| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 22:25 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
leyenda
Já jsem totiž pořídila ruinu jen 9 km z hranic Brna v malé obci, kam se furt Brňáci cpou se satelitním městečkem. A místní lidi to stále úspěšně odmítají. Takže se tu staví jen, když někdo sežene nějaký pozemek od soukromníka. No a tenhle barák nikdo nechtěl, protože k němu nevede veřejná cesta, nýbrž polňačka přes soukromé pozemky. Proto stavební úřad nechtěl dovolit žádné přístavby. Já se toho nelekla, koupila, domluvila na stavebním úřadu opravu. Paní ze stavebního úřadu mezitím vyhodili a noví lidi jsou poněkud více vstřícní. Kromě toho oboje znají moji bývalou tchýni, která tam před nimi dělala dost let vedoucí. A šla tam se mnou to vyřídit.
No a teď tu mám zastavěnou plochu cca 140 m2 jen obytnou. Plus půdu 50 m2, dílnu cca 50 m2 a dalších cca 30 původní přístavek. Pozemek je 2 446 m 2, z toho stavební 446 m2 a ten je zastavěný jen asi z půlky. Má to i zápory - tu cestu, jímku na vyvážení a plyn tu není.
Každopádně tohle nějakému Brňákovi střelím za dost peněz, nemám strach. Akorát že teď už mi těžce došly peníze, už fakt není kde brát, tak mi stagnují opravy. Ale přežít se tu nějak, i když tak docela podivně, dá. Jednu místnost mám obyvatelnou, plus koupelnu a záchod. A další místnosti budu pomalu dodělávat - už chybí jen vnitřní omítky dodělat (spíš jen nuance, domalovat a upravit některé chybky), elektřina, povrch podlah, parapety vnitřní i vnější pro 4 okna a hlavně nějaké topení. A pak taky plot. Ten mě tíží fest. A zateplit.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 22:27
- Nahlásit
leyenda
Musí to být matka? Jestli to jen potřebuješ poslat z Čech, tak Ti to klidně pošlu.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 22:27
- Nahlásit
leyenda
Alexa
mi je jasný že je to studna, ale nevypkývá z toho jestli na pozemku nebo obecní.
jdu šlapat do mrazu
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 22:28
- Nahlásit
ahoooj, jste od poledne napsali 9 stránek, to nemám šanci dočíst, takže co je nového ??
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 22:30
- Nahlásit
Atusch
takže co je nového
Sníh.
ketty možná bude hlídat dvě štěňata a kejtlin bude volat na chatku. Bilušce umrzla Lassie a my s leyendou nadáváme na matky. Celkově se tu vybírají a předvádějí nemovitosti. Davídková šla brzo spát. Jinak už nevím, jsem blbá a nic v hlavě neudržím.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 22:35
- Nahlásit
Vlčáčková
Já jsem totiž pořídila ruinu
Tohohle ja nejsem schopna, bydlet v ruine a vylepsovat ji s vyhledem na to, ze ji pak prodam. Minuly barak byl koupen jako malebna zchatralost postavena dobrym architektem za dost penez a jeste dvakrat tolik stala rekonstrukce. Ovsem delala jsem to s tim, ze v tom baraku umru. Bohuzel to dopadlo jinak. Prodalo se dobre, ale dodnes me z toho boli srdce. Ted bydlim zase v ruine, ale nic nevylepsuju, cekam az se zriti a doufam, ze to bude nekdy, kdyz nebudeme doma. Naopak skodolibe pozoruju, jak to tu chatra.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 22:37
- Nahlásit
Vlčáčková
Musí to být matka
no prave ze jo, ale dik, jsi hodna. Ja uz jsem naplanovala cestu na ambasadu, tak to jde taky. jen mi pripadalo zbytecny se kvuli tomu trmacet 800km, kdyz to matka mohla vykorespondovat.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 22:49
- Nahlásit
leyenda
mi pripadalo zbytecny se kvuli tomu trmacet 800km
Není to zbytečných 800 km, protože jinak to prostě nejde. No.
Ted bydlim zase v ruine, ale nic nevylepsuju, cekam az se zriti a doufam, ze to bude nekdy, kdyz nebudeme doma.
Já měla zpočátku z baráku hroznou fobii. Komín je nakřivo, to mi teda rvalo žíly. A pak jsem si všimla, že je nakřivo čelní zeď se štítem a vevnitř byly praskliny v růžkách - mezi stropem a zdí, a to v celé délce té zdi. Tak jsem měla strach, že přijdu domů, psy budou lítat po poli, protože zdrhnout zbořenou zdí a ta zeď se válí na poli před barákem. Zedník mě ujistil, že to máš betonový věnec a že to nespadne a zaplácal díry nalepením perlinky. Pak se ukázalo, že padá podlaha směrem do sklepa!!! To zedník vylepšil karisítí, kterou zasekal do zdi a zabetonoval. A nemám na to dávat nic extrémně težkýho. No, peklo...
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 22:53
- Nahlásit
Vlčáčková
děkuju za vejcuc.
Sníh tu máme taky a děsně moc
maminku mám hodnou tak to asi slyšet nechcete. Kdo a kde shani nemovitost ?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 23:02
- Nahlásit
Atusch
Taky máme přebytek sněhu.
Já sháním malý, pěkný, levný domeček v dobrém stavu na důchod, lze i s nájemníkem, nejlépe na nějaké polosamotě, aby mě tam neotravovali lidi. Plán je - být zalezlá v teple, mít na zahradě hvězdárnu (takže se nikde kolem nesmí svítit) a psy. Lhostejno kde v ČR, ale mimo průmyslové hlučné zalidněné zóny.
kejtlin shání cokoliv malého, levného, zatepleného v dobrém stavu, kde by mohla mít svých 50 psů a odkud by sehnala práci.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 23:15 - Změnil/a: lucYnka XIII
- Nahlásit
Alexa
je to i srealitách, je tam víc fotek, ale taky nic bližšího http://www.sreality.cz/detail/prodej/ostatni/chata /mirotice-borice-/3032381276
proc strkali kolecko do kuchyne, kdyz to fotej pro realitku?
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 23:40 - Změnil/a: Atusch
- Nahlásit
Vlčáčková
http://sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/chren ovice-chrenovice-/1731179868
tadyk máš samotu, podle mapy určitě a podle fotek nevím nevím
edit: tohle taky http://sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/stara -rise-stara-rise-/3849741404
ale ten bordel je škaredej
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 00:41
- Nahlásit
Atusch
Chřenovice - brák uprostřed http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@ax=134885794@ay=1346 15370@at=Prodej,%20d%C5%AFm%20rodinn%C3%BD,%2080%2 0m%C2%B2@ad=Jedn%C3%A1%20se%20o%20samostatn%C4%9B% 20stoj%C3%ADc%C3%AD%20rodinn%C3%BD%20d%C5%AFm%20v% 20%C5%99%C3%ADdk%C3%A9%20z%C3%A1stavb%C4%9B%20RD.% 20D%C5%AFm%20m%C3%A1%20sedlovou%20st%C5%99echu%20s %20krytinou%20z%20cementov%C3%BDch%20ta%C5%A1ek,%2 0okna%20dvojit%C3%A1%20d%C5%99ev%C4%9Bn%C3%A1,%20p odlahy%20jsou%20p%C5%99ev%C3%A1%C5%BEn%C4%9B%20prk enn%C3%A9,%20%C4%8D%C3%A1ste%C4%8Dn%C4%9B%20betono v%C3%A9.%20D%C5%AFm%20je%20p%C5%99%C3%ADzemn%C3%AD %20s%20podsklepen%C3%ADm%20a%20s%20p%C5%AFdn%C3%AD m%20prostrorem.%20V%20p%C5%99%C3%AD@x=134902648@y= 134629880@z=17
Tak to tedy na samotě moc není, že ne?
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 00:41
- Nahlásit
jsem se tak nějak nudila tak jsem si kousek početla...
Gerda
Znova hledám čéky na brigádní výpomoc na noční směny k nám na recepci na půl uvasku. Je tu teplo, telka, sprcha, komp, připojení, káva, čaj, kakajo, lednice, odkud se dá lidem něco sežrat, natáhnout se je taky možný, když už bolej nohy, čokl by nevadil, určitě ne, čoklů je tu kvantum. Takže kdo chce?
Je potřebná angličtina? Nemůžeš písnout víc info pokud to je platné ?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 06:07 - Změnil/a: kejtlin
- Nahlásit
sníh z části dvora odházen, psy vyvenčený, podlaha vytřená, kosti psama zchroupaný, moje osoba vykoupaná a připravená zalítnout do pelechu a hlavně zámek u auta rozmražen-udělal to známý řidič co k nám jezdí do práce, má poněkud lepší rozmražovač než já, už jsem myslela, že jak jsme se s Adidaskou bavily o tom, jak psi hřejou, tak že tam budu muset izolepou přilepit na noc na dveře nějakou krysu aby zámek povolil , ale Tomáš to vyřešil .Krysky mě dneska vítali nejvíc lítaly z gauče do boudičky-do ní vletěly naplno, ta se po lině rozjela a z boudičky na gauč Vendy se bojí skákat na gauč,nevím proč přitom to umí a zvládne, ta skočila jen předníma nohama, bylo to jak když chodí u mě stádo slonů. Jinak koukejte vstávat a dřít, já jdu spát, krásné ráno.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 06:12 - Změnil/a: leyenda
- Nahlásit
Dobre rano vsem
Vlčáčková
Já měla zpočátku z baráku hroznou fobii
U me se neda mluvit o fobii, ja ten barak proste nemam rada, pravda je, ze jsem vybirala podle toho, aby to bylo pohodlny pro zvirata, takze si za to muzu sama. A spousta vad se ukazala az po case bydleni. Napriklad elektricka instalace uplne priserna, odpady nemaji sklon, nevyreseny topeni a izolace, je toho moc. Navic jsem nedomyslela, jak to bude narocne na udrzbu a provoz vubec. Uz jenom oplotit zahradu, co ma pres hektar, byl des. Trochu to vyvazuje to, ze mam hodne mista pro zvirata a soukromi. Ale stejne se tesim, az odsud vypadnu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 07:06
- Nahlásit
fstávat a makat lemuřice lemuřácký
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 08:24
- Nahlásit
bré ranko,
Biluška
e tady regulérně divoký západ nemůže být, divokej západ je u nás, v týhle kategorii na Vary NIKDO nemá!!
Baysha, ketty, davídková
se omluvuju, vykopli mě fčéra od kompu pod trapnou záminkou že jedem domu
ketty
ta proměna na vlkodlaka (fotka od dejvídkovic) neni plánovaná u tvého nového ofčounka, ale u bígla ktereje žere maso
davídková
jarní foto mocinky krásný, s vlkoudlakem či co to je na mě nechoďte, víte kolik toho taková vobluda sežere? Máme jen omezenej počet sousedů, vystačili by tak na 2 měsíce při spotřebě 1den/1kus
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 08:28
- Nahlásit
bré ránko fšem, škrábe mě v krku, naštěstí mám dnes volno, asi si naordinuju válecí den, bajša mi bude dělat kanysterapiji
bonc
dopadlo to nějak s těmi zvuky ohňostroje?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 08:39
- Nahlásit
bonc
nemůže být, divokej západ je u nás, v týhle kategorii na Vary NIKDO nemá!!
Fakt? Už se tam stalo, že policie záměrně vyhodila důkazní materiál a řekla, že ho není potřeba, neboť podezřívaný pachatel to neudělal? A na dotaz jak vědí, že to neudělal řekli "NO ON ŘÍKÁ, ŽE TO NEUDĚLAL". Přesto, že všechny důkazy (ty vyhozené) mluví jasně proti němu? Pochopitelně ani nejmenší vliv na to nemůže mít fakt, že otec a strýc toho pána dělají na zdejší policii
Nebo další příklad - starostova dcera staví barák. V obci se opravuje potok (vyzdívají břehy). Ze stavby se ztratí x pytlů cementu (už nevím kolik přesně, ale fakt hodně, asi tak na stavbu jednoho domku ). Jediný kdo má klíče od budovy kde je ten cement uložen je starosta a vedoucí té stavební firmy. Cement je objeven u stavby toho baráku. Faktura na něj jaksi chybí. Závěr? Vyšetřování odloženo, pachatel neznámý....
Příklad číslo tři - starosta při stavbě onoho potoka nechá na obecní náklady odvodnit soukromý pozemek. Cena za tohle se prostě zakomponuje do faktur za ten potok. Podám stížnost na krajský úřad. Odpověď - "máte-li nějaké problémy se starostou a obecním výborem obraťte se při jejich řešení na starostu a obecní výbor"
Chceš mi vážně tvrdit, že někde je to ještě divočejší než u nás?
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 08:44
- Nahlásit
Baysha
no...jak se to vezme program na stahování jsem nainstalovala, ale stahuje se jen jakési torzo. Ale to nejni nešikovností nebo programem, ale opět přílišným zabezpečení, tak sem tim zaúkolovala rodinu, ať se taky snažej. Vim jak, vim co, ale nende mi to
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 08:47
- Nahlásit
bonc
ahaa tak to je dobreeree no za chvili vyrazim za kejtlin
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 08:50 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit
bonc
tak zkus eště tu stránku, co jsem tu dávala - chtělo to teda nějakou registraci, což sem nezkoušela, ale po registraci by tam mělo jít stahovat zdarma mp3 a wav nahrávky, co tam umístili lidi - když si dáš vyhledat "fireworks", tak je tam snad několik desítek či set nahrávek
edit: http://www.freesound.org/
ohňostrojů s délkou přes minutu je tam 116
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 09:00
- Nahlásit
Biluška
taky to máte veselý Ale sláva Varů k východním hranicím nedorazila? A já myslela že už se hvězd dotýká...
varská losovačka tě určitě ale neminula, a tou celá kauza úžasné mnohamilionové multifunkčí haly jenom začala... multi je jenom na led, na festivalový promítání (1. důvod ke stavbě) je nevhodná, bazén (2. důvod ke stavbě) neni a nebude... o tom jak moc se na tom kdo napakoval se radši nepídim, protože to je SAMOZŘEJMOST.
Náš skvělej pozemkovej fond už je taky mediálně slavnej, jistá paní úřednice zkupovala pozemky za hubičku a když se z nich staly lukrativní stavební parcely tak je opět výhodně prodala - ale tento geniální obchodní tah neměl vůbec nic společného s jejím zaměstnáním, byl čistou intuicí Jak s takovym zaměstnancem naloží Vary? Povíší jí do krajské funkce, která má pozemkovej fond pod palcem
Stavba ruské "chatky" bez povolení v chráněné oblasti kde se stavět vůbec nesmí? Ten hrad už tam stojí asi 10 let....
Velmi výhodný prodej domu - architektonického skvostu, ve kterém je stanice městské lanovky. Prodáno rusákům za symbolickou cenu, město teď musí platit za pronájem nekonečně mnoho peněz....
A z novějšího soudku - např. výstavba "parkovacích" domů - město potřebuje nutně v těch místech prostory na parkování, parcely tudíž prodány velmi levně, a ejhle, místo parkovacích míst jsou v těch obludnejch barácích luxusní apartmány pro rusáky. No co se dá dělat, už to stojí, tak jim prodáme další parcely za další pidiceny na další parkovací domy...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 09:02
- Nahlásit
čus kreténi,uš máte koupený baráky??
bonc
ahoj zlato )))
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 09:04
- Nahlásit
Baysha
jo jo, díky ti, vyzkoušim to, ale z práce je nemožné se kdekoliv registrovat jo a .org ani nevotevřu ale zmáknu to až se zase dostanu k normálnímu kompu, Badínek prostě bude mít ohňostroj, bude a bude!!
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 09:07
- Nahlásit
davidkova renata
jé, nyný... hele viděla si fčéra zprávy? Řikali tam že už jim i ve Francyji sněhá, sou zapadaný jak trpaslíci, zase ubylo další místo kde by se dalo přežít...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 09:11 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
bonc
hele viděla si fčéra zprávy
naštěstí k obsahu povětrnostní situace ve francyjy ne
ubylo další místo kde by se dalo přežít
pojedem někam semka,tady ta bílá m*dka nemá šanci
hele uš si napsala tý simoně kam si má strčit Denisu? )))
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 09:11
- Nahlásit
lidi tak jaaa jeduuu snad nikde nezapadnu cestou na bus a nespletu autobus a dijedu do neratovic
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 09:12 - Změnil/a: bonc
- Nahlásit
ketty
prostě je to osud, ber to tak že příčit se osudu se nevyplácí
teda né ta cesta do neratovic
|