| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:25
- Nahlásit
Meta
Nevím jak vy, ale já po světě s paralyzérem, pepřákem, pistolí, nožem, obuškem ani krumpáčem, ba ani s kýblem vody chodit nebudu. Beztak bych nejspíš zabila sama sebe. Vycházím z teorie pravděpodobnosti a fatalizmu. Má-li mě sežrat pes, osudu neujdu Nezačíná být tento svět tak změkčilý, až je paranoidní???
už sem ti jednou myslim řikala,že se mi líbíš Esi ne,tak ti to řikám ted
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:26
- Nahlásit
Šárka
myslím, že bych nedokázala jednoho psa přivázat(také bych měla stracgh, že než jedotáhnout k něčemu k čemu by se dal uvázat a než bych začala odtrhávat druhého, tak by byli hodně dotrhaní), někdy je problém je hned chytit. Kdyby to bili hodně velcí psi, tak bych v tom viděla problém.
Záleží, co to je za rasu. Pokud drží, dotáhneš je. Pokud překusují, dají se oddělit. Upřímně mám radši, když se zakousnou a drží, nenadělají tolik škody, pokud se nekroutí.
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:26
- Nahlásit
kachna_
ano to se může stát, ale myslím že tohle nebyl ten případ, stalo se to na vesnici a tak si myslím, že pes byl asi teritoriální. Mám pocit, že na vesnicích někteří ti psi jsou zlejší, že nejsou dobře socializovaní
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:29
- Nahlásit
Šárka
U opravdu velkých psů a zvláště "drsnějších" plemen není šance. Je to smutné ale tam nezbývá než jakýmkoliv způsobem zneškodnit útočníka i za cenu jeho života protože toto člověk(snad až na pár jedinců) nezvládne. Proste stojí tvůj pes a ty proti druhému psu a minimálně jeden už zpátky nepůjde .
davidkova renata
Od člověka který se tímto "kšeftem" živí. Jinak problém není v tom že neubráníš sebe ale že máš chránit svého menšího psa.
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:31
- Nahlásit
viky
když má NO v hubě třeba čivavu a někdo do NO pustí proud, tak to tan druhý pes neschytá? Nemůže se tak třeba ten malí pes zabít?
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:34
- Nahlásit
Mucholabka
já mám problém když překusují a ještě se u toho hodně hýbou je někdy chitit
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:35
- Nahlásit
ZdeNek_K
Jinak problém není v tom že neubráníš sebe ale že máš chránit svého menšího psa.
čili že to vychází z toho,že já se ubráním(k tomu to koneckonců je ) a jak dopadne útočník neni podstatný..jo?
|
replik
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:38
- Nahlásit
No, možná sem paranoidní a poslední dobou čím dál více... , ale tady u nás na malém městě nedaleko Prahy je v každý zahradě velký pes.... na hlídání. Málokterý prošel výcvikem a slušnou socializaci. Když lidi přijdou z práce, vezmou psíky a jdou venčit, většina na volno .... no když já jdu venčit, tak fakt nemám chuť a ani energii řešit nevychované psy druhých.
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:38
- Nahlásit
davidkova renata
Tady ovšem nejde o tebe ale o tvého menšího psa. Jinak těm velkým psům to stejně neublíží a u některých plemen to dokonce ani nevyvolá žádnou reakci.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:39
- Nahlásit
replik
Taky jsem viděla, což lze použít asi jenom u vycvičených psů, zařvat povel pusť a výcvik se projevil
nechci ti kazit iluze, ale můj pes ovládá pouštěčky na obranách naprosto perfektně, aporty pouští taky bezchybně, ale při rvačce se psem tohle nepustí na žádný povel...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:42
- Nahlásit
ZdeNek_K
Tady ovšem nejde o tebe
jo,chápu...říkám to v kontextu toho,že to bylo prodáváno pro lidi jako obrana proti útočícím zvířatům...čili mě to ubrání,co bude se psem není jeich starost,takhle jsem to myslela.
Jinak těm velkým psům to stejně neublíží
tak nemusí to ublížit,to bych ani nechtěla,stačilo by aby je to paralyzovalo na nějaký čas.
některých plemen to dokonce ani nevyvolá žádnou reakci.
proč?
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:46 - Změnil/a: ZdeNek_K
- Nahlásit
davidkova renata
Proč? - Netuším ale můžu hádat - možná tolik adrenalinu že dojde k tomu že nervová soustava už nereaguje na vnější podměty ???
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:48
- Nahlásit
davidkova renata
proč?
rvačka je pro ně přednější než jakýkoli jiný podnět, pokud se do ní už dostanou. Bylo to tak i u Aši, asi nemluvím jen za bully.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:48
- Nahlásit
No když tak teď projíždím inzeráty, tak mi připadá, že vhodnější by byla diskuze o likvidaci zlodějů psů a jak na ně...
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:49
- Nahlásit
Mel
při rvačce ne, ale pokud nejde o rvačku, tak ano. k mému NO přiběhl malý pes, tak dlouho ho kousal do nohou a skákal po uších a jeho majitel se jen chchtal jak má statečného psa, vidě, že ten můj je hodný, až to ten můj hodný nerozdejchal a milého psíka celého zvedl do své tlamičky, na povel pust milého agresora zase vyplivl a to bez újmy, možná jen psychické a světe div se mrňous chtěl napadat dále, ovšem to asi osvítil duch boží majitele a malého agresora si odtáhl, měl štěstí, že ani nemuk... To bych ai mukla já na jeho adresu a bylo by to něco ostřejšího než pusť.
Jinak souhlasím s Meta, přijde mi to jako paranoia posledních let. mylsím že nejlepší je prevence a slušnost, která se jaksi poslední dobou vytrácí, já nepouštím psy k cizím pokud je neznám a to očekávám i od ostatních. Pokud jdu a proti mě jde cizí pes, tak si svého zavolám a připnu, mineme se a je to. Pokud nějaký nezodpovědný majitel nechá svého psa bezprizorně lítat až tomu mému na vodítku vlatí do tlamy, tak to je jeho boj, ne můj. Chovejte se k sobě slušně a předvídejte, pak ubyde zbytečných rvaček.
J
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:52 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Ebony
už se našel ten maliňák????
ZdeNek_K
Netuším
no já právě taky ne..
že nervová soustava už nereaguje na vnější podměty ???rvačka je pro ně přednější než jakýkoli jiný podnět, pokud se do ní už dostanou
todle ale může platit akorát v případě,že ten další podnět prostě nejni dost razantní(což možná paralyzér fakt není,to netuším),jelikož jinak by to museli bejt leda roboti a to nejsou.
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:54
- Nahlásit
davidkova renata
Ono to bylo i vyzkoušené takže i když nejsou roboti tak to opravdu na ně nefunguje.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 13:56
- Nahlásit
davidkova renata
nenašel a ukradli dalšího, beaucerona
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 14:03
- Nahlásit
ZdeNek_K
Ono to bylo i vyzkoušené takže i když nejsou roboti tak to opravdu na ně nefunguje.
no jo,je to možný.Já jen,že se ohrazuju proti tomu,že na ně nezabere nic,ad absurdum když mu střelíš kulku do břicha,tuty přestane ,ale to je slovíčkaření,v tom pokračovat nebudem.
Ebony
nenašel a ukradli dalšího, beaucerona
a na co ,proboha??Jako na kšeft? Jak je prodaj,sou tetovaný ne?Ptám se jak idiot,páč se v tom neorientuju Na žrádlo je předpokládám nečajzli
|
viky
Člen |
- Nahlásit
Ebony
kde se kradou ?
|
replik
Člen |
- Nahlásit
Mel, iluze nemám ..... , v tomto konkrétním případě to pusť zabralo , prostě zkusit se to může ne? Fakt je ale lepší nepočítat s tím, že to zabere......
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 14:06
- Nahlásit
davidkova renata
Ani ta kulka nezabere a když půjdu do nechutných detailů tak i po smrti je problém jim otevřít tlamu .... .
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 14:11
- Nahlásit
Psíček
Já bych se ale fakt bála, že dojde ke stisku následkem úleku, ne křeče.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 14:19
- Nahlásit
Psíček
prosím Tě, z čeho vycházíš? nezlob se, ale nedává to smysl....proč by to nemělo vyvolávat reakci? živé organismy reagují na elektricky proud dost obdobnym zpusobem
sem se ptala na to samý ,zdeněk odpověděl na minulé straně
Proč? - Netuším ale můžu hádat - možná tolik adrenalinu že dojde k tomu že nervová soustava už nereaguje na vnější podměty ???
a ptala sem se,jak to ví,odpověděl,že od člověka co to prodává.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 14:26 - Změnil/a: Meta
- Nahlásit
tvýmu psovi je taky fuk, jestli ho jinej zabije
Od té doby, co nás šli sežrat dva trhači (ovčák s bosíkem) mu děsně stouplo sebevědomí, tak ho to určitě netrápí Hlavně, aby ho nesežrali Vietnamci...
Ale jestli to chceš vědět, tak mně se to stalo. Před čtyřmi lety k nám domů vletěl společně s dětskou návštěvou jejich ovčák. Náš mrňavej Guláš okamžitě zaútočil na vetřelce. Nestihli jsme udělat vůbec nic. Trvalo to přesně tři vteřiny. Jedno kousnutí. Než jsme zareagovali, náš pes dodýchal. Myslíš, že jsme toho ovčáka zabili, nebo mlátili? Ne. To je prostě život. Nic na výsledku nezměníš.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 14:30
- Nahlásit
ZdeNek_K
Videl jsi nekdy ucinek kvalitniho elektrickeho paralyzeru?
Po 10 vterinovym inpulzu se hezkejch par vterin spis minut nezvedne ze zeme jakykoli pes a garantuju ti ze se ti po te bude z dalky vyhybat. Je naprosto spolehlivej pokud obe elektrody dostanes do kontaktu se psem (coz zas az takovej problem neni).
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 14:33 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Meta
neco jineho je aktivni obrana vlastniho psa (kterou mas jako vudce v "popisu prace") a neco jineho msta na psovi po incidentu.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 14:38
- Nahlásit
Prostě - i kdybychom měli v ruce desítky prostředků proti útočníkovi, i kdybychom reagovali jak Bruce Lee a okamžitě se vrhli na útočníka, bylo by to stejně na h...Člověk je prostě pomalý...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 14:43 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Meta
Ale naprosta vetsina rvacek neprobiha s tak jak popisujes. Ano pri velkem rozdilu velikosti muze byt rozhodujici jedno kousnuti, ale ve vetsine pripadu trva "rvacka" docela dlouho a mas cas nejen pouzit obrany prostredky ,ale i si jejich pouziti promyslet.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:00
- Nahlásit
Meta
Hlavně, aby ho nesežrali Vietnamci
hele vobrátíme list a začnem se věnovat vochraně před vietnamcema ne?
Psíček
panééé,prosim Vás,mě se ale neptejte ,mušíte se voptat zdenka,dyk já taky nevim
|