Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak "likvidovat" útočícího psa a proč
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:24
- Nahlásit

davidkova renata
co to???

toho si nefšímejte pani, sem chtěla bejt za ftipnou - když se u EngieB vyhodí to B a před poslední e se dá to n, tak máme anglickej motor, no. Je pátek, tak mějte ohledy

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:26 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

PetraK
Nevyhazuj mi B! Tééééda!

Benda
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:27
- Nahlásit

PetraK
Neumím se zatím proti psu rozpřáhnout nohou a kopnout. Nejde mi to.
no tak to je těžtý Já tohle jednou u psa velikosti bígla řešil právě kopancem a následnou slovní výhružkou když chtěl jít zpět k nám.
Jindy jsem ho zněj jen sundal a chvilku přidržel. Pokud víš že se ti do toho zpětně nepřimotá tvůj pes tak je to sranda.
I když naštěstí velkého psa jsem nikdy neřešil.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:34 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

EngieB
hmatám hmatám a vobojek doma
no přesně,na co ti bude vodítko dyš ho stejnak nemáš na co připnout
PetraK
mějte ohledy,je pátek
no dyby to bylo jen v pátek tak vo tom ani nemluvim

Benda
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:37
- Nahlásit

davidkova renata
na co ti bude vodítko dyš ho stejnak nemáš na co připnout
jistě a potom vám nezbývá nic jiného než vytahovat psa za ocas, protože se předbíhá u chůze u nohy a zrovna u silnice

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:40
- Nahlásit

Benda
než vytahovat psa za ocas, protože se předbíhá u chůze u nohy a zrovna u silnice
a to mu jako závidíš nebo jak,tetkonc nevim

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:41
- Nahlásit

EngieB
Nevyhazuj mi B

bysem vám ho hned vrátila, nebojte

Benda

No já se to třeba jednou naučím. Ale nebude to lehký

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:43
- Nahlásit

davidkova renata
no dyby to bylo jen v pátek tak vo tom ani nemluvim

teď nevim, esli si to nemám brát osobně

a to mu jako závidíš nebo jak

ty jo to nevim, esli by se mu to líbilo - zrovna u silnice???

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:48
- Nahlásit

Psíček
Pokud chci nosit nebo dokonce vyrabet zbran(mineneo strelnou zbran), musim vyhovet docela hodne pravnim normam.
No nevím, ono dostat se ke zbrani není až tak velkej problém a i když bys ji teoreticky neměl nosit na veřejnosti, tak co myslíš, jak je to v praxi?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:50
- Nahlásit

PetraK
esli by se mu to líbilo - zrovna u silnice
to máš fuck...von nemůže u silnice stejně jako jinde

Benda
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:54
- Nahlásit

PetraK
ty jo to nevim, esli by se mu to líbilo - zrovna u silnice???
já ho za ocas tahat nemusím, bo máme zvládnutou chůzi u nohy, narozdíl od RD.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:58
- Nahlásit

Psíček
Já taky ne, tys to zmínil, tak reaguju.

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:00 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

Tchor
Kdyz mas jednoho utocnika a kolem sebe smecku svejch psu tak se situace da vetsinou docela slusne zvladnout pokud dokazes svoje psy udrzet mimo rvouci se dvojici, pokud se ti servou na jednu hromadu nemas skoro sanci to sama vcas rozebrat. Cela rvacka bude trvat vyrazne dyl a zraneni budou o dost vaznejsi, ve vetsim nozstvi a u vic psu.

Pokud se mi začnou rvát s velikostně stejným psem tak to neřeším. Ještě jsem za celou kariéru neviděla vážné zranění způsobené při rvačce dvou psů stejné váhové kategorie. Je jedno zda se jedná o dvě šeltie, nebo dva ovčáky. Takže u takových rvaček se moc nenervuju. Zařvu, párkrát do toho prásknu vodítkem (případně kopnu pokud se jedná o ty velké psy) a ještě se mi nestalo, aby nešli od sebe. Mluvím teda o případech, že se rve můj a cizí pes. Můj ví, že má jít od válu a cizák si většinou není moc jistý v kramflecích.
Pokud ovšem rvačka vypadá tak, že ovčák drží v hubě šeltii tak jde o život a je mi pak naprosto jedno jestli mi toho ovčáka pomůže zvládnout Lilátko,Puma, Arman, nebo kolemjdoucí policajt. Nevím, zatím jsem v takové situaci díky bohu nebyla. Ale vím určitě, že bych svoje psy neodháněla pryč, nechala bych je jít do toho,už jenom proto, aby ten napadený měl větší šanci. Nesnažila bych se rvačku rozehnat, ale chytit a zpacifikovat útočníka. Znám svoje psy a vím, že ve chvíli, kdy budu útočníka bezpečně držet tak mi stačí párkrát zařvat "vypadni" a ti moji se zdekují a jdou od toho.
Edit - pochopitelně se mi nesmí servat "na jednu hromadu". Ti malí spolu tvoří pevně ucelenou smečku, nemyslím si, že by se pustili do sebe navzájem. Ale ozkoušeno v praxi to fakt nemám. Určitě by se do kohokoliv pustila Šagy. Ta se rve pořád a s každým, takže pustit ji do hromadné rvačky bude se mydlit i se "svýma". Taky u Pumy bych si nebyla jistá, tu bych musela hodně hlídat, ale ten zbytek by se určitě nerval "s kolegou". Ovšem budu daleko radši když to nebudu muset zjišťovat v praxi.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:02
- Nahlásit

Biluška
Znám svoje psy a vím, že ve chvíli, kdy budu útočníka bezpečně držet tak mi stačí párkrát zařvat "vypadni" a ti moji se zdekují a jdou od toho.
Přééésně tak. My fungovali tak, že jakmile jsem útočníka držela já, přišel povel pust a pes ho nechal jít

zavrelka
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:06
- Nahlásit

EngieB - dá se ti zavolat? (teda jestli jseš Lenka od borderáka Jacka z Tišnova) . Možná mám špatný mobil - písni mě ho na 777019985. Dík H+B

Tchor
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:06
- Nahlásit

Biluška
Ještě jsem za celou kariéru neviděla vážné zranění způsobené při rvačce dvou psů stejné váhové kategorie

Tak to jsi toho videla dost malo.

Pokud ovšem rvačka vypadá tak, že ovčák drží v hubě šeltii tak jde o život a je mi pak naprosto jedno jestli mi toho ovčáka pomůže zvládnout Lilátko,Puma, Arman, nebo kolemjdoucí policajt

uz jsi nekdy drzela psa velikosti NO na zemi pod krkem a kolem tebe se jen mihali zuby tvejch vlastnich psu? Kdyz pacifikuju utociciho psa tak potrebuju hlidat jen jeho rozhodne u toho nepotrebuju hlidat jeste 4 druhy psy. A jde hlavne o tu dobu nez toho psa bezpecne drzis potom uz mas cas sve psy zpacifikovat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:08
- Nahlásit

Benda

tak vona mi huž votpověděla paní Davídkojc :
to máš fuck...von nemůže u silnice stejně jako jinde

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:09
- Nahlásit

PetraK
tak vona mi huž votpověděla paní Davídkojc
njn...ted se to snaží zahrát do autu,ale...

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:10 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

zavrelka
Nemáš, v práci soukromej neberu Pardon. Navíc je tu mizernej signál, tak stejně půl hovoru neslyšim.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:13
- Nahlásit

Psíček
nejde o použití zbraně, ale o princip, že předsmažený lidi reagujou neadekvátně...a to už dneska je, fakt, 90% lidí hodnotí v terénu pádící dobrmany jako dobrmany s agresivním projevem, a reagují podle toho... prostě se bojej až serou, a chovaj se přesně tak, a věřím, že přijít ta zvířata s nima do těsnýho kontaktu, budou na ně reagovat jakoukoli sebeobranou, co vymyslej...v houbařský sezoně to je věc.
Takže než se klepat, kdy blbý zvíře dostane kudlou mezi žebra, neb se půjde podívat, co maj za houby v košíku, čímž smrtelně ohrozí majitele hub, tak náhubky a ovladatelnost, k cizím se nechodí.

EngieB
Člen
- Nahlásit

Psíček
Ne, volals?

Benda
Člen
- Nahlásit

Tchor
uz jsi nekdy drzela psa velikosti NO na zemi pod krkem a kolem tebe se jen mihali zuby tvejch vlastnich psu? Kdyz pacifikuju utociciho psa tak potrebuju hlidat jen jeho rozhodne u toho nepotrebuju hlidat jeste 4 druhy psy. A jde hlavne o tu dobu nez toho psa bezpecne drzis potom uz mas cas sve psy zpacifikovat.

tohle přesně chápu, jen mě trochu zaráží že to nemáš dávno zmáknutý. Opět to není rejpání. Jen se psy umíš a s rudou jsi dost často ve styku a on tohle učí lidi jako základ.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:15
- Nahlásit

Tchor
A jde hlavne o tu dobu nez toho psa bezpecne drzis potom uz mas cas sve psy zpacifikovat.
Já teda raději zpacifikuju cizího, bo ty svoje znám a zkrotím je raz dva, ale pacifikovat svoje, když mi do nich kouše cizí mi přijde celkem zbytečná ztráta času.

zavrelka
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:17
- Nahlásit

EngieB - jasně ..... tak posli služební .... Ne...... kdy chodíš s Jackem ven? Potřebuju nějaké info - kámoška shání kontakt na někoho kdo jí pomůže připravit jezevčíky na zkoušky k uchovnění a myslím že máš ten správný kontakt.....

Benda
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:18 - Změnil/a: Benda
- Nahlásit

Sali
tak náhubky a ovladatelnost, k cizím se nechodí.
tohle je ale přesně ta tolerance o které se mluví. Psů se nebojím ale u samotného jak píšeš k nám pádícího dobrmana docela ocením když vidím košík. A to se psů fakt nebojím natož potom lidi kteří se bojej.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:18
- Nahlásit

Psíček
Jo, už to asi chápu. Já holt erotický linky takhle zpaměti neznám
Ale gratuluju ke koníčku

Benda
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:19
- Nahlásit

Psíček
odvolání svého psa z prostoru kde majitel řeší psa který napadl.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:20 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

zavrelka
Jinak furt, domluvíme se někdy? Hodně jezdím, ale sem tam jdu jen v les.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:21
- Nahlásit

EngieB
Ale gratuluju ke koníčku

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:22
- Nahlásit

EngieB
á teda raději zpacifikuju cizího, bo ty svoje znám a zkrotím je raz dva,
aha. Mě tohle fungovalo JEN s Arkounem samotným. Podržel útočníka na zemi, došel majitel, dostal sprdunk, instrkuce, jak si má tu svou svini posbírat, aby se neotočila do Arkouna, až mu dám pouštěčku, a bylo to.
Dneska na to vzpomínám jak na řecký bájesloví, protože SMEČKA DOBRMANŮ se řeže jako jeden muž, Ferdopes veme útočníka za krkem, složí ho a čubice ho začnou pitvat. Bez košů čuby ani za zlatý tele, to jedině Ferdopes, aby moh krotit ty fůrie i okolní svět

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání