| Autor |
Zpráva |
bonc
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 12:57
- Nahlásit
radkah
jsou neuvěřitelný, musí mít nějaký telepatický schopnosti
Po 14dnech zůstal v sudu potkan, který všechny ostatní zabil a pojedl..ten se naučil na potkaní maso a...ale už mi neodpověděl na otázku, co se dělo, když potkani došli.
už dooost, strašně mě děsíš, mam z potkanů a krys totální fóbii! Jsou to jediný zvířata ze kterejch mam naprosto iracionální ale šílenej ochromující strach, jeden čas jsem měla kvůli jedinýmu potkanýmu na schodech domu noční můry!! teďkonc se mi o nich určitě bude zase zdát, jsem to vůbec neměla číst. Myši máme ve sklepě každou zimu, už je ani nevraždim, nahoru do baráku se neodvážej tak si tam tak pospolu s králíkem žijou, ale pohled na divokýho potkana (nedejbože krysu) mě fakt strašně děsí
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 12:58
- Nahlásit
radkah
Třeba to, že každý potkan mazlík umírá na rakovinu, protože jejich praprapra......byli testovací a....tak si vem jak je to zajímaví, ač nepochází po laboratorním, má genetickou informaci, kterou předává. Když strčíš v americe potkana do bludiště a on najde cestu k jídlu, tak půl hodiny na to potkan v evropě, ve stejným bludišti, už jde najisto...jsou neuvěřitelný, musí mít nějaký telepatický schopnosti
fakt??
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 13:02
- Nahlásit
radkah
Vzhledem k tomu, že jsou to zvířata chytřejší než člověk,
já to teď kvůli HTRŽ prohledávala a našla jsem právě dost nevěřících na ochutnávače.
Měla jsem jednou potkana, co mi utek. No chytila jsem ho po třech tejdnech vysloveně na to, že se snažil si dokázat, že je chytřejší než já a přečůrá každou mojí nastraženou past. No a pak už s ním nešlo vydržet, protože myslel jen na to, jak my zdrhnul.
Na jednu stranu strašně hodný, na druhou neuvěřitelně krutý... jako lidi.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 13:03
- Nahlásit
bonc
tak pospolu s králíkem žijou
dost krutý, nemyslíš?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 13:23
- Nahlásit
radkah
Když jsem chovala potkany "ve velkém" tak jsem omylem shodila a vysypala nádrž s mladýma. Asi deset mi jich zdrhlo. Jelikož místnost byla únikuvzdorná a já zrovna neměla čas tak jsem se na ně vyprdla a nechala je na volno. Dlouho jsem neměla čas je chytit, tak tam vesele žili volně a zdivočeli Když jim byli cca čtyři měsíce tak jsem povolala odchytové komando, nechala chlapy odstavit regály od zdi a šli jsme chytat. Ty svině normálně útočili, ne že by se snažili utéct, ale fakt šli do útoku. A ty mrchy v klecích je povzbuzovali. To se nedá nazvat jinak. Poskakovali tam a nahlas pištěli, fakt povzbuzovali (marně teda, nakonec sme to pochytali fšechno, ale dva mě kousli )
kachna_
no ale někdo tvrdí, že ti ochutnávači jsou jen legenda. Nevim
Je to pravda. Fakt ochutnávají a teprve po chvilce k tomu jdou ty ostatní. Zajímavé taky je, že samice normálně kojí cizí mláďata. V jedné bedně můžeš mít klidně třá čtyři-pět samic (i víc když máš fakt velkou bednu) a nemusíš je oddělovat na porody. Každá kojí všechno a vzájemně si neubližují. Samec pobíhá mezi nima a taky neubližuje.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 13:34
- Nahlásit
kachna_
ak pospolu s králíkem žijou
dost krutý, nemyslíš?
čekam že myši vymřou na stres
Biluška
Ty svině normálně útočili, ne že by se snažili utéct, ale fakt šli do útoku. A ty mrchy v klecích je povzbuzovali. To se nedá nazvat jinak. Poskakovali tam a nahlas pištěli, fakt povzbuzovali
nó, ty si to taky teda vylepšila to se mi bude dneska hned lepší spát. Doteďka mě všichni přesvědčovali, že to si jenom namlouvam že ty obludy útočí
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 13:39
- Nahlásit
bonc
. Doteďka mě všichni přesvědčovali, že to si jenom namlouvam že ty obludy útočí
nenamlouváš . Jako když mají na výběr tak určitě utečou, ale když jsou v koutě tak prostě zaútočí
Hele ještě ti povyprávím historku jak mi potkan pokousal děcko, jo? . To byli Lále asi tak dva a půl roku, možná tři. Měli jsme doma dva "ochočené" potkany. Ochočené hodně v uvozovkách, páč byli akresivní jak sviňa Jsem jim čistila klec, měla jsem je v kýblu a Lála furt chodila kolem nich a píchala do nich prstem. Říkám jí :"Lálo, nesahej na ně, Bonnie tě kousne"
- "nekousne, nekousne....áááááááBonýměkousláááááááááá"
Prakticky nic tam neměla, akorát otisk zubů. Ani do krve to nešlo. Nicméně jsme to museli obřadně zalepit (každá matka zajisté zná). Odpoledne jsme šli do knihovny. V našem maloměstě, kde drby jen kvetou a každý ví o každém fšechno Vlezem do knihovny a Lálinka se okamžitě hrne k "tetě" knihovnici a ukazuje jí zalepený prst se slovy "teto koukej, já mám bebínko"
- "A co se ti stalo Alenko?"
- "Pokousal mě potkan"
- " A kde?"
- "No doma...."
Sme se odstěhovali radši
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 13:40
- Nahlásit
Biluška
ty mrchy v klecích je povzbuzovali. To se nedá nazvat jinak. Poskakovali tam a nahlas pištěli, fakt povzbuzovali
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 13:50
- Nahlásit
davidkova renata
No tak ňák,ale nebyli červenožlutý, vypadali spíš takhle
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 13:51
- Nahlásit
Biluška
vypadali spíš takhle
to je nějaký divný ne? gde maj ty flitry a ty mávátka??!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 13:53
- Nahlásit
davidkova renata
to je nějaký divný ne? gde maj ty flitry a ty mávátka??!!
Maskovaný. Sou tam inkognito . U mě f chovu byl komunismus, nigdo si nemohl moc vyskakovat a gdyž už, tak tajně
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 13:56
- Nahlásit
Biluška
to je taky nápad, chovat extrémně nebezpečný lidožravý bestie doma!! Se divim že ste přežili, si umim móc živě a barvitě představit jak se množej a množej a pak utečou a zaútočej na všechno živý. A až dojdou oběti, začnou požírat sami sebe..... k smrti vyděšenej smajl
davidkova renata
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 14:03
- Nahlásit
Biluška
U mě f chovu byl komunismus
twe to se nedif,že ses jich nemohla zbavit )))))))))))))))))
bonc
k smrti vyděšenej smajl
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 14:03
- Nahlásit
bonc
si umim móc živě a barvitě představit jak se množej a množej a pak utečou a zaútočej na všechno živý. A až dojdou oběti, začnou požírat sami sebe..... k smrti vyděšenej smajl
a že vim o čem se ti dneska bude zdát?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 14:04
- Nahlásit
bonc
chovat extrémně nebezpečný lidožravý bestie doma!!
Peggy byla ze začátku docela hodná a mazlivá...ale Bonnie byla od začátku mrcha. Pegynu pak nějak stáhla do své sekty a byli agresivní obě
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 14:13
- Nahlásit
davidkova renata
eště málo!
kachna_
a že vim o čem se ti dneska bude zdát?
tywole, si asi dneska místo psa vezmu do postele radši králíka
Biluška
Bonnie byla od začátku mrcha. Pegynu pak nějak stáhla do své sekty
to sou ty Bonice, maj na strhávání slabších členůch ke špatnostem vlohy
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 14:16
- Nahlásit
bonc
to sou ty Bonice, maj na strhávání slabších členůch ke špatnostem vlohy
Myslíte, že to je špatnou volbou jména, jo? To bé ta Magyje jména Sem o tom nedávno četla. No včil už to nenapravím, mám doma další Bonici, rafinovaně jí teda říkám Bombón, tak třá jí nedojde, že je Bonice a nebude mi tu dělat bligule
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 14:25
- Nahlásit
mě kdysi vyprávěla matka, že když jsem byla hodně malá, tak jsme byli venku-spolu a já někam odběhlaa našla jsem hnízdo potkanice,měla před porodem a jak byla v rohu tak na mě chtěla zaútočit, matka zaječela, at´ nechodím blíž, běžela ke mě a nějakej pán to viděl, rozdupnul tu potkanici a vylejzali jí z břicha prej mládáta. Neví jestli mě chtěla jen vyděsit nebo je to pravda, já si to nepamatuju, ale jestli je to pravda, tak jsm ráda, že si to nepamatuju.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 14:27
- Nahlásit
kejtlin
rozdupnul tu potkanici a vylejzali jí z břicha prej mládáta
nemáš foto? aš příde makrelka jako myslim.-))))))))))))
hele vona to asi pravda bude,některý moje kámošky co bydlely dřív třá an baráku nebo prostě někde na vesnici popisovaly todle dost často..jak byla velkomyš v rohu,šla do tebe a skákala do vejšky navíc
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 14:27
- Nahlásit
Biluška
To bé ta Magyje jména mám doma další Bonici,
nebude mi tu dělat bíglgule
to si radši dej majzla a řikej jí třá Ťapino, magyji jména bych neriskovala
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 14:55
- Nahlásit
davidkova renata
jak byla velkomyš v rohu,šla do tebe a skákala do vejšky navíc
Joo, tak se ubránila myšma našim psům na poli, normálně začala strašně vřískat a skákala jim do xichtů a útočila a psi čuměli jak paka a nezmohli se na nic
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 15:10
- Nahlásit
no hlavně se nesmí zahánět do kouta to je logická reakce. Jednou mě kousl pepa, koupila jsem ho ve zveráči a byl z velkochovu, tak byl naučenej, že lidská ruka nenese nic dobrého a v půl roce mě prokousl kloub tak, že dodnes nenarovnám prst. Jak mě kou, tak zdrhnul a já měla takovu fobii, že jsem ho už nechytala, tak žil rok v rozkládacím gauči, kam jsem mu dala igelit a každej den mu měnila podestýlku a dávala mu tam žrádlo. Pak vylezl a prokousl mi v noci nos....asi ve dvou letech jsem slyšela, že má problémy s dýcháním, tak jsem se radila s vetem, ale ten říkal, že dokud hop neodchytím, tak mu nepomůže. Přišla jsem domů z veteriny a Pepa sám přišel-měl tak kolem kila- sedl si mi na klín a já jela na veterinu. Od té doby neudělal nikomu nic. Píchala jsem mu injekce, držel ...poslední 3měsíce byl opravdu mazlík. Po téhle zkušenosti jsečm kupovala potkany jen z chovatelských stanic, kde jsem věděla, že je o ně slušně postaráno a jsou zvyklí na lidskou ruku. Odmala jsem je pouštěla a na pískání přišly-byly to holky. Tak mě to nadchlo, že jsem pořídila těch dalších 10"kousků" a užívala si potkaní terapii.....když jsem je pustila a mlaskla, tak všechny přiběhly a vlezly na mě...ty tlapky a čumáky...krááásný.
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 15:14
- Nahlásit
každé zvíře zahnané do kouta a špatně socializované se brání-pes, kůň i potkan
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 15:50
- Nahlásit
radkah
v půl roce mě prokousl kloub
Pak vylezl a prokousl mi v noci nos
měl tak kolem kila
ty mě chceš fakt zabít!!!!!!!!!! už nečtu nic!!!!!
tak jsem se radila s vetem, ale ten říkal, že dokud hop neodchytím, tak mu nepomůže
bestyje zalezlá v gauči se blbě vyšetřuje
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 16:03
- Nahlásit
bonc
no důležitý je, že za to on nemohl...ale když je jim zle, tak přijdou-mě to přijde dojemný
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 16:25
- Nahlásit
radkah
když je jim zle, tak přijdou-mě to přijde dojemný
no já nevim, když si přectavim ten plešatej ocásek, štyry zuby vepředu, potkan, kterýmu je blivno, má kilo a sedí mi na klíně...ne, neni to dojemný. Ještě že sem přišla až po dvou stránkách od tý inkriminovaný fotky, páč bych teda nechtěla vidět tu myšku s hlavičkou mínus. Mi stačilo, když v sobotu čokle na louce zakousli myš. A už mi bylo blivno.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 16:58
- Nahlásit
koukam ze nedelni nakup v RAt4U byl dobrej mno pirat je maly potkanek a ma se k svetu
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 18:28
- Nahlásit
Gerda
přectavim ten plešatej ocásek, štyry zuby vepředu, potkan, kterýmu je blivno, má kilo a sedí mi na klíně...ne, neni to dojemný. J
Paní,ale to sou fakt lostomilí žvířátka třa Fiškus III mi zásadně cpal čumák do ucha ve spánku a nejlepčí bylo dyž se vydrásal na rameno a při jídle termixu mi skoušel naspact jazejček do huby páč semu nechtělo čekat na vylízání krabičky,hele na písknutí se fakt dosprintil odkukolif dřepl na prdél a chtěl žrát.Budiž mu věčně plná spížka lehká.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 18:39
- Nahlásit
danajasa
Budiž mu věčně plná spížka lehká.
blbče
Jinak já jsem měla 8 potkanů (plus 36 miminek ) a jsou to úžasný zvířata. Zajímavý ale je, že jak potkám venku myš nebo potkana (máme hospodářství a je jich tady požehnaně), tak ztuhnu a zapištím. Fakt hysterka. Je to normální?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 18:54
- Nahlásit
pawLINka
Je to normální
Naprosto-U cizejch nevíte esli nemajagresivní rodiče a nejsou třá schyzofrení a nepůjdou po lidech
|