| Autor |
Zpráva |
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:05
- Nahlásit
kejta
No,to jsem taky zkoušela,pak si mě hlídal-ale jen chvilku...No a když jsme šli s tásou pro stromek,tak se Kim zapomněl někde ve křoví,my jsme zašli za zatáčku,on nás neviděl,bál se,tak našel stopu a vrátil se po ní domů (asi kilometr).Kdyby nebyl sníh,tak bych asi Štědrý den trávila v lese hledáním psa...Takže se skoro bojím schovat ..
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:07
- Nahlásit
Vylez na strom,tak abys na něj furt viděla a jakmile tě začne hledat,tak ho jen pozoruj. Když poletí zběsile úplně někam do pryč,tak zavolej.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:07
- Nahlásit
pigie
Kim na pusť slyší až když už je rukavice "zabitá",dostatečně vyválená ve šněhu a oslintaná .
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:08
- Nahlásit
kejta
U nas schovavanie plati len ak sme vonku my dvaja. Ak sa rozbehne za psom, tak sa vyhra a zacne hladat az potom, co sa dotycny uz pobere domov Ale nie, takze zle to nie je, ale fakt si to uvedomi po pol minute az minute... A to je naprd a vobec to nezabera...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:08
- Nahlásit
rendik
Noooo, musite cvicit, vymenou za masicko
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:09
- Nahlásit
kejta
Ok,zkusím to,jen se teď asi bude blbě lezt když je tolik sněhu...Myslim,že než na ten strom vylezu,tak se Kim přiběhne podívat o co se to tam proboha pokoušim !
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:10
- Nahlásit
pigie
Zkusíme to,jen doufám,že masíčko vyhraje !
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:11 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
kejta
rendik
A co ja? My tu take stromy nemame!
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:11
- Nahlásit
Proč,neni.Prostě ho nech,ať si hraje a nenápadně se vytrať. Schovej se a pozoruj ho.Až si uvědomí,že tě vlastně nemá,tak si to vychutnávej. Vždycky když poletí tě hledat někam úplně mimo,tak jen zavolej jeho jméno,ale neukazuj se mu a nech ho,ať si tě najde až do konce.Když si tě nehlídá,tak ať se pak potí při tvém hledání.
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:12
- Nahlásit
Tak zkus třeba jen z dupáním zdrhat pryč,ať vidí,že jdeš pryč. my taky jedeme na syrový maso.Holky by pro něj dělaly stojky na řasách.
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:14
- Nahlásit
Teď ve sněhu je blbý to,že jde rovnou po tvých stopách ve sněhu,takže mu to moc práce tě hledat asi nedá, ale za zkoušku nic nedáš.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:15
- Nahlásit
kejta
Ale takto to robim a urobila som to uz 20x a pes si ma vzdy vycmuchal a na druhy den znova letel za psom a znova cmuchal
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:15
- Nahlásit
pigie
Tak lez na něco co u vás je
kejta
Jen doufám,že až budu na stromě tak Kim nespatří srnku-to by mě pak hledala tak maximálně policie když bych se do večera nevrátila domů a čekala až si pes všimne,že mě nemá.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:17
- Nahlásit
kejta
dupanim zdrhat prec? Nepoznas mojho psa, by sa vysmial. On ani za palicou nebezi, pokial nevidi, ze si ju z ruky fakt pustila
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:18
- Nahlásit
rendik
Ale my tu mame len take chabe kricky (nizke) a este tensie stromceky A na panelak nevylezem
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:20
- Nahlásit
pigie
Tak potom už jen na lampu-a to asi bude hodně těžký
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:20
- Nahlásit
Tak zkus to zdrhání na opačnou stranu,tak aby si toho pes všimnul. Dokud se za tebou nerozeběhne,tak nic neříkej.Až uvidíš,že letí,tak dej ke mně.
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:22
- Nahlásit
Tak zkus na ty mlsky. Když přijde mlsku,když nejde,tak metni třeba klíče.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:25
- Nahlásit
kejta
Metat klíče takhle ve sněhu ?To by asi nedopadlo dobře-dneska jsem po něm metla obojek když hnal slepici...Ale když se rozběhne za srnkou,tak fakt letí-to bych ho netrefila ...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:26 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
kejta
No, takze zdrhanie na opacnu stranu nefunguje, pes nevidi, ze zdrham na opacnu stranu, to funguje, az ked sa so psom ocucha... Ked hodim kluce, tak si ide dalej, kluce funguju, ked cmucha fujtajbl, ale nie pri privolani. Preto ho chcem dat na snuru, lebo uz si neviem rady...
A k mlskam, tie mam stale a stale ich davam, ked pride, hoci ma rok a pol, ale proste zostali sme stagnovat na 90% privolani, nie ze by to nebolo dost, ale pre mna je to malo. Ostatni zavidia... (mozno je to 95% privolanie, ak monitorujem teren a vcas zasiahnem, prerusim jeho odhodlanie, tak ma 100% privolanie )
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:33
- Nahlásit
Ta zvěř je halt v háji,tam mám zatim šance také jen poloviční. Upevňuju ale furt,tak snad se mi to vrátí pak i na tý zvěři. Napřed jsem učila doma nebo o samotě,teď už trénuju volání od psů nebo od známých lidí a snad se časem dopracuju i k tý zvěři. Mě se hlavně vyplatilo to schovávání,protože si mě čubky hlídaj a nechoděj moc daleko, takže pak nemusím metat nic na kilometr daleko. Pravda, můj problém je ale ten,že mám poněkud horší mušku,takže se stejně jen málokdy trefím,ale ona teď už reaguje i na zacinkání,ani už nemusím tak často metat.Naštěstí. Tam totiž hrozil úraz spíš pro mě a blízké okolí.
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:39
- Nahlásit
Mě se u těch psů osvěčilo to, že si jí zavolám a když přijde tak jí hned dám volno a může si jít čuchnout. Ona ví, že se k tomu psovi stejně dopracuje. Hlavně jí nevolám jen když vidim psa,ale furt v průběhu prochajdy občas zavoláma pak hned pustim. Nechci,aby si to dala do souvislosti se psama. Když už je u psa a honí se s nim nebo se ňuchňaj nebo se o něco tahaj,tak nevolám,protože to je jako v tranzu,tam bych jen zbytečně ječela a mrvila si to.Nechám jí,ať si čuchne nebo zalítá a pak jí zavolám.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:45
- Nahlásit
Mam erdelku - tudiz puvodne lovecke plemeno... Odvolani od psu - no problem, poslusnost celkove - no problem, mame 2 zakladni zkousky poslusnosti, ale jak prijde na zver v polich a vychazky, neni nad snuru! Behem ani ne roku se mi podarilo jeji lovecky pudy ukocirovat, at se zmota do 15m snury jak chce, jeji problem, at si ho vyresi sama, ale poslouchat terierka na vychazkach bude ( a diky snure i tomu tak je)! Nejaky privolani od zvere 50% na 50% u nas neexistuje - proste jak jednou zdrhne, tak to priste vezme o to dukladneji..
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:49
- Nahlásit
kejta
Presne tak to robim ja. Ale keby si mala uz psa, ktoreho napadaju dospeli psi, tak by si to odvolanie musela cibrit a uz by sa ti vela krat stalo, ze proste ho nemozes znovu poslat za tym psom, pretoze by ho zabil...
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:56
- Nahlásit
Zatim to zkusim bez ní a pak v nejhorším případě na ní dojde. Je to fakt jen zřídka. Rozhodně je to méně často,než příležitosti k tomu,aby se mi na ní někde oběsila.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 20:58
- Nahlásit
kejta
No, ja ked to spocitam, tak by sa mi zisla tak 5x za tyzden, ale fakt by sa prave vtedy zisla... Preto nad nou uvazujem. Inak je to OK a nestazujem si. proste docibrujem Len sa bojim, aby som tym nieco nepokazila, kedze chodi teraz bez obojka a ak dam snuru, tak bude posluchat, lebo bude vediet, ze ma obojok, takze bude chodit pri nohe. Ja ho poznam potvoraka. Fakt neviem co s tym. Vsetci mi hovoria, ze je to OK, ze si raz nabije drzku, ked sa rozbehne za nejakym psom, co ho pokuse, ale nastastie, pri tych som ho vzdy odvolala... Vzdy dobehne len ku fene alebo psovi, ktory by sa hral...
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 21:09
- Nahlásit
No právě,že jsou to vyčúraný mrchy.jak dáš šnůru,tak šlapou jako hodinky,pak usne člověk na vavřínech,šňůru odepne a je to v p... Proto to učim jen na mlsky,klíče ale bez šňůry. Prostě se furt někde zamotává nebo je jinde,než kde ji v daný okamžik potřebuješ a hlavně v noci než jí v trávě najdu,tak mám po problému nebo naopak mám jinej problém(ho... na ruce). Jedinej problém je u nás ta zvěř a tu odbourám klidně i silou.Prostě za ní lítat nebude a když to zkusí,dostane do čuni.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 21:17 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
kejta
Jedinej problém je u nás ta zvěř a tu odbourám klidně i silou.Prostě za ní lítat nebude a když to zkusí,dostane do čuni.
No aj ja mam jediny problem, ale ako to myslis? Ked to zkusi, tak potom co? Potrestas ich, ked sa vratia? Nedovolis vystartovat? Mas ich vzdy na voditku? Akoooo?
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 21:21
- Nahlásit
Ne,když se vrátí.Tu možnost se vrátit už mít nebude.Zajdu si pro ní a protože ignorovala můj povel,tak dostane do kožichu a následně jí budu zase ignorovat chvilku já.
|
kejta
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 21:27
- Nahlásit
Když je zmerknu první a dám povel fuj,tak si netroufne se za nima rozeběhnout.Průser je,když je zmerkne první ona a už si naskočí do cvalu. Na vodítku nejsou holky skoro nikdy,jen občas malá,protože má špatný nožky,tak jí je musíme šetřit, ale ta zase neloví,zatim.Loví jen ta starší sviňa.Taky zřídka,ale občas to zkusí,takže zvolím metodu viz.předchozí příspěvek a uvidíme.
|