| Autor |
Zpráva |
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 10:40
- Nahlásit
Ahoj všichni, podařilo se mi vymyslet super unavovací hru pro psa na brzká rána. Je totiž slepej po paničce a tak ve spadaným listí nevidí balonky. Musí je tudíž hledat nosem a práce nosem ho baví velmi. Tak odhodím balonek a pes 5 minut hledá. Pak ho konečně najde, já ho pochválím a balonek zase odhodím. Akorát mě mrzí, že pak to svoje hledání předvádí i na betonu, kde žlutej gepej svítí. občas k tomu přidfám i povel hledej, aby byl jako vzdělanej a já měla pocit, že cvičíme.
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 10:42
- Nahlásit
Gerda
Asi je dáme na noc k Atuš
Jasný sem s tím zakousnout Bajšenku to nemůže, ale Bůcha jo, to je teda pěkný
Jináč mi to bohužel asi nevyjde ani tuhle středu... ale čtvrtek už mám volnej...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 10:49
- Nahlásit
Maky a Trix
šak dobře to děláš, von jak čuchá, si okysličuje mozek, to ho unaví a je po ňom.
Atusch
zakousnout Bajšenku to nemůže, ale Bůcha jo
Bůch se nedá, Bůch je zmydlí všechny a kdyby na to nestačil, je tam ještě Kvín Elizabet a Áťa )))
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 10:50
- Nahlásit
Gerda
ju, akorát mi dneska v tý zimě začal kašlat. Tak jsem mu dala sirup na kašel a doufám, že bude klid. ale je šikovný, nikdy bych nevěřila, že obyčejnej vořech může mít takovej zájem o stopy a hledání nosem...
|
pe3ce
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 10:53
- Nahlásit
fujtajbl ve spolek fšem
Biluška
krásné narozeniny a tu je pár rize praktických dárečků pro Tvoji další tvořivost
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 10:54
- Nahlásit
Maky a Trix
má rád míčky, tak hledá, kdyby rád jedl, bude taky hledat )) sou to blázni ))
Hele maky řekni mi, teď sem se zas někde dočetla, že když má pes nemocný srdce a nedostane na ten kašel vopravdický léky, srdce mu to hodně poškodí - trochu se toho bojim, nemám jít na nějaký sono nebo něco? A když jí necham oholit břicho krs ty vyšetření, tak ještě taková zima neni, aby onemocněla? Na bránění v sobotu a v neděli jí radši místo v kotečku nechám v autíčku.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 10:57 - Změnil/a: Monty
- Nahlásit
dneska asi půjde sousedka utratit svou 17letou fenečku už prý nechodí a nejí, Monty jí měl strašně rád, když byl na balkóně a ona venku, tak za ní kňučel, nebo když hárala, tak se moh zbláznit a vyl měl ji moc rád
ale je to krásný věk a do nedávna byla úplně v pohodě
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 10:57
- Nahlásit
Gerda
Bůch se nedá, Bůch je zmydlí všechny a kdyby na to nestačil, je tam ještě Kvín Elizabet a Áťa )))
Dobře dobře to je pravda, Bůch si dokáže sjednat pořádek )) a Atik je mamlas, si nedokaze srovnat Bůcha kdyt si to videla...
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 10:59
- Nahlásit
Gerda
no zase na stopě ho míčky nezajímaj, tam patří žrádlo.
Hele, k tomu kašli. Doktor ti zezačátku beztak dá jen sirup na kašel. Ve chvíli, kdy by kašlala víc jak tři dny, i přes podávání toho sirupu, začala zvracet, nebo měla zvýšenou teplotu, tak se třeba už nasadí ATB. Ale je zbytečný dávat ATB, pokud ten pes už nekašle. Na psincák neexistují léky, jak jsem psala, způsobuje to kombinace různých virů a bakterií. Proto se u lehčí formy řeší spíš kašel a suplementuje se céčko a u těžších se teprve přistupuje k ATB. Pokud se bojíš kvůli srdci, možná můžeš zvážit očkování na příští rok. Od země je zima, pokud bude mít holý břicho, nechala bych jí v autě, na postávání bez chození a běhání bych dala mikinu.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:08
- Nahlásit
Atusch
Atik je mamlas, si nedokaze srovnat Bůcha kdyt si to videla...
no já fakt čekala, kdy ten obrovskej rusák něco udělá, aby ho malý ďábel už nerval za oko, a on prostě nic, jenom hlasitě trpěl. Myslim, že jak Bůch poroste, Atik bude tou vlkošedou láskou umořen )))) Už Bůcha vidim, jak bude strašně namachrovanej, bude mít ty dlouhý nožiska, potutelnej výraz a bude ubližovat úplně všem ))))
Maky a Trix
OK, díky, nechtěla sem zbytečně lítat k vetoj a cpát do ní ATB, když jsou zbytečně, taky udělaj neplechu v těle, ale zas abych něco neprosrala, chci aby mařka byla na stáří co nejčilejší důchodec. Zatim se teda eště jako důchodec vůbec neprojevuje, tak jen aby jí to zůstalo co nejdýl a mohla furt záávodit a chodit na procházky se současnou partičkou čoklůch. Možná jí na ty zimní delší cvičákování začnu vozit boudičku, ta je teplá a neprofoukne - hele už je můžem koupit, co ty na to? Jen sem zapomněla, kde to objednat a eště proměřim, jaký velikosti vzít. Objednám to a ty už to tu budeš mít, až se zas přigestíš.
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:19
- Nahlásit
Gerda
jako doufám, že až si v pubertě začne vyskakovat, že ho trošku Atas umravní, ale to asi nehrozí
Jináč má ten Pošvář i nějaké rybí maso? Udělala bych rybí pamlsky ale nevím jestli vzít lososa od vetamixu nebo jak...
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:19
- Nahlásit
Gerda
klidně můžeme objednat, je to na psihratky.cz. pak mi mailem pošli číslo účtu, pošlu ti ihned peníze, abys neměla nedostatek.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:36
- Nahlásit
Atusch
Jináč má ten Pošvář i nějaké rybí maso?
vůbec netušim, kouknu na stránky, počkaj....http://www.krmivaposvar.cz/vyroba_mv.htm toto majijou. Jinak já mám v mrazáku ještě asi 4kg ryp...od Falca...jsou to moc dobrý rypky, nicméně mi příde, že to už bysme v pamlskovníku mít vůůůbec nemohli krs smrad Ty játrový byly boží, Mařena by na ně snad udělala i ípo trojku )))) Ale s lagunou zjistíme, co mají v těch kunratičkách a tam to můžem brát, já si to vždy v úterý zamluvim a v sobotu vám to vyvezu do prokopky na bránění.
Maky a Trix
je to na psihratky.cz.
a jakou ty chceš velikost?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:37 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
Gerda
tu nejmenší, nepotřebuje se roztahovat, když má odpočívat!
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:41
- Nahlásit
Gerda
už bysme v pamlskovníku mít vůůůbec nemohli krs smrad
myslíš že by to smrdělo víc než kterýkoliv jiný rybí pamlsky? Tak teď teda nevím. Oni ty játra při pečení taky luksusně smrděj a pak už ne, tak by to mohlo být stejný..
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:02
- Nahlásit
zas mě pomlouváte???
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:10
- Nahlásit
Existuje někde žebříček kvality granulí? Můj veterinář preferuje Hills, Eucanubu a Purinu a ještě něco, co jsem zapomněla. Tvrdí, že jsou velmi dobré, a že třeba Chicopee, které kupuju já, je horší, protože je hodně kořeněné.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:11
- Nahlásit
makrel
psala rybí ne přímo makrelí
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:11
- Nahlásit
Vlčáčková
top dry foods. Ale dá se použít jen pro ty krmiva, co se dovážej, ne ty, co maj fabriku v EU i v USA.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:14
- Nahlásit
Maky a Trix
já nevim, co si mám vzít za velikost, jestli M nebo L. Nechci tam mít psa našťouchanýho jak sardinu v plechovce....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:15
- Nahlásit
Vlčáčková
Existuje někde žebříček kvality granulí
k čemu ti to proboha bude???
Můj veterinář preferuje Hills, Eucanubu a Purinu a ještě něco, co jsem zapomněla
nic ve zlým,ale tvůj vet je klasická ukázka blba stran krmení.-)))))
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:15
- Nahlásit
Atusch
myslim, že by to smrdělo úplně stejně jako všechny ostatní rybí pamlsky a eště by ti to zničilo celej byt....
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:15 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
Gerda
hele, Trix má délku zad 38cm. Proto si myslím, že do 68cm se našťouchá i kdyby nechtěl. Jak je dlouhá Maryje?
edit: navíc já nejsem směrodatná, pes ve velký kennelce chodí a otáčí se a nespí. Kdyby se vešel do krabičky od sardinek, nacpu ho tam
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:16
- Nahlásit
Vlčáčková
tady si počti ))
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_10213_44.html
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:25
- Nahlásit
davidkova renata
Koření bych měla poznat, ne? Tak jsem ochutnala tu Purinu veterinární dietu pro tlusťochy a Chicopee light a víš, co? Dvakrát skoro stejnej "chleba". Rozdíl v chuti nepříliš velký, nepřipadá mi Chic. kořeněnější.
Dá se to takhle poznat?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:27 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
Vlčáčková
Sem myslela, že čikopí je něco jako pedigrí, teda jako že nic moc..
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:28
- Nahlásit
Maky a Trix
Trix má délku zad 38cm
tak to musim doma přeměřit, vůbec nevim, kolik mařka na záda měří, ale myslim že kolem padesáti cenťáků, něco přes, první oblek sem kupovala na dýlku 54 myslim. A v čim menšim prostoru bude, tim se bude víc mlejt a celý to porazí. Vemu asi elko, s dýlkou devadesát a řířkama 55:
velikost Large: složený domeček: na výšku asi 5- 6 cm, průměr asi 30 cm
rpzložený domeček: 90 cm délka, výška a šířka 55 cm
a eště se mi k ní vejde taška, kterou bude hlídat
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:30
- Nahlásit
tak venku je krásně,jdu zas procvičovat,letáky lidi berou bez problému a zas šla po mě kontrola a zas jsem dopadla dobře
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:31
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Mě bylo řečeno, že Ch. je jako K-9. Dělá to prý i stejná fabrika, jeden den jede jedno, druhý den druhý žrádýlko. I v přibližně stejné kvalitě. Holky to žerou už dlouho a nebyl v ničem problém.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:32 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Vlčáčková
Já osobně dřív Chicopee kupovala jako nouzovku, když nemám maso. Teď mám vzorky z výstavy. beru to jako takovou střední až nízkou třídu, i kvůli tý ceně, která je směšná, za jídlo pro psa.
Gerda
vem velkej, to nic nezkazí. Koukala jsem, že maj síťovaný boky, budu si na to šít nepromokavej obal, aby na psa netáhlo a neviděl ven, budeš chtít taky?
|