Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak "likvidovat" útočícího psa a proč
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
viky
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:02
- Nahlásit

davidkova renata
hele vobrátíme list a začnem se věnovat vochraně před vietnamcema ne?
myslim, ze tady je paralyzer malo, tady to bude chtit trochu jinej kalibr ...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:04
- Nahlásit

viky
tady to bude chtit trochu jinej kalibr ...
tak to promyslete zatim,já du do práce a pak si to přečtu...a ne že k ničemu nedojdete

Benda
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:04
- Nahlásit

davidkova renata
hele sem před pár dny potkal vietmance se zlatákem a měl ho vychovanýho.

Walda
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:06
- Nahlásit

Šárka

někdo doporučoval zaslabiny, ale to se psi po člověku mohou ohnat

Už mi tohle pomohlo, ale určitě to není univerzální způsob jak donutit psa pustit, často to prostě stačit nebude.
Pokud pes pustí a chce se po tobě ohnat, musíš držet jeho zadek ve vzduchu a smýkat s ním dokola a dozadu tak, aby musel šlapat předníma nohama po zemi a neměl čas se po tobě ohnat. Mě se ten pes při tomhle naštěstí věnoval sám sobě, tak jsem s ním švihnul do vzduchu, on vzal jednu o zem a zdrhnul.

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:13
- Nahlásit

Pokud se na me riti pes s umyslem (jak to poznam presne? ) zakousnout ci napadnout meho psa - jako obrana nekontaktni se mi zda docela sikovna strelba z poplasnaku. Pokud mam sveho psa zvykleho na narazovy zvuk, maloktery druhy to ustoji, kdyz mu prasknou dva tri vystrely tesne kolem nej. Je to sobecke, muze to zkazit napadajicimu psikovi zbytek zivota, ale lepsi, nez do nej kuchat nozem, nechat ho zakousnout do psa nebo prat elektriku. Nebo ne?
Jinak - ja vyse zmineny postup nepouzivam, ja asi mela kliku na solidni pejskare v okoli.

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:17
- Nahlásit

Nebylo by vhodné debatovat spíš na téma, jak zabránit rvačce, prostě aby rvačka vůbec nezačala ?

Benda
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:20
- Nahlásit

Psíček
odložení na pekáč jsem neviděl ale na povely reagoval velmi rychle.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:21
- Nahlásit

promin, ale je treba kynoloogy jeste upozornit, ze ten pes kuprikladu nesmi byt ve vzduchu, jinak trefis sam sebe...

Promin, ale to je blbost, protoze el okruh se neuzavira pres zem. Od zeme je naopak odizolovanej proud proteka jen mezi elektrodama paralizeru, dalsi proudy se pri vysokem napeti a frekvenci indukujou ve tkanich.

Walda
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:23
- Nahlásit

Psíček

takhle jít do psa rukama holejma to chce asi tak kus sebevedomi

No právě proto je holýma rukama lepší držet cizího psa za slabiny, než mu jít po obojku.
Já tuhle chybu udělal, měl jsem pocit, že agresor není až zas takovej agresor, drapsnul jsem ho za obojek, sundal z mýho psa a zařval na svýho psa lehni - aby agresora nechal bejt, protože úlohy už se vprůběhu události obrátily. A můj pes jak se skládal na zem tak ještě jednou kousnul a já v tom místě měl ruku , protože jsem k tomu povelu automaticky přidal posunek.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:25
- Nahlásit

Fifi
upozornuju te ze pokud narazis na psa ktery si uz nekdy kousnul do strilejici osoby (treba na predvadeckach pro deti se to dela docela bezne) tak dopadnes docela spatne.

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:27
- Nahlásit

Tchor

upozornuju te ze pokud narazis na psa ktery si uz nekdy kousnul do strilejici osoby (treba na predvadeckach pro deti se to dela docela bezne) tak dopadnes docela spatne.

Ano, to jsou extremy, ale asi takovy vychovany policejni ci tartovy psik nebude pobihat na volno a napadat jine, ze?

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:28
- Nahlásit

mac1
Nebylo by vhodné debatovat spíš na téma, jak zabránit rvačce, prostě aby rvačka vůbec nezačala ?

No nejlepe zabranis tomu aby se tvuj pes pral tim ze ho za kazde situace dokazes ubranit. Dokud ti tohle bude verit nebude se sam preventivne prat, kdyz tuhle duveru ztrati bude to resit sam, ale prevetivnim utokem.

Alexa
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:30
- Nahlásit

Psíček
také jsem strčila ruku mezi psy a v tu chvíli fakt nic necítíš, ale potom

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:32
- Nahlásit

Fifi

Tohle bezne predvadi "normalni" psovodi na cicacich a je takovejch psu o dost vic nez si myslis. Zdaleka ne vsichni jsou bezproblemovy a maji psovody co si takovy psy dokazou uhlidat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:37
- Nahlásit

Tchor
Tak asi neznam ty cvicaky, kde se bezne strili psovi kolem hlavy nebo pri predvadeckach. Nepsala jsem, ze jsou vsichni bezproblemovy, ale cekala bych o to vic, ze si takovy psiska dovedou podobni psovodi uhlidat.
Ale jak jsem rikala, ja nemam zapotrebi strilet kolem psu, nas se vsichni bojej, neb jsme ty zabijaci rtw (a vychovany).

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:38
- Nahlásit

Psíček
Hele ten paralizer ma nekolik tisic voltu vyboj v pohode "skace na vzdalenost 10 a vic cm (kdyz ho pustis na prazdno tak vidis vyboje mezi elektrodama) - dlouha srst pravdu nevadi. S tou vodou si nejsem uplne jistej, ale pravdepodobne by musel byt hodne mokrej aby ten proud to vzal pres ni a ne jonizovanym vzduchem mezi elektrodama.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:40
- Nahlásit

Fifi

Ja te jen varuju ze pro nektery psy by ten vytrel mohl byt duvod k utoku.

irenaa
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:41
- Nahlásit

Mě se nejvíce osvědčilo, to ale jde jenom pokud je jeden pes zakouslý v druhém, ne pokud se nějak zmítají, zacpat nosní dírky. Pes se nadechne a jde v tom okamžiku odtáhnout.

moll
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:43
- Nahlásit

irenaa
pokud nestačí odfukovat volnejma pyskam přes sevřený zuby...

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:44
- Nahlásit

Psíček
mám dost zkušeností z doby, kdy jsem lovila velký psy, co šli ukázat mýmu MK, že navézt se do nich je jistá sebevražda, ale to bylo v době Svazarmu a poctivejch náhubků, takže no problém,
a v současnosti máme zvířata, kdy důležitější je zachraňovat ty externí agresory...ale z dynamických výměn názorů naší dynamické skupinky mohu potvrdit, že to je na dva sehraný lidi a dynamický úbytek kyslíku. Už ani nebývám přikousnutá...hlavně nešahat příliš brzo tam, kde maj zuby...

irenaa
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:45
- Nahlásit

moll
mě to zatím vždycky zabralo, naštěstí Ale je fakt, že vždycky dokážou překvapit

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:46
- Nahlásit

irenaa
zkus to prosímtě na mejch dobrmanech....dát jim prsty k nosu
znám dobrýho plastika, neboj.

moll
Člen
- Nahlásit

tam, kde maj zuby...

nebo kde je v příštích několika zlomcích sekundy zvýšená pravděpodobnost výskytu zubů...

Šárka
Člen
- Nahlásit

Co se týče ostré střelby, tak bych měla strach že kulka proletí i tím druhým psem. Pro ostrou střelbu nejsem.

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:48
- Nahlásit

Tchor
Ja te jen varuju ze pro nektery psy by ten vytrel mohl byt duvod k utoku.
To ja vim, ale je nizka pradepodobnost, ze se bezne vencici clovek s takovym psem potka.
Pro cloveka, kterymu stale napada psiky nejakej jinej se mi to zda celkem jako prijatelna "neagresivni" metoda.

moll
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:50
- Nahlásit

paci v klidu vlastnima rukama...
taky to jde, ale psi musí stát v klidu - ne že se ten zakousnutej zmítá jako žralok porcující kořist. tam moc šancí na chytnutí není

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:51
- Nahlásit

jako nevím, co řešíte, tohle je vždy na dva lidi, a téměř nikdy se nepodaří to stopnout předtím, než dojde ke kontaktu, a pak holt každý svýho psa za prdel, zafixovat, do tahu, a druhou rukou kontrolovaně šáhnout po kyslíku, je-li obojek, dobrý, není li, je volná kůže na lících, musí se operativně popdle psa, ale každej svýho, aby taky věděl, co ten jeho umí...když mají košíky, není vůbec co řešit, bez košů je to o dost horší, ale bez kyslíku se nakonec pustěj tak jako tak, jen je udržet a nedat jim šanci dalšího zákusu.... jenže to se získá až praxí, a kdo to neumí, tak písemně se to nenaučí.

Šárka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:51
- Nahlásit

Psíček
to je fakt, já ztoho mám respekt, protože tomu moc nerozumim, představím si i odraženou kulku od zemně a tak podobně

Šárka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:54
- Nahlásit

Sali
souhlasím
povedlo se mi to i samotné, ale u vobrovskýho psa není šance ho udržet

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:57
- Nahlásit

Sali
když mají košíky, není vůbec co řešit
Hm, i tak je co řešit, Ferdík Drakovi propasíroval ucho košem :-/
Ale popsala jsi to skvěle, bohužel stejně všichni místo řešení a fixace psa mezi nohama začnou akorát křičet a vyšilovat, případně vyhrožovat.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání