| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:57
- Nahlásit
Šárka
právě, půjdou do sebe znova...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:01
- Nahlásit
stalo se mi, že se mi servalo 5 psů najednou, naštěstí 4 měli koše, a agresor dobrman bez koše byl vespod, zahryznutej do maliny v koši, a na něm 3 dobrmani s košema, co ho systematicky utloukali...a tak jediná cesta byla odsmejkat to k plotu, toho bez koše uvázat, nechat ho držet tu malinu, a postupně z nějk oloupat a uvázat ty 3 seshora, a pak mu vypáčit tu malinu z huby a uvázat jí taky, pak to svoje seřvat na jednu hromadu, zpovelovat k noze a kontrolovaně pod buzerací odvést domů....a na toho agresora, co nezraněj, jen obouchám čekal u plotu , zavolat majitele,aby si ho laskavě odved taky.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:02
- Nahlásit
Mucholabka
ale uškrtíš to bez strachu, že tě přikousne....
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:03
- Nahlásit
Psíček
A proc by to na tebe skakalo? vzdyt ty nemas zadny pol toho napeti. elektrycky proud tece mezi dvema vodive propojenymi ruznymi potencialy pokud je uzavreny el obvod.. akorat ze pokud je ten rozdil potencialu dostatecne velikej a s dostatecnou frekvenci je pro nej vodivy skoro vsechno. Ty dva poly potencialu jsou ty dve elektrody paralizeru a okruh se uzavira pres telo ke kteremu ho prilozis. pripadne pres jonizovany vzdyuch pri el vyboji mezi elektrodama, ale rozhodne ten proud nebude skakat nikam jinam.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:03
- Nahlásit
Alexa
také jsem strčila ruku mezi psy a v tu chvíli fakt nic necítíš, ale potom
To se mi stalo minulý rok v zimě, když Diana vyjela po Bucce a já tam náhodou, ale fakt náhodou před Dianu dala ruku. Nic jsem necítila, zpacifikovala a pozavírala jsem psy, než jsem zjistila, že mám lepkavou rukavici. Krve jak z bravka, a jizva dodnes, horší je ta, kterou mi udělala svojím zlomeným zubem psovi by z toho asi nic nebylo, má jinou kůži, ale fakt jsem měla strach, hrozně moc to teklo, byla jsem sama doma
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:06
- Nahlásit
ale uškrtíš to bez strachu, že tě přikousne....
Sali
čéče, zrovna tenhle strach jsem nikdy neměla...ale taky takových zásahů nebylo zas tak příliš...s Ašou to bylo horší, ta občas přibrala mě jen tak z prdele.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:08
- Nahlásit
Psíček
....opravdu snazim se spolehat na sebe ne na dalsi velkokynology a jejich superpsy
a jde to, viď, stačí moc nelízt tam, kde jsou laici, a svý psy mít v koších...a pak to nějak pořešíš pokaždý.
Já si nemyslím, že patříme do "psího davu", a tak tam taky nelezu. Na kynologickcých výcvikových akcích jsou majitelé "informovaní a edukovaní".
Pokud takový dobrák jako Jablunka nezačne 50 cm od Kobry čelně mávat rukama a vejskat, ani nikdo nedostane ránu košem.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:10
- Nahlásit
Mucholabka
a tak mě přikousli tak blbě, že jsem šla do vasovagální synkopy, a tak si radši dávám majzla,
taková Kiruna pak z plezíru rve na co došáhne..
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:11
- Nahlásit
Sali
Na kynologickcých výcvikových akcích jsou majitelé "informovaní a edukovaní".
Zrovna na akci dostal Drak zákus a muselo se páčit...zrovna Drak měl koš
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:13
- Nahlásit
Mucholabka
no jo, ale předpokládám, že páčili psoznalí...taky tohle znám, to se voják profík z gráblu vytahoval, že bude vždy rychlejší než jeho malin, a nebyl...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:22
- Nahlásit
Psíček
já to říkám, dobrmani jsou svině vznětlivý, zvl.když se i k tomu bojej o kejhák, chudáci lidi.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:22 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
Sali
Pokud takový dobrák jako Jablunka nezačne 50 cm od Kobry čelně mávat rukama a vejskat, ani nikdo nedostane ránu košem.
Takže moje chyba????A nedostala sem košem,jen se do mě opřela a já se za to na ní ani nezlobia.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:24
- Nahlásit
Psíček
Chuděrka
Nejsem žádná chuděrka,z toho bych strach neměla.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:27
- Nahlásit
Psíček
kdyz si dostala kosem, tak jsi..
Nedostala,jen se do mě opřela nohama.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:31
- Nahlásit
Psíček
Dobře,kvůli tobě budu klidně chuděrka.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 20:06
- Nahlásit
jablunka
žádná tvoje chyba, ale prostě ta čuba se neumí chovat mezi lidma, co se neuměj chovat mezi takovejhlema psama...
Rozumíš, tohle ona, a i hodně jiných psů, bere jako ohrožení.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 20:14
- Nahlásit
Sali
tenkrát na Ovčárech při stavbě kotců pro krupáky, mi chtěla vychlanit pivko a trochu mě ohubičkovat jedna vaše malina. To byla Bobule nebo jiná ? Byla teda úžasná proto se ptám abych zasejc nebyl za provokatéra.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 20:33
- Nahlásit
Benda jo, to byla Bobule. Ta, co si tam pak hlídala ten kufr s nářadím, a nosila trámky...
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 20:57
- Nahlásit
Sali
Ta, co si tam pak hlídala ten kufr s nářadím, a nosila trámky...
to si nepamatuju, mě se tenkrát líbilo jak se jí dvořil (dost neodbytně jeden pes a ona ho poslala to háje) a ten chlap se dotazoval proč je jako agresivní no a potom jak mi naskočila na ramena čučela na pivo a atd. byla s ní tenkrát docela prča. Kdybych věděl že to byla ona tak bych jí na snu z. pozdravil.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 23:18
- Nahlásit
Sali
Rozumíš, tohle ona, a i hodně jiných psů, bere jako ohrožení.
No,možná to bude znít blbě,nebo si jen nerozumíme psaným slovem,ale moc tomu nerozumím.Já se mezi psy a pejskaři pohybuju 20let,ale takovou reakci jsem u psa ještě nezažila,teda ano,ale ne u psa v relativním klidu.Chápu,že se může povíst pes s takhle citlivou reakcí,ale čekala bych to někde v akci a to tady rozhodně nebyla.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 23:25
- Nahlásit
Nebylo by vhodné debatovat spíš na téma, jak zabránit rvačce, prostě aby rvačka vůbec nezačala
Tchor
No nejlepe zabranis tomu aby se tvuj pes pral tim ze ho za kazde situace dokazes ubranit , myslela jsem to trochu jinak , víš když nedojde k napadení , není potřeba někoho bránit . Jinak, co se týče mých psů, tam problém není , musí pracovat mezi jinými psy bez košíku, bez vodítka, často bez obojku ....ani by to jinak nešlo
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 23:28
- Nahlásit
Kobra je poněkud magor ?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 23:34
- Nahlásit
mac1
Kobra je poněkud magor ?
Nechci urazit Sali a jejího psa,ale dle mého laickokynologického myšlení...............ano,je!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2008 08:17 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
mac1
jablunka
to "ponekud" klidne vynechte
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2008 08:40
- Nahlásit
jablunka
a proč myslíš že jsem měl celou dobu ruce v kapse
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2008 08:41
- Nahlásit
Benda
proč myslíš že jsem měl celou dobu ruce v kapse
aby si nigdo nefšim,že seš porafanej
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2008 08:48
- Nahlásit
davidkova renata
a to jsem tě bral jako kamaráda, kterej u nás bydlí.
Takže sbohem bylo to bezva ale vše jednou končí.
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2008 08:53
- Nahlásit
Abych řekl pravdu tak jsem úvodní příspěvek myslel ironicky s tím aby si majitelé malých psů uvědomili že při případné rvačce mezi velkým a malým psem mají manévrovací prostor téměř nulový a tedy aby dbali spíše na prevenci než rvačka vznikne než na "zaručené" postupy na zneškodnění velkého psa. Něco jiného jsou rvačky plemen k tomu šlechtěných - jiný přístup a také úplně jiná odolnost psa a tím také i funkční řešení na přerušení rvačky, nebo při rvačce psů stejných váhových kategorií - pravděpodobnost zabití při prvním kousnutí je téměř nulová .. .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2008 08:54
- Nahlásit
Benda
a to jsem tě bral jako kamaráda, kterej u nás bydlí
sem u vás ale nebydlela jako kamarát esi mi rozumíš
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2008 09:01
- Nahlásit
davidkova renata
ano jako kynologický poradce nebudem to tady zaplácávat.
|