| Autor |
Zpráva |
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2013 17:24
- Nahlásit
Zdravim,v posledni dobe resim obranu sveho psa.Jednou volne pobyhajici Rhodesky Rigback skocil na meho krizence Zlateho retrivra (krizenec ve smyslu cca 1/2 vysky,vaha 15kg).Rigback vrcel,nastesti nekousal,rval jsem na nej,kopal do nej a nakonec utek.Jindy zas Bulmastif panovi utek od nohy a bezel na toho meho.Nastesti pomohlo nechat psa za sebou a na toho Bulmastifa jen zarvat.Ted nedavno ten stejny Rigback sice na voditku s panickou,ale metr se ji vyskub a udelal vypad na toho meho,do krve ne,ale i tak muj cnucel a jeste tyden mel strach tamtudy chodit,porad koukal,jestli tam zas ten pes nebude.Kdyz jsem sproste nadaval,panicka me jen rekla,at se klidnim,ze mu nic neudelal a ze nemam chodit tak pomalu,ze kdybych sel rychle,tak by se to nestalo nebo ze tam s nim vubec nemam chodit,kdyz tam chodi ona.Ani naznak omluvy,me chytli takovy nervy,ze jsem chtel zavolat policii,pak jsem si to rozmyslel.Pak mnohokrat prerostlej Nemeckej ovcak asi 60-70 kg,sice nam nikdy nic neudelal,ale pokazde maji majitele co delat,aby ho vubec udrzeli navoditku pochopitelne nezodpovedni majitele bez kosiku,Ovcak ceni zuby,vrci,steka,sileny,kdyby se vyskub z voditka,tak rozcupuje me i meho psa.Podobny pripad pes zhruba taky 60-70kg,nevim co je to za plemeno,ale jeste agresivnejsi,uz z dalky pes totalne nepricetnej,jeste horsi,nez ten Ovcak a take jak jinak,bez kosiku a nekdy i jen na slabem navijecim voditku pso male psi (zalezi s kym zrovna jde,s nekym jinym z rodiny jde na silnem voditku),absolutne nechapu,poridi si agresivniho psa za x tisic,ale uz nemaji na kosik.Nastesti se jeste nic nestalo,ikdyz jednou tohle neznamy plemeno slo s nejakym dedou na tom slabym voditku,za plotem bych Ovcak,ten ho rozdrazdil,ze se ten neznamej utrh z voditka a naprosto silene behal kolem plotu s tim Ovcakem.Ja byl se svym psem jen 30 metru od nich za zeleznicnima kolejema.Nedokazu ji predstavit,co by se stalo,kdyby si nas ten neznemej vsimnul,asi bych domu prisel celej potrhanej a od krve (jestli bych tam nezustal nekde lezet) a psa bych prines roztrhaneho na milion kousku.
Takze 2krat denne se o me pokousi infarkt,kdyz jdu se psem ven.Sice uz nejakou dobu nosim malej peprak proti psum,ale nejsem si uplne jistej,zda by me to proti nejakymu silenymu psovi vubec pomohlo,kdyz ten peprak vystrikam behem nekolika sekund a nepomuze to,tak se svoji vahou 76kg a vysce 185cm asi moc nemam sanci,nehlede na to,ze peprak muze z casti zasahnout i me (vitr).
Takze zitra me prijde tenhle el. obusek, http://paralyzer.eu/paralyzer-streetwise-barbarian -9-milionu-voltu-elektricky-obusek-p207
ale jak to tady tak ctu,tak to uz neni zadna sranda,staci,kdyz se netrefim do utocnika,ale do sveho psa nebo ze sice trefim utocnika,ale v blizkosti dotyku s tim mim a muzu se se svym psa rozloucit.Takze urcite bych mel pri hrozicim utoku pouzit obusek jeste pred tim,ze bude utocnik s mim psem v kontaktu,nebo kdyz uz budou v kontaktu,tak zasahnout utocnika na miste co nejdale od kontaktu s tim mim.
Vyrobce neuvadi,ze tento obusek muze zabit,avsak je to jeden z nejsilnejsich paralizeru na trhu co se tyce napeti 9 milionu V,avsak zalezi i na proudu,coz vyrobce u zadneho paralizeru neuvadi.
Takze jestli nekdo mate zkusenosti s paralizery,el. obusky,byl bych rad,kdyby jste me jeste nejak poradili,jak rozumne el. obusek pouzit,pripadne jestli tu objednavku jeste nemam zrusit (postovny zdarma,tak bych asi ani nic neplatil) Idealne kdyby mel nekdo zkusenost s timhle konkretnim,ikdyz je to navinka,takze asi dost nepravdepodobne.
Ze zakona mam pri napadeni pravo se branit a to i v takove mire,ze toho utociciho psa muzu zabit,nicmene tohle uz neni zadna legrace,nerad bych toho utocnika zabil,chtel bych ho pouze ohracit,aby prestal utocit,zabit bych ho nechtel,navic pri zabiti by se mi lehce mohlo stat,ze bych mel druhy den rano otraveneho psa leziciho pred boudou a to bych skutecne nerad.
Diky za rady
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2013 18:34 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Pes_Ben
vzhledem k tomu že sem měla podobný problém sem si pořídila taky paralyzer.
Když koukám na ten obušek napadá mě že je strašně neprakticky velkej. Já hledala něco naopak malýho co se vejde do kapsy a není těžký. Velikost mám jako velký tlustý fix dlouhý cca 20 cm, kterej se vejde do jakýkoliv ledvinky nebo kapsy.
Nevím jestli by se mě chtělo vláčet pořád s velkým dlouhým 50 cm obuškem v létě v zimě, do kapsy to nedáš, pořád chodit s batohem je taky blbost...
kamarádka má zase hodně těžkej a nenosího protože je to prostě nepraktický se s tím vláčet.. .
kdežto já ho mám u sebe furt
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2013 19:37
- Nahlásit
Ja jsem si prave tenhle vybral schvalne,protoze mam strach,ze se po me ten utocnej pes ozene a cim je obusek delsi,tim je ta pravdepodobnost mensi.Navic tenhle vzhledem k delce,hmotnosti a tvaru na konci lze pouzit ne jenom jako el. ubosek,ale i jako udernou zbran.Ma kovovej klip pro prichyceni za opasek,takze batoh kvuli nemu nosit nemusim,navic nez bych ho vyndal z batohu,uz bych asi ani nemel koho zachranovat.Budu ho nosit jen kdyz budu venku se psem,pripadne nekdo z rodiny kdyz s tim psem pujde.
Ale ted mam docela strach,abych s tim nejakyho toho utocnika nezabil nebo dokonce toho sveho psa.
Vy jste uz ten paralizer na nejakyho psa nebo cloveka pouzila?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2013 19:51
- Nahlásit
Pes_Ben
tenhle vybral schvalne,protoze mam strach,ze se po me ten utocnej pes ozene a cim je obusek delsi,tim je ta pravdepodobnost mens
jasný každej má jinou představu, mě to přijde prostě hrozně velký , tak záleží jak daleko a jak akční procházky máš...nedovedu si představit vláčet se s tímhle obuškem třeba na výletě 20 kiláků.. ale možná na obejití vesnice dobrý když ho bude mít člověk za pasem.. ale pro mě by to nebylo
pripadne nekdo z rodiny kdyz s tim psem pujde.
a unese ho i ten někdo z rodiny? křehká drahá polovička?
většinou když je pes opravdu agresivní tak jde po tvém psu a né po člověku a ve chvíli kdy tvýho psa chytí máš volnej prostor k němu paralyzer přiložit a použít.
když je pes dál tak si myslím bude problematický ho tím obuškem zasáhnout bo těžko bude pes statickej většinou je to o pobíhání a je mela (už jsme těch napadení měli taky dost a bylo to tak vždycky)
Ale ted mam docela strach,abych s tim nejakyho toho utocnika nezabil nebo dokonce toho sveho psa
tohle sem řešila na obecním úřadě když jsem tam řešila trestní oznámení. A bylo mě řečeno že i kdyby útočící pes po zásahu paralyzérem umřel(měl třeba slabší srdce - což by se někdy mohlo stát) vždy to bude posuzovaný tak jako že to byla vaše sebeobrana... těžko ti někdo za uvedených okolností že si psa úmyslně zabil.
Vy jste uz ten paralizer na nejakyho psa nebo cloveka pouzila po našem nejhorším napadení kdy sem o fenku málem přišla sem paralyzer pořídila, ale zatím na jeho použití nedošlo..ale je fakt že člověk si je mnohem jistější že má něco víc než jen holý ruce ....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2013 20:31
- Nahlásit
Taky mám "příruční", asi ten nejmenší, co se dá sehnat.
Je fakt, že při napadení (pitbul vs. můj 15kg pes) byla ukrutná mela, sotva jsem stihla psa nakopnout (narosto bez účinku), bála jsem se mezi ně sáhnout rukama - což asi ale bylo dobře. Mít v tu dobu tenhle cca 15cm paralyzér, mohl můj pes být bez natrženého ucha a dírky v krku. Byla to poslední kapka, od té doby nosím "zbraň" pořád v kapse a připadám si strašně blbě. Ale na druhou stranu mám jakýs takýs dobrý pocit, že něco mám, co by mi snad pomohlo.
I tak chodím s očima na šťopkách a nechápu, jak tady ještě někdo může pouštět psa navolno, aniž by měl rozhled po okolí.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2013 21:47
- Nahlásit
tak záleží jak daleko a jak akční procházky mášProchazky mam minimalne tak 1/2 hodiny,ale neni vyjimka,ze jdu treba na 2 hodiny nekam pryc (5 az 10km) a taky je otazka,jak moc to bude vadit treba kdyz se psem kousek popobehnu ,uvidim zitra,az to prijde.
a unese ho i ten někdo z rodiny? křehká drahá polovička?
tak ja doufam,ze to unesa kazdy z rodiny,ikdyz si nejsem uplne jistej,jestli bude chtit takhle nebezpecnou vec kazdej nosic
a ve chvíli kdy tvýho psa chytí máš volnej prostor k němu paralyzer přiložit a použít.
To mam prave strach,aby kdyz budou uz psi v kontaktu,abych neublizil i svemu psu,musim si dat pozor,abych zasahnul utocnika na takovym miste,kde neni v kontaktu s tim mim.
když je pes dál tak si myslím bude problematický ho tím obuškem zasáhnout
To je pravda,ale kdyz bude treba metr ode me a natahnul se,tak by to mozna slo.A dalsi vec,ono udajne staci uz z dalky udelat tim obuskem impuls a jeho zvuk a opticky el. vyboj toho psa odstrasi.
A bylo mě řečeno že i kdyby útočící pes po zásahu paralyzérem umřel(měl třeba slabší srdce - což by se někdy mohlo stát) vždy to bude posuzovaný tak jako že to byla vaše sebeobrana
To je pravda,tohle me potrvdil i jeden policajt,v sebeobrane muzu i zabit,pokud to bude nutne a to i kdyby me napadl clovek,tak muzu zabit i toho cloveka
ale zatím na jeho použití nedošlo..ale je fakt že člověk si je mnohem jistější že má něco víc než jen holý ruce
Tak to je dobre,tak by to melo byt,mit to jen jako takovou pojistku,kdyby nahodou doslo k utoku,ale nejlepe aby po celou dobu zivota psa k zadnemu otoku vubec nedoslo.
Tak ted koukam,jestli jsem neudelal chybu s tim porizenim tak velkyho paralyzeru,no uvidim zitra,jak se s tim bude dobre chodit
a taky hlavne ten muj je dost silnej,ma 9 milionu voltu,chtel jsem mit fakt jistotu,ze mi to toho psa fakt ochrani,jen doufam,ze pri pripadne mele to neodnese i ten muj,budu si muset dat hodne velkej pozor.
Jinak muj predchozi pes,byl to orisek 8kg,umrel na stari v 16 letech,tak toho kdyz mu byli asi 4 roky napred napadl Vymarsky ohar,tata mu ho vyndal doslova z tlamy,pes se z toho dostal a bez problemu zil dal,tata chtel vzit cihli a vzit toho ohare pres hlavu,nepochopitelne majitel resil,ze ten pes stal 8000,- a at ho nezabiji,ale tata ho nakonec stejne zachranil.Nechapu majitele,aby v pripade temer smrtelneho napadeni resil cenu jeho psa,ktery bezduvodne napadl toho naseho,tam slo vylozene o to,ktery pes prezijejestli ten nas,nebo ten ohar.A podruhe kdyz tomu oriskovi bylo 8 let,tak ho napadl NO,bez kosiku,bez voditka,kdyz ten nas ho videl,tak pred nim utek z ulice k nam na zahradu,ale ten NO za nim,kousal toho naseho asi minutu,vykousnul mu kus masa ze hrbetu,velke stesti,ze neroztrhnul vnitrnosti,tata o toho NO zlomil lopatu a NO mazal okamzite pryc.Od te doby s NO chodili jen s voditkem.
Ono i spousta psu jde jen urvat,bez nejakyho nasili,ale spis asi ty mensi psi,urval jsem vlastne i dva orisky asi 15 kg a pak toho velkyho Bulmastifa.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2013 21:57
- Nahlásit
Pes_Ben
Ono i spousta psu jde jen urvat,bez nejakyho nasili,ale spis asi ty mensi psi,urval jsem vlastne i dva orisky asi 15 kg a pak toho velkyho Bulmastifa.
většina psů jde i zastrašit, jen málo z nich je takových magorů, aby šlo proti člověku. Jen se v tu chvíli člověk o sebe nesmí bát, což ty se asi bojíš hodně. A vypáčit hubu nebo rozehnat rvačku jde taky ve většině případů. Jediná chvíle, kdy věřím, že psa nevypáčíš je, když ho chytne pit, ale jinak...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2013 22:27
- Nahlásit
Pes_Ben
A dalsi vec,ono udajne staci uz z dalky udelat tim obuskem impuls a jeho zvuk a opticky el. vyboj toho psa odstrasi.
to těžko říct, vyzkoušet to můžeš, pokud to stihneš dřív než se k vám agresor dostane.
koukam,jestli jsem neudelal chybu s tim porizenim tak velkyho paralyzeru,no uvidim zitra,jak se s tim bude dobre chodit
a taky hlavne ten muj je dost silnej,ma 9 milionu voltu,chtel jsem mit fakt jistotu,ze mi to toho psa fakt ochrani,jen doufam,ze pri pripadne mele to neodnese i ten muj,budu si muset dat hodne velkej pozor.
tak třeba my slabé křehké ženské , nám stačí maličkej a pokud máš dva metry a seš hlap jak hora tak ti třeba ten 50 cm obušek bude připadat ještě malej všecko je relativní
Já mám 1,5 mil voltů a v podstatě si říkám že stačí slabší protože když bych už ho musela použít tak mě bude stačit když agresora omráčím na nějakou dobu aby jsme měli čas zmizet do bezpečí a na to ten náš výkon asi stačí...
spousta psu jde jen urvat,bez nejakyho nasili,ale spis asi ty mensi psi,urval jsem vlastne i dva orisky asi 15 kg a pak toho velkyho Bulmastifa.
většina psů jde i zastrašit, jen málo z nich je takových magorů, aby šlo proti člověku
no mě se stalo že pyreneják přilít ze zadu, zakous se fence do krku a nepomohlo ani do něj kopat, ani mlátit ani škrtit obojkem, byl zakouslej nepustil byl jak v tranzu, vůbec mě nevnímal nějaký zastrašování ani náhodou kdyby tenkrát nepřišel majitel bo sem řvala jak na lesy tak tu moje fenka už dneska není
corgi
jo vybírala jsem takovou velikost aby mě právě nevadilo ho sebou furt "tahat "
krku. Byla to poslední kapka, od té doby nosím "zbraň" pořád v kapse a připadám si strašně blbě. Ale na druhou stranu mám jakýs takýs dobrý pocit, že něco mám, co by mi snad pomohlo.
tak tak ....
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2013 22:30
- Nahlásit
většina psů jde i zastrašit, jen málo z nich je takových magorů, aby šlo proti člověku. Jen se v tu chvíli člověk o sebe nesmí bát, což ty se asi bojíš hodně. A vypáčit hubu nebo rozehnat rvačku jde taky ve většině případů. Jediná chvíle, kdy věřím, že psa nevypáčíš je, když ho chytne pit, ale jinak...
To je pravda,ze se o sebe hodne bojim,ale s tim rvanim a zastrasovanim je to dobrej tip a alespon se naucim poradne rvat,kdyz ze me zas bude nekdo v praci delat blbce,tak umet poradne rvat se rozhodne nodi Ted si uvedomuju,ten Ridback taky hned jak jsem zacal nadavat,tak se stahnul,ani nedutal
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2013 22:34
- Nahlásit
Pes_Ben
Ted si uvedomuju,ten Ridback taky hned jak jsem zacal nadavat,tak se stahnul,ani nedutal
heslo mojí drahé půle je že hlas velí! a ten když kolikrát zahromuje tak si lehne i sousedovic čuvač vzdálenej 100metrů
tak možná kdybys potrénoval hlasivky tak si mohl ušetřit za obušek
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2013 22:41 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Pes_Ben
To mam prave strach,aby kdyz budou uz psi v kontaktu,abych neublizil i svemu psu,musim si dat pozor,abych zasahnul utocnika na takovym miste,kde neni v kontaktu s tim mim.
jo ještě tohle: několikrát i odborníkama sem byla ujištěná že i když bude agresor zakousnutej do tvýho psa a ty dáš agresoroj impuls tak to tvýho psa neohrozí.. protože proud prochízí jen mezi elektrodama. takže tomu věřím ale vlastní zkušenost zatím nemám a doufám že dlouho mít nebudu že nebude příležitost a paralyzer bude jen pojistka
tak pak napiš někdy jak si spokojenej, je spousta lidí co tohle řeší a jakýkoliv vlastní poznatky jim můžou pomoct . díík
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2013 22:50
- Nahlásit
Pes_Ben
ale s tim rvanim a zastrasovanim je to dobrej tip
tak ono to není jenom řvaní, většinou stačí se i postavit psovi čelem a vyblokovat ho. Řev přidávám pouze v nouzi nejvyšší
Fajka
když kolikrát zahromuje tak si lehne i sousedovic čuvač vzdálenej 100metrů
jojo to je třeba, když už řvát, tak pořádně
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2013 23:50
- Nahlásit
jo ještě tohle: několikrát i odborníkama sem byla ujištěná že i když bude agresor zakousnutej do tvýho psa a ty dáš agresoroj impuls tak to tvýho psa neohrozí.. protože proud prochízí jen mezi elektrodama.
Tady prave nekdo na tom foru psal,ze kdyz to pouzil,tak za 2 dny po pouziti paralyzeru byli oba psi mrtvy,jak ten utocici,tak ten napadenej,tak mam prave strach,ale je fakt,ze proud tece jen mezi elektrodami na konci tohoobusku,takze by to nemelo zasahnout meho psa.
tak možná kdybys potrénoval hlasivky tak si mohl ušetřit za obušek
no asi jo no,ale tak vsechny psi bych asi stejne nedokazal urvat,takze jistota je jistota kdyztak to muzu pouzivat jen jako baterku
tak pak napiš někdy jak si spokojenej, je spousta lidí co tohle řeší a jakýkoliv vlastní poznatky jim můžou pomoct . díík
jojo,to je jasny,ze napisu
většinou stačí se i postavit psovi čelem a vyblokovat ho
ten muj je takovej moc velkej dobrak,ke kazdymu psovi si chce cuchnout a z kazdym kamaradit,takze ho musim tahat na voditku zpatky a je pak docela problem se postavit mezi oba psi.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2013 00:10
- Nahlásit
Pes_Ben
takze ho musim tahat na voditku zpatky a je pak docela problem se postavit mezi oba psi.
Ten můj toho druhýho chce zas sežrat, myslíš, že je to snazší si mezi ně stoupnout? a vždycky ho můžeš naučit nějaký povel, po kterém se zařadí za tebe.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2013 14:04
- Nahlásit
a vždycky ho můžeš naučit nějaký povel, po kterém se zařadí za tebe.
Ta je dobrej napad
Jinak ten obusek jeste neprisel,ikdyz vcera psali,ze to dneska prijde,asi toho maji pred Vanocema moc
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2013 20:55
- Nahlásit
Tak to jeste neprislo,ani se neozvali,nic,tak asi az v pondeli.
Ale dnes na vychazce zas nejakej mamrd pustil velkyho psa mezi panelakama z voditka tesne co jsme prosli na druhy strane silnice,pes hned pres silnici,malem ho srazilo auto a majitel absolutne nezajem,jeste nekde mezi panelakama,ani na psa nevolal nic,ani ho nenapadlo ho dobehnout a dat ho na voditko,kdyz jde kousek od nich,tak jsme z Benem rychle mazali pryc,pes si nas ani nevsim a zpatky to obesli druhou stranou kolem reky,proste nepoucitelny ty lidi.
Ale jak koukam na tenhle paralyzer tak je to uz dost brutalni http://www.youtube.com/watch?v=u-xAOljn3Ic
a to ma tenhle 7,8 mil V a jen jednu elektrodu,kdezto ten muj bude mit 9 mil V a 3 elektrody,takze to toho psa asi odezene jenom co to treba z 20 metru uvidi a uslysi,coz je fajn.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2013 23:17
- Nahlásit
jen jednu elektrodu respektive jednu dvojici elektrod
3 elektrody respektive 3 dvojice elektrod
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 23:48 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Pes_Ben
dorazil obušek?
já ho dneska málem použila... měl čuvač kliku, že se zastavil asi 20 metrů od nás, už sem byla nachystaná, možná ho zastavil majitel elektrikou, možná si nebyl tak jistej když byl sám, možná to tušil, že se ho nebojíme ....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 11:34
- Nahlásit
Fajka
už zase??? hlavně že ten pán rozdává rozumy jako výcvikář klubu, bože můj
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 13:12
- Nahlásit
PetraK
že ten pán rozdává rozumy jako výcvikář klubu, bože můj
no jo hlavně že on je vysmátej a v klidu...já musím mít voči i za rohem... díky bohu že jsem si ho všimla včas a stihli jsme utéct do dostatečný vzdálenosti..bejt tam co jsme byli tak byl zase u nás.... ach jo
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 16:52
- Nahlásit
dorazil obušek?
Vcera dorazil a po prvni vychazce jsem se rozhod,ze ho vratim a vemu si nejakej mensi,uz jsem telefonoval s majitelem obchodu a neni to zadny problem.Dnes uz zustal obusek doma a sel jsem jen s peprakem.
Pro obranu je to asi jeden z nejlepsich paralyzeru vubec,zvuk to dela paradni,jaky to dela el. soky nevim,mam strach to na sobe vyzkouset. A jako uderna zbran je to taky dobry,jenom lehce kdyz se tim bouchnu pres ruku,tak je to dost cejtit,takze kdyby bylo v pripade nebezpeci s tim poradsi mlatit,tak chudak ten utocici pes,protoze by mel asi krvana zraneni nebo zlomeniny.Svitilnu to ma taky dobrou,3rezimy,plny svit,1/2 svitu a pak blikani.
Ale tim asi ty vyhody konci,kdyz to mam na tom kovovym klipu za pasem,tak jak je to dlouhy,tak se to furt bimba sem tam,rychle s tim ani moc nejde jit a bezet uz vubec ne.Tak jsem to mel celou vychazku a ruce,ale tam je zase problem,ze se zas spatne ovlada pes na 20 metrovy stopovacce a 100% fakt neposloucha,abych si risknul ho mit na volno,tim spis,ze tady maj lidi nebezpecny psi a kazdymu druhymu kanalu tady chybi poklop,coz neni zrovna fajn,kdyz jsou nektery schovany ve vysoky trave
Dokazal bych si predstavit tenhle obusek na svoji obranu,kdybych sel sam bez psa a mel ho v jedne ruce nebo mel psa 100% polusnyho a bez voditka.
Ale jinak respekt z toho obusku je dost velkej,pes nasel neco na poli a zacal to chroupat,rvu na nej Bene fuj,bezim k temu a kdyz videl,co mam v ruce (ne ze bych to chtel na nej pouzit,jen jsem to proste mel v ruce),tak se chudak zacal celej krcit a poodbehnul metr ode me. Chvili potom tam sel chlap s Kolii a kdyz videl,co mam v ruce,tak hned chtil psa ne za voditko,ale dokonce za obojek,aby se pes ani o kousek nemohl pohnout a dokonce si chlap na toho psa skoro lehnul,aby fakt ta Kolie po Benovi nesla,to jsem docela koukal.
Zlatej malej peprak,ktery v kapse neprekazi a jsou obe ruce volne pro stopovacku.Pritom behem chvilky mam peprak v ruce a muzu ho okamzite pouzit.Takze misto toho velkyho el. obusku poridim bud tenhle http://paralyzer.eu/paralyzer-streetwise-police-fo rce-10-milionu-voltu-elektricky-obusek-p206
nebo neco praktictejsiho (tenhle asi vemu) http://paralyzer.eu/paralyzer-streetwise-2-5-milio nu-voltu-pero-s-led-baterkou-p58
nebo tenhle mezi velikosti mezi tema predchozima dvemahttp://paralyzer.eu/paralyzer-streetwise-4-mi liony-voltu-omracujici-obusek-p28
pripadne tenhle http://paralyzer.eu/paralyzer-monarch-28-milionu-v oltu-omracujici-obusek-p1
já ho dneska málem použila... měl čuvač kliku, že se zastavil asi 20 metrů od nás, už sem byla nachystaná, možná ho zastavil majitel elektrikou, možná si nebyl tak jistej když byl sám, možná to tušil, že se ho nebojíme ....
Tak hlavne ze to dopadlo jete dobre
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 16:58
- Nahlásit
nebo tenhle mezi velikosti mezi tema predchozima dvema http://paralyzer.eu/paralyzer-streetwise-4-miliony -voltu-omracujici-obusek-p28
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 18:10
- Nahlásit
Akorat u toho kratkyho se bojim,ze se pes ozene a chytne me za ruku
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2013 04:12
- Nahlásit
Pes_Ben
Pepřák nemusí působit. Znám jednu osobu, která použila pepřák na peroucí se psy. Psi se prali dál, zatímco lidi to totálně odrovnalo. Nezdá se mi úplně vhodné se ještě znevýhodnit pepřákem, když mám zachraňovat svého psa.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2013 12:16
- Nahlásit
Pepřák nemusí působit. Znám jednu osobu, která použila pepřák na peroucí se psy. Psi se prali dál, zatímco lidi to totálně odrovnalo. Nezdá se mi úplně vhodné se ještě znevýhodnit pepřákem, když mám zachraňovat svého psa.
Aha,diky
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2013 00:03
- Nahlásit
A co je to za chytraka,ze necha behat Cuvace na volno?To by asi potreboval majitel pekne vynadat!
My dneska malem potkali Rotvailera a chvili potom Nemeckou dogu.Rotvailer sel u nohy panicky,bez kosiku,bez voditka,ale bylo videt,ze je asi cvicenej,pac se od panicky ani nehnul,ale i tak se nam radsi panicka z daleka vyhnula a my radsi taky.Oni sli na louce pod mostem a my nahore po moste.
A s tom dogou sli na jinou stranu,sice ji pak pustili na volno,ale to uz jsme byli na druhy strane reky,takze OK.
Jo pak jsme se potkali s malym kavalirem,bezel jak splasenej a vrcel na Bena,ale po okriknuti mazal pryc.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2013 16:28
- Nahlásit
Ale tim asi ty vyhody konci,kdyz to mam na tom kovovym klipu za pasem,tak jak je to dlouhy,tak se to furt bimba sem tam,rychle s tim ani moc nejde jit a bezet uz vubec ne.Tak jsem to mel celou vychazku a ruce,ale tam je zase problem,ze se zas spatne ovlada pes na 20 metrovy stopovacce
Tak zmena,zitra jsem ho chtel poslat zpatky,ale rikam si,ze s nim jeste jednou pujdu a zkusim to.Celou vychazku jsem ho mel v ruce a kdyz bylo potreba manevrovat se stopovackou,tak stacilo drzet obusek ne vzadu za rukojet,ale uprostred,kde nejsou tlacitka a uplne krasne jde se stopovackou manipulovat,jeho delka uz tak moc neprekazi a ani se obusek neprevazuje v ruce dopredu.A kdyz neni potreba se stopovackou manipulovat,tak se da obusek rychle chytit za rukojet a pouzit.Ani neni potreba ho nosit za pasem,celou prochazku jsem ho mel v ruce a OK.A kovovej klip jde omotat nejakou paskou,aby to lip drzelo za pasem.
Rybari uz z dalky na me koukali jako na vraha a bylo videt,ze fakt nevi,jestli na nemam nachystany na ne , ze by chytali na cerno
Takze si ho nakonec necham
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2014 18:17 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit
Dnes jsem ten obusek malem pouzil. 50 metru byl pred nama horizont,odkud vylezli 2 damicky s malym ditetem a 2 psi,toto svetlyho bych tipoval na pitbulla,toho tmavyho na boxera nebo mozna to byl taky pit,z dalky takhle tezko rict,ale kazdopadne nic prijemnyho
Oba na volno a bez nahubku. Jak jsme je s Benem videli,tak jsme sli hned trochu zpatky a pockali,co bude. Tyhle damicky absolutne nenapadlo si oba psi dat na voditka,ikdyz smerem ke me obe dve koukali,absolutni nezajem,pak si zacli na trave pucovat boticky od blata,my s Benem porad stojime uz asi 2 minuty na miste,jim porad vubec nedochazi,ze cekam,az si ty cokly daji na voditka a pujdou s nima nekam doprdele,porad se nic nedelo,damy cekali na miste,psi kolem nich behali,meho psa v dalce si musim rict nevsimali,coz bylo pro ne asi stesti,jinam nevim,jak by ten obusek rozdejchali. Damy si dopucovali boticky,cumej jak pero z gauce a porad nezajem si ty psi dat na voditka,tak jsem rek na Bena "Bene to jsou dve kravy co?" a sli jsme z Benem zpatky,ze to obejdem kolem dvou velkejch parcel z druhy strany. A co mile damicky nenapadlo,ze pujdou soubezne s nama,takze kdyz jsme vysli u ty druhy parceli,tak jsme zas narazili na ty cokly.To uz ale nebehali jen tak ruzne,ale oba se kolem sebe tocili jak na spickach a pripravovali se na utok, my jsme byli s Benem asi tak tech 50 metru od nich a ty 2 psi asi ani o nas nevedeli.A pak se do sebe oba psi pustili,zadnej neknucel nebo neco,asi jen tak z lehka. Ale obe damicky tam jen tak koukali,meli to asi jako kino,absolutni nezajem psi nejak zavolat,sezvat,chytit za obojek a podobne,proste stali jak dve blumy a koukali,psi se pak sami nechali.Tak jsme se otocili a sli jsme zase zpatky kolem tech dvou parcel,to uz byl nastesti na ty dve damicky moc tezkej manevr,damicky pokracovali s cokly porad rovne pred sebe a ted uz jsme jim byli za zady.Kdyz byli k nam zady,tak jsem udelal par fotek,ale bylo to jen mobilem,za sera a jeste dost z dalky,takze z toho nic moc poznat nejde,ale mrknete,jestli je neznate.Je to obec Lenesice u Loun.
Jeste ze kdyz jdu pres nejakej horizont nebo zatacku nebo nekam,kam nevi videt,tak Bena drzim i s tou 20 metrovou stopovackou jen nakratko metr ci dva ode me.Jit o minutu driv z domova,ze bych ty psi potkal akorat na tom horizontu a mit Bena pred tim horizontem na celou delku stopky,tak by to asi byla pekna mela
Utocici_psi
|
cilam
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2014 18:30
- Nahlásit
Nechci být rýpavá, četla jsem jen poslední příspěvek, ale není to trochu přecitlivělost? Pochopila jsem dobře, že psi si vás nevšímali a pak se v rámci "drsnějších" psích her bavili po svém? Pač u rvačky jako takové ticho obvykle není... Ok, paničky nebyly asi z party nejohleduplnějších pejskařů, to taky nemám ráda, je dobře, že svého psa si držíte lépe, ale tenhle elaborát mi přijde jako docela přehnaně úzkostlivej
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2014 18:58
- Nahlásit
cilam
Pochopila jsem dobře, že psi si vás nevšímali a pak se v rámci "drsnějších" psích her bavili po svém? Pač u rvačky jako takové ticho obvykle není...
Ano,ti psi o nas bud vubec nevedeli anebo pokud o nas vedeli,tak o nas evidentne nemeli zajem.Ale to se mohlo okamzite zmenit,pokud bysme se k nim vice priblizili.Rvacka to vylozene nebyla,spis drsnejsi psi hra jak rikate,ale on je velkej rozdil,kdyby se tam takhle okusovali dva jezevcici anebo 2 pitbullove,tim spis s takovejma majitelkama,kterejm je vsechno burt a ja jsem se svym psem hned kousek od nich.
Pred dvema lety bych to asi taky neresil,ale udalosti v posledni dobe me trochu vylecili z toho,ze si se svym hodnym psem muzu jit na vychazku kamkoli me napadne a bez nejake "zbrane" v ruce.
|