| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:32
- Nahlásit
kejta
Tiez to isto nemas lahke. A hlavne Hugo je blbec, on sa nedokaze branit, musi ho bud niekto velmi dlho provokovat, aby zacal vrcat, alebo sa len stavia na zadne pri utoku a otvara papulu. Takze vzdy je napadnuty on, este stastie, ze je chlpaty, inac by uz bol sity vela krat
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:38
- Nahlásit
Tak já měla zase opačnej problém. Malá ne,ta kaká psy jen tim,že je jako tank,ale neni zatim nějak agresivní.Zato ta starší mi párkrát zkusila vylítnout po psovi. Vždycky provokuje s aportkem,tahaj se o něj a je klid.Pak si ho uzme,položí před sebe na zem a čeká,až se někdo k němu přiblíží a vystartuje. Dvakrát to udělal,dvakrát dostala seřváno a měla po aportku a teď už to nezkouší.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 10:50
- Nahlásit
kejta
Nic nenapadá? Já prostě nemužu přijít na to, ¨za co by mohl položit život, do čeho by byl blázen
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 12:51
- Nahlásit
Holka,mě ti fakt nic nenapadá.Na Artemisu si psala,že s nim děláš snad agility.Děláš? A baví ho to?
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 13:00
- Nahlásit
kejta
O agi se nedá mluvit, je to jen pár překážek na zahradě. Ted sme dlouho netrénovali , nebyla příležitost, bud marodné tlapky, nebo něco jiného. A nevím zda v zimě to nebude nebezpečné kvuli sklouznutí Ale když sme skákali, tak myslím že ho to docela bavilo, na www.azorek.ic.cz je ve fotogalerii v sekci ostatní jedno video....
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 13:15
- Nahlásit
A tam ho motivuješ na co?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 15:56
- Nahlásit
Nooo, takze mne uz rupli nervy. Hugo od dnesneho poobedia sa stal obetou snury, potom co mi zase vystartoval za psom a tvaril sa, ze nepocuje.
Vysledky si pochvalujem. Pocas vychadzky som zamerne vyhladavala psov, za ktorymi som vedela, ze sa rozbehne. Kedze je hnusne pocasie stretla som dvoch. Aaaa, ten pocit vitazstva, ked som ho zastavila! Trhnutie v mojom pripade znamena psa zastavit, budem musiet fakt mat halti, aby som ho strhla na seba. Ale aj tak ho to dooooost prekvapilo Priatel uz dostal instrukcie, ako som si myslela, bude sa za to hanbit, za tu snuru, ale vysvetlila som mu, ake je to dolezite, tak mi slubil, ze bude vencit s nou.
Pokroky Vam budem oznamovat Hnusak, uz si to zasluzil. Dva uteky v jeden den bolo dost aj na vola. A teraz idem zhanat na Slovensku Halti
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:00
- Nahlásit
No vidíš,já dneska zase byla mile překvapená z tý mojí starší můry. Rozeběhla se za koroptví,já jsem zařvala fuj a ona se zastavila,pak jsem zavelela ke mně a ona po chvilce rozmyšlení šla. Šla sice o něco později než by bylo pro mě úplně ideální,protože neletěla hned,ale šla. Pravda,ten povel fuj si nejspíš slyšela i ty v Bratislavě,nicméně zabral.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:05
- Nahlásit
kejta
No vidis, u nas to tiez tak chvilku fungovalo, ale iba ak vzdialenost bola trochu dlhsia a on mal pocit, ze ho skorej dobehnem ja, ako on dobehne ku psovi. On sa rozbehne, vie, ze ho mam moznost chytit, podarilo sa mi to niekolkokrat, kedze nie je prave najmrstnejsi, tak sa iba prikrci a bezi, proste to chytenie riskne. Takze tym to bolo uz zmrsene, ze vlastne vedel, co moze prist, ale aj tak to robil... Drzim palce aby si ty nikdy so snurou chodit nemusela. Lebo vzdy ked zdvihol nohu trafil mam pocit, len a len snuru
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:08
- Nahlásit
no a počkej,až roztaje sníh,to bude teprve ňúňo.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:17
- Nahlásit
kejta
No, ved! Ale lepsie, nez byt 2x za den vytocena do biela ako dnes...
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:36
- Nahlásit
To jo,to je fakt lepší,jenže já se obávám toho, že hned jak usneš jako já na vavřínech a šňůru odepneš,tak budeš tam,kde si teď. V ř.o.,konkrétně. Ovšem to pouze v případě,že máš psa stejně vyč....,jako mám já ty moje.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:41
- Nahlásit
kejta
Toho sa obavam aj ja, ze bude posluchat len zo snurou, aj keby ju tahal 3 roky Uvidime. Je to moja posledna nadej... Len mi chyba moznost s nim fakt poriadne trhnut, ked trhnem mojho psa to len pohladkanim zastavi... Fakt spoliehal na Halti, ze tam maly trh sposobi, ze da hlavu dole a prerusi zrakovy kontakt s tym druhym psom.
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:49
- Nahlásit
S halti nemám zkušenost vůbec žádnou. Řešila jsem to připnutím vodítka se dvěma karabinama-jednu na obojek a jednu zespoda na košík u svý předchozí čuby. Stačilo párkrát a byl klid. Měla jsem totiž RTW a ta měla na sídlišti jednu fenu,kterou když viděla,tak by jí sežrala a nechtěla si to nechat vysvětlit a já na to taky neměla kila. Pak,když jsme začli s touhle metodou,tak už byla přístupnější mojim argumentům a po pár takovýchle vysvětleních byl klid.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:54
- Nahlásit
kejta
Noooo, ja nemam pevny kosik, iba plastovy, ale princip je rovnaky. V podstate si ma velmi potesila. Lebo viem, ze ked ho iba zastavim, tak vybiehat bude furt. Ja potrebujem, aby pochopil, ze vybehnem, tak "fest padnem na hubu". Snad ma chapes
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 17:04
- Nahlásit
To ano,princip je stejnej,ale s plasťákem na novofounlanďákovi toho asi moc neuděláš,akorát si vyděláš a rozštípeš si ho(košík). čubka měla kovovej košík a navíc ještě takovej ten starej z roku nebreč,takže to byla stará dobrá poctivá práce. S tim košíkem to zkoušet neni moc prdel,když tam bude mít velkej prostor nebo bude rozeběhlej a ty za ten košík pak trhneš a přirazíš mu to na čumák,tak ho tim můžeš i zabít. Zkus fakt asi tu halti,to snad bude šetrnější. Fakt nevim,zkušenost s ní nemám.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 17:08 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
kejta
Vidis, ani neviem, co pisem, kosik mam kozeny, co je este horsie, lebo by sa mu zviezol z nosa, ale asi by ho nezabil zase . Ma ho len do MHD Jo, halti uz zhanam, ale zda sa, ze na Slovensku ho nemaju, takze budem musiet ist asi cez barona a to budu zase tri tyzdne tatam, ale co uz
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 17:11
- Nahlásit
Koženej by nemusel bejt tak úplně špatnej,pokud ho má pevnej a hned po zásahu z něj neuletí. Tři tejdny přejdou jako prd, akorát si pak už pro halti půjdeš asi s rukama jako orangutan.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 17:17
- Nahlásit
kejta
Tři tejdny přejdou jako prd, akorát si pak už pro halti půjdeš asi s rukama jako orangutan
Ja z teba umriem Kosikovat ho nechcem. Radsej budem orangutan
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 17:20
- Nahlásit
Neumírej,neměla bych tu pak s kym krafat.Mě to neva,že budeš mít ručky jako opička.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 17:37
- Nahlásit
kejta
Hm, snad nebudu az take vytahane. Ked to pouzijem tak 5x do tyzdna, tak budem mat vlastne iba krasne vypracovane svaly z toho
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 17:58
- Nahlásit
Pětkrát do tejdne,tak to snad ani tu halti nepotřebuješ a máš posilku zadáčo. Já myslela,že ti táhne furt.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 18:00
- Nahlásit
kejta
Ale co, on vobec netaha, on mi iba raz za den (priemer), predtym to bolo asi 2x za tyzden nechcene zdrhne za psom, nereaguje na privolanie... Bozinku, vsak sa tu o tom furt bavime
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 18:00
- Nahlásit
Mno tak Azorek dnes zas uplná ignorace, opět si běžel kam chtěl, i směrem k silnici, která je sice slepá, vede k lesu a málokdy tam něco projede, ale když už, tak to jsou třeba i nákladáky od čističky, co poblíž stavěj No hruza Byla jen chvilka kdy teda jako se nevzdaloval, ale to fakt jen moment, kdy jsem mu předtím ukázala že mám kousek vánočky ( ale psst, nepráskněte to na mě, měl jen kousek:biglol a tak to pak jako docela chodil. Ale to jsem jen stála na místě, opět se hnula, na hřišti nikam cíleně nejdu. Nechám ho prostě běhat.
A taky šíleně tahá na vodítku, já dnska ve sněhulích s hladkou podrážkou, jsem myslela že mě omejou Jako ono to k smíchu není, ale když mě někdo viděl jak se třeba kloužu....
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 18:02
- Nahlásit
pigie
Co jsou tři tejdny, proti tomu, že Azorovi zustane šnura navždy
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 18:06
- Nahlásit
Pigie,však já vim,když se mi to připomene. Skleróza je příšerná věc.
Leníku,nepropadej panice,jistě něco vymyslíš. Já mám dneska úplně vygumováno,ale i tak bych asi nic moc nevymyslela. Fakt nevim,jak na tu tvojí obludku.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 18:09
- Nahlásit
kejta
Já už taky ne.
Jo a na ty překážky šel za pamlsek. Ale někdy se mu taky nechtělo. To je fakt divnej pes
Já ho lákám k sobě, lehám si do sněhu, a on jen stojí, a čumí. Jak když mu to v kebulce rotuje, co má dělat. A pak se najednou rozběhne a je jak tornádo. Kupodivu se zas dnes chytil na hračku a přetahovali sme se asi 2 minutky a pak se sebral a zas odešel dělat si co chce.
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 18:10
- Nahlásit
To je potvora.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 18:13
- Nahlásit
kejta
Spíš přemýšlivej pes
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 18:14
- Nahlásit
Jo to přemejšliví jsou snad skoro všichni psi,ale bohužel většinou jem tam,kde to člověk nejmíň potřebuje.
|