Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2655 . 2656 . 2657 . 2658 . 2659 . 2660 . 2661 . 2662 . 2663 . 2664 . 2665 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:42
- Nahlásit

Biluška
No ale podlehl gameovému Texínkovi, to není zase taková ostuda
Ale podlehl v čase 0:05, a to už ostuda je

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:44
- Nahlásit

Nazdar lidi, co to u vás jde taky tak rychlej ako u nás. Přišli jsme o další dva klienty, kdo mi můžete sehnat jakoukoli práci, budu ráda, nechci mít mezi ztrátou a novým místem nějaké prodlevy.
Maryje má zase nohy, nevim z čeho, bo pamlsky neměla už 14 dnů -ANI JEDEN!!!!!!! - dostává jen maso (kuřecí prsa vařená, bez toho tuku, jak řikala sali, teprve včera dostala jehněčí svalovinu vařenou) a rýži, měla týden tu megadyjetu. Svědí jí prtka a pipka, byli sme na veterině, zánět tam nemá )vzali jí stěr z pipky pod mikroskop), žlázky má prázdný, nezánětlivý. Přesto si furt prtku okusuje a olizuje, pipku taky. Včera už kulhala, trošku, hned sem to podchytila hypermangánem, vystříhánim a betadinou. Začínám si trošku myslet, jestli to nemůže bejt alergie na maso. Pořád se drbe, ale vyrážku po těle nemá, pořád si drbe uši, okusuje si tělo, jezdí zadkem po chodníku, učůrává, jak kdyby měla zase hárat, hloze nožky a má zase průjem. Ještě zkusim přejít na delší dobu na nějaký hypo granule, vrátim se zpět k těm Acanám, psala o nich i Eny, že je s nima moc spokojená, že se čupce trávení spravilo, a objednám se k Sychrovi. A nemám teď vůbec náladu na nic, mám PMS, bolí mě hlava, budu nezaměstnaná, seberou mi byt, zmokvá mi celej pes, budu muset prodat auto a určitě mě srazí blesk. A veterinář mi řekl, že nesprávně živim psa, když dostává maso. Měl by jíst jen vyvážené granule, bo tam je všecko. K masu musím dávat vitamíny.
Dnes má svátek taťka, o víkendu měli Alexa a Brut. Děcka, ať vás nic nesvědí, šéééécko nejlééépči a tady máte něco moc dobrýho:

Baico
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:53
- Nahlásit

Gerda
jéé tak to je nám moc líto. Proč jen se vždycky sere všechno najednou. Budeme držet palečky, ať se všechno co nejdřív spraví.
My jsme se zrovna chtěli pochlubit, že jsme byli v sobotu 3. na obranářskym závodě v Litoměřicích. Prvně jsme kousali na ostro.

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:54
- Nahlásit

Gerda
vyvado neděs....co se vám to v tý práci děje????

ad maryje: udělejte si alergologický vyšetření, to opravdu vypadá jak nějaká forma atopie,
co kdybys začala natrvdo krmit Acaňácký granule losos-brambor, jestli se to nezlepší, vyhodit z potravy ty běžný věci, co člověku přijdou samozřejmý...
Ektoparazita mít nemohla nějakýho, že? alergie na bleší kousnutí dovede divy, baziliška je na to alergická, a stačí jedna blecha k velký aféře.

brut
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:02
- Nahlásit

Dobré ráno
U nás naštěstí napadly tak 3 cm sněhu, ale i to je až dost. Moc se těším na teplo a sluníčko. Kdo to má pořád uklízet?
Aluška se včera při plašení kachen vykoupala v řece ( probořil se s ní kousíček ledu) a Brut má pro změnu rozříznutou tlapu ..... a vím odkud, cikáni totiž rozbili zase nějaký sklo na silnici a jak napadl sníh, tak to nebylo vidět

Jinak jsme o víkendu zapřáhli poprve piraňu do kšírů a holka šlapala jak hodinky... ještě líp jak Brut.
V sobotu jsem odmrazovala mrazák a v rámci redukce obsahu jsem zozmrazila nějaké ovoce na bublaninu. Jenže jsem trošku přehnala množství a tak jsem včera ještě dělala "dort" ze zakysaný smetany a ovoce. Protože mám novou, velkou formu, tak se mi zdálo, že je krému míň, zdvojila jsem množství a nějak jsem to přehnala, takže máme dorty dva

Sali
Mucholabka
o bláznivejch babkách s pidi psama, o otevřenejch vratech ze kterých vykukuje pes a čeká, až se někomu mmůže zavěsit za nohavici nebo pozlobit protivníka na vodítku a o dalších lahůdkách můžu taky vyprávět.

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:06
- Nahlásit

brut
si nechej vot gerdy vyprávjět o tom šíbnutým chlápkovi s těma dvouma malejma zmrdama, co za náma přitáh na louku, a tak jsme se mu líbila, že si nás eště fotal, a zatepla s těma fotama táh na MP ve Smečně...tam z něj asi museli mít zauzlení pankreatu s apendixem.

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:09
- Nahlásit

dyš si Mařka líže zadnici i to druhý, na střídačku, nemůže si ze prdky přenést bakterie??
janika
no, u psů to funguje trochu jinak, teda spíš u lidí to funguje už nepřírodně...je normální, mít v moči malý množství koliformních bakterií, ale ony prostě nesměj proniknout sliznicí, na to je imunita, a v pochvě se ani neohřejou, je tam taky ochrana kyselým prostředím, až když to selže, je zánět.
Kdyby baby nebyly usezený zapařený, pipinu větraly, a poctivě se jazykem blemcaly několikrát denně , neměly by citovaný záněty

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:10
- Nahlásit

Baico
že jsme byli v sobotu 3. na obranářskym závodě v Litoměřicích. Prvně jsme kousali na ostro.
Hezkýýý! Ste borcííííííí! Maryje zdraví Bajkonůůůra, až ho zas uvidí, skočí mu kolem krku! Koukejte jít s náma na ňákou tu procházku!

Sali
co se vám to v tý práci děje????
Teprv se bude dít, to bude eště velká mela. Jako bez prdele - pujde nás hodně.

Ektoparazita mít nemohla nějakýho, že?
Určitě mohla. Odčervená je teda v prosinci, vnitřňák to asi nebude, můžem udělat ještě koprolku. Do podzima mívá kiltix obojky, přes léto měla ještě stronghold kvůli tý cestě do splitu. S blechatcem do styku nepřišla, ale jasně, že to někde chytit mohla. Blech sem si jinak nevšimla, mě nic nekousalo, normálně by ty blechy pokousaly i mě. Klíšťata samo měla, ovšem díky killtixu míň a naposledy někdy před zimou. Myslim, že ty mrazy jich hodně popálily. Jak se dá udělat vyšetření na ektoparazita? Nemám jí teda frknout stronghold? Jako musim říct, že tento měsíc bych raději do vyšetření neinvestovala, už tak místo sedačky máme zaplacenou tu sranděru a blitěru. Prostě je ta Mařka nějak rozbitá.

brut
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:11
- Nahlásit

Gerda
děkuji za opulentní hody ...doufám, že se tam mimo vína najde i krapítko čaje, abych nebyla na suchu

Nemá Mřka ucpaný žlázky na prtce? Denynka si jeden čas taky takhle olizovala zadek a pipinu, než jsme jí vymačkali žlázky.

brut
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:12
- Nahlásit

Sali
tak jsme se mu líbila, že si nás eště fotal, a zatepla s těma fotama táh na MP ve Smečně...tam z něj asi museli mít zauzlení pankreatu s apendixem
..... asi nikdy neviděl tolik psů pohromadě a ještě aby něco dělali

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:13
- Nahlásit

Gerda
nevím, řeknu ti, co bych udělala já - já bych jí vykoupala v desinsekčním šamponu, pak dala kapku za krk, a najela na granule losos-brambor,
a jestli to nepůjde z5, tak po vejplatě alergologie.

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:16
- Nahlásit

brut
Sali
si nechej vot gerdy vyprávjět o tom šíbnutým chlápkovi s těma dvouma malejma zmrdama, co za náma přitáh na louku, a tak jsme se mu líbila, že si nás eště fotal, a zatepla s těma fotama táh na MP ve Smečně
Prosimtě ten chlap byl v každym případě opilej, bylo to na něm vidět, vůbec nevěděl, co má řikat, ale rozhodně něco řikat chtěl. Zřejmě mu chlapi v hospodě udělali něco moc vošklivýho, tak se šel vyřádit na louku se svými neposlušnými psy. Dost nám vynadal, že mu za náma utek jeho pes, toho druhýho měl celou dobu pevně v náručí, vodítko ani jedno. Pes otravoval čuby a měl z prdele kliku, že ho Ferdoslaf nepořešil. Už sme s mamkou řikaly, že se těšíme na svědecký výpovědi na MP ve Smečně )) Ten opilej chlap totiž odjel autem k těm polišům.

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:16
- Nahlásit

u tý mařeny mě ještě napadá asi blbost,
vleklý zánět tlustýho střeva, něco jako Crohnova choroba nebo ulcerosní kolitis, u toho bejvaj bizarní kožní obtíže, je to vše přes autoimunitu.
je to na vyšetřovacím procesum, co se tam děje,
ale obecně řečeno ta čuba JE nějaká rozbitá, a to by měl bejt jako F1 kros čili zdraví a kvalita na +++, což asi moc neplatí, když se zkřížej nezdravý přešlechtěný vstupní plemena...

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:19
- Nahlásit

Gerda
to, zkořenej bo zlitej ten týpoš byl, to jako jo, byl dokonalej, hlavně se nedal vyhodit.
Ferdopes neřeší prkotiny, řešil by tak něco vod NO nahoru, ale i tohle až když by ten druhej pes udělal společenskou chybu.

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:20
- Nahlásit

Sali
já bych jí vykoupala v desinsekčním šamponu, pak dala kapku za krk, a najela na granule losos-brambor,
a jestli to nepůjde z5, tak po vejplatě alergologie.

Přesně tohle chci udělat! A udělám. Vona totiž po těch granclích tráví nějak líp. A ty acanofky bramborově rypkový budou nejlepčejší. Desinfekční šampon koupim asi normálně ve zvířátkárně, že jo? Půjdu se tam rovnou zeptat místo oběda. Díky!

brut
Nemá Mařka ucpaný žlázky na prtce?
Ne, právě ne, to bylo to první, co mě napadlo, hned sme v sobotu ráno naběhli na veterinu, aby jí to vyždíbli, ale nic tam neměla. Přesto si celou noc tu prtku ohlodávala + i pipku, proto jí brali štětičkou na sklíčko kvůli bakteriím, abychom se dohodli, jestli dělat sono kvůli případný pyometře.

Hyena
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:21
- Nahlásit

Ale ty zanícené a ucpané anální žlázky bych taky úplně nepouštěla ze zřetele. Co míváme k Hyeně eště černou potvoru na hlídání, tak ta to jednu dobu měla a klinické projevy byly podobné jako u Marie, včetně vykousaných fleků po těle. Kromě medikace se halt cca rok pravidelěn vymačkávaly žlázky růčo a dneska je klídek. (ťuky ťuk).

brut
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:25
- Nahlásit

Gerda
Už sme s mamkou řikaly, že se těšíme na svědecký výpovědi na MP ve Smečně )) Ten opilej chlap totiž odjel autem k těm polišům.
ožraly mám taky ráda ...ale Brut je miluje, přišel totiž na to, že jejich stabilita je na bodu mrazu a výborně padaj, aniž by se musel moc namáhat po nich skákat...stačí štěknout a proběhnout okolo

brut
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:28
- Nahlásit

Gerda
možná tím, jak jí bylo minule zle, tak si rozhodila střevní floru a je náchylnější na nějaký alergen.
Zkusila bych to co radí Sali + ještě bych dala něco s bifi kulturou na obnovu střevní flory

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:34
- Nahlásit

Sali
vleklý zánět tlustýho střeva, něco jako Crohnova choroba nebo ulcerosní kolitis, u toho bejvaj bizarní kožní obtíže, je to vše přes autoimunitu.
Doufám že ne, jako trávení měla nabouraný od tý doby, co jsem jí přivedla, chvíli nemohla nic jinýho než chleba a právě ty acanový grancle, který se pak ale nějak odkvalitnily a přešli sme na proplanky, který jí nechutnaly....atd atd. Nemohla vůbec konzervy, to hned blila a měla strašlivě nafouklý břicho a sranděru. Takhle mi taky přijde, že má docela často nafouklý břicho, na to, že fakt má ty porce malý, se jí po jídle bříško hodně zvětší. Teď je eště vymlácená po těch ATB, v podstatě ATB nikdy neměla, až teď. Průjmy sme vždycky řešili přes smectu. Teď mám o ní jen starost, že už je to starší pani a měla by bejt na stáří Ok a v dobrý kondičce. Kdyby to mělo souvislost s masem, pak mám v mrazáku 20 kg libovejch hovězin a museli by to různě požrat vaši čoklouni. Bych to pak asi teda rozdala. Eště skočim pro tu probican pastu.

mac1
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:36
- Nahlásit

Sali
vleklý zánět tlustýho střeva, něco jako Crohnova choroba nebo ulcerosní kolitis, u toho bejvaj bizarní kožní obtíže, je to vše přes autoimunitu. je obtížné toto pro veta diagnostikovat nebo to lze jednoduše vyloučit. Jde mi to 1,5 ročního hannoverského barváře, co má neteř ( slíbila jsem jí , že ho vycvičím, tak ho občas mám, i když na lov, výcvik je ještě brzy ) a on chudák má občas šílené vyrážky a ekzemy a trpí, svědí ho uši, teče mu z očí, rozdrápe si břicho .....absolvoval už nevím kolik odběrů a vyšetření , na nic se zatím nepřišlo, nakonec vždycky dostane nějaké injekce s kortikoidy a uleví se mu, ale je to na houno, žádná léčba , spíš jen pokusy se stravou a pak kortikoidy . Teď je objednaný jinam , na aavet k MVDr. Jiřičkovi - homeopatie, jestli třeba zde by něco nepomohlo .

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:36
- Nahlásit

Hyena
Ale ty zanícené a ucpané anální žlázky bych taky úplně nepouštěla ze zřetele
Nepouštim je, jenže jí je kontrolovali v sobotu a byly OK....Doufám, že se teď chuděra neposejřila doma. Což by mi nevadilo, to se uklidí a odesinfikuje, ale vona to dycky drží strašně dlouho, jak se nechce podělat doma. A psi jí hodně čuchaj k zadku a pipce.

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:44
- Nahlásit

Gerda
Gdyby Mařka donesla blechy tak tebe vůbec pokousat nemusí. My jich máme hafec v podlaze. Zalarvených Jakmile na psech přestane fungovat Frontline tak je okamžitě chytnou. Na nás vůbec nelezou. Ani z podlahy, ani od psů. Jsou to blechy psí, ty na člověka nejdou

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:47
- Nahlásit

Biluška
Gdyby Mařka donesla blechy tak tebe vůbec pokousat nemusí.
Nemusí, ale pokousaly by. Už sem to zažila )))

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:54
- Nahlásit

Gerda
Mě už taky dřív sem tam nějaká kousla. Ale teď, co je máme v baráku tak na nás prostě nelezou. Ani na jednoho z nás. Asi jsou to nějaké dobře vychované blechy a vědí, že jsou blechy psí

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 12:00
- Nahlásit

mac1
já nevím, já umím jen lidi, a jen tu svou část diagnostiky.

mac1
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 12:05 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit

Gerda
Pes otravoval čuby a měl z prdele kliku, že ho Ferdoslaf nepořešil , někteří lidé jsou fakt paka. . Jsme šly s kámoškou - ona má 2 goldenky a potkaly jsme "smečku" asi 5 psů , všichni na volno, tak naši 4 také zůstali na volno a nepřivolaní . Všichni se tak nějako očmuchali a pokračovali svým směrem až na jednoho udělaného bulteriéra ( takový ten klabonos, myslím, že to je bulteriér) , ten se rozhodl, že Majdu ojede a nechtěl si nechat vysvětlit ani Majdou, že fakt o něj nestojí, tak holt gentleman Robča po nějaké době cítil povinnost zasáhnout, aby se před Majdou neshodil, však je z jeho smečky, jsem docela přidala do kroku a když jsem viděla jak má napřímený Robča nasraně se tvářící čumu těsně u buletriérovy hlavy a a ten tedy slezl z Majdy a nijak se nevzdálil a čumí na Robču, co jako že se mu nelíbí , tak jsem Robču zavolala k sobě - to už jsme ale byly obě tak metr od nich, odehnaly jsme bultriéra a šly jsem dál, snad ani ne za minutu přilítnul bulteriér zpět a hupnul na Majdu, Majda se nakrknutě ohnala a z Robčova hrdla se ozvalo hřmění , protože to jako si z něj ten debil pes nic nedělá a bude pořád prudit JEHO fenu ??? Bouřku jsme fakt nechtěla, zrovna takového soupeře nemusím, i když jsme tam byly dvě , takže já Péťu a Robču posazené u nohy , kámoška držela Majdu, nadávala čoklovi ať táhne pryč a hulákala jsem na majitelku, jestli by si mohla pro toho psa dojít, že nestojím o nepříjemnosti. Bylo nám řečeno, ať mu vynadáme ( jako bychom do teď říkaly, pejsku pojď si čuchnout , naskoč na ni ....) , teprve když jsem zařvala, že nadávat nebudu, ale že toho psa už pořádně nakopnu a ať laskavě rychle pro něj nakluše , tak se obtěžovala si pro něj přijít a ještě se tvářila , jak jsme nemožné. Ten pes nebyl žádný agresivní magor, rozhodně mi nijak nevadilo, že byl na volno a bez koše, ale magorkou byla jeho panička a takoví lidé mě dost sejří.

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 12:08
- Nahlásit

trávení měla nabouraný od tý doby, co jsem jí přivedla, chvíli nemohla nic jinýho než chleba a právě ty acanový grancle, který se pak ale nějak odkvalitnily a přešli sme na proplanky, který jí nechutnaly....atd atd. Nemohla vůbec konzervy, to hned blila a měla strašlivě nafouklý břicho a sranděru. Takhle mi taky přijde, že má docela často nafouklý břicho, .......už je to starší pani a měla by bejt na stáří OK a v dobrý kondičce.
Gerda
no jo, ale to bys musela mít při výběru zvířete holt šťastnou ruku...ale ani kdyby sis brala štěně ze super zdravýho chovu, neměla bys záruku.
Problémový trávení u toho zvířete máš, chce to zjistit, proč,
zkoumala bych v první vlně osobně 2 kategorie,
1) vleklé autoimunitní záněty střev
2) alimentární intolerance, defekty trávicích enzymů.

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 12:18
- Nahlásit

mac1
No hele když jsou lidi pitomý, je lepší se jim vyhnout. Nebo tak to aspoň praktikuju já. Nemám ani ráda, když musim na někoho křiknout, ať si laskavě dojde pro svýho čokla. Proto si venčící sparringpartnery vybírám, stejně jako svýmu psovi vybírám kámoše. Ale je fakt, že tohle bylo náhodný setkání, tomu se nevyhneš. U nás si taky na louce brijárt hlídá svoje čupky, a čupky se hlídaj navzájem, jak chodíme ven každej den spolu, sou už takový sehraný. Právě tenhle brijárt pořešil potenciální šťouchanici mezi Mařenou a Bertou Corsou. Obě byly nervozní, nevěděly, jak k sobě maj přistupovat, Berta to pak pořešila tak, že chtěla Máňu kousnout, než sem doběhla já, vlítnul tam brijárt, seřval Bertu na tři doby, Mařenu odehnal k našim osattním holkám a bylo vymalováno

Sali
to bys musela mít při výběru zvířete holt šťastnou ruku
sem měla přece, mám nejlepčejšího pséka ze fšech )) A budu řešit právě to druhý, co na to trávení vadí. Může Mařena zkoušet hledat lidi, když se nebojí zalejzat do malejch prostor? Fčera vystrašila Nánu, když si kopala pod kořenem nějakou hlínu, Nána jí neviděla, jen ten odlítávající bordel a děěěěěsně se lekla, skoro jako toho medvítka mývala ))) Celá se naježila a děsně opatrně šla sondovat, co je tam tak děsivýho pod kořenem )))

Hyena
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 12:21
- Nahlásit

mac1
Teď je objednaný jinam , na aavet k MVDr. Jiřičkovi - homeopatie, jestli třeba zde by něco nepomohlo .
JJ, ten je fajn. Kromě homeopatie má klasickou veterinu, kombinuje to dobré z obojího a neslibuje zázraky.
Gerda, esli chceš, tak ti na něj pošlu telefon.

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 12:38
- Nahlásit

Hyena
Díky moc, teď ještě zkusím ty acany lambkový potejtový salmonový, pokud to nezabere, půjdem k lékaři.

<< 1 ... 2655 . 2656 . 2657 . 2658 . 2659 . 2660 . 2661 . 2662 . 2663 . 2664 . 2665 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání