Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak "likvidovat" útočícího psa a proč
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:34
- Nahlásit

Vzhledem k tomu že v tématu "Člověk nejlepší přítel psa." jsem neměl moc šancí na rozumné formulování svého postoje - okamžitě byl překroucen - tak to zkusím teď.
----
Hned na začátku musím říct že mám psa velkého (Tosa Inu , 50Kg) a ano utekl mě a jednou při tom napadl psa. Nosí koš, který si neumí sundat a dostává ho ještě doma a doma se zase sundává. Beru to jako samozřejmou věc neboť kdyby neměl košík a byl je na vodítku a nějaký pes ho napadl tak by to pro útočníka dopadlo špatně - naopak to pomůže i pokud by napadl on tak má košík a dá se za obojek sundat z psa. - Tolik k mé sobeckosti a obavy pouze o zdraví mého psa.
-----

Padlo tu několik nápadů jak se vypořádat s velkým psem který napadne malého a to pokud jste "slabá žena" - klidně k tomu zahrnu i "silného muže".

Pistole - Výborný nápad, každý kdo někdy střílel tak ví jak je těžké trefit náhodně se pohybující cíl a to rvoucí psi určitě jsou. Pokud chcete trefit jen útočníka a ne svého psa tak šance je tedy dle mě alespoň 50%. Tedy opravdu výborná metoda.
Pepřové spreje - Vzhledem k tomu že nebude mít význam stříkat sprej na záda a zadek a zároveň psi se perou většinou tváří v tvář tak budete sprejovat i vlastního pejska. - Paradoxně možná funkční metoda ovšem pokud bude už váš pes raněný tak mu tím ztížíte dýchání a tím mu řádně uškodíte.
Obušek - Každý komu se někdy poprali jeho psi a rozháněl je třeba pometlem tak ví že rány dostávají oba stejným dílem, a velký pes(útočící) vydrží podstatně více než malí pes kterého tím chcete chránit .... .Tedy další geniální metoda.
Nůž - trefit v chumlu útočníka není nic lehkého a navíc pokud už vašeho psa drží tak naopak může na bolest reagovat tím že se od vašeho miláčka "řádně opře". Tedy slušná šance na to že bodnete svého psa, případně více vydráždíte útočníka. Opět tedy kvalitní metoda.

Tedy pokud máte další vhodné metody tak sem s nimi ... .

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:44
- Nahlásit

ZdeNek_K
Podle mě jediná bezpečná a alespoň občas účinná metoda je psa uřvat.
Když nepomůže neuškodí

moll
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:48
- Nahlásit

jsem majitelkou brazilských fil - tedy podobná váhová kategorie jako tosa....na rvoucí se fily nemá nikdo a nic - je to metoda pokus omyl - kýble vody - ale musíte mít alespoň tři 10 l plné studené vody a možná po jejich aplikaci nastane kratičký okamžik překvapení a můžete jednoho psa odtáhnout - ale musíte rychle. nejvíc se osvědčilo podvlečení vodítka (teda spíš lana o průměru 10 mm) pod hlavu toho zakousnutého a tvrdé škrcení při vyvěšení. je to drastická metoda, ale pes v okamžiku excitace ani nevnímá, jen sípá a při lapání po dechu pustí svou oběť.
psi se mi natvrdo porvali dvakrát a od té doby vím, že ne vždy má člověk šanci situaci vyřešit. metody "zařvu na útočníka a on zdrhne" u některých psů zcela jistě neplatí.

Šárka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:57
- Nahlásit

Babička psa polila vodou, pomohlo to, ale ne vždy má člověk hned dost vody k dispozici. Já když NO napadl mou čivavu, tak jsem ho kopla(, ale je tu nebezpečí, že pes zaútočí na vás a také když je rvoucí se chumel psů, tak nevíte do kterého se trefíte. V tomo případě to bylo jiné NO držel čivavu v tlamě a třepal sní, takže člověk docela má přehled kde je který pes.) a on ho pustil, ale vrčel na mě a já jsem ztuhla a NO chytil čivavu znova a já chytla NO a vypáčila mu čivavu z huby rukama, vzala jsem čivavu do náruče a šla rychle prič.
Může se asi stát, že některý pes při úderu, či při jiné bolesti zkousne víc, ale z mích zkušeností pustí. Řekla bych, že jsem jednala docela automaticky a asi bohužel moc nepřemýšlela. Jindy když se psi perou, tak se je snažíme chytnout (řekla bych že bezpečné je to za obojek, ale bohužel ne vždy všichni psi mají obojek, někdo doporučoval zaslabiny, ale to se psi po člověku mohou ohnat) a oddělit od sebe.

Šárka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 11:59
- Nahlásit

ano ne všichni se dají uřvat, bohužel
souhlasím se škrtící metodou, ale nedokážu si představit, že by se podařilo při rvačce omotat šňuru

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 12:07
- Nahlásit

Šárka
já chytla NO a vypáčila mu čivavu z huby rukama,vzala jsem čivavu do náruče a šla rychle prič. to ji ale ten NO rozhodně neměl v úmyslu zabít , je otázka jak vážná to byla rvačka ( a jestli vůbec)

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 12:10
- Nahlásit

škrtit a sebrat kyslík, to by asi bylo účinné, ovšem nedokážu si to představit v praxi, třeba práve u té tosy, jako že bych já ji škrtila

Šárka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 12:19
- Nahlásit

mac1
myslím, že šlo o život Kevinek měl velké díry na stehnech, zlomenou pánev a šok. Kdyby Kevinek kousek nepoutekl, tak ho NO chtil za krkem a zlomenou páteř bych si nedokázala představít jak byse z toho dostal.

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 12:24
- Nahlásit

MOzno blba vec, neviem si ani predstavit velkeho psa, co ide zakusnut maleho - opacne ano, to mam na dennom poriadku, ale napadlo ma velkemu psovi chytit zadne nohy a podtrhnut ich do boku - rychlo. Ak ide o zivot vasho psa, podla mna je uplne jedno, ci zlomite nohy utocnikovi... Pes strati stabilitu a mal by pustit.

Benda
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 12:28
- Nahlásit

ZdeNek_K
vynechal jste paralizér.

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 12:33
- Nahlásit

Šárka
já nezpochybňuji, že šlo čivavě o život, ale to ještě nic neříká o rvačce , spíš o rozdílné váhové kategorii

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 12:38
- Nahlásit

Benda
Vynechal jsem ho omylem.
-
Zeptejte se v prodejně co se stane pokud jím zasáhnete 5-ti roční dítě - myslím že hned pochopíte co se stane vašemu pejskovi potom co se netrefíte.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 12:49
- Nahlásit

Proč je nutno takových drastických metod?
Mám tedy trochu jinou váhovou kategorii, ale pohyb mezi psy pro tuhle rasu může být hodně vzrušující. Zatím jako nejlepší se osvědčilo buď vypáčit, nebo vyškrtit, nic jiného nefunguje, voda rvoucím se psům nevadí, a pochybuju i o pepřáku apod. Nožem se pes ještě povzbudí. Uřvat se nedá. Vypáčení je nejrychlejší, neškodné, ale musí oba majitelé spolupracovat a vědět, vo co gou a hlavně nehysterčit-to poslední je asi nemožné chtít.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 12:50
- Nahlásit

A pokud je člověk na oddělení psů sám, jeden se dá přivázat vodítkem k nějakému sloupku, druhého chytit zezadu a natáhnout je, vyškrtí se takhle sami a zvládne to i "slabá žena".

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 12:52
- Nahlásit

Mucholabka a Psíček
Toto sepsání nebylo určeno pro ty co s podobnými věcmi mají zkušenosti ale naopak pro ty co si myslí že takto se to dá vyřešit.

nika00
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:00
- Nahlásit

nas soused mel bullika, ktery utekl ze zahrady a na ulici se vrhl na yorksira jedne pani ktera ho zrovna vencila. bohuzel york neprezil a kdyz se majitel bulla snazil zasahnout, bull se obratil i proti nemu. pan tedy bulla chytl za krk a drzel ho ve vzduchu a skrtil. ani to nepomahalo a pes se drzel zakously v jeho rukach. vsude krve jako z vola. spis to bylo kdo z koho. pes povolil, az kdyz ho majitel uskrtil a tim psa zabil.
neni to blabol. videl to muj tatka

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:00
- Nahlásit

mac1
Šárka
A co když u rozdílných váhových kategorií velký pes vnímá toho malého spíš jako kořist (hypotéza)? To co popisuje Šárka odpovídá přesně tomu, jak reagoval náš NO na tchýnina číňánka, včetně jeho ovladatelnosti (naprosto srovnatelný průběh s tím, když mi zdrhnul králík).
Když nejde o agresi, ale o vzrušení z lovu králíka, elektrický výboj pomůže, elektrický ohradník mi účinně odstavil NO, myslím, že paralyzér by fungoval podobně.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:02
- Nahlásit

ZdeNek_K
Mucholabka a Psíček
Toto sepsání nebylo určeno pro ty co s podobnými věcmi mají zkušenosti ale naopak pro ty co si myslí že takto se to dá vyřešit.

I když nejsem Mucholabka a ani Psíček, přesto by mě zajímalo odpovědi na Psíčkovo otázky.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:05 - Změnil/a: ZdeNek_K
- Nahlásit

Psíček
tak se zeptej co se stane tomu zdravému 20Kg vážícímu člověku .... . Problém je ta váha , paralyzer nepředpokládá u útočníka tak nízkou váhu a proto jako použití na obranu tvora který váží 20 a méně kilo a je vysoká šance na to že ho trefíte je naprosto nevhodný.

Nůž -zabít jednou ranou nožem velkého psa ? vrať se na zem, tady to dokáže tak možná jeden z 10000 lidí .

replik
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:07
- Nahlásit

Mám otázku, proč by nefungoval ten paralyzer?

Byla jsem svědkem(ne úplně blízko), jak si paní vyvěsila, přidusila svého psa, ten byl na zadních. Tím mu odhalila břicho, no a druhý pes se mu pěkně zakousl do břicha, takže rvačka, která by nejspíš byla bez šrámů skončila, pořádným šitím. Takže to hlavně chce zachovat klid a myslet. Taky jsem viděla, což lze použít asi jenom u vycvičených psů, zařvat povel pusť a výcvik se projevil a byl tam zlomek sekundy na odtažení psů. Použítí klacků, obušků na odhánění psa, taky záleží na konkrétním psovi, znám jich dost, i nichž by to bylo na otočení do člověka.

V zásadě jsem si všimla, že v té minulé debatě byli relativně vysmátí majitelé opravdu velkých psů tj. nad 35 kg. Fakt mě strašně štvou nezodpovědní lidé a to jak majitelé malých, tak velkých psů.

Šárka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:08
- Nahlásit

mac1
bylo to tak, že za rohem se vyřítil NO chňapl čivavu a bylo

viky
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:09
- Nahlásit

ZdeNek_K
tak se zeptej co se stane tomu zdravému 20Kg vážícímu člověku .... . Problém je ta váha , paralyzer nepředpokládá u útočníka tak nízkou váhu a proto jako použití na obranu tvora který váží 20 a méně kilo a je vysoká šance na to že ho trefíte je naprosto nevhodný.

Ja nevim, ale pokud se na myho psa riti jinej cizi nasranej a mam paralizer, tak ho pouziju jeste pred tim nez se mi do psa zakousne. Myslim, ze poznam hrozici utok a myslim ze bych musela byt ozrala abych se netrefila...

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:11
- Nahlásit

viky
"bylo to tak, že za rohem se vyřítil NO chňapl čivavu a bylo" opravdu stačíš zareagovat ?

viky
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:15
- Nahlásit

ZdeNek_K
no tak v tomto pripade, pouziju paralyzer sice az v dobe konfliktu, ale urcite se trefim do velkyho psa, kterej ma civavaka bud v hube nebo pod sebou. Pochybuju ze by to v tomto pripade bylo naopak.

Meta
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:18
- Nahlásit

Nevím jak vy, ale já po světě s paralyzérem, pepřákem, pistolí, nožem, obuškem ani krumpáčem, ba ani s kýblem vody chodit nebudu. Beztak bych nejspíš zabila sama sebe. Vycházím z teorie pravděpodobnosti a fatalizmu. Má-li mě sežrat pes, osudu neujdu Nezačíná být tento svět tak změkčilý, až je paranoidní??? Raději si dávejte pozor na auta...Tam je pravděpodobnost jak sfiňa...

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:19
- Nahlásit

viky
Případný fajnový stisk jako následek paralyzeru tu čivavu která "čeká" v tlamě určitě potěší.

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:19
- Nahlásit

viky
urcite se trefim do velkyho psa, kterej ma civavaka bud v hube
Možná, že tohle je právě to, o ZdeNek_K celou dobu mluví. Pro toho psa je to strašnej šok a fakt bych se bála, že bych tim nadělala víc škody než užitku.

Šárka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:20
- Nahlásit

Mucholabka
myslím, že bych nedokázala jednoho psa přivázat(také bych měla stracgh, že než jedotáhnout k něčemu k čemu by se dal uvázat a než bych začala odtrhávat druhého, tak by byli hodně dotrhaní), někdy je problém je hned chytit. Kdyby to bili hodně velcí psi, tak bych v tom viděla problém.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:23
- Nahlásit

ZdeNek_K
tak se zeptej co se stane tomu zdravému 20Kg vážícímu člověku
hele já to nikdy nepoužila,ale mám ho doma,pravda je,že jsem ho kupovala už snad před 8 lety...byl k tomu samosebou návod (ten už logicky nemám) a popis,kde se uvádělo ,že to slouží k obraně proti útočícím zvířatům,třebas psům atd.Teprve pak byl dovětek,že lze aplikovat i na lidi s varováním,že kdyby dotyčný měl arytmii atd..bla bla..Pokud to tedy takto prezentují,je celkem logický,že na 5 kilovýho čokla to asi nepotřebuješ,ovšem 70 kg a více zas nemá běžně moc psů..průměrně by se dalo říct,že tak kolem 35 -40 kg by mohl mít člověk problém,pokud ho takový pes napadne.O nějaké minimální váze tam ale nebyla vůůůbec řeč,pouze o délce impulzů a jejich působení na objekt.Jak jsi přišel na to co tvrdíš?

Šárka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:24
- Nahlásit

Psíček
vypáčení jsem dělalasama, alešlo to protože druhého psa jsem pak mohla ukrýt do náruče aten druhý pak už o něho neměl zájem

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání