Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 4023 . 4024 . 4025 . 4026 . 4027 . 4028 . 4029 . 4030 . 4031 . 4032 . 4033 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
laguna
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:28 - Změnil/a: laguna
- Nahlásit

Biluška
sežeň si bernardýna vegetariána.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:31
- Nahlásit

kejtlin
stačí jim pastva
Prosím tě, tak po stopadesátý. Nemám ho kde pást. Anebo nemám kde sušit seno. Ta zahrada je tak velká, že když tam budu celoročně pást kozu a hucula tak ji celou vypasou a nemám kde nasušit seno. Chápeš? Proto nemůžu mít velkého koně. Musím mít malinkého, maximálně do velikosti kozy. Aby míň sežral. Nevykládej mi, že miniapalůza sežere stejně jako hucul. To je stejný jako kdybys mi tvrdila, že šoltyje sežere tolik co ofčák

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:31
- Nahlásit

Biluška
Je mi jedno, že to bude svině, já ji odsviním
pozor je velký rozdíl odsvinit psa a odsvinit koně a bezesporu o mnoho náročnější, bez zkušeností je to o zranění-bez legrace.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:32
- Nahlásit

Biluška
poník sežere o trochu míň to je pravda, ale musí mít kvalitnější krmení, aby byl v kondici a musí mít jádro.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:33
- Nahlásit

kejtlin
jo a taky teplou stáj!!!!

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:38
- Nahlásit

kejtlin
jo a taky teplou stáj!!!!
No to je logický, já bych stejně venku nenechala ani toho hucula. I malamut mi v zimě spával v baráku

poník sežere o trochu míň to je pravda, ale musí mít kvalitnější krmení, aby byl v kondici a musí mít jádro.
To je to samý jako stáj. Kvalitu by dostal i hucul. Psy taky nekrmím supermarketovkama přesto, že by jim stačili. Ani ty, kteří leží na gauči a nepodávají žádný výkon, tudíž by jim tuplem stačili

bez zkušeností je to o zranění-bez legrace.
Prosím tě, co mi asi tak může udělat trpaslík co má v kohoutku šedesát čísel?
Leda, že by byl tak zákeřný jako koza - ta mi posledně našťouchala doprostřed chlíva neuklizený kolečka, takže jsem o ně potmě zakopla a rozbila si koleno

Alexa
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:46
- Nahlásit

GDO ZA TO MŮŽE
zas.anej sních zas.anej sních zas.anej sních zas.anej sních zas.anej sních zas.anej sních zas.anej sních zas.anej sních

Baico
Nemusí se kovat a vystačí se senem a hrstí ovsa na den
říďa haflingy taky neková, jen brousej kopyta. Pase je na zahradě má tak hektar, má 2 kobyly, ale kupuje seno, kdybys Biluško chtěla tak ti zjistím kolik čeho těm dvěma dává, ať máš přectavu. Jo a koupila je jako asi půlroční hříbata a vychovala si je sama, jsou skvělý, jezděj na nich, teď jim je asi 4 nebo tak nějak. Zkušenosti s koňma předtím neměla, jen s pézetkama
impact
Odpoledne bude nadherne.
moc se neraduj odpoledne tam dorazí ty bílý s.ačky

Alexa
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:47
- Nahlásit

kachna_
Pak jsem pustila stínítko. Lampa udělala "plomp" a stínítko půvabně sklonilo hlavinku k zemi. Nevim, co na tom bylo tak směšnýho. Vůbec jsem se nesmála.
jsem si málem cvrnkla, úplně živě si to přectavuju. Zabilas ho???????

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:49
- Nahlásit

Biluška
co mi asi tak může udělat trpaslík, co má v kohoutku šedesát čísel
za A)právě proto, že je malej a nikdo nečeká sílu a sviňárnu
za B)je to poník, takže cokoli
za C)takový 60cm sráč, když kopne, tak vždycky natvrdo, hucul bo hafling nekope a když tak jen náznakově
za D)když kopne, tak když se trefí, může i vážně ublížit protože je kopnutí v úrovni holení a když to bude echtovní svině, tak i vyhodí a kopne a oběma nohama nedejbože okutejma do břicha, může tam klidně něco roztrhnout-náš trenér měl plný žaludek krve po kopnutí ponyho.
do poníka bych nešla a jezdím na koních a echt sviních 25 let a čím větší svině, tím se mi to víc líbí, ale svini poníka bych nechtěla ani, kdyby mi k němu někdo dával 20 tisíc.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:51
- Nahlásit

Alexa
chtěla tak ti zjistím kolik čeho těm dvěma dává, ať máš přectavu
Ano prosím, předem děkuji. + přibližné ceny. Zeleninu mám z vlastních zdrojů, bobulí roste pořád víc než dost. K dispozici jsou kedlubny (obyč i giganty), kapusta, zelí, ředkvičky,mrkev,rajčata a papriky v neomezeném množství. Klidně můžu zaset i řepu, nebo něco takového. Když se kůň naučí žrát třešně, višně, ořechy a švestky tak bod pro něj (Koza se naučila )

koupila je jako asi půlroční hříbata a vychovala si je sama,
To bych taky ráda. Úplně nejradši bych klisničku koupenou jako malinký hříbátko. Ale když neseženu tak se holt spokojím i se starší.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:55
- Nahlásit

Biluška
když se kůň naučí žrát třešně, višně, ořechy a švestky tak bod pro něj
tak peckoviny ti sežere jen jednou-porvý a naposled, pokud to nepodchytíš a nezavoláš ke kolice veta

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:56
- Nahlásit

kejtlin
právě proto, že je malej a nikdo nečeká sílu a sviňárnu
Mám plnej barák reparáků a pořádám gulaky pro pézetka. FURT čekám sviňárnu za svými zády .

takový 60cm sráč, když kopne, tak vždycky natvrdo, hucul bo hafling nekope a když tak jen náznakově
Teda vím o koních prt tak mám tendenci ti věřit, ale moc se mi to nezdá. Mi neříkej, že velcí koně nekopou a malí jo . To je jak kdybys mi tvrdila, že velkej pes nigdy nekousne, že hryžou jenom malí . Si myslím, že kopat můžou klidně oba - velkej i malej

tak i vyhodí a kopne a oběma nohama nedejbože okutejma do břicha, může tam klidně něco roztrhnout-náš trenér měl plný žaludek krve po kopnutí ponyho.
Jako děcko jsem znala holku co jela na koni (velkym), spadla, ten kůň na ni šlápl, prošlápl ji plíce a umřela dřív než dorazila záchranka.
Zase to beru tak, že ublížit může malý i velký. Taky mě můžou pokousat psi, může na mě spadnout strom, můžu se nabourat v autě, můžu dostat infarkt uprostřed rybníka a utopit se a může mi rupnout céfka až mě zase někdo rozčílí.....

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:56
- Nahlásit

kachna
sakra a já u toho nebyla do háje

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:57
- Nahlásit

kejtlin
tak peckoviny ti sežere jen jednou-porvý a naposled, pokud to nepodchytíš a nezavoláš ke kolice veta
Nejsu blbá, i koze je vypeckovávám .Psům ne, ti je žerou komplet. Krom Rozárky, ta je chytrá a naučila se vypeckovávat si švestky

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:05
- Nahlásit

Biluška
velcí koně kopou, ale hafling a hucul nejsou velcí koně a na to by kopli jsou až na výjimky moc dobráčtí.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:07
- Nahlásit

Biluška
koni to nesmíš dát, ani bez pecek!

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:07
- Nahlásit

Dobrýýý rááno. Za oknem je krásně, ale venku je kosa... Tak furt lepčí než ten debilní sníh.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:09
- Nahlásit

kejtlin
koni to nesmíš dát, ani bez pecek!
Fakt?

velcí koně kopou, ale hafling a hucul nejsou velcí koně a na to by kopli jsou až na výjimky moc dobráčtí.
To mi připadá stejně důvěryhodné jako tvrzení "bernardýni nekoušou, jsou velcí a dobráčtí". To, že většina bernardýnů nekouše neznamená, že nepotkám kousavou sfini. A to, že většina krysaříků kouše neznamená, že nepotkám vychovaného, který kousat nebude

impact
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:12
- Nahlásit

Mohl by nekdo myslet taky na to, ze kun je stadove zvire a koza ani cokli ani Biluska mu nestaci? A koupit hribatko a dat si ho do samoty se rovna udelat z nej asociala a chudaka.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:15
- Nahlásit

Biluška
Fakt
fakt, na to pozor.
bernardýny znám 3 a všechny zlý jak čert a krysaříků znám 11 a všechny hodný.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:27
- Nahlásit

impact
Na to už se myslelo, bude chodit do ohrady se sousedovýma koněma a pak ještě na výlety do sousední vesnice ke kámošce a jejím dvěma poníkům.

bernardýny znám 3 a všechny zlý jak čert a krysaříků znám 11 a všechny hodný.
To je divné, protože každý říká, že malí psi jsou fsteklí a velcí jsou strašně hodní a klidní . Asi to bude stejné jako u těch fsteklých poníků - jaký si to uděláš, takový to máš

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:28
- Nahlásit

Biluška
když chceš mocímermo poníka, tak si ho pořid´ ale my tě varovali.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:29
- Nahlásit

kejtlin
Nechci poníka. Chci miniapalůzu, ježišmarjá kolikrát to eště musím říct?

Jdu dřít, pokud teda vyjedu z té sněhové závěje, tak nedrásejte
Leyendo hlídej

Alexa
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:31
- Nahlásit

Biluška
tak tady má čerstvé info:
hříbata koupila roční, dřív to prej není vhodný. Kobyly jsou dražší jak hřebečci. Jedna kobyla stála 20tis, druhá 25, má cca ha pastvy, to jim stačí, v zimě pro obě koupí 12-14 balíků (těch velkejch) sena, jeden balík stojí tady cca 300,-, oves jim nedává a ani pro ně není vhodný, páč nemaj extra zátěž, dává jim ještě suchý pečivo, to jí nosí pézetka a vůbec lidi co jí znaj, pak kupuje levnou mrkev a japka. Hrušky, kedlubny, zelí, atp. nesmí - nadmutí - kolika.Stáj má dřevěnou s dírou místo dveří na zimu jí přikrejvá těžkým hadrem. Mladejm se musej cca po 6 týdnech strouhat kopyta - 400,-, starším už ne tak často. Essi nebudeš jezdit po asfaltu štěrku atp. nemusí být okovaný. Jinak říká že krmení pro kobyly jí vyjde na rok levnějc jak pro čokli - má tři bígly. Jo a nemá být sám, dobrý je že máš kozu

Alexa
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:32
- Nahlásit

Jo a poníka taky nedoporučuje!!!!!!! Jsou to sfině!!!!!!

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:33
- Nahlásit

Alexa
oves je dobrej, tak pro dostiháky, ostatním koním se dává ječmen.

leyenda
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:35
- Nahlásit

Biluška

tu stadovost nepodcenovat, samotnej kun je fakt chudak a casem se to nekde projevi, navstevy zpravidla nestaci, na druhou stranu kun vetsinou vezme za vdek i treba kozou, kdyz neni jinej kun

co se tyka umernosti velikost/fsteklost, nerekla bych, ze se to da nejak zevseobecnit, znam spoustu hodnych poniku a spoustu hajzlu
velkejch koni

impact
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:38
- Nahlásit

Bilusko to mas teda kliku, ze nebude sam.

Jinak moje 20ti leta praxe u koni, kdy se pocet, o ktery jsem se starala, da odhadnout na nekolik set, rika, ze cim mensi kun, tim vetsi vztekloun.

Baico
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:41
- Nahlásit

kejtlin
oves je dobrej, tak pro dostiháky, ostatním koním se dává ječmen.
Dostiháci se už dneska čistě ovsem nekrmněj
Normoš provozáci jo. A když ječmen, tak uvařit, jinak ho nestrávěj.

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:47
- Nahlásit

kejtlin
U nás se taky vždycky krmilo ovsem, všichni.Nebo melasou.

<< 1 ... 4023 . 4024 . 4025 . 4026 . 4027 . 4028 . 4029 . 4030 . 4031 . 4032 . 4033 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání