Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Šňůra
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 .
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 6 Led 2006 15:18
- Nahlásit

Pigie
Asi máme doma dost podobné potvůrky...to co říkáš na tom druhém fóru o netečném štěněti, jsme si prožili taky...chjo...

petl
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 15:19
- Nahlásit

Promiň to jsem byla já...

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 16:39 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

petl
Hej, stena to bolo divne, ale pes je to uz nastastie normalny Akurat nie taky mazel, co by bol rad hladkany.

Len na rozdiel od toho na inom fore, moje stena bolo z dobreho chovu, socializovane a tak. Len proste nie prilis vsimave. Prisla som si po neho a prisiel ku mne a sadol si predo mna a zacal mi natahovat snurku od topanok Som vedela, ze s tymto odidem, aj keby co bolo A svet sa svete bolo to iste stena, co mi navrhla chovatelka, ze by bolo vhodne do bytu a mesta (vtedy sa vraj prejavoval ako flegmaticky mazel, to mazlenie som ale nikdy nevidela )

Janka
# Zasláno: 19 Led 2006 10:14
- Nahlásit

Ahojky! Začal někdo z vás, kdo jste si tu psali, cvičit s tou šňůrou? Já totiž jo... ale úvodní zkouška nedopadla zrovna nejlíp. Bohužel jsem měla doma jen 6-metrovou, což je naprosto nedostatečné, ale chybami se člověk učí, že? Věděla jsem, že to nebude stačit, ale chtěla jsem jen vyzkoušet, jak na to bude Fido reagovat. Návod pana Desenského mám nastudovaný! Fido se do šňůry vůbec nemotal a ani moc neregistroval, že jí vůbec má, byl rád, že může lítat, a to jsme byli v lese a vymotávala jsem ho za celou dobu jen jednou, při běhání mu vůbec nevadí! Dvakrát jsem ji skvěle využila, když se zastavil u chcíplého králíka a kočky, na čemž by si bez šňůry určitě moc pošmáknul! Udělala jsem přivolání s přitažením a pak už se na ta místa ani nevrátil!!!!!!! Takže super!!!!! I celkově se nám zdálo, že je takový trochu klidnější, když asi zjistil, že na něj můžem!!!!! Ale pak jsem přestala dávat pozor a nevšimla si, že z lesa (na druhé straně louky - velké!!) vyjel běžkař s feňulí!!! Ten náš všivák to i na tu dálku poznal a a viděl dřív než já, takže zdrhnul i se šňůrou a já ho stíhala po celé louce a myslela jsem, že je to moje poslední...samozřejmě jsem ho doběhla, až když se snažil moooc poslušnou labradorku vojet... Pán byl naštěstí moc chápavý, takže počkal, až to vyřeším a ještě jsme mu dali druhou šanci, kamarádit se ve slušnosti, což se nepovedlo, protože naskakoval i napodruhé i napotřetí....Zkrátka a dobře, první vycházka se šňůrou skončila 1:1, ale já už budu chytřejší!!!! Zakoupím šňůru nejméně 25 metrů, bude to asi složitější, ale určitě se to vyplatí!!!!!! Pak jsme šli na trochu prodloužené a byl dost hodnej a i se to dá využít na cvičení chůze u nohy bez vodítka, což se nám docela daří!!! Začne předbíhat, zašlápnu, napomenu a jde se dál !!!!! Určitě to chci vydržet, i kdyby to mělo trvat několik měsíců, já chci poslušného pejska!!!!! Jen jsem zvědavá, zda je opravdu možné to tak zafixovat, aby mu to zůstalo i bez šňůry.... Napiště prosím taky nějaké postřehy!!!!!

Janka
# Zasláno: 19 Led 2006 10:31
- Nahlásit

Tak jsem to ještě jednou celé pročetla a koukám, že zkoušela jen Pigie.. no mě to taky moc neba, pořád honit šňůru a přemýšlet, jak ty povely přesně seřadit, ale zatím chci vydržet. Jak jsi asiměla tu šňůru dlouhou? My jsme dneska zakoupili 30 metrů, tak odpolko uvidím, jestli se oba neuškrtíme....:p

evina
Člen
# Zasláno: 19 Led 2006 12:32
- Nahlásit

Janko:já u svého prvního psa šňůru používala několik měsíců(asi 5).Potom jsem jí pomalu ustříhávala.Přivolání bylo už natolik zvládnuté,že pes už nikdy v životě na mě nic nezkoušel a přivolání bylo 100%.Chce to jen vydržet a výsledek se určitě dostaví.Jen k tomu co jsi popisovala...já bych naopak psa doběhla a až na místě dostal do čumesu.Teď šňůru opět používám u mého puberťáka.Mám jen 5.metrovou a zatím to stačí.Potřebuju ho jen korigovat aby nebyl příliš otravný(chce si hrát)na malé pejsky a přišel ihned na přivolání.Sice jí má teprve asi 5.den ale i tak je znát zlepšení.Už přede mnou neutíká ale útrpně čeká až ho dojdu(v případě neuposlechnutí).Přesně tohle dělal i první pes a zůstalo mu to i bez šňůry.Což je ohromná výhoda protože když neposlechne třeba u háravky,dá se k němu lehce dojít.Jen myslím,že čím delší šňůra tím více se zamotává...takže to chce zvolit délku,tak nějak ideální.

Janka
# Zasláno: 20 Led 2006 11:14
- Nahlásit

Evi, to se máš, že ti to tak jde... my jsme včera vyrazili se 30ti metrovou, ale vypadá to, že je asi moc dlouhá...na druhou stranu, pesan se do ní moc nemotá a kolikrát odběhnul, že jsem na ni ani nedosáhla...jak mám prosím tě docílit toho, aby se držel v takové vzdálenosti, abych mohla kdykoli zašlápnout...když na něj budu pořád volat čekej nebo něco, tak podle mě bude hrozně otrávenej...a v tom sněhu se tak blbě běhá... Nejhorší je, že co má šňůru, tak se na to hrozně soustředím. Ale to je asi špatně ne? Prostě normální prochajda a šňůra slouží jen pro případy, kde dřív neposlouchal, jinak to asi přehánět nemám, ne? On ne že by utíkal pořád, není to tak hrozný, ale chceme se zlepšit!! Když jdem po vesnici po chodníku, tak to je dobrý, to se drží tak, že dosáhnu (a to nosíme kratší), ale jak jsme vyšli na louku (takový veliký pole), tak se chce prolítat a tak já nevím, jestli mám pořád běhat za tou šňůrou, nebo ho pořád volat, nebo ho taky nechat...už mi jde z toho hlava kolem...

cherry
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 11:29
- Nahlásit

Mému puberťákovi se teď taky nedá absolutně věřit. Šli jsme na louku, tak sem ho na cestě pustila. Běžel dopředu tak jsem ho pro jistotu chtěla přivolat a nic, stál a čučel. Otočila jsem se, že jdu teda zpátky (což většinou funguje), schovala jsem se a nic. Ale to už jsem šlyšela štěkání a bylo jasný, že tam má kámoše. Tak jsem frčela pro něho, naštěstí pán byl v klidu, popadla jsem ho a šli jsme se škubáním pryč. Takže asi taky začneme s delší šňůrou. Když ho přivolám, nejdřív se zastaví a rozhlédne, jestli není něco zajímavějšího a pak teprve já.

Janka
# Zasláno: 20 Led 2006 11:35
- Nahlásit

No, tak k tomu ten náš vyčůránek taky dospěl, že nejdřív obhlídne situaci... potvora jedna!!!!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání