Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak "likvidovat" útočícího psa a proč
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 .
Autor Zpráva
Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2014 01:02
- Nahlásit

Sli jsme s Benem do piskovny,Ben neco cejti na trave u cesty,necham ho tam jit,myslim si,ze si chce treba jen ocuchat travicku,kterou pred nim oznackoval jinej pes. Hm tak koukam,ze travicku si asi ocuchat nechce,na zemi tam bylo male divoke prasatko asi 30 cm na delku,vubec se nehejbalo,Ben k nemu zacal cuchat. Rikam Bene fuj a taham Bena za voditko zpatky a v duchu si rikam chudak prasatko asi ho postrelit nejakej myslivec a ted tam lezi mrtve. Zpatky jdeme stejnou cestou kolem prasatka,prasatko bylo porad na stejnem miste a Ben se k nemu zase hrnul,tak mu zase rikam fuj a taham ho od prasatka a zase si v duchu rikam chudak prasatko tam lezi mrtve. Pak za nejaky ten den se o tom bavim s myslivcem,ze jsem videl v piskovne mrtve prasatko a jeho ze me malem vomejvali. Rikal,ze to prasatko vubec nebylo mrtve,ze tam jen spalo a stacilo jen aby ho Ben jeste chvili ocuchaval a mohlo by zacit kvicek,coz by v okamziku privolalo bachyni a meli bysme sakra problem,ze by nam ani obusek nemusel pomoct a mohl by za to zaplatit zivotem nejen Ben,ale i ja. Ze se mu neco podobneho taky nedavno stalo,prilitla tam pak smecka divocaku,kterou strasne dlouho musel odhanet varovnymi vystreli z pusky.
Takze kdyz uz jsem se konecne po x mesicich odhodlal chodit do piskovny,kam chodi 2 problemovy psi,kteri se namaji z Benem radi,tak tam stejne nakonec nemuzu chodit,protoze je tam bachyne s 8 mladaty.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2014 23:33
- Nahlásit

Dnes jsem pouzil paralyzer,nekomu utek asi 40 kg pes a behal po vesnici,majitel nekde v prd*li,pes se k nam pomalu priblizil,zadny vrteni ocasu,jen naspicovanej kamenej pohled,mirne prikrcenej a pomalu se k nam priblizil na 2 metry. Ben mi stal u nohy. Nastesti stacili 3 varovne vyboje jen do vzduchu a 40 kg hrdina uz najednou nebyl takovej hrdina,vzal nohy na ramena jenom se za nim zaprasilo

Elenae
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2014 18:22 - Změnil/a: Elenae
- Nahlásit

Jestli tohle stačilo, tak jste nemusel cvakat paralyzérem ale stačilo konfrontovat obyčejně (vyjít proti němu např.). -> důležitý je, že člověk nesmí dát najevo strach ani pochyby. Drtivá většina psů se konfrontaci vyhne a pokud ne, většinou je to vidět dřív, než přestřelíte laťku. Samozřejmě bych to nekoušel na ,,jeho" území.

Elenae
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2014 18:27
- Nahlásit

No a k těm paralyzérům. Já osobně se spoléham radši na ,,nebát se". Bývá to účinnější než kdejaká zbraň - proti psovi.

Platí, že pokud chcete zachránit menšího psa a nikomu neublížit, musíte počítat s tím, že vás ty zuby taky mohou trefit. Každopádně zvednutí menšího psa do vzduchu a mimo dosah + otáčení se dokola, aby útočící pes nemohl skákat, většinou fungovalo (tak to udělala moje mamka a můj nevlastní bratr ve 14 letech). Pokud není útočící pes vyloženě agresivní, je to řešení.

Pokud se jedná o chlapa, je nejjednodušší útočícího psa prostě vzít a zahodit (do cca 30-40 kilo to jde i dost snadno) a mezitím máte čas vzít toho svýho. Každopádně platí, že bát se tam sáhnout je blbost - každopádně když nesaháte pro svýho psa, ale po tom co ho chcete dva metry hodit vzduchem, spíš vás nekousne (chytat za krkem a za zadek). Dokoce i žena (zase moje matka), zvládla vzít a kus odhodit tehdá svého německého ovčáka, když se dostal do konfliktu.

= nejrychlejší způsob je jednoho psa vzít a ,,odstranit" alespoň dočasně z místa konfliktu, tedy podle mojí zkušenosti. Já sahám po tom psovi co má navrch (v mým případě ten cizí, protože náš je pseudopes-veverka s váhou 4kg) - než se ten můj sebere, tak mám šanci chytit jeho a odradit vracejícího se útočníka (stačí aby trochu vychladl a pak už to jde i bez násilí).

Doufám, že tohle nikdo nebude muset dělat, protože to je varianta dost agresivní a jen pro ty otrlejší.
V případě, že útočí velké plemeno, tak by asi človek musel počítat s tím, že ho možná zabije. Vzhledem k tomu, že se věnuje psovi a ne vám, máte šanci ho vzít zezadu za krk a utáhnout (něco podobného rear neck choke, nebo ,,nasadit kravatu", zkrátka jednou rukou chytit a druhou jí zajistit, protože pes s sebou bude zatraceně házet) - tady ale bacha, jedna důležitá věc, jako v bojových uměních je potřeba použít svojí váhu - prostě hodit ruku pod krkem a druhou utáhnout, aby nemohl kousnout a spadnout se psem na zem a držet ho tam vahou (klidně s pomocí nohou). Pak držet, než se uklidní nebo udusí, bohužel (při správném stisku by ale měl jen upadnout do bezvědomí). -> tohle mi přijde jako nejbezpečnejší varianta z hlediska bezpečnosti člověka, když se musíte zbavit velkýho plemene.

Osobně jsem něco podobného zkusil jen ve hře na belgickém ovčákovi - tzn neškrtil jsem ho ale jen držel za hrudník a fungovalo to dobře, dokud samozřejmě mu to nezačalo bejt nepříjemný - pak jsem ho musel pustit abychom si neublížili.

Baggie
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2014 19:46 - Změnil/a: Baggie
- Nahlásit

Elenae
Myslíte, že varianta pro "mírně otrlejší" by mohla být vzít toho cizího psa za obojek, táhnout psa nahoru, dvěma prsty si udělat očko, strčit do něj prst a utahovat, dokud ho nepřidusím tak, že by se uklidnil?
Co pak? Jak by ten pes pak na mě reagoval - protože jednou bych pustit musela?
Jakou má vlastně šanci mě během toho kousnout? To by snad zvládnout neměl?...

Karolina77
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2014 22:17
- Nahlásit

Mě se osvědčilo popadnout cizího psa pevně za obojek, případně za kůži na krku, mírně s ním zatřást a jasně mu dát najevo, že se ho nebojím a jsem nas/...anější než on.
Pak jsem ho buď předala páníčkovi, nebo odvedla někam dál od mého psa (ten měl spolehlivé odložení) a zahnala. Nejčastěji jsem to používala na ovčouny, s těmi se nesnesl pes a labradorky - ty nesnáší čubu . Asi jsem měla dosud štěstí, ale až na jednu výjimku se po mně žádný pes neohnal když jsem ho pustila. Ta výjimka, která dávala najevo, že jen co ho pustím, sežere mě i s botama byl naštěstí jezevčík

Fajka
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2014 00:58
- Nahlásit

Elenae
Já osobně se spoléham radši na ,,nebát se". Bývá to účinnější než kdejaká zbraň - proti psovi.

hezká teorie..asi jste měli štěstí a neměli jste žádnej opravdu velkej konflikt s velkým agresorem. Nejsem zrovna tintítko a 40 kilový krabice v práci tahám běžně ale vzít a zahodit cca 50 kilovýho běsnýho pyrenejce kterej je zakouslej v mojí cca 40 kilový fence nemám šanci ani náhodou. Dusit jsem ho zkoušela to ano jeho obojkem ale v tranzu naprosto nevnímal a byla jsem jak vosa na bonbonu. A upřímně věšet se mu na krk a riskovat že mě vezme za "ksicht" tak to je mě teda milejší mít u sebe ten paralyzer kterej je malá jistota, že když dojde na nejhorší nemám holé (hov*o v) ruce...

Pardon za výrazivo, ale když čék jednou řeší opravdu velkej a krvavej konflikt tak pak si dá sakra bacha aby se nedostal do zoufalý situace znova. Já sem na tom tak že pokud doma když jdu ven zapomenu telefon tak se nevracím, ale pokud paralyzer tak rozhodně ano...

Karolina77
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2014 09:49
- Nahlásit

Fajka

Jasný, když jsem měla potkat neznámého bernardýna jehož páníček nebyl nikde v dohledu, raději jsem změnila směr. Nějak jsem si nedovedla představit, že ho jen tak popadnu za krk a odvedu. Ale psa velikosti a mohutnosti německého ovčáka takto zvládnu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2014 11:44
- Nahlásit

Fajka
.asi jste měli štěstí a neměli jste žádnej opravdu velkej konflikt s velkým agresorem.
nebo s víc než jedním psem
Karolina77
Nějak jsem si nedovedla představit, že ho jen tak popadnu za krk a odvedu.
já si vůbec nedokážu představit, proč bych tohle dělala , snažím se změnit směr

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2014 12:14
- Nahlásit

Baggie
V jedne knize radili zvednout utocnika za zadni nohy do vzduchu,a na vystave psu pry jedna porotkyne situaci vyresila tak ze strcila utocnikovi prst do zadkuNo nevim.Ja jsem parkrat agresora zvedla do vzduchu za obojek nebo pokud jsem mela neco po ruce strcila jsem to mezi psy.

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2014 16:21
- Nahlásit

Karolina77
Asi jsem měla dosud štěstí, ale až na jednu výjimku se po mně žádný pes neohnal když jsem ho pustila.

Nezbývá mi než z vlastní zkušenosti konstatovat, že tos opravdu měla dosud pouze a jen štěstí... (a to jednou ani nebylo nutno na toho cizího psa sáhnout, aby si kousl)

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2014 16:51
- Nahlásit

Elenae

Takhle hodne uz jsem se dlouho nezasmal

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2014 22:09
- Nahlásit

Pes_Ben

Takhle hodne uz jsem se dlouho nezasmal

Zvláštní, proč?
Podle mě tohle - Já osobně se spoléham radši na ,,nebát se". Bývá to účinnější než kdejaká zbraň - proti psovi. - je úplně zásadní.
Jasně, mít k tomu ještě něčím prodlouženou ruku, nebo možná i ten paralyzer je bonus, ale tohle je základ.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2014 13:07
- Nahlásit

Walda
Ano, naprosto souhlasím.Ale.....Třeba - já od malička milovala veškerá zvířata, psy hlavně, a něco jako mít strach mě ve snu nenapadlo, ani když na mě cenili zuby, postupně jsem měla za kamarády všechny psiska volně pobíhající po dědině. naivně jsem si myslela, že to tak mají všichni. Ovšem- pak se mi narodil syn, který i v 7 letech při spatřená psa na 100metrů, mi lezl pohlavě. Já to nechápala.Žádnou negativní zkušenost neměl, prostě to měl vrozené . Proti vůli babičky, která mě tehdy zkritizovala za nerozum, jsem domů pořídila havaňáka. Napřed před malou černou kuličkou skákal na postel. A dnes ? Neřeší ani kamarádčina kanisterapeutického pitbula, dokonce se sním potahá za uzel, a kolemjdoucí psy už vůbec ne. )

Tím chci říci, nemít strach se lehce řekne ale hůře provede.

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2014 16:10
- Nahlásit

sicluceatlux

nemít strach se lehce řekne ale hůře provede

To máš pravdu, ale obrátila jsi to.
Já jsem o tom, že by to bylo snadné, nic nepsal.
Jen že nebát se je základ, protože tvůj strach si pes přečte, ještě než k tobě dojde a zachová se podle toho.
Takže kdo se bojí nesmí do lesa a taky pacifikovat psy

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2014 16:32
- Nahlásit

Me rozesmali jine veci ale to je jedno...

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2014 17:38
- Nahlásit

sicluceatlux
taky by mě zajímalo, jak se u dětí rozvíjí strachové reakce
Tím chci říci, nemít strach se lehce řekne ale hůře provede.
my jsme tuhle potkali na volno (v lese kousek od jejich objektu) pastevce s berňákem. Myslím, že se třema psama a dvouma malýma dětma by v tu chvíli neměl strach jen idiot.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2014 19:39
- Nahlásit

kachna_
znam dospelce,a ten ma od narozeni doted panicky strach ze psu. Jenze uzho parpsuprohnalo.Snazila jsem se mu vysvetlit,ze strach ma korist,psi ten adrenalin vyciti,a jdou po nem,atsechodiknekomu,kdo ma hodneho psa desenzibilizovat,nebo si poridi psa,jakomujsyn,prestozeto rozumove
chape,emocne to nezvlada.

Baggie
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2014 20:39 - Změnil/a: Baggie
- Nahlásit

Tak to vypadá, že za ten obojek by to šlo Mně se zatím naštěstí podařilo zahnat pár vlčáků a kříženců také jen tím, že jsem na ně řvala "vypadni", "domů" a udělala krok k němu, dupla...
Další "trofej" je odražený pudl, a odhozenýho mám zatím jen jack russela
sicluceatlux
S tím prstem do zadku jsem to taky slyšela, ale když byla příležitost to zkusit, tak jsem do toho nešla, neb zakousnutí nebyli mí psi... Ale radila jsem jim to

Baggie
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2014 20:54
- Nahlásit

Jo - a způsob, který zafungoval - foxinu jednou popadl do tlamy pyreneják (štěkali na sebe přes silnici a on se paní vytrhnul...), přítel mu dal okamžitě pěstí, fakt ránu shora na hlavu, mezi a nad oči, a on ji pustil. V boku sice měla velkou tržnou ránu, ale to je nic, když vezmu v potaz, že ji mělo v tlamě šedesátikilové tele...

Yves
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2014 10:26
- Nahlásit

taky jsem slyšela super radu hodit mezi rvoucí se psy pár piškotů..

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání