| Autor |
Zpráva |
leyenda
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:53
- Nahlásit
kejtlin
tak ja to mam asi popleteny, kdyz jsem bydlela na jihu, mela jsem barak plnej takovych ruzovych skoro prusvitnych jesterek, kterym rikali lidi geko, meli takovy legracni nozicky, jako s prisavkama, jsem myslela, ze mas tyhle potvurky
Biluška
kone nespasaji jako kozy nebo ofce, spasou jen co jim chutna, ja jsem pastvu uplne zrusila, radsi pestuju seno, loukam trvalo 2 roky a 2 prepaseni ofcema, nez to seno vubec za neco stalo, my mame 3, nekdy 4 senosece za rok, ty prvni 2 roky jsem vsechno prodavala pro byky, pac kone to ani nezrali, bych moc nespolehala na to, ze hektar mi uzivi kozu + byt maleho kone
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:58
- Nahlásit
Baico
makrel
My taky krmíme oves, dohromady celej a mačkanej a osvědčilo se to...
Biluška
fakt chceš miniapallosu?, to jsou děsný potvory.... nevadí jim, když nemají dalšího koně, stačí jim ovec, ale klidně i pštros nebo prostě něco, co můžou usurpovat a trápit....
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:01
- Nahlásit
makrel
U nás se taky vždycky krmilo ovsem
zajimavy, tady se pridava oves jen konim, co jsou ve velke zatezi,
vetsinou kone dostavaji smesi + granule, ciste mletej oves jsem nikdy nevidela, na jihu spanelska zase vubec nedavali seno, jen slamu
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:02
- Nahlásit
leyenda
Jo, no možná, že teď se krmí jinak, já už nejsem u koní tak 10 let, ale krmil se šrotovaný oves, ta melasa, seno a krmná mrkev taková ta velká oranžová.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:04
- Nahlásit
Pumpa
[i]prostě něco, co můžou usurpovat a trápit
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:04
- Nahlásit
leyenda
bych moc nespolehala na to, ze hektar mi uzivi kozu + byt maleho kone
hele já to mám z první ruky, teď jsme o tom mluvily. Říďa má necelej hektar svojí zahrady, pronajatejch má cca 2x 700m a má na tom 2 kobyly od jara do zimy. Seno jim dává jen přes zimu a říkala že lotos měla 13 balíků a vydrží jí tak do dubna. Přidává jim tvrdý pečivo, mrkev, jablka a nic jinýho a jsou moc pěkný. Jo a samozřejmě nemaj k dispozici najednou celou zahradu, ale vždycky jim část ohradí a když jí spasou dá je na další část
lepší fotku nemám
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:05
- Nahlásit
Biluška
Jestli chceš príma poncla, seženu ti ho, bude přiježděnej a fajnej, ale nepočítej s 15 litrama.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:06
- Nahlásit
makrel
hele, to mozna taky bude jiny kraj, jiny mrav
asi se fsude krmi kone v zasade tim, co je v okoli
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:07
- Nahlásit
Alexa
Jo a poníka taky nedoporučuje!!!!!!! Jsou to sfině!!!!!!
Nejsou to svině, kámoška má statek a stáje, jedinej její kůň, kerýho se nebojim, je jejich poncl, vozí na něm maličký haranti. Klidně ho vodim po áleji na vodítku.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:08
- Nahlásit
makrel
krmil se šrotovaný oves,
leyenda
tady se pridava oves jen konim, co jsou ve velke zatezi,
má pravdu přecedo, má pravdu. To přesně říkala, že když dostane oves a nemaj to kde vybít, tak jsou hyperaktivní
Hele psa kterej ti bude ležet na gauči a občas ho protáhneš cvičákem taky nebudeš krmit našlapanejma high energy granulema, ale dáš jim adultku
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:10
- Nahlásit
Alexa
No někteří provozáci tam šlapali 5 hodin denně, ale je fakt, že když nějaký kůň jeden dva dny stál a neubral se mu oves, tak pak byly letecké dny
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:16
- Nahlásit
Alexa
nevim, ja mam 4 plnokrevniky ve stredni zatezi a pastva na cca 4 ha, rozdelenejch na 3 x 4 casti se mi hrozne neosvedcila, seno mi z tech 4 ha staci, k tomu dostavaji granulovanou vojtesku a musli,
mrkev, jabka, obcas cerstvou travu, kdyz mam cas ji nakosit
na druhou stranu je fakt, ze tady spousta koni zije polodivoce v pocetnych stadech na obrovskych pozemcich a prikrmuji je jen v zime senem
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:21
- Nahlásit
z důvodů nevytíženosti jsme našim koním dávali ječmen
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:25
- Nahlásit
čus. hele ad kůň - peckoviny fakt ne e. řepa super, jestli ti ji bude žrát, ne každý hajtře to chutná.
ad samota - právě že ta koza relativně stačit bude, nejen v GB maj běžně jednoho nějakýho dobráka poncla a kozu nebo ovce a jsou to kámoši jak hrom. toho bych se zas tak nebála. kůň je stádové zvíře stejně jako pes smečkové, essi mi jako rozumíte. kámoška má u Brně A1/1, k ní dvě ovce, kobyla klidná, vyrovnaná, celej den ve výběhu, jezdí s ní sem tam zatrénovat do Veveří a že by byla asociální se říct nedá, určitě jsou víc asociální koně tam - z boxu do haly a zpátky. To je mnohem horší.
ad krk hucula - svaly a kosti tam má poskládaný stejně jako třá ČT, samozřejmě sbalit a podsadit hucula chce sakra dobré přiježdění, ale takovému globálnímu názoru nehovím. ze zkušenosti.
vykašli se na apalůzy i na sportovní poncly (pokud teda tvoje PZ už teď nerajtujou aspoň průměrně), konkrétně ČSP tě příjde draho, s velkou pravděpodobností ho budeš kout co 6 (kvůli plnokrevné krvi nemaj kopyta nic moc) týdnů a na seně a troše ovsa a bez tréninku určitě nebude v dobré kondici.
PROČ ZAS NEJSOU VIDĚT CHODNÍCI?!?!
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:28
- Nahlásit
leyenda
po čem je máš?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:35
- Nahlásit
leyenda
hele to nebylo pro zasmání, to bylo fakt....
voškubal nám pštrosa, že sem ho musela měsíc krmit jen kukuřicí, aby vobrost....
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:36
- Nahlásit
jbat
šak taky miniapalůza nejni kůň, ale satan....
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:38
- Nahlásit
Pumpa
mám takovej pocit i z minishetlandů...
všechno, co je mini, je sviňa.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:42 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit
jbat
no ono to platí i u psů, neska sme šli ráno pro čerstvoně do pekárny a potkali sme ninichivavu a ta byla těžce neurotická....
visela na joju, říla, slinty jí lítaly vod huby, byla celá pod pjěnou...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:42
- Nahlásit
Pumpa
jbat
mě jednou zhryzala i falabella
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:45
- Nahlásit
kejtlin
ten malej hajzlík stoupl na zadní, hryzal a kopal a šel proti mně.... a tak to zkusil na každýho, ale zase je fakt, že dyž zjistil, jak na tom je, tak toho pak nechal a třeba jen tak jemně štípal....
|
impact
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:46
- Nahlásit
Gdo to rano rek, ze ta hruza dojde i sem? Alexo? Jdu ven se psama ted hned bo ty mraky nevesti nic dobreho. Ale jdu jen na chvilku a po lehku a odpo si to dame v necase.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:47
- Nahlásit
Pumpa
mě normálně vykousala z boxu, měla štěstí, že byla březí......
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:58
- Nahlásit
Pumpa
no ono to platí i u psů,
no to jo, ale bacha - tady v baráku bydlí pani s takovým tím minijosefpčíkem a ten by klidně dal nějaký zkoušky, fakt je úžasnej a vždycky se ňuňáme. co mi fakt moc vadí, tak jsou ti hnusní bonsajyorci.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 11:00
- Nahlásit
kejtlin
hihi, já měla v ruce lopatu, to byla klika... obecně násilí nepoužívám, ale tady to bylo nevyhnutelný....
to je ten hajzlík:
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 11:04
- Nahlásit
jbat
no jasně, že to nejni u všech, ale tadle chivava byla takovej malej kritrs....
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 11:08
- Nahlásit
jbat
já mám malý psy taky vychovaný a poslušný, každý kdo ke mě přijde říká, že jsou příjemní a vychovaní.
Pumpa
krasavec, ale na nic....
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 11:08
- Nahlásit
impact
Jsi tu??
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 11:11
- Nahlásit
Pumpa
hihi, já měla v ruce lopatu,
hele když todle kůň dělá, jakejkoliv, tak je to jasně nedostatek hliníku. a ten se doplňuje právě lopatou...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 11:11
- Nahlásit
Proč zrovna já musím jet v pátek odpoledne pracovat?
|