Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak "likvidovat" útočícího psa a proč
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2008 20:00
- Nahlásit

Benda
.Našel jsem konečné řešení tohoto problému. Každému psovi se povinně vytrhají všechny zuby.
Pevně věřím, že tímto se konečně prosadím v politice.

Houby, to není dost humánní v dnešní době.
Já mám lepší nápad, pes se geneticky upraví tak, aby zuby neměl.
A skoro se teda bojim, že když už se umí vyrobit myš bez genu chování ke kočce, tohle by byla brnkačka...

Benda
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2008 20:10
- Nahlásit

Vero
ale to je naprd. Ty zuby bude trhat specializovaný pracoviště a potvrzení bude vystavovat opět jen ten kdo bude mít razítko. Což bude mít můj švagr, zet a pár dobrých solventních známých

Noemi
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 08:10
- Nahlásit

Co s divokým prasetem?
U nás to začíná být jak na divokém západě, člověk aby se bál vylézt z baráku. Ve vsi pravidelně (tak 3x týdně) utíká smečka jednomu ze sousedů (výmarák a kříženec dalmatina), když mi opruzují psa přes stěny výběhu, v pohodě, ale včera jsem se s nimi potkala venku na volno a to už byl docela mazec...Pokud uteče jen jeden, tak náš pes jde samozřejmě s ním a já ho pak honím po vsi také. Další sousedce utíká naprosto nezvladatelný (též) výmarák (za půl roku kompletně rozebrali nový plot), agresivní a nevychovaný a našeho psa extra nemá rád. Mám 10 měsíčního berňáka, takže velké tele, což ostatní psi berou jako hrozbu, ale on je hrozně kamarádský a hravý a naprosto nechápe, že ten druhý pes mu chce něco udělat...Minulý týden nám zase pobíhali po louce, kam chodíme na procházku velice agresívní bílý a černý labradoři. A v pátek, kdy jsme si jako obvykle už pozdě večer hráli venku pod lampou, nás asi přišlo navštívit divoké prase - to bylo poprvé, co jsem viděla našeho psa fakt hlídat....Nedokážu si představit, že by se za ním pustil a šel se také kamarádit...
Už vážně nevím, pořád čekám kdy se něco stane

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 09:51
- Nahlásit

Noemi
Tak jsem nějak nepochopila jestli to měl být akorát výkřik do tmy, aby sis postěžovala, nebo jestli chceš řešit sousedy co jim utíká smečka? Nebo svého berňáka co utíká za nima? Nebo vo co vlastně gou?

aren
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:29
- Nahlásit

Když berňák utíká za nima, tak asi tak strašně moc agresivní nebudou..
Podle čeho soudíš, že jsou agresivní?

younglady
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:34
- Nahlásit

Rvačky mezi psi řeším na cvičáku často, většinou se jedná o RR, tzn. často psi o váze 40 kilo. Nejvíc se mi osvědčilo chytnou jednoho za zadní hony nebo ocas a přidržet zatímco druhý člověk chytne stejně druhého. Samozřejmě to jde jen pokud nejsou zakousnutý do sebe. Ale je to bezpečnější než chytat za obojek, jedna naše výcvikářka takhle přišla o prst, že brala psa za obojek ve rvačce.
Zakousnutýho psa do druhého jsem řešila jednou. Byl to bullík zakouslej do border teriéra. Držel ho za ucho a nechtěl pustit. Já ho dusila obojkem (měl stahovák), majitelka mu drtila kulky a pes nic. Nakonec pomohlo kouknutí bulíka do ucha, ovšem zde bylo nebezpečí, že se otočí po mě (jakože i otočil) a měla jsem co dělat, abych uhla. Takže pro lidi s horšíma reflexama tuto metodu neodporučuju
Jinak když nějaký pes napadne mého tak to neřeším chráněním svého ale odrovnáním útočíčího. Občas stačí jen psa uřvat, jindy musím po druhém psovi šáhnout. Naštěstí to nemusím řešit moc často.

mac1
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:39
- Nahlásit

younglady
Nakonec pomohlo kouknutí bulíka do ucha a co měl v uchu ? zánět ?

aren
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:40
- Nahlásit

younglady
Tys ho fakt kousla do ucha? Dobrý!

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:44
- Nahlásit

younglady
Pokud se mi takhle natvrdo zakousnou do sebe a odmítají se pustit tak je topím. Normálně je drapnu a vrazím do sudu pod okapem. Předpokladem ovšem je, že je poblíž nějaký sud s vodou.
Jinak řeším rvačky tak, že to od sebe rozkopávám a šíleně přitom řvu. Něco ve smyslu "vykurvyhnusnývysemitadyrvátnebudetenebosiměnepřej te" . Funguje to perfektně. Z mýho řevu jim totiž zchromnout všechny mozkové buňky a jsou rádi, že jim mozek nevytýká ušima

younglady
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 11:06
- Nahlásit

mac1

aren
nic jiného nezbylo v tu chvíli, k potoku to je asi 500m

Biluška
no nechtělo se nám je vláčet 500m k potoku
Já taky nejdřív řvu a kopu, pokud to jsou malý psi, u velkých chytám za zadní

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 11:08
- Nahlásit

younglady
Jo, u velkých je to nejbezpečnější způsob jak je dostat od sebe. Moje noční můra je když se serve malej a velkej pes, většinou to pro toho malýho bývá dost fatální a blbě se rve tomu velkýmu z tlamy

younglady
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 11:10
- Nahlásit

Biluška
No já naštěstí zatím vždy velkého uřvala od malý, ale taky se bojím, až se to jednou nepovede. A že už jí zmordovalo velkých psů, ale může si za to sama. Většinou to ale zatím bylo mnoho povyku pro nic

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 11:26
- Nahlásit

younglady
Když jde o takovou tu "zdravou" rvačku kdy nadělají akorát spoustu rámusu a jinak nic tak se ani nenervuju.
Ale když je to velký, zkažený pes co jde po malým "natvrdo" tak mi cvaká pérdel strachy. Už dvakrát jsem zažila, že to malý nepřežil. Poprvé se na závodech serval krysařík a borderák jedné majitelky. Ani se nedá říct, že se servali, prostě borderák jednou cvaknul a bylo po krysaříkovi Podruhé to bylo na džukeliádě co jsem pořádala - trpasličí jezevčík, už ani nevím s čím se popral. Taky to bylo na jedno scvaknutí, jezevec skončil s prokouslým hrudníkem a na veterinu jsme ho nedovezli včas

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 13:41
- Nahlásit

Biluška
A ještě se servali ti bulíci, pamatuješ?

Mám něco nafoceno, pak sem hodím něco málo o tom, jak oddělit zakousnuté psy.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 13:42
- Nahlásit

younglady
majitelka mu drtila kulky a pes nic
majitelka by potřebovala dostat přes hubu, ať se nejdřív naučí s plemenem zacházet, dokud jejich majitelé dají na pověry, je to zlý.

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 13:47
- Nahlásit

Mucholabka
jo, ale to jsem se tak nebála, páč to byli vyrovnané síly. Největší strach mám když je tam velký nepoměr sil, to pak ten malý pes většinou odskáče

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 15:56 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit

Mně když už se pere pes, tak s našim druhym psem dohromady a i tak je to jednou za rok, dva a zrovna na dovolený OSvědčilo se mi ubrat kyslík, nic jiného na něj nepomáhá. Strčit do sudu skoro 90kg psů jaksi nejde Ale u nich to bývá docela v pohodě, jen jednou se mladej opravdu hodně naštval a to jsem se o dědka opravdu bála. Dědek je ale pěknej provokatér, zle si dělá sám.

Ale tady je to spíš o tom jak odrazit psa co chce zaútočit, jestli jsem to pohle názvu pochopila??? Tak to hnusně řvu řvu a řvu, většinou to pomůže.

aren
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 16:05
- Nahlásit

WhiteWolf
tady je to spíš o tom jak odrazit psa co chce zaútočit, jestli jsem to pohle názvu pochopila???
Nene, to je i o odtrhávání zakouslých.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 16:06
- Nahlásit

aren
aha

aren
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 16:07
- Nahlásit

Mně jednou pomohlo zařvat na přibíhajícího dobrmana SEDNI ale to byl asi málo rozzuřenej. Sedl si a vyčkal příchodu pána

aren
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 16:08
- Nahlásit

WhiteWolf
Mucholabka slíbila názornou instruktáž s fotkama

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 16:49
- Nahlásit

aren
Nakonec to zas až tak názorný není, ještě nad tím musím zapřemýšlet, ale zatím asi tak:
http://www.apbt.cz//index.php?option=com_content&t ask=view&id=103&Itemid=40

mac1
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 18:31
- Nahlásit

A jak psa, do kterého je druhý zakousnutý, znehybním ?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 18:32
- Nahlásit

mac1
Mezi kolenama. Vono ho to vrtění přejde, když ho trochu zmáčkneš.

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 19:56
- Nahlásit

Horší je když se do psa zakousne volně se pohybující pit. Kdyby můj Agar neuměl sám "páčit" tak nevím, nevím

Weroniica
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 21:05
- Nahlásit

No mě se dneska stala velice vtipná situace. Vzala jsem Choruse (starej maliňák) ven s tím, že to oběhnu dokola na zahradu on se projde a já si tam našlapu stopu a pak ze zahrady si vezmu Keru (dobrmanku) na stopu. Uvázala jsem tedy CHoruse na parkovišti na zahradě a šla na zelený našlapat stopu. Stihla jsem dva lomy. Když jsem se ohlídla a viděla jak se k Chorusovi řítí Chodský pes (zadní čast zahrady není oplocená). Hodila sem předmět na zem a oblokem jsem oběhla stopu s ječením "Chorusi nech ho bejt!!! Klid!!!" Chorus naštěstí uřvat jde. Dolítla jsem tedy k nim a na Chodáka zařvala "Vypadni" pochopil a odběhl. Si říkám tak snad klid. Odvážu Choruse ať se může vychcat zapálila jsem si. A kde se vzal tu se vzal černej chlupatej opět zpět,... Zařvala jsem na něj a on mě oběhl obloukem a rovnou k bráně kde řvali Kim, Brina (maliňáci) stylem "přijď zabijem tě" prostě vražednej řev psů. Chorus to zmerčil, ale jeho jsem stihla chytnout. Se řevem jak kráva se to snažím všechno uřvat. Ti dva ani náhodou Chorus schytal facku tak se uklidnil,... No a pána napadlo si ho zavolat. Prostě naprostej adrenalinovej sport. Borec s arogantním úsměvem si chytl psa (né že by se mi už nestalo, že psi zvládli tu bránu prorvat). Já se to snažila ještě uřvat před očima pořád toho psa jak jim běží přímo do huby,... No a na závěr pán ušel asi 20 kroků psa si pustil, moji magoři spustili opět vražedný řev a já jen nasraně sledovala jak mi milý pejsek přebíhá stopu tam a zpět,... Tak si říkám tohle bych od sebe nerozervala, nebo až by bylo pozdě (bohužel pro Choďáka) a hlavně co mě sere reakce a chování toho borce,... Tak tak tomu Chodákovi zachráním krk a jak se mi pán odvděčí,... Pro představu fotka mojí smečky,...

Piťásek se neúčastnil,...

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 22:24
- Nahlásit

Jak byste znehybnili velkého psa klepajícího hlavou, ve které drží druhého psa? Ono to moc dobře ani nejde, když ten pes má opravdu sílu.... nebo jde?

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 22:25
- Nahlásit

Weroniica
takové bezmozky tady na sídlišti bohužel potkávám denně

aren
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 22:49
- Nahlásit

Weroniica
Ten choďák byl jako nebezpečnej, nebo ona arogance toho pána spočívala jen v tom, že měl puštěného psa v blízkosti zabijáků a mohl o něj přijít?

Weroniica
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 22:52 - Změnil/a: Weroniica
- Nahlásit

aren
No právě choďák v pohodě, ale ten chlap jako promin, ale bavit se tím, že ty se snažíš uřvat psy a borec se tím hrooozně baví,.. Já mám své psy ráda... Když do extrémů Chodák behal po NAŠÍ zahradě a pánečkovi bylo u prdele jestli se mu něco stane. O stopu a moje hlasivky mi fakt nejde,...

Ještě pro upřesnění v pohodě s tím, že se jen ježil a stuhle stál nevyjel naštěstí. A proti těm za pletem naježeně běžel a v tom řevu nvm jestli něco dělal.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání