave stejne
to by jsi se divila, kolik psů se otočí proti páníčkovi. Já achaaa, ale to bude takovy to vyjizdeni kvuli kosticce, nebo ze se nechce dat procesat nebo proste v tomhle smyslu, ne? proste pouzivat zuby, aby bylo po mym u majitelu, ktery moc nezvladaj nastolit pravidla ... ale ja mela na mysli spis - jit do toho s cilem sejmout ...
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:46
- Nahlásit
z labíků:
Dagmar Fišerová
Člen # Zasláno: 16 Dub 2008 15:52
Citát Změnit
Fajka
díky - už jsem to přeposlala majlem
jsem se musela kouknout na diskuzi akit a už se mi stahuje zadní část těla při pomyšlení na to, že si nestihnu na srazu Haguro ani odskočit - to abych si pořídila plenku jako náš Bajtík )
Fajka
Člen # Zasláno: 16 Dub 2008 15:57
Citát
Dagmar Fišerová
není zač
nestihnu na srazu Haguro ani odskočit - to abych si pořídila plenku jako náš Bajtík
Plenku pokud možno sleep and play protože si myslím, že tam budou davy a dotazů moře
Dagmar Fišerová
Člen # Zasláno: 17 Dub 2008 13:15
Citát Změnit
Fajka
podle toho co mi chodí na majl, tak se asi scvoknu a pak budu fakt potřebovat ten lexourin nebo jak se ty uklidňující léky jmenují a nebo si vezmu flašu a předem se opiju.
No otázka je, zda přežiju tenhle pátek, protože se ke mně chystá hodně naštvávací pes a hrozně rád startuje bez varování a rovnou na krk - a zamáčklý ohryzek náhubkem , vyražené zuby a zlámanou čelist zrovna dvakrát nemusím - abych na Haguro sraz nejela na vozíku Bylas na poslední bonitaci? Tak ten hafík, co se tak naštval na rozhodčí - tak to je ten páteční . Jestli jsi u toho byla, můžeš mi písnout třeba na majl jak se to celé seběhlo? Hamplice má strach, že mne hafan zbaští. A ta když se o mne začne bát, tak to už je něco.
Fajka
Člen # Zasláno: 17 Dub 2008 13:22
Citát
Dagmar Fišerová
No asi tím že taková akce ještě nikdy nebyla tak se tam chystá opravdu hodně lidí Pro vás to bude asi náročné ale já se moc těším. Mimo jiné hlavně na ten pochod Kolínem
Bylas na poslední bonitaci?
nebyla ale něco mi vyprávěla INU z fóra Americká akita. Ta se tam byla podívat ale zrovna tuhle akci neviděla, jen se o ní doslechla. Ale třeba se zná s někým kdo to viděl osobně.
Ale prý to bylo hodně ostrý co nechápu jak může projít takovýhle hafan výstavama až k bonitaci?
No otázka je, zda přežiju tenhle pátek, protože se ke mně chystá hodně naštvávací pes a hrozně rád startuje bez varování a rovnou na krk - a zamáčklý ohryzek náhubkem , vyražené zuby a zlámanou čelist zrovna dvakrát nemusím - abych na Haguro sraz nejela na vozíku
božínku jen to nééé, já se těším že se od vás dozvím spoustu praktických rad
Dagmar Fišerová
Člen # Zasláno: 17 Dub 2008 13:58
Citát Změnit
Fajka
prošel, protože jsem páníkovi prozradila spoustu triků - jsem blbá. Nenapadlo mě, že chce ten chlap až takhle moc vystavovat. Kdyby mi řekl, že chce bonitovat, tak mu to nějak vymluvím. Už jednou u mě byli. Naučila jsem ho jak zvládnout psa. Zpočátku to pán dodržoval - jen aby vystavil. Pak si myslel, že je vše OK a jel bonitovat. Jenže tam to vůbec nezvládl - což je vlastně dobře, protože snad pes nebude zařazen do chovu. Má vystavovat i tuhle neděli a přijede ke mně už v pátek a já mu mám psa pomoct připravit na výstavu aby se nechal posoudit. Jsem zvědavá, jak to dopadne. Já to ale tušila, že to k něčemu takovému povede. Už minule jsem páníkovi naznačila, že se mi na tom psovi něco nelíbí. Na mne si pes netroufnul - pán se i strašně moc divil, že mne nechtěl "sežrat". Uvidím zítra. Pokusím se pánovi vše vysvětlit a pokusím se ho přesvědčit, aby si psa spíše zajistil a pracoval na něm a na výstavy zapoměl - jedině tak na výstavě socializovat, ale v pořádném náhubku. To chtěl přijet ještě ke všemu se psem v látkovém náhubku - tak to jsem mu rychle rozmluvila, když jsem mu vysvětlila o příjemnosti páčení zubů psa z ruky, když pes pak nemůže stisk povolit kvůli náhubku. To raději bez náhubku. Co si matně vzpomínám, tak poprvé jsem se psem dělala, když byl bez náhubku. Můžu být ráda, že vůbec ještě dýchám.
Roxana
Člen # Zasláno: 17 Dub 2008 14:00
Citát
Dagmar Fišerová, Fajka
Caute baby, nechci vam tady toho nejak lizt, ale myslim ze v tematu labrador je tohle tema silne OT .. neche jit radsi "k nam" do akit ?
Dagmar Fišerová
Člen # Zasláno: 17 Dub 2008 14:02
Citát Změnit
Roxana
tak jo.
tak jsem to nakopírovala sem, aby to mohli moderátoři na Labradorech smáznout.
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:47
- Nahlásit
ahojky, jenom to tu prolítávám.
Teda jak to tady čtu, tak určitě nejsem vhodný adept na akitu. já si hrozně nevěřím a právě tahle otázka mě trápí, že to ten pes prostě musí poznat ať se budu tvářit sebedrsněji
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:51
- Nahlásit
Ariška
hele, ja reknu jen svuj skromnej nazor - neni to o tom bejt drsnak, to rozhodne ne, uprimne receno, ja kdyz psovi slapnu na nohu, tak ji klido drbu za uchem ale clovek to musi srovnany sam a verit si, ze zvladne vychovat velkyho a sebevedomyho psa, to plati u vsech ...
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:52
- Nahlásit
Roxana
s cílem sejmutí jednou měsíčně, což je také dost vysoké zarážející číslo. Jednoho jsem si ale všimla - s takovými případy se jakoby roztrhne pytel v krátké době. Napřed nic a pak nestačím zvedat telefony - je to v takových impulsech. Rok už si to píšu a pak zkusím na to přijít - jestli to má nějakou návaznost - nějaký důvod, proč najednou všichni psi vyšilují. Vypadá to, že je to hormonální záležitost - jaro. Ale jinak to jde asi tak 4x do roka. Nejde však o nějakou velkou pravidelnost. Kdybych někde umisťovala třeba inzerát na mé služby - to ne, to by třeba mohlo nějak způsobit to, že si lidi najednou uvědomí problém. Ale tohle se jedná o to, že pes najednou vyšiluje a lidi neví vůbec proč. Třeba tenhle týden nevím kam dřív skočit. A vím, že tenhle kolotoč mi končí až koncem června a v září opět začne.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:53
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Super, ať je to tu komplet moc díky
klidně tykej. Můžu také doufám všem tykat
já si na to akorát musím zvyknout, u lidí kterých vážím mi to jde ztuha
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:55
- Nahlásit
Ariška
drsně se tvářit nemusíš. Stačí být psovi oporou, dobře socializovat apod. Akita ale fakt není pro každého. Budeš se ale divit, hodně lidí co v životě neměla psa, má skvělý vztah s akitou. Ono to totiž není o zkušenostech, ale takovém tom vnitřním rozpoložení - musí si prostě sednout.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:57
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Vypadá to, že je to hormonální záležitost - jaro. Ale jinak to jde asi tak 4x do roka no vidis, to by me nenapadlo, az si najdes cas, to bude urco zajimava statistika
hele, a mas za kliose prevaznou vetsinu akitaku nebo je to "kazdej pes - jina ves" ? s cílem sejmutí jednou měsíčně
i kdyz teda tohle je drsny, aby pes jednou za mesic pravidelne zkousel zakousnout vlastniho panicka
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:58
- Nahlásit
Ariška
Roxana
ona má Roxana pravdu - i v tom podrbání za uchem je síla. Tam musíš dát psychickou sílu - prostě vědět, že je všechno v pohodě. A pokud možno, neřešit blbosti a nehysterčit - ale to bych řekla, že je u všech plemen.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:59
- Nahlásit
Roxana
Dagmar Fišerová
i kdyz teda tohle je drsny, aby pes jednou za mesic pravidelne zkousel zakousnout vlastniho panicka
tak to na tom nebudem tak špatně tohle Fajkýš vůbec nedělá
|