| Autor |
Zpráva |
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 11:52
- Nahlásit
brezen2008
háčkovat umím,co bys potřebovala?
potřebovala bych 3 oblečky na krysaříky, bez nožiček jen na tělo.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:01
- Nahlásit
kejtlin
potřebovala bych 3 oblečky na krysaříky, bez nožiček jen na tělo
já bych potřebovala moc oblečků, rači s nožičkama a né moc na tělo
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:02
- Nahlásit
gabifi
já bych potřebovala moc oblečků, rači s nožičkama a né moc na tělo
a já aji botičky.ale koupila jsem psovi pláštěnku, tak mám radost
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:02
- Nahlásit
kejtlin
Já se z Tebe poseru! Háčkování je taky jednoduchý. Uděláš oko jak na oběšení - smyčku - takovou, aby se nerozplétala, a zmenšíš to na malinkaté očíčko. Do toho strčíš háček, chytíš nit (vlnu) háčkem a protáhneš očkem. Tím ti vznikne druhé očko, které visí na háčku, původní očko je na tomto novém očku pověšené a háček už skrz něj neprochází. Stejně uděláš další očko, ve kterém bude háček a pod očkem už budou zavěšená dvě očka. A tak furt dokola. Vznikne řetízek z oček.
Když dojdeš k závěru, že řetízek je už tak dlouhý, abys ho obmotala kolem psa dokola, vezmeš konec řetízku a nit protáhneš nejdřív posledním očkem řetízku a až potom aktuálním očkem, kterým prochází háček. Tím se Ti řetízek spojí v uzavřený. A Ty máš na háčku zase jedno očko - to spojovací.
Na něm známým postupem uděláš postupně dvě tři očka a následující pak neděláš samostatně, ale stejně jako to spojovací očko vždycky nejdřív nit protáhneš některým z oček řetízku. Tím Ti vzniknou dvě očka na háčku vedle sebe. Znova nabereš nit, ale už jen tak na sucho, už do té původní řady nepícháš, a protáhneš nit oběma očky naráz. A uděláš další očko (nebo dvě - to uvidíš sama, kolik jich bude potřeba, aby se celý výrobek jak poroste nedeformoval) postupem pro řetízek . Buď protáhneš háčkem každé očko z původní řady, pak Ti vznikne hustější kabátek, nebo ob jedno očko, pak to bude řidší.
V tuhle chvíli už tolik neutahuješ, protože musíš vytáhnout ta spojovací očka tak, aby byly na délku těch dvou až tří oček z kraje. Samozřejmě utahovat můžeš a tudíž se Ti to zase zahustí. Nejhustší to budeš mít, když budeš píchat do každého očka v původním řetízku a zároveň nebudeš ta očka vytahovat. Pokud očka vytahuješ, pak po každém vytaženém očku protaženém skrz původní řetízek musíš jedno až dvě očka udělat navíc, než zase uděláš jedno protažené skrz. Jinak se Ti to začne krčit a budeš mít novou řadu užší než ten původní řetízek. Pak uděláš kónický předmět, který na čokla nenatáhneš. Ale to už jsem psala výše.
No a pak ještě nemusíš dělat dokola psa, ale udělat "dečku" nespojenou. Prostě takový kapesník, který na psa připneš třeta suchým zipem. To potom řetízek spojovat nebudeš, ale až budeš mít dost dlouhý řetízek pro obvod, tak se prostě otočíš s háčkováním do protisměru a jedeš tak, jak jsem Ti popsala výše - dvě očka na bok a protahování nových oček skrz ta ze řetízku.
Poslední očko, kterým to celé zakončíš: Tím prostě protáhneš další očko, ustřihneš 7 cm daleko nit a očko vytáhneš tak, aby celý konec nitě prošel očkem. Pak ho "zdrhneš", čili zatáhneš za něj tak, až se původní očko zcela uzavře a čučí jen ten konec. Vezmeš háček a ještě párkrát to zopakuješ. Zbytec nitě háčkem protáhneš po okolních očkách tak, aby se tam ztratil.
No a pokkud chceš mít něco hodně teplého, pak při projití niti očkem z předešlé řady ho rovnou neprotáhneš aktuálním očkem, ale podržíš nit na háčku a znovu háčkem protáhneš tím samým očkem z předešlé řady další nit (tak třeba 5x. A až je budeš mít všechny, tak bez dalšího protažení očkem z předešlé řady, chytneš znovu nit a protáhneš všemy aktuálními očky najednou. Za tím sámo musí udělat znova očko nebo dvě a jedeš na novo. Pak se Ti udělají takové "bochánky" a celé to bude hodně teplé.
Háčkování má tu výhodu, že můžeš snadno reagovat na měnící se tvar, když se narazí na nohy, krk a podobně. Prostě v kraji nějaká očka přiháčkuješ do boku, nebo naopak skončíš dřív.
Každopádně je daleko jednodušší vzít kus látky a psovi ten kabátek ustřinout a ušít.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:03
- Nahlásit
lidi, jezdíte někdo s čoklidama vlakem? jak moc hrozí, že nás se štěnětem vyhoděj z rychlíku kvůli tomu, že nemáme náhubek? sem ho ňák nestihla koupit...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:03
- Nahlásit
kejtlin
Tak tu kočku budou mít jen do doby, než bude velký na sežrání. Chceš se vsadit?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:05
- Nahlásit
Baysha
Tak to je na 100 %, že Vás vyhoděj. Bych řekla já. Vezmi obvaz, udělej psovi smyčku přes tlamu a přivaž mu to přes krk. Tak to dělá veterináš, aby ho pes nekous. A je to spolehlivé.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:11
- Nahlásit
Vlčáčková
nemám obvaz, ale to případně vymyslím, třá rozstříhám nějakou punčochu...
nejde o to, aby to bylo spolehlivé, u ní nehrozí, že by někoho kousla, i veterinář jí může strčit ruku až do krku
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:13
- Nahlásit
makrel
a já aji botičky
na ty jsem zapomněla
Jsem koupila pejskům krmení a příští týden chci jet na mezinárodní výstafku do Budějovic. Žádný modýlky nebudou
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:14
- Nahlásit
gabifi
na výstavy nejezdíme,pamlsky nesmí, s hračkama si moc nehraje, tak má aspoň pláštěnku
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:15
- Nahlásit
Baysha
náhubek upaličkuješ, Vlčáčková sem za chvilku narve návod
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:17
- Nahlásit
kejtlin
aha,já umím jenom dečky a takové ty pitominky,ale na elis jsem nic ještě nezkoušela,heled kolik maj od kohoutku k vocásku? mám tu toiž jeden,je už elis malej ,že bych ti ho poslala
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:18
- Nahlásit
gabifi
náhodou mě fčil napadlo, že mám spoustu starých černých silonek, nastříhám je na proušky a ňáko to z nich zbastlím - nejde o funkčnost, ale jenom o to, aby to vypadalo, jako že na dršce něco má a samo aby to měla co nejpohodlnější
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:18
- Nahlásit
Baysha
Máš auto? Jestli jo, máš obvaz.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:19
- Nahlásit
Vlčáčková
kdybych měla auto, tak se neptám, esi nás vyhoděj z vlaku
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:23
- Nahlásit
]Baysha
nejde o funkčnost, ale jenom o to, aby to vypadalo, jako že na dršce něco má
Tak si vem drát a udělej tomu kostru. Aby to aspoň trošku ten košík připomínalo.
gabifi
Paličkovat neumím, takže žádný návod na něj sem nenarvu. Ale můžu přihodit to pletení - hlavně tu první řadu, kterou kejtlin neovládá.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:24
- Nahlásit
kejtlin
tak tu mám 2,bych ti je poslala,ten druhej je větší jaka dýlkově
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:25
- Nahlásit
Baysha
No, to tedy není nutně spojené až takto těsně. Vlakem jezdí i Ti, kteří mají auto...
Navštiv některého souseda s autem a vydyndej z nich obvaz z autolékárničky. Ale ne tekutý, prosímtě!
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:25
- Nahlásit
Vlčáčková
tu první řadu taky neovládám,jinak pak hladce a vobradce už jo,hod to sem,plííííííís
Baysha
kdybych měla auto, tak se neptám, esi nás vyhoděj z vlaku
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:49
- Nahlásit
brezen2008 a kejtlin
První řada u pletení: (jsem si to kvůli Vám musela jít vyzkoušet, protože jsem si nemohla vzpomenout, neb jsem už 10 let nepletla. Ale vrátilo se to hned.
Takže nejdříve uděláte to počáteční očko-smyčku jako u toho háčkvání. S tím rozdílem, že ne na konci nitě, ale pokud děláte rukáv, tak cca 30 cm od konce nitě, když spolek svetru, tak cca třičtvrtě metru.
Máme očko a v něm jehlici. A teď si namotáte oba konce na prsty. Kratší konec se chytne malíčkem, prsteníčkem a prostředníčkem a odtud se jedenkrát obtočí kolem palce tak, že zpod prstů jde pod palcem směrem k tělu a pokračuje kolem palce mezi palcem a ukazováčkem k jehlici. Konec jehlice je asi 5 - 6 cm od palce.
Druhá nit jde mezi palce a ukazovákem a obtáčí se kolem ukazováku. Horem jde přes prostředník a prsteník, na kterých je položená a pak přechází pod malíček, kde je spolu s tím druhým koncem přidržován.
Jehlice v tuto chvíli je pověšená na dvou stejně dlouhých vlnách a visí nad ohnutými prsty. Protože tyto vlny jsou "nahoře" nad tou, která obtáčí palec zespoda, čili jehlice je nad dlaní a lze jí posouvat do stran, nahoru a dolu.
Jehlicí se nabere vlna, která vychází zpod prstů a jde kolem palce dolem. Tím vznikne křížení, kdy palec a jehlice jsou uzavřeni v "očku". Skrz toto očko, které tvoří jen vlna obtočená kolem palce, se nabere druhá vlna (obtočená kolem ukazováku). Nabírá se seshora, když to naberete zespoda, tak se Vám to taky povede, ale okraj nebude tak hezký.
Takhle naflákáte tolik oček, kolik chcete. Ale hlavně!!!! Nesmíte to příliš utahovat, jinak Vám ten okraj nebude pružit. Lépe řečeno: jak poznáte, že jste moc utáhly (a to tedy určitě budete zpočátku moc utahovat prakticky vždy)? Tak že další upletená řada bude "šiřší" než ta počáteční a nebude to pružit, takže se to blbě bude přetahovat přes ruku.
Až bude oček dost, tak prostě vezmete druhou jehlici a pletete v protisměru. Poslední očko na pokraji, odkud leze zbytek té spodní vlny, se potom zauzluje třeba háčkem, nebo jehnou.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 12:55
- Nahlásit
Vlčáčková
teda paní, vy píšete hezký návody
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 13:05
- Nahlásit
Vlčáčkovája si pletu ponozky,aminovy asi upletu nejakej overal,i kdyz ma sitej po hajanovy,upa prvni co jsem delala,ted byl zmetek dve hodky venku!hral si s coklama a lital,nez jsme sli domu,zas dostal ode me na drzku,zmetek jeden hnusnej cernej!sla fena,je kastrat,rikam mu vis ze nesmis,no jasne ze zkusil,volam k noze a on nic!tak si pro nej jdu a uz mel mysky,ze utece,ja byla rychlejsi,tak dostal zas tak vyskubane hajzl jeden,ze rval na celej barak,tak dostal jeste pridane za ten rev.jako,reknete me jak se mam zklidnit,kdyz mam doma takovyho hnusnyho zmetka!
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 13:05
- Nahlásit
hoj ahoj uz jsem doma, v chorvatech bylo krasne
1.11. se budu stehovat do noveho bytečku jsem zadlužená jak prase, budu muset šetřit a to nesnášim ale budu bydlet sama bez rodičů
Autičko už má opravené světlo, už má jen poškrábanou prdelku a s tím se dá jezdit.
Příští týden budu objednávat terminatory, kdo chce pište mi na mail lucia13uk@seznam.cz ceny S 320, M 340, L 350
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 13:08
- Nahlásit
lucYnka XIIIahojky,ty jeste zijes?na kolik by mi vysel terminator,pro hajana a amina???diky moc,to verim,ze bylo krasne,hele tak budete bdlet samotinka,samotna??no to se nekdo ma teda!toz gratuliruju k novemu bydlenicku!
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 13:33 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit
todle by snad ve vlaku mohlo projít, co myslíte?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 13:37
- Nahlásit
Baysha
No tak to Ti neprojde, protože ten pes bude pěkně nasranej!!!
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 13:38
- Nahlásit
Vlčáčková
kupodivu není, ono je to docela pohodlný
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 13:38
- Nahlásit
nemethova5
Však ono ho to přejde. Neboj.
lucYnka XIII
Ahoj. Blahopřeju k bydlení.
makrel
Jsem ráda, že se to někomu líbí.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 13:40
- Nahlásit
Baysha
A to v tomhle nemůže otevřít hubu?
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 13:41
- Nahlásit
Vlčáčková
no... může
jak říkám, o funkci nejde, jen aby neprudili uniformovaní - spousta lidí třá nosí místo náhubku haltinu a nemaj problém
|