| Autor |
Zpráva |
arwen
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2008 20:57
- Nahlásit
bullvnouzi
vlastně neděláme skoro nic pořádného, zaměstnávám ji čímkoliv,co mě napadne. Místo mozku má střapec z coursingu, hned vedle něho je disk z frisbee, následuje voda. Procházky široko daleko jsou samozřejmostí, takže se chystáme i na nějaký ten trekk. Občas si zatahá (weith pull) a uvažujeme a zkusili jsme flyball. Nedávno jsem zjistila, že by jí hodně bavily obrany, to by ovšem panička nesměla být lenoch a někam začít chodit pravidelně. A ambice bychom měli i na nějakou tu zkoušku z poslušnosti.
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2008 20:59
- Nahlásit
Mel
zkoukla jsem nějaké to foto a paráda. V květnu bychom se tam mohli potkat. Ale my asi dojedeme až na neděli. Chci si zkusit tu naši zrzku vystavit, co mi na ní poví. Na soutěže bychom jen koukli, maximálně ji zapřáhli na tahání.
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2008 22:12
- Nahlásit
článek o tom jak jsem bojovala proti týrání hafanů téměř z rodiny dopsán. http://www.pitbullarwen.estranky.cz/clanky/akce-s- arwen/potlach-2008-12_-14_9_2008
Pokud by měl někdo radu, jak postupovat. prosím poraďte.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 13:26
- Nahlásit
Nějaké foto z víkendu:
Del cvičí:
Del zabíjí:
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 17:00
- Nahlásit
arwen
A tobě se to zdá málo bo co?
Btw. s těma obranama to máme stejně. Pes by dělal jak vzteklej, ae panička to má na každej cvičák děěěěsně daleko.
pawLINka
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 17:08
- Nahlásit
arwen
No ti nevim, ale mě to nepřijde málo, dyk s tim psem furt makáš.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 17:29
- Nahlásit
To je stejně zajímavý, co tak koukám na fotky bullů na obranách, tak takových dobrých 90% nemá zákusy...
arwen
no, pokud budete chtít zkusit nějaký sport, tak budete muset přijet už v sobotu, bo v neděli je jen výstava... A taky doporučuju zamluvit chatičku co nejdřív, už když jsme odjížděli, bylo obsazeno tak 70% chatek.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 17:37
- Nahlásit
Mel
dobrých 90% nemá zákusy...
cauko, prosimte muzes mito vsvetlit? ja jenom ze teda nemam bulla,ale sAffi se chystame na obrany taky (zkusit) - tak abych vedela jak to vypada dyz ma nebo nema zakus
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 17:53
- Nahlásit
Mel
Abych ti řekla pravdu, tak mě je to fuk.
Stejně si kousne jen příležitostně a to jen proto, že prostě miluje pešečky a rukávy. Nepotřebuju mít dokonalý zákusy. Hlavně, že ho to baví.
Btw. a není to jen nedokonalej zákus. Na fotkách už není vidět, že skoro nonstop překusuje.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 17:56
- Nahlásit
Mar
Plný zákus je to, že pes má rukáv, resp. klín narvanej až úplně vzadu na stoličkách. Celkem se za to strhávají body, nehledě na to, že na kontroláku nebo i kdykoliv jindy hrozí to, že se pes utrhne.
Tady máš pěknej zákus (ještě pohledám nějaký lepší fotky)
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 18:03
- Nahlásit
bullvnouzi
no, mě to jedno není, já jezdím po závodech a skládám zkoušky, jen jsem si myslela, že to je jenom tím, že mi zkurvili psa na jednom cvičáku, ale jak tak koukám na ostatní, tak je to vyloženě doména těchto plemen. Mají k tomu sklony a pokud nemáš dobrého figuranta, je to hotovo. Pokud máš dobrého, tak se zákusama není problém - např. Trinity od Sarax má zákus plnej vždycky, protože od malička trénovala na dobré figuranty
Mar
a tady jeden parádní Garyho (bohužel on má se zákusama dost problémy...)
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 18:09
- Nahlásit
Mar
a tady máš ukázku, jak by to vypadat nemělo...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 18:17
- Nahlásit
Mel
No jestli vono to nebude tím, že pitové byli vyšlechtěni na trošku něco jiného, než jsou obrany... Přecejen plný zákus do druhého psa se praktikuje trochu špatně.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 18:21 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
Mel
jojo,uz chapu -takze dyz to pes neveme jako uplne "na plnou hubu" tak je to vlastne jako blbe - ahá! tak to dik za info! vidis, ja tohle vubec nevedela! ja myslela,ze dyz drzi,a neprekusuje, tak je to dobre dycky!
mnooo,ted je otazka, dyz s tim absolutne nemam vubec zkusenosti a nic, jak vybrat dobryho figuranta,aby mi to teda sam jako "nezkazil"
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 18:32
- Nahlásit
bullvnouzi
no, mě by teda zajímalo, kteří psi byli vyšlechtěni pro obrany?
Mar
se ti zkusím poptat po nějakém dobrém figurantovi v Brně.... Fakt z vlastní zkušenosti vím, že co se posere v začátcích, nejde už spravit... Proto než se za každou cenu cpát někam kousat, je lepší se na to vykašlat...
My se zákusama bojujem už dva roky a i když teď je to už většinou dobrý, nemůžu říct, že by měl všechny zákusy plný (tipuju tak 70% je OK).
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 18:35
- Nahlásit
Mel
kteří psi byli vyšlechtěni pro obrany?
Trinitka ne??
|
11111
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 18:37
- Nahlásit
Mel:
jo jo, navíc hrozně mě štve, když jsme na nějaké akci a někdo chytrej se s Benem opřetahuje, Ben drží klacek za přední zuby a on ho na tom klacku začne zvedat do výšky. vradila bych.... a to mi enjde o plné zákusy, ale "jen" o jeho zuby....
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 18:41
- Nahlásit
Mel
No klasická služební plemena jsou na tom se zákusema určo mnohem líp.
Neznám jejich historii do detailů, ae tipla bych, že pořádný zákusy se od nich chtějí přecejen o nějakej ten pátek dýl.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 18:43
- Nahlásit
Btw. stejnako si myslím, že někteří figuranti sice můžou být hlupáci, ae jinak za "mrvením zákusů u bullů" může být i to, že prostě nemají s bullama zkušenosti (čím to asi bude? )a přistupují k nim jako ke služebním plemenům. A nedávaj asi pozor spešl na tenhle problém.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 18:48
- Nahlásit
bullvnouzi
a přistupují k nim jako ke služebním plemenům. A nedávaj asi pozor spešl na tenhle problém.
mno hele ani všichni služebáci to nemaj od pánaboha takže figuranti by na to měli dávat bacha...
a že nemaj zkušenosti???mno nevím myslím že minimálně u nás na každýho figuranta nějakej bull chodí
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 18:52
- Nahlásit
bullvnouzi
no, já si spíš myslím, že ten pes prostě nemá potřebu mít plný zákus... jemu stačí zákus na dva zuby a udrží se i na kontroláku. Ovčák se urve, takže je nucen kousat na plnou hubu...
A pak už je to na prioritách (pokud to budu dělat jen tak pro srandu, tak nebudu psa týrat na zákusech, ale vymyslím mu různý srandy, pokud mám ambice ve sportovní kynologii, týrat ho budu) a schopnostech figuranta, jestli pit bude kousat na plnou hubu...
11111
no, v tomhle bych problém neviděla... zuby by měly vydržet
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 18:58 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
sarax
Asi k tomu máme jiný postoj.
Mel
Jojo, tak nějak s tím souhlasím. Jen se mi zdálo zcestné hodit to na neschopné figuranty.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 18:58
- Nahlásit
bullvnouzi
Btw. stejnako si myslím, že někteří figuranti sice můžou být hlupáci, ae jinak za "mrvením zákusů u bullů" může být i to, že prostě nemají s bullama zkušenosti
hele, nezlob se na mě, ale to je naprostá pitomost... každý pes je jiný a potřebuje individuální přístup. A dobrý figurant k tomu psu tak přistupuje. Proto tu řeším, že je nutné si vybrat kvalitního figuranta... nemyslím si, že by můj figurant měl nějaké extra zkušenosti s bullama, ale každopádně se mi na něm líbí, že u toho přemýšlí a neustále vymýšlí, co s tím mým magorem udělat. A nutno říct, že to fakt funguje
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 19:01
- Nahlásit
bullvnouzi
Asi k tomu máme jiný postoj.
nevím esli si změnila tohle..ale já nevyjadřovala svůj postoj ne??
Mel
, že by můj figurant měl nějaké extra zkušenosti s bullama,
to asi emá ale pár jich viděl a jak říkáš přemejšlí..a to je to
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 19:07
- Nahlásit
sarax
Pokud si nerozumíme ani v tom, co vyjadřuje slovo postoj, tak to už se nedomluvíme vůbec.
Mel
Nebudu se přít. Prostě si myslím třá i něco málo jinýho.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 19:11
- Nahlásit
Mel:
jenomže on se Ben za ty přední zuby ani neudrží a spadne .
jakože když se mi zakousne pořádně, klidně s ním můžu točit a drží, za přední se neudrží a padá.
A zuby by to mohlo poškodit, enbo ne? Když na nich visí celou vahou.. nevím.
Prostě mi to vadí a jistí typ lidí to odmítá pochopit, neb mám bull psa a ten musí umět viset jakkoliv.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 19:13
- Nahlásit
Mel
jestli pit bude kousat na plnou hubu...
Krizenec si chtela napsat, ne?
bullvnouzi
No jestli vono to nebude tím, že pitové byli vyšlechtěni na trošku něco jiného, než jsou obrany... Přecejen plný zákus do druhého psa se praktikuje trochu špatně
Hmmm, docela me to prekvapuje, ze tohle sem pisnes. Spousta lidi se snazi temto psum odparat podobne nalepky, najit jim lepsi zabavu, treba na tom rukavu figurantskym. No nic.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 19:13
- Nahlásit
bullvnouzi
co vyjadřuje slovo postoj, tak to už se nedomluvíme vůbec.
mno až budu někde vyjadřovat nějaký svý postoje pak poberu tuhle odpověd......
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 19:17
- Nahlásit
bullvnouzi
víš, mě hrozně vadí, když někdo "omlouvá" svého psa tím, že je tak "inteligentní", že nebude mechanicky plnit mé povely (klasicky se tím setkávám u RR a vlastně i u pitů). Podle mě je pitbull mnohem lepší pracovní pes než kdejaké pracovní plemeno, jen nesmí být páníček líný něco s ním dělat. Proto nemám ráda, že někdo řeší, že k pitům je třeba jiný přístup - ke každému psu se musí přistupovat individuálně, jen tak se dá něčeho dosáhnout... Když si pořídím štěně pita a budu s ním odmala pečlivě pracovat, kdejakýho ovčáka strčím do kapsy On ani ten ovčák to nemá vrozené a účast na mistrákách je podmíněna strávením milionů hodin na place...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 19:20
- Nahlásit
Mel a sarax
Já se s váma o tutom bavit nebudu. Jste na mě dvě a bojím se vás. Za chvíli se přidaj další vosičky a co já pak tady...
|