Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak "likvidovat" útočícího psa a proč
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 19:13
- Nahlásit

Hlavne lidi napiste, az to nekdo fakt pouzijete
Tak nejak zkusenost mi rika, ze pokud nemate trenink, tak ten pes bude stejně vždy mnohem mnohem rychlejší.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 22:07
- Nahlásit

zbrnd
Kamaradka povidala,ze jeji znamej paralyzer pouzil. On ma NO a toho prej napadli 2 NO,co vybehli z nejakyho strezenyho objektu. Oba 2 NO tim prej v pohode zneskodnil (ne zabil), prej se pak motali,dezorientace,ale uz pak znova neutocili a prezili to prej bez trvalych nasledku,coz je urcite dobra zprava. Prej to bylo tak rychly,ze ten znamej ani nevedel,jak to udelal.Prej jim ten paralyzer dal k tmave. Nevim jestli byli v ty dobe zrovna zahriznuty,ale pokud jo,tak bych volil utok na trup,ne na tlamu,protoze pri utoku na tlamu mohl nechtene zasahnout i sveho psa a dalsi vec mohl vyvolat v tlame krec umocnujici sevreni.

Ja ten obusek nosim v ruce,protoze je tak dlouhej,ze ho do kapsi nedam a za pasem poveseny je to nesikovny pri chuzi. Kdyz prochazim misto,kde je to neprehledny a nemam rozhled kolem sebe,tak mam psa nakratko u sebe a obusek mam prepnuty do aktivniho modu,uz pak jen staci stisknout spoust a muze se utocici pes pripravit na diskoteku,takze to by ten utocici pes musel bejt hodne rychlej,aby stihnul memu ublizit.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 22:39 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

cilam

A dalsi vec,ted v tydnu,kdyz jsem jel po 22 hodine autem z prace,tak na malo frekventovany silnici v obci u zahradek vencila zenska 2 psi,zadny poulicni osvetleni tam neni,zenska ani nemela zadny reflexni hadry na sobe,psi taky zadny nasivky reflexni na sobe nemeli.Z tech 55 km/h tacho (50 km/h GPS) jsem pro jistotu zpomalil na 10 km/h,krokem jedu k nim,ted koukam,toho velkyho ma sice na voditku a drzi ho,ale ten druhej malej je na volno a bezi od ty zensky primo me pod auto,tak zastavim uplne a necham je v klidu prejit.Ani jsem na zenskou nenadaval,ani netroubil,ikdyz bych mel na to pravo.Na silnici nemela s volne pobihajicim psem co delat,tim spis v noci.A myslite,ze me ta zenska podekovala?Ani nahodou.Ne kazdej jako ja je tak ohleduplnej,ze pro jistotu napred skoro zastavi a pak nakonec zastavi uplne.Jenze kdyz pak ja od ostatnich ocekavam stejnou ohleduplnost,tak se dockam takovejch dvou nafintenejch slepic s pitbullama,ktery nejsou schopny si je dat na voditko.Naco by si sve psi davali na voditko,my prece mame pitbully,my se nemusime omezovat,nasim psum nikdo nic udelat nemuze,at se omezuji ti ostatni a chodi kanalama.Na tu louku fakt nasypat zrni,aby si tam ty dve slepice mohli hezky zobat.

cilam
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 09:28
- Nahlásit

Pes_Ben
je dobře, že i takoví pejskaři jsou tady a že jsou si vědomi, že ne všichni mají dost slušnosti a ohleduplnosti k ostatním.
Já na to spíš poukazovala z toho důvodu, že jestli je páneček tak "vystresovaný" z okolí, že nosí el.obušek, čeká, volí jinou trasu a celkově to dost "prožívá" (absolutně nic ve zlým, holt asi zkušenost), tak on to vycítí i pes a podle toho se chová. Příklad - babiččin pes (rozmazlenej důchodcovskej, ale to je irelevantní) s babičkou odmítá chodit do tmavých míst a už vůbec po tmě projít kolem cizího člověka, protože se dle slov babičky bojí. Ten sám pes, v ten sám den se mnou po tmě projde zapovězené území a míjí lidi bez povšimnutí. Prostě pes vycítí strach pána a podle toho se chová, některý bázlivě, jiný má potřebu pána ochránit a je útočnější, nebo stejně nervózní jak páneček a to ostatní psi při setkání vycítí.
Jestli melu úplný nesmysly, klidně řekněte, ale aspoň takhle vnímám tuhletu situaci.

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 09:37
- Nahlásit

cilam
jestli je páneček tak "vystresovaný" z okolí, že nosí el.obušek
Já tedy mám ten maličký paralyzér pořád v bundě a můžu říct, že mi to spíš naopak dodává jakýsi vnitřní pocit, že "něco" mám, co mi v nouzi pomůže. Ano, chodím s očima na šťopkách, ale to tady skoro každý, když si feťáci pořídili pitbula. Kdo ví, jestli by mi to tolik pomohlo (v té jedné konkrétní situaci, která se nám přihodila, by to bývalo pomohlo - na toho pita jsem dosáhla, dokopla, ale bylo to marné), ale můžu si říkat, že nejsem tak úplně bezmocná.

cilam
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 09:51
- Nahlásit

corgi
To určitě může být kladný efekt el.paralyzéru, pravda, to jsem nezvážila, teda asi hlavně proto, že z příspěvku Pes_Ben nevypadalo, že by díky němu byl v klidu a kolem prostě normálně prošel.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 11:47 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

cilam
Ono jde taky o to,ze tyhle 2 psi a 2 panicky jsem tady v zivote nevidel a nevim,co od nich cekat a podle toho,co predvedli jsem si o nich uz obrazek udelal. Ja nemam problem projit nekolik metru od psu ktere znam a vim,ze nejsou agresivni,poslouchaji majitele a majitel to ma taky v hlave v poradku,takhle celkem pravidelne potkavame dobrmanku.Ja nemam problem sveho psa nechat hrat treba s fenou irskeho setra,ale abych sel do naruci 2 neznamych pitbullu s nezodpovednejma panickama,to me ani nehne,ale vystresovanej jsem nebyl,mel jsem prece obusek a v klidu cekal,jestli si je na ty voditka daji nebo ne a pak jsem v klidu vytah telefon ze zapnute kapsi,pak vyndal s pouzdra a udelal fotky.Myslite,ze kdybych byl vystresovanej,tak ze bych tohle vsechno udelal?Kdybych byl vystresovanej,tak bych se okamzite otocil a mazl od nich co nejdal. A Ben neni vystresovanej vubec,Ben by klidne k tem pitum sel,to ja ho drzel zkratka.On je takovej dobrak,ze si chce ke kazdymu psovi cuchnout,ale nedochazi mu,ze vsichni psi nemusi byt tak hodni,jako je on.

Kdyz si poradne zvetsite tu posledni fotku,tak tam uvidite,ze panicku do posledni chvili vubec nezajima,ze za nima jede cyklista,ona by se taky musela cas od casu otocit,jestli za nima nahodou nekdo nejede,ale to je pro takovou damicku moc zatezujici,ona ma prece pitbulla,ona prece nemusi vubec nic.Az v posledni chvili psa tak nejak chyti,aby mohl cyklista projet.Jina vec je,ze je tam zakaz vjezdu vsech vozidel,ne jen motorovych,ale myslite si,ze ta damicka vi,co ta znacka znamena?A myslite si,ze kdyby tam zadna znacka nebyla,ze by si toho cyklisty vsimla driv.Ona je otazka,jestli si ona vubec vsimla,ze tam nejaka znacka je.

A myslite si,ze kdybych k tem psum sel s Benem,ze by to dopadlo jinak,dopadlo by to uplne stejne,az do posledni chvili by panicce bylo uplne jedno,jestli tam jede cyklista nebo jde nekdo se psem,ja jsem damicka a mam pitbulla,nemusim ho davat na voditko,at se staraji ostatni a kdyz se jim to nelibi,tak at si neporizujou to ctyrnohy chlupaty,at radsi sedej doma na prdeli a vubec nelezou ven.

Nekomu utek rhodesky ridback behal po vesnici navolno bez pana,skocil na toho meho za zacal ho kouset do krku,v ty dobe jeste bez obusku,zacnu do ridbacka kopac a nastesti utekl.A myslite,ze to toho majitele trapilo,ze mu pes beha po vesnici a ohrozuje ostatni psi?Ani nahodou.V dalce asi 400 metru od nas byl videt majitel,jak vyjizdi autem ze zahrady,na chodniku stala stejne "postizena" jeho zena,oba dva absolutni nezajem,ze jim pes utek ze zahrady a ohrozuje toho meho.My si ho pak zavolame,on kdyztak prijde sam.Kdyz napadne jineho psa,tak to vubec neni nase starost,my jedem autem ze zahrady a ostatni at nam polibi prdel.Ten nas je takovej hodnej,ten zadnemu psovi neublizi,at si klidne beha po vesnici a ohrozuje ostatni psi.Kdyz nam ho zajede auto nebo zakousne jeste vetsi bestije,nez je ten nas,tak si koupime jineho.My mame v rodine 4 auta,co je nam do nejakeho psa za par tisic.

Dale jinej rhodeskehy ridback,jdeme od nej asi metr,panicce se vyskub z voditka a napadl toho meho,v ty dobe taky jeste bez obusku,nastesti ho panicka pritahla zpatky za voditku.Kdyz ji nadavam,tak omluva od ni zadna,jeste zacla nadavat me ze chodim pomalu a ze tam vubec nemam chodit,kdyz tam chodi ona se svym agresivnim psem,takze podle ni mam asi sedet doma na prdeli,aby si ona jako malo zkusena chovatelka mohla poridit ridbacka (psa narozneho pro chovatele) nevenovat se mu a aby nikdo jinej nemel psa,jen ona,protoze kdyz se ridbackovi nevenuje,tak prvni co na prochazce udela,kdyz potka jinyho psa,tak ze ho napadne.

Dale nejakej velkej krizenec,kdyz toho meho vidi uz z dalky se najezi,vrci jak silenej,pan je nastesti silnej a dokaze ho urdzet,jenze jednou sel s nejakym dedou co byl rad,ze dokazal jit sam a dali mu jit na prochazku takovidleho agresivniho psa,ten deda mu navic dal nejaky samonavijeci voditko pro male psi a takhle behali po vesnici,ted sli schvalne kolem plotu s NO (deda vylozene inteligentni) a toho krizence to tak rozbesnilo,ze se dedovi vytrh a behal jak silenej kolem plotu s NO,vrcel,stekal.Deda se belhal jak matoha,absolutne na toho psa nestacil,pes furt lital kolem plotu (co ho nechavaj s nim chodit,kdyz uz na to deda nestaci) a ja sel z Benem 50 metru od nich,nastesti byl tam soustredenej na NO,ze jsme ho vubec nezajimali.V ty dobe taky jeste bez obusku.

Dalsi vec,zde mame strezenej objekt,kde maji RTW,cedulka na plote jak blazek,"POZOR STREZENO PSEM", ale myslite si,ze je ten plot nejak extra dobrej,aby ten RTW nemohl uteck a nekoho napadnout?Ani nahodou,je to plot tak 1,5 metru a starej,rezavej,vselijak zohejbanej.

A vite,co ma tehle 5 prihod spolecneho? Lidskou hloupost a sobeckost.

cilam
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 12:30
- Nahlásit

Pes_Ben
Ty jo, furt si nemůžu pomoct, ale cítím z vás nějakej problém. Sám jste řekl, že ty ženský ani psy neznáte. Osobně jsem jednu dobu měla BO a RTW, obě fenky tedy budily respekt a já, tehdy dvacetiletá blondýna jsem rozhodně respekt ani důvěru nebudila No každopádně venčit na cestě, kde nemají auta co dělat, taky uhýbám velmi neochotně (jednu teď máme přímo v polích za domem a je to tam jak na dálnici), kvůli cyklistovi jsem psy vůbec neřešila, protože jim cyklisti byli vždycky naprosto ukradení, max když se motaly po cestě, dostaly na poslední chvíli "čekej", aby cyklista projel a ony mu náhodou nevlítly pod kola a kontakt se psy... holky absolutně neagresivní a přátelské, jediné, kdy jsem je odvolala bylo, když kolemjdoucí pes byl na vodítku a holky nabraly seznamovací směr, dost často je pes ani nezajímal a dál blbly po svém.

Já chápu, že nemáte dobrou zkušenost, ale označovat dvě dospělé osoby za "slepice" a psy za agresory, jen proto, že je to pitbul, no nevím.
Mám pocit, že se lidi hrozně škatulkujou podle plemene, máš jorkšíra? Jsi pipinka. Máš pitbula, jsi nezodpovědná blbka. (ačkoli uznávám, že frekvence výskytu je vyšší)

Osobně se řídím chováním majitele, když si mě a toho, že mám psa, všimne. Jak začne svýho psa hystericky přivolávat, zastavím, počkám, až si udělá pořádek a pak pokračuju. Když mě i psa vidí a dál v klidu pokračuje, jdu taky, jen psa sleduju. Za 15 let bez konfliktu podobného výše popisovaným. (horší je, když pes majitele v dohledu nemá + problémy přitahuju spíš když jdu bez psa, ale to je jiná kapitola )

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 13:14
- Nahlásit

Ale ja neskatulkuju majitele podle toho,co maji za psa,ale konkretne tyhle 2 pani nezodpovedny jsou.Psal jsem,ze nemam problem se potkat s dobrmankou,ktera je cvicena a ma zodpovedneho pana,zrovna tak je tu i pan s rotwailerkou,taky cvicenou a taky s nim nemam problem. Nadruhou stranu mam treba problem s majitelkou jorksira,kteryho klidne nechala,at packama skace tomu memu zepredu na hlavu,klidne mu mohl drapkama vyskrabnout oci.

A k ty znacce,ona tam totiz byla obycejna polni cesta bez znacky,pak to vyasfaltovaly a obec nechce,aby tam jezdili lidi na ctyrkolkach pripadne autama,ale bud z nevedomosti neco proste ze jinou znacku nemeli,tak tam pleskly zakaz vjezdu vsech vozidel. Bohuzel na to pak doplacej cyklisti,ktery tam defakto podle znacky nemaj co delat,ale obci tam cyklisti nevadi.Obci vadi tezsi dopravni prostredky,ktery ten nekvalitni asfalt nici. (neni to zadny super povrch jako na silnicich,je to spis takovej drolivej asfalt). Ale pochybuju,ze by zrovna tyhle dva pani toho cyklistu nejak respektovali jeste v te casti,kde ten zakaz neni.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 18:03 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

cilam

A jinak BO maji u nas hned naproti, se mnou i s Benem vychazi bezproblemove. Dokonce pribehne k vratkum,zacne na me vrtet ocasem a klopit usi,tak ho pak opatrne pohladim pres ty vratka, napred po hlave a potom i po tele a nic mi neudela a na Bena ani za plotem nesteka,ze by si hlidal pred nim svoje teritorium.Je to sice zvlastni,ale je to tak.Jestli pozna,ze ani ja ani Ben pro nej nejsme hrozna,ale chceme se jen kamaradit. Ale zase,pani co tu roznasi letaky,tak ta jim ani letaky nedava,protoze BO vystrci tlamu skrz sprycle u vratek,steka na ni jak nepricetnej a dela vypady na jeji ruce.

A taky jsem nekolikrat potkal jinyho vychovanyho pita se zodpovednym majitelem,co ho drzel pekne zkratka,prosli jsme metr od nich a pit se na Bena ani nepodival,sel si proste svou cestou.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2014 19:56 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

cilam

No každopádně venčit na cestě, kde nemají auta co dělat, taky uhýbám velmi neochotně

Ale u tech zahradek,jak jsem jel autem,tak tam zadnej zakaz neni,tak se normalne smi jezdit.

Zrovnatak jako muze byt agresivni pit,tak muze byt agresivni i zlaty retrivr nebo treba i ten jezevcik,ale jde o to,ze aby me jezevcik zakousnul Bena,tak to bych musel bejt hodne nesikovnej a neumet ho branit,navic Ben by se proti jezevcikovi urcite dokazal ubranit sam i bez me pomoci a i pokud by se Ben vubec nebranil,tak by jezevcikovi trvalo asi hodne dlouho,nez by Bena zabil. Ale s pitem by to byla uplne jina situace,ten by Bena jednou dvakrat kousnul a mel bych po psovi,Ben by se sam pitovi nedokazal ubranit vubec a ja bez obusku bych ho asi taky dost tezko dokazal ubranit,delal bych v tu chvili co bych mohl,bylo by me uplne jedno,jestli pak pit napadne i me,hlavne abych Benovi zachranil zivot.S tim obuskem sice mam daleko vetsi sanci,ale pokud by nas pit rychle obehnul zezadu,tak nez to stejne stacim udelat ja,tak by pit uz treba jednou kousnul pres tepnu a nebylo by uz pak co zachranovat. Jinymi slovy,jasne urcite to neni o tom,ze na prvni pohled mirumilovna nebo mala rasa psa nedokaze zabijet,ale urcite je to u ni mene pravdepodobne a take plati,cim agresivnejsi a celkove jinak narocnejsi pes na chov,tim by mel byt take zodpovednejsi majitel. On kdyz si 80 letej deda co sotva chodi poridi krysarika,protoze uz mu umrela babicka a nechce byt v dome sam,tak je to OK,ale kdyz si takovej deda poridi pita,tak to neni moc chytrej napad.Protoze dobre ten krysarik taky muze bejt agresivni,ale urcite nezabije jinyho psa nebo je to hodne nepravdepodobny,kdezto ten pit to muze zvladnout jednim kousnutim.

A pokud uvidim neznameho psa,tak je vzdycky logictejsi se drzet
zpatky a nehrat si na frajera co ma obusek a nemuze se mu nic stat.Pokud je to znamy pes a vim,ze je hodnej a tomu memu neublizi,tak k nemu klidne jdu ikdyby to byl pit a klidne i bez toho obusku. Pokud je to znamej pes a vim,ze je agresivni,tak se mi vzdycky vyplati se mu vyhnout,nez riskoval konflikt a to ikdybych mel misto obusku treba celou letku Gripenu.
A neznamej pes muze bejt stejne tak hodnej jako agresivni,takze u neznameho je to hodne o zvazeni,jestli riskovat konflikt nebo ne,ale kazdopadne u potencialne nebepecneho plemena se mi vyplati se vyhnout vzdycky.

A pokud potkam 2 nezname majitelky s 2 potencialne nebezpecnymi psi,kteri jsou schopni toho meho bezproblemu zabit,jsem kousek od nich,moc dobre me vidi a taky vidi,ze se drzim zpatky a nechci riskovat kontakt s jejich psi,tak kdyz si takovy majitelky radsi zacnou cistim boty,misto toho,aby si dali psi na voditko a me umoznili bezpecny pruchod kolem nich a kdyz se jeste navic jejich 2 psi zacnou okusovat a majitelky opet nezajem,ani je nedokazou odtrhnout od sebe a ze jsem zase hned kousek od nich a cekam,az si je konecne milostive daji na ty voditka a oni porad absolutne nezajem,tak co s takovejma panickama,bohuzel v tomhle pripade kazej povest pitum,protoze kdyby meli 2 jezevciky,tak by pro me neznamenali zadne riziko a bez problemu bych kolem nich prosel a pokud by na Bena zautocili 2 jezevcici bych ho ubranil i bez obusku.Jasne,taky to mohli byt 2 hodni piti,ale kdyz je tam vidim prvne,tak to nemuzu vedet a majitelkam pokud jsou alespon trochu inteligentni (coz tyhle evidentne nebyly),tak jim dojde,ze mam strach o sveho psa,protoze jejich psi jsou potencialne nebezpecni a zabit bezproblemu dokazou a i pokud by byli ti piti hodni,tak si je proste na ty voditka daji,aby me dokazali,ze jsou zodpovedne majitelky a ze memu psu nic nehrozi,slusne me pozdravi,reknou,ze maji sice pity,ale ze nejsou agresivni a poslouchaji na slovo,ja jim podekuju,ze si je dali na voditka a meli bysme vsichni hezky den,bohuzel kdyz to nejde po dobrem,tak to jde po zlem a davam pak jejich fotky zde na internet.

birma
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 09:42
- Nahlásit

Pes_Ben
Není jedno, kdy si toho psa chytne? Hlavně, že si ho chytne a nedojde ke kontaktu ne?
Kdybych měla řešit psy v takové vzdálenosti, tak nedělám vůbec nic jiného

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 12:07
- Nahlásit

birma
Tak za prve,byli od nas v tu kritickou dobu cca 30 az 40 metru (vcera jsem to krokoval),coz uz je podle me hodne blizko. Pro predstavu,fotbalove hriste ma na delku cca 100 (dle stadionu),takze tahle vzdalenost byla zhruba 1/3 vzdalenosti delky fotbaloveho hriste a to uz je hodne blizko na to,aby si ty pitbuli dali na voditka. Treba dopravni znacky pred zeleznicnim prejezdem urcite znas,jak je bilej velkej obdelnik a na nem cervene sikme cary.Napred jsem tam 3 cary,po dalsich 80 metrech tam jsou 2 cary a po dalsich 80 metrech je tam 1 cara (nebo by to tak alespon dle predpisu melo byt),takze ty pitbulove od nas byli zhruba na polovicni vzdalenost,mezi temahle dvama znackama,coz uz je hodne blizko.Na tech fotkach,co jsem fotil,uz jsou od nas hodne daleko cca 120 az 140 metru (pokud chces,tak to taky dnes odkrokuju,abych tady nekecal nesmysly) a takovou vzdalenost uz taky neresim a nevadi mi,kdyz tam behaj psi na volno vis.

A za druhe,nastara jsi me tvym urazlivym prispevkem ohledne toho,ze jsem se vyprdnul na BARF a veril veterinari,misto toho,abych veril lidem zde na foru a dnes jsi me nasrala tvym zesmesnujicim komentarem podruhy,takze si nepreji,abys moje komentare dale takto komentavalo,uprimne,nesnasim takovyhle namysleny kravy z Prahy (neurazim vsechny prazaky,urazim pouze tebe,protoze me seres svym vystupovanim,srala bys me ikdybys byla z vidlakove nebo buchvi odkud),ktery si mysli,ze vi vsechno nejlip a toci se kolem nich svet. Dekuji,ze uz nebudes moje komentare svyma prihlouplyma komentarema komentovat. Nazdar

birma
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 12:14
- Nahlásit

Pes_Ben
blízko je tak 5 metrů
a urážej koho chceš, formou, jakou to děláš to stejně vypovídá nejvíc o tobě.
PS: rozhodně jsem tě ani jednou nechtěla zesměšnit, pokud se tak cítíš, tak mě to mrzí, nejsem zvyklá jednat s tak moc citlivými lidmi

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 12:32
- Nahlásit

Pes_Ben
no jako mě by taky hrající si psy v téhle vzdálenosti vůbec nenapadlo vnímat jako problém.
a vůbec nechápu, co bylo na birmy příspěvku tak závadného.
birma
urážej koho chceš, formou, jakou to děláš to stejně vypovídá nejvíc o tobě.
no asi tak nějak

Neumi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 12:36
- Nahlásit

Mám akutní dotaz (míra akutnosti závisí na obvyklém místě pobytu) :
Jak "likvidovat" útočícího Psa Bena???

cilam
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 13:35
- Nahlásit

Pes_Ben
Ty jo, vy to ale jako fakt přeháníte, krokovat, jak daleko ti psi byli? Opakuju poněkolikáté, že obavy zodpovědných a slušných pejskařů z nezodpovědných a světvlastnícíh pejskařů chápu, ale taky si trvám na tom, že jste to VY, kdo celou situaci nepřiměřeně prožívá a hrotí. A to je bezpochyby ku škodě věci. Pes vaše chování vycítí a vy si zaděláváte na problém.

Zkuste zapracovat na vlastním klidu, důvěře k lidem i cizím psům. Docela mě děsí představa, že můj kontaktní pidipes dostane tečku mezi oči jen proto, že by mohl Benovi vyškrábnout oko.

Neberte to jako urážku, jen možný námět k přemýšlení, místo psaní meeeega dlouhých esejí o situaci (dva psi pod dohledem paniček 100m daleko), kterou by 99% z nás nepovažovalo ani za zmínění hodnou.

Hodně zdaru a pevný nervy vám, psovi i okolí.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 17:06
- Nahlásit

Mate pravdu,hodne jsem to prehnal,moc se vsem omlouvam,nevim co to do me vjelo,driv jsem takovy nebyval a bezstaroste si chodil se psem na prochazku,kam me napadlo,ale udalosti posledniho cca roku me hodne zmenili a vystresovali natolik,ze si nedokazu zachovat cistou hlavu a v kazdem psu hned vidim agresora.

birma
Pokud jsi me nechtela zesmesnit,tak OK a omlouvam se ti,ze jsem te urazil. Kdyz me nekdo napise neco vy smyslu jako ty s tim veterinarem a da za to tohodle smajlika tak to beru tak,ze si dotycny o me mysli,ze jsem tak hloupej,ze se z toho dotycky vali smichy na zemi a to me urazi,ale pokud to tak nebylo mysleno,tak OK. Ono pokud by to bylo napsano bez smajlika,nebo treba s timhle smajlikem ,tak by to cele uplne jinak vyznelo...

cilam
Diky,ono to asi nejaky cas jeste potrva,nez nebudu v kazdem psu hned videt hrozbu a pak zas bude stacit jedno napadeni a hned to bude vse jinak.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 21:35 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

birma

Není jedno, kdy si toho psa chytne? Hlavně, že si ho chytne a nedojde ke kontaktu ne?

Pokud si ho chytne treba jen tech 5 metru predemnou,tak s ti nemam problem,ale kdo to ma poznat,jestli si ho chytne nebo ne,neumim cist myslenky,jestli ty jo,tak ti zavidim.A co kdyz si ho nechytne,kdyz bude tech 5 metru predemnou?

blízko je tak 5 metrů

Tak treba jeden bulmastif se za Benem rozbeh kdyz ho videl na podstatne delsi vzdalenost,nez ted nedavno meli ty dve pani ty dva pity a majitel na nej mohl rvat jak chtel a stejne ho neposlech,nastesti jsem bulmastifa dokazal odehnat v ty dobe taky jeste bez obusku.

cilam

Docela mě děsí představa, že můj kontaktní pidipes dostane tečku mezi oči jen proto, že by mohl Benovi vyškrábnout oko.

ja uz ale nekolikrat psal,ze nemam problem nechat sveho psa si hrat s jinym hodnym pratelskym psem,pokud by vas pidipes na toho meho skakal a neskakal by na nej tim stylem,jako tehdy ten yorkris (on k Benovi pribel,dal mu packy zepredu na vrchol lebky a zacal packama hrabal jako kdyz hrabe na poli diru do zeme,takze drapkama prejizdel z hlavy pres ty oci a fakt jsem mel strach,aby je nevyskrab),tak by me to nevadilo a nechal bych si oba psi klidne hrat,ale pokud by skrabal stylem jako ten yorksir,tak me dovolte sveho psa branit,nechci totiz mit slepeho psa a nevim jak jste prisla na to,ze bych proti malemu psovi pouzil nasili,obrana by mela byt primerena,jinak budu branit Bena proti 60 kg psovi a jinak proti 5 kg psovi.Napred me kritizujete za to,ze si majitele skatulkuju podle toho,co maji za psa,ale pak me vy sama skatulkujete podle toho,ze mam el. obusek a musim se pak automaticky chovat nasilne i k malemu pejskovi.

Petka86
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 08:26
- Nahlásit

Musím říct, že to krokování a focení pidi lidí a psů, kteří nejsou téměř vidět, mě celkem pobavilo a taky se mi zdá, že to Pes_Ben trochu přehání. Takhle musí každou procházku absolvovat vystresovaný, kde se co šustne.. Ale chápu ho. Pár psů už jsem musela taky zahnat a jeden mi moji fenu napadnul, kdy k ní potichu došel, čuchnul si (tak se mi ulevilo, že to bude ok) a on ji najednou skočil po krku. Odkopla jsem ho a musela kus cesty pomalu couvat a ten zmetek na mě pořád cenil zuby a tvářil se, že každou chvíli skočí i do mě. Naštěstí to byl jen střední kříženec, ale být to něco většího, tak bysme nedopadly moc dobře. I tak Tara musela brát antibiotika. Po této události jsem taky nějakou dobu chodila hodně vystresovaná a připravená nakopnout každého podezřelého psa ještě než se k ní vůbec přiblíží. Naštěstí jsme pak měli štěstí na psy..Ale nedávno jsem zas musela zahánět vlčáka a došla jsem domů tak vyděšená, že zas koukám po nějaké ''zbrani'' (zvažuji paralyzér)..

Honzík
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 12:53 - Změnil/a: Honzík
- Nahlásit

Pes_Ben
Náš národ je jeden z největších milovníků psů, takže pravděpodobnost potkání se s nějakým psem je opravdu veliká. Jestli budeš každého psa, kterého kdy na jakoukoliv vzdálenost potkáš, řešit jako řešíš, budeš brzy na psychiatra ... Na mě to dělá dojem jako bys nevěřil sobě ani svému psovi, že danou situaci v klidu zvládnete a tak nevěříš ani těm okolo. Ono totiž těch napadnutí, v poměru k tomu kolik psů tu žije, zase tak moc není. Souhlasím však s tebou, že někteří majitelé jsou nezodpovědní. Tak ať se Vám všechny konflikty vyhnou.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2014 12:59
- Nahlásit

Vcera sel Ben s tatou,pribeh prej mensi pes nez Ben,malej cernej terier,chvili si hrali,pak terier Bena nekam kous,Ben zakvik a ohnal se po tom lumpovi a taky si kousnul,ale daleko vic,terier knucel jak protrzenej a vzal nohy na ramena,hrdina jeden

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 16:24
- Nahlásit

Tak co, kolikpak pesův jste už tady zneškodnili?

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 19:18
- Nahlásit

Musim rict,ze za poslednich cca 14 dni uz jsem takovej klidnejsi,potkali jsme mraky psu,ale uz se tak nebojim.

Nejvaznejsi bylo asi chlap s RTW na volno a kdyz videl Bena,tak se k nemu rozbeh,zastavil jsem se a pockal,nez si ho chlap srovna,chlap ho zavolal,pes se zastavil a pak se zas rozbeh k nam,takhle asi 5 krat po sobe,uz byl od nas asi 15 metru,ale nevrcel,nestekal,pak ho chlap zavolal znova a to uz k nemu pribeh a dal si ho na voditko,ale tentokrat jsem se ani nebal.

Jindy zas chlap s oharem na voditku,ale prosli jsme od sebe tak 2 metry a to jsem se bal,psi to asi poznali,protoze oba dva na sebe zacli soucasne silene vrcet.

Jindy zas chlap s NO na volno,ale zavolal si ho k sobe,dal na voditko a dal mu povel lehni,pes lezel,ani se nehnul a jen Bena sledoval,nevrcel,nestekal,prosli jsme od nich taky tak 2 metry a OK.

Jindy zas chlap na kole s pitem na voditku,na ktereho Ben obvykle vrci,tentokrat jsem se nebal a dal Benovi povel sedni,Ben si sednul a jen sledoval pita,ani na nej nevrcel,pak jsme sli soubezne s nima asi 10-15 metru od nich a v pohode.

A taky jsem asi potkal tu jednu pani s tim pitem,co je na ty fotce,ale tentokrat sla s pritelem,ten mel pita na voditku,prosli jsem od sebe 2 metry a pes si nas ani nevsim,ani nevrcel,nestekal.

A taky x krat starou pani s NO+Bernardynem,byli na volno,kdyz nas pani videla,tak si oba hafany dala na voditko,prosli jsme od nich,tak 10 metru a v pohode.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 19:57
- Nahlásit

Pes_Ben
Mam zkusenost,ze pokud ocekavam nebezpeci ja,tedy bojim se,boji se i pes.Drzim-li v te chvili voditko,napeti se prenese na psa a on podle toho reaguje-bud se boji taky,nebo zacne branit a z obojiho chovanimuze byt agrese. Naopak je-li pes navolno a ma moznost se ocuchat s druhym zadny utok z toho neni-netrham nervne voditkem a pes je v pohode. Pokud Vidim psa ktereho nezname a se kterym neřadime, davam povel "sedni",pes v sedu ceka az nas pes mine,mezitim vyhodnotim jak na sebe psi reaguji a s panem reknem jestli je to v poho.Pokud ano,dostane volno a prostork seznameni a hram. Diky tomuto jsme dobre socializovani a se psy az nadve vyjimky v pohode

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2014 13:12
- Nahlásit

Dobrá metoda je nosit s sebou vždy v tašce kocoura a mít natrénované jeho uvedení na scénu v pravý okamžik! Obzvláště vhodní jsou prý britští modří z východních čech

Petka86
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2014 10:55
- Nahlásit

Hmm to s tím kocourem by mohlo fungovat.. :-D Zrovna včera by se mi to hodilo Vracela jsem se z procházky a před námi pobíhali dva černí vlčáci na volno, tak se pomalu šourám a čekám až si nás panička uráčí všimnout. Když mě konečně zaregistrovala, koukám na ní a čekám co bude dělat. Ona nic a dál si tam povelovala jednoho ze psů. Tak si říkám ok, asi je má dobře ošéfované a ví co dělá. Houby. V zápětí se na nás přiřítila její fena a rovnou letěla do útoku. Zkusila jsem ji zastrašit řevem ať vypadne, ale to jí bylo šumák. Tak jsem přidala kopání okolo nás a své Taře úplně popustila stopovačku ať má šanci uskakovat a bránit se. Samozřejmě v zápětí se přiřítil i druhý pes a vrhnul se mi taky na Taru. Takže vznikla pěkná mela, ani jsem to nestihla sledovat. Jen jsem vybíhala na psy, ti mi pořád nabíhali na fenu ale naštěstí aspoň uskakovali přede mnou a Tara je hbitá a dokázala se bránit. Když už konečně doběhla panička a odchytla si ty zmetky, myslíte, že se aspoň omluvila? NE. Uklidňovala svoji Daisinku a pak je opět pustila na volno, jako by se nic nestalo. Já měla málem infarkt a klepala se ještě několik hodin. Ale víc než ti psi, mě opravdu vytočila tato totálně nezodpovědná 'panička'.. Předtím už jsem byla rozhodnutá pořídit si paralyzér. Ale včera by mi stejně nepomohl, protože se psům naštěstí nepodařilo zakousnout a tak bych se stejně netrefila. Teď to vidím spíš na teleskopický obušek a majznout než doběhne..

ahepjuk
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2014 17:35 - Změnil/a: ahepjuk
- Nahlásit

Mi číhal bigl na mou civavu.rozbehl se na ni ale nic ji neudelal.povedlo se mi ji uchranit tim ze jsem ji na voditku tocila kolem sebe.takže ten pes ji nehryzl.rekla jsem si ze příště si vezmu svého 3 kiloveho psa do naruce pokud by se snazil meho psa nějaký pes napadnout.nevím ale jestli bych tak rychle dokazala zareagovanta taky fakt nevím jestli je dobrý napad ho vzít na ruce?Poradte mi někdo prosím..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2014 16:11
- Nahlásit

Ne není, protože pak je nebudete mít volné.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2014 19:58 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

Ben 1:0 ohař

Dnes hnedej ohar (ten co se s Benem nemaj radi a silene na sebe vrcej),ale tentokrat ohar na volno a majitel siroko daleko nikde v dohledu. Uz na Bena bezel zmetek jeden. Stoupnul jsem si pred Bena,obusek prepnul do utocnyho modu,to uz byl ohar jen 5 metru od nas, zvetsil jsem se (stoupnul na spicky a roztah trochu ruce jako Rambo ) a rval na ohare "nechas ho" , "mazej domu" , "nechas ho" a ohar se hned otocil a bezel k panickovi,najednou to uz nebyl takovej killer,spis mel hnedy kalhoty
Ben pak zacal vrtet ocasem a radosti na me skakat
Pak jsme sli zpatky,abysme se pokud mozno uz s oharem nepotkali,porad se ohlizim,jestli ten zmetek nepobezi za nama,asi po 2 minutach teprv vidime majitele v dalce,jak si vklidu vykracuje kapucu pres hlavu a psa uz nastesti u nohy.

Vcera prozmenu Benovej majitel 1:0 volnobeznej ventil ve Focusu,inzenyri ve Fordu ho umistili na 1,8 16V benzinu uplne genialne pod skrtici klapnu mezi svodama (mezi svodem od 2. a 3. valce),ze neni ani videt.Takze sani dolu,z vrchu z boku od vzduchace se slo tak nejak dostal na vrchni sroub na prirube volnobezaku (ruka nadvakrat zalomena) na spodni sroub zezhora nesel ani nasadit klic,natoz ho povolit,takze na rampu a spodni sroub povolit zespoda,opet uplne genialni pristup,ruka nadvakrat zalomena,ale nakonec se zadarilo

Takze celkem uspesnej vikend

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání