Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Šňůra
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 21:41 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

kejta
Chaaaa, tak to robim aj ja, ale on to za den urobi znova Toto mi vobec nepomohlo, on ked vidi, ze idem, tak uz nahodi tak ten podriadovaci postoj a priviera oci... Nevedie to k nicomuKdyž je zmerknu první a dám povel fuj,tak si netroufne se za nima rozeběhnout.Průser je,když je zmerkne první ona a už si naskočí do cvalu. A presne toto mame my, ked vidi psa, ostatne zvery ho nechavaju chladnym.

Proste vidim, ze mas ten isty problem len v inej oblasti

kejta
# Zasláno: 29 Pro 2005 21:50
- Nahlásit

Asi jo,zkusim a uvidim. Ignoraci ona moc dlouho nesnese,takže ji zkusím vytrestat timhle. Teď jí hlavně upevňuju v tom,že přijít musí a to hned na první povel. Docela z ní mám radost,lítá ke mně jako zběsilá a to až tak,že nejednou to neubrzdí a nalítne až do mě.Pravda,dlouho už jsme žádnou zvěř nepotkaly a poslední srážce jsem zabránila dřív než mohla ona zareagovat. Od té doby je to v poho.Snad jsem to nezakřikla.Uvidíme,až zase uvidíme.

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:00
- Nahlásit

kejta
Tak to u nas take radostne privolanie na zvalenie je len ked ma behavicnu naladu - u fundlaka vynimocna , mne staci, ze ide ku mne klusom a nie krokom

kejta
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:07
- Nahlásit

Hlavně že jde.

Jsem na to svojí vyčuranou potvoru zvědavá. Zkusim někde uměle navodit tuhle situačku a tam to trénovat.Jenom ještě stále nevim kde.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:08
- Nahlásit

Já se problému upřivolání asi nezbavím Pes docela závislej je, ale jak kdy. Asi je to tím, že sním nejsem 24 hod denně. Ale hození klíču či obojku - nereaguje. Trhnutí šnurou, přitažení - nereaguje. Jak když mu to do makoviny neleze. Vylézt na strom nemužu, máme v lese jen ty mega stromy vysoké, dole bez větví. A vždycky mě stejně najde, moc ho to nerozhodí. Někdy jo, někdy ne. Má období kdy docela přichází, ale někdy, zrovna jako ted, sem pro něj vzduch, naprosto neduležitáNěkolikrát jsem přečetla návod p. Desenksého, asi někde dělám chybu, fakt už nevímVím že mu šnura zustane navždy, ale aspon at nejake to přivolání je...

kejta
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:09
- Nahlásit

Mám to,slepice. Jenom nevim,kterej kaskadér mě to na svejch slípkách nechá zkoušet. Zkusim babču, i když si myslim,že tam to asi neklapne. Není tu někdo ochoten dát mi v plen svou slípku na cvičení odnaučování lovení?

kejta
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:10
- Nahlásit

jé,ahoj.nejsi na Artemisu jako Leník?

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:12
- Nahlásit

No, ja som sa popytala aj tu
Takze mozno na snuru dojde, toto sa mi celkom pozdava, ak uz nebude vychodisko...

kejta
To ja ich mam k dispozicii Moja teta je zlaticko. Huga totiz nezaujimaju, ked sa spravaju normalne. Ale ked su pustene a Hugo medzi ne normalne pride a nevsima si ich, tak sliepky zacnu behat ako zblaznene a to Hugo ma pocit, ze sa ma k tej nahanacke pridat. Tu ho vsak odvolam

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:13
- Nahlásit

kejta
Podla mna Azoracek je na sto pro Lenik

Azoracek
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:15
- Nahlásit

kejta
Jasan
jo tak slepičky, o těch mi nai nemluvte...dnes mi opět Azorek vlítnul ke slepičkám, kde babička opět zapomněla zavřít...naštěstí už to mám nacvičený a chytla sem ho hned

Azoracek
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:16
- Nahlásit

A jako správnej lovečák samozřejmě hnal a hnal a měl amok...no už se stalo že jednou ( ne teda nám) ale zakousnul 2...

kejta
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:22
- Nahlásit

No,tak já zkusim slípky a uvidim co bude. Ta moje mrcha je ještě neviděla,tak uvidim,když uvidí. Pokud bude mít zájem,tak to pro nás bude dobrej trénink. Já toho svýho vychcánka očůrám taky,tak bude koukat. Kolik tak stojí slepice?(pro případ,že by se mi nepovedlo včas zasáhnout)

Azoracek
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:27
- Nahlásit

kejta
Mno, když já ji platila, tak mi tedy cenu trochu snížili, protože znali mýho tatku,od kterýho maj PCAle tak těch 50 kaček, +/-Ono když ji kupuješ, stojí možná mín, ale učtujou si i za to, že ji krmilia ted ji tvuj pes zakousl

Já fakt už nevím jak na to přivoláníTed mě uplne pes ignoruje, klidně si jde na druhou stranu hřiště ( ne psího, prostě normoš zelená plocha) a já mu sem ukradená....

kejta
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:32
- Nahlásit

To je mrcha. No hele,tak to já fakt nevim,jak na něj na obludu. Zkusim trochu popřemejšlet a dám vědět,co jsem vymyslela.
Napiš mi zatim,na co všechno reaguje a na co naopak ne a v jakých situačkách.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:33
- Nahlásit

kejta
To bylo směrovaný na mě?

Azoracek
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:41
- Nahlásit

Pokud ano tak to tu vypíšu.Hm tak v jakých situacích reaguje...víš že ani nevím? On se někdy neotočí ani když jdem jen tak po cestě...když se otočím a jdu jiným směrem, jde rovně dál, a když až si něco očuchá a označkuje zjistí že jsem pryč, tak se teda rozeběhne směrem ke mně, ale když se přiblíží, dál si čuchá. Někdy je doba, kdy jen písknu, on se pozastaví a čeká, co bude, jestli zavolám nebo to byl jen signál aby tak nehnal. Někdy ho zavolám hned. Ale nejhorší to je, když třeba ted měl špatný packy a nikam jsme nechodili, tak sme včera šli na kousek do lesa a nereagoval vubec. Ani trhnutí, nic. Když trhnu, tak stojí, a čumí furt dopředu. Když začnu ručkovat a přitahovat ksobě, tak furt jen stojí a já ho tahám. ani náznak toho, že by chtěl přijít. Někdy se po mega době ke mně teda uráčí, ale na pulce cesty se zastaví a stojí a pak si jde zas dál. Hračky ho nezajímaj, je div když se o ně začne zajímat, aleto, když už se to stane, jedině na zahradě. Miluje žrádlo, ale ani na vycházce už to pro něj není to nej. možná má to příšerný přivolání proto, že je nevylítanej, ale třeba zas momentálně sípal, tak já ho prostě nemužu nechat lítat. Když jsem jednou měla salám a odměnovala tím, přicházel fajnově, ale jindy zas ne. Prostě vše se strašně mění Když jsme na cestě, jakštakš k sobě někdy dostanu, ale jakmile n avětším prostoru - louka atak, tak nemám absolutně šanci. Ten mě snad neslyší. Na hřišti ještě někdy reaguje, když má den, že přichází, tam je zvyklej, někdy tam trénujem. Fakt to je strašně nevyzpytatelnej pes. Pokud se schovám, inteligentně nasadí nos a i jednou na křižovatce cest, kde jsem mohla jít kamkoliv, mi odbočil správně a šel za mnou. Nebo to nějak odhadne. Když mě najde, někdy jde ke mně a má malinkou radost, jindy, jak uvidí jen kousíček mě, tak je v pohodě a jde si dál...
Jednou mám z něj děsnou radost, z přivolání atak, podruhé bych ho přiškrtila.

kejta
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:45
- Nahlásit

Sorry,byla jsem v jiném tématu,ale už jsem tu,tak na to juknu.

kejta
# Zasláno: 29 Pro 2005 22:47
- Nahlásit

To je mrcha. Co ho baví? Kolik mu je?

Azoracek
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 23:05
- Nahlásit

Co ho baví? Ani nevím, ono někdy ho něo baví, někdy ne. Někdy ho baví když mu hážu tenisák, jindy mu to je ukradené. Někdy dost blbnem jen tak spolu a děláme naky hovadiny, jindy on radši odejde si něo čuchat. Vše ale probíhá na zahradě. Je mu 6 a pul.Ted se zdá že je to takovej už starej pes, co ho nic nebaví, neživej, flegmatickej..jenže právě že není, je to živel, jenže holt má často jiný zájmy..není na mě tak poutanej. ale zase když sme třeba šli k babičce s mamkou nebo jsme šli jen kolem, mamka Azorka drbala za plotem a já šla babičce jen něco předat, tak Azor nechtěl drbat, furt koukal kde jsem, jestli už jdu a určo má ke mně blíž, než třeba k mamce či bráchovi, které vidí, jen když tam občas přijdou. Ale miluje je taky. Jenže nerespektuje už vubec.
Pro dnešek jdu spát, zítra se zas ozvu

kejta
# Zasláno: 29 Pro 2005 23:23
- Nahlásit

Jasný,dobrou.Pokusim se o tom popřemýšlet,ale fakt se bez mučení přiznám,že mě nic moc nenapadá. Snad jedině zjistit nějakou zábavičku,která ho bude bavit a na tu ho pak lákat.Jen vůbec nevim jakou.

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 23:27
- Nahlásit

Azoracek
Vytahuj mu z vrecka haravu civavu U nas by to isto zabralo

kejta
# Zasláno: 29 Pro 2005 23:45
- Nahlásit

Máš recht,to by zabralo určitě.

Pigie,nedělej si z toho prdel a poraď,to je vážná věc.

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 23:54
- Nahlásit

kejta
Kebyze viem, tak poradim. Sama si neviem s Hugom rady, coz ja naradim
Ale o haravej malej fenke uvazujem uz dlhu dobu. U Huga by bolo privolanie na 100%, len kde najst taku, co hara 365dni v roku?

kejta
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:02
- Nahlásit

Ta starší mi právě teď hárá,tak jestli chceš,pomůžu. Do kapsy se ti jí ale dát asi nepodaří,leda by sis ušila nějakou spešl na čtyřicetikilovýho psa. Je jí zatim devět měsíců,tak počítej s tim,že ještě něco nabere a udělej jí rači větší.

Nebo ti můžu poslat její prádélko,má teď takový pěkný trenýrky.

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:10
- Nahlásit

kejta
Vsak vravim, ze to musi byt civava Ostatne neberiem, privelka zataz pre mna na prechadzky Ale dakujem, Hugo by sa isto potesil. U neho totiz, cim vacsia frajerka, tym lepsie. Jeho favoritka je vlkodavka, druha v poradi BSP ;)

Nooo, ale tie trenky by sa zmestili, to je pravda

kejta
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:12
- Nahlásit

BSP?Šmátrám v paměti a nic mě nenapadá.Co to je za rasu?

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:13
- Nahlásit

kejta
Bernsky Salasnicky Pes Tedaaaa, take lahke a nevieees?

kejta
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:17
- Nahlásit

No vidíš a už vim. To jsou taky pěkný hafušky.

Je jasný,že chce velký holky,když je sám velkej,tak co s malejma.

Ty ho máš na zahradě nebo v bytě?

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:23
- Nahlásit

kejta
V byte. V Bratislave, preto tak bazirujem na privolacke. Je tu x milion nevychovanych, nespravne socializovanych psov. Takze jeden vresti, ked ho Hugo len obchadza a druhy chrci na voditku, aby ho mohol zabit.

kejta
# Zasláno: 30 Pro 2005 00:25
- Nahlásit

Přesně vim o čem mluvíš. Já mám holky taky v bytě v Praze.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání