| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:29
- Nahlásit
Dobré ráno fšem.
Východní Orient hlásí neustávající sněžení. Uš asi čtvrtý den,nebo jak dlouho to sněží. Zahrada je komplet pod sněhem, z Armánka se stává lavinový pes, jediná Wanda má pořád ještě radost Silničáři jsou jako vždycky zaskočení, už se neprotahuje ani hlavní tah k hranicím, takže cesta do školy se stává slalomem mezi zapadlými kamiony Hnus, humus, fialový myši a nacistický helmy nebo jak to bylo
V Albrechticích jsem zapadla na parkovišti a nějakej děda musel s Amálkou vyjet, jinak bysme tam byli eště včil
Mám ráda zimu, ale už je jí dost
Jo a už asi vím proč dal něgdo toho pitomého buldoka do útulku Ještě jednou se mi ta sfině pochčí v posteli a dám ji tam taky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:31
- Nahlásit
Dobré ráno.
ZASE sněží!!!
Ferdík se pomalu uzdravuje, kousnul mě, hurá. Ale jen lehce chytil, nevím jestli to mám vůbec počítat.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:33
- Nahlásit
Mucholabka
Mě včera kousla buď Pumice, nebo Orina. Rozervali mi rukáv na bundě takže to počítám Nevím která z nich to byla, páč byla tma a ty mrchy se mi servaly Už aby přestaly hárat, jak maj premenstruační syndrom tak se s nima nedá vydržet
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:44
- Nahlásit
mě zatím nekouslo nic. Ale co není, může být. Spíš mě ale uštkne Kobra.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:45
- Nahlásit
Biluška
Hihi
No já se těším na Hektora, Slováci ho nakonec dovezou až o víkendu, asi zabloudili. Ferdíkovi se tenhle dáreček bude zamlouvat. Už se těším, až chudák zhubne aspoň pět kilo, páč vypadá spíš jako tosa než jako pit.
Ferdík mi nerozerval nic, ale já asi rozervu jeho. Zrovna jsem včera uvažovala jak je život s ním jednoduchý. Kolem Bucky skáču jak kráva, s aportkama se prdím, s poslušností se prdím, s přivoláním se prdím, včera na poli jsem se na přivolání vybodla úplně, když mě "neslyšela", otočila jsem se a šla domů a ona mě za chvilku laksavě dohnala Aby se naučila pořádně aport, kupuju pomůcky, oblbuju, dělám šaška.
S Ferdou to je jednodušší. Hodím cokoli, donese to, jebnu ho po hlavě, pustí, jebnu ho podruhé, přiřadí se k noze, přivolání neřeším, páč ho radši nepouštím vůbec, jenom na zahradě. A to mi stačí pomyslet a je u mně.
A včera jsem s ním byla na procházce, byl na metrovém vodítku (páč jsem ho nechala zavřeného dole ve sklepě a on to vodítko zatím snědl, tak jsem na něm musela udělat uzel), a kousek od baráku mi po psovi skočil jezevčík. Já psa jak pipi držím a škrtím, jezevčík obíhá, vyštěkává mně i psa, občas udělá výpad-ale nekousne, páč je srab, můj pes si myslí, že to je hračka pro něho a chce si ji půjčit, a zdálky řve baba "já si pro něho nepůjdu, já se hrozně bojím". Tak jsem jí řekla, že když je taková kráva a bojí se, ať si koupí vodítko. Chytla jsem svojeho za obojek, a snažila se odejít, zatímco jezevčíkoid mi dělal výpady za patama. kráva teda laskvě šla naproti mně, kolem nás obešla desetimetrovým obloukem a volala Beníčku, pojď, buď hodný pejsek, pojď za mnou a nech toho zabijáka, nebo tě kousne. Já jsem asi děsně agresivní jedinec, ale v tu chvíli bych babu nejradši kopla do hlavy.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:47
- Nahlásit
jinak tady sněží tak, na chvíli přestalo, že by se jako daly uklidit schody a dvory,
a už začlo zasejc.
Chlap má dovolenou krzevá sračkytýdu,
mě to minulo, omezilo se to na břišní nepokoj bez purgace,
ale zas mi sedí houser za krkem, takže mám dovolenou taky,
řídit v tomhle s tímhle se mi nechce, když se A) nevotočím a B)pomalu bez veselýho zavejsknutí nevotočím ani volantem.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:51
- Nahlásit
Mucholabka
já jsem hodně agresivní jedinec, takže bych babu kopla nejmíň do holeně Ale možná i výš
Sali
na Kobru bys měla mít doma protijed, jinak je to uštknutí smrtelné
Sních už neodhazuju, už se v tom brodím To nemá smysl odhazovat
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:53
- Nahlásit
Mucholabka
A včera jsem s ním byla na procházce
no, to už není hihi....
Naprosto tě chápu, ale oni maliny a pinzety od tohohle moc daleko nejsou, když jsou správně přiostřený,
a na to je jkediný řešení, když MUSÍŠ žít mezi lidma: ovladatelnost
O ničem jiným to není, jen o tom, že prostě musíš bejt schopná dáát svýmu psoj povel lehni zůstaň, a toho agresivního zmrda sama odeslat bábě vzduchem, protože jiný řešení to prostě nemá, já vím, my jsme na to dva, ale většinou s 4 psama najednou, a u toho odložení je hlídám já a chlap expeduje ty vetřelce.
Ovšem 1 člověwk musí 1 psa prostě zvládnout, uposlušnit tak, aby byl schopnej situaci kontrolovat.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:55
- Nahlásit
Mucholabka
Hektor bude tvůj nafurt, nebo je to reparák?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:55
- Nahlásit
Biluška
jo, protijedu mám na polici plnou láhev, má krycí označení Ron blanco, ale je to fakt slavnej Johnsonův protijed!!!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 09:00
- Nahlásit
Sali
Myslíš ten jak náprstek hned zabil pštrosa, lžička stačí na tele? Tak ten by mohl fungovat
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 09:01
- Nahlásit
dobré zasněžené ráno,dastík je jak z vajec když viděl sníh,takže hurá s dastym na přehraduuuuuuuuuuuuuuuuu
mě je už lépe,v noci jsem ani jednou nezakašlala a doktorka je tam stejně až odpol
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 09:06
- Nahlásit
Sali
Já vím jakého mám psa, proto chodím ven bezpečně. Svojeho si zvládnu natolik, aby neublížil, navíc on malé psy má rád, náhoda je blbec-stačí když otevře držku a řekne cvak, a psa mu z ní už nevyndám. Povel Lehni zůstaň je hodně dobrá věc u psa, jehož děd je gr ch a babina ch. To prostě nejde. Už jen proto, že radši desetkrát nevěřím, než aby se stala jedna nehoda.
Ale okolí mě svojima reakcema vždycky dostane, jednou za měsíc jdu do civilizace se psema, jinak se zdržuju tam, kde jsou pole, lesy, voda, ticho, a jak se ocitnu na chodníku, hned člověk potká několik blbů. V jedné zahradě blízko mají pudly, a otevřenou branku, výborná kombinace, taky už mi šli po černém, jak jsem se pohnula, dělali výpady, tak jsem zůstala stát s svolávala všechny čerty na babu, a ta mi ještě vynadala, že tam nemám co chodit, já mám vždycky nervy na pochodu. Taky jim tam už asi 3 dny tomu přibyl jezevčíkoid, který je docela drsný, ti lidi nemají kouska rozumu, až jim to někdo přejede, tak se budou divit.
Případně jeden co nemá plot a má NO. Fenka je asi hodná a vychovaná, ale když se jde seznamovat s Bucou a začnou na sebe naskakovat, můj pes chudák dostane zjeba aby se neježil, tak mi to není příliš příjemné.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 09:10
- Nahlásit
Biluška
Bože, tohle a na furt? Nééééé, pes nafurt bude, ale ještě není ani nakryto, Hektor je brácha od Draka a druhého takového fakt nepotřebuju, buď ho někomu udám do bytu na mazla nebo na hlídání, nebo jde za tři měsíce tam, odkud přišel. Slovena dostala výpověď z objektu, kde má 11 nebo kolik psů.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 09:33
- Nahlásit
tak mi jedéééééééééééééééééééééééém
je tam božskyýýýýýýýýýýýýýýýýýýý
na meily se dstanu až pozdě večer
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 09:44
- Nahlásit
Svojeho si zvládnu natolik, aby neublížil, navíc on malé psy má rád, náhoda je blbec-stačí když otevře držku a řekne cvak, a psa mu z ní už nevyndám. Povel Lehni zůstaň je hodně dobrá věc u psa, jehož děd je gr ch a babina ch. To prostě nejde.
Mucholabka
ale jo, jasně, ale nechceš mi přece tvrdit, že u psa, který je z linie psů na zápasy, je úplně odšlechtěná ovladatelnost kolem druhých psů? To bych stejně dobře mohla tvrdit, že u maligny, z linie na obrany, s šíleným drivem kousat, nebudu mít kolem figuranta kázeň nikdy neb atd...
Ono je těžké, jak to máš Ty, vzít si dospělce z řetězu, a opracovat ho, ale přece pitové nejsou úplný magoři, aby měli v mozečku jedinou myšlenku, objekt=rvačka, a nešlo to nikterak uřídit,
nebo jsou, ale pak někde vznikla velká chyba na rýsovacím prkně sociálního intelektu.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 09:45
- Nahlásit
náprstek hned zabil pštrosa, lžička stačí na tele? Tak ten by mohl fungovat
Biluška
jojo, to je von, přesně.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 09:57
- Nahlásit
se zdržuju tam, kde jsou pole, lesy, voda, ticho, a jak se ocitnu na chodníku, hned člověk potká několik blbů. V jedné zahradě blízko mají pudly, a otevřenou branku, výborná kombinace,
Mucholabka
proboha to ti vůbec nezávidím, honem si kuup auto, přestavěj zadek na 4 klece, a jezdi je venčit tam, kde je klid a lidi se stejným myšlením...
... do takovýhohle terénu se já snažím vůbec nevlízt, od toho si psy vozím autem, protže tohle je nejlepší způsob, jak je naučit se rvát, tohle, a pak lidový cvičáky v hodiny pro veřejnost
To jako pinzety jsou děsně vznětlivý, ty chytaj na první našlápnutí, a rvali by se z plezíru, což nesmím dopustit, fakt je musím udržet pod ovladatelností za každou cenu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 09:58
- Nahlásit
Sali
úplně odšlechtěná ovladatelnost kolem druhých psů
To samozřejmě ne, jinak bych ho neměla ve smečce, ale věřit mu nemůžu.
Třeba týpek co Ferdu odchoval má jeho ségry a ten feny nechává bez jakékoli poslušnosti, a prý dělají slušný bugr, jak jdou na vodítku ven, ale to bych je asi zabila, kdyby mi měly dělat ostudu.
pitové nejsou úplný magoři, aby měli v mozečku jedinou myšlenku
Tihleti Slováci jsou takoví. Ale mi se tihle psi líbí, jsou takoví živí.
A Sala jr., to byla totál sfině, té bylo jedno, co to je, pes fena, nebo Ferda, ta se vrhala na všechno, ale nejlepší fena k lidem, co jsem kdy poznala. A časem se taky obrousila na psy, akorát toho času nebylo tolik.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 09:58
- Nahlásit
Sali
aby měli v mozečku jedinou myšlenku, objekt=rvačka, a nešlo to nikterak uřídit,
Nevěř jí, Muchoš kecá . Toho slavného zabijáka Ferdu pokousal náš malinkej Texíček, měl Ferďase úplně na lopatkách A to byl Texíček ještě malinké štěńátko Udělal mu díru do hlavy, krvavou, obrovskou...
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:03
- Nahlásit
Čus zdravím po krásném vandříku. Na Brdech bylo nááádherně a všickni jsme si to užili. Esli nebudu líná, tak sem hodím nějaké fotky.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:06 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Biluška
Dyk říkám, že malé pejsky má rád velké pak taky, ale jinak.
Na téhle fotce se dá atmosféra rovnou krájet a prodávat na kusy
Ale jak dostanou do těla, tak jsou rádi, že žijou.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:07
- Nahlásit
Mucholabka
z těch drajvovejch sporťáků se věřit nedá nikomu, ale to je naprosto v pořádku.
Ti naši, jak jsou vykousaný, maj prostě v držkách nasvaleno a potenciál zabít, když budou chtít, protože koušou v loveckým drajvu, a druhý psí zvíře prostě lověj jak kočku, prostě zabíjej kořist.
Máme u nich díky smečkovýmu soužití dobře vypracovaný sociální chování vůči sobě, i vůči druhejm,
ale taky je tam samozřejmě smečkovej pud obrany sebe navzájem, a když by k tomu došlo, že by je někdo skutečně napadl, nemachroval jen a nenechal se rituálně zahnat, ale skutečně do nich šel,
půjdou i oni a zcela likvidačně, a 4 psy z jednoho neoloupu, když je nebudu mít ovladatelný a v bezpečných koších,
a hlavně je tahám mezi druhý bezpečný psy, aby se naučili nejdřív komunikovat, a teprv pak použít ostrý argumenty, aby nepřehodnocovali,
ale je to balanc na ostří nože, stačí jeden debil na cvičáku s napadákem, a bude to načnutý nadlouho.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:10
- Nahlásit
Sali
a druhý psí zvíře prostě lověj jak kočku, prostě zabíjej kořist.
Jj, on taky většinou nejde v agresi, ale ze sportu, teď ale nevím, co je horší.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:13
- Nahlásit
on taky většinou nejde v agresi, ale ze sportu, teď ale nevím, co je horší.
Mucholabka
to vaše a naše sportovní pojetí je úplně stejný, je to adrenalínovej lov nebezpečný kořisti, občas je tam přimíchnutý teritoriální chování, ale čím víc "agrese" tam je, tím víc je tam i komunikace, zastrašování, rituálů...a tím víc se do toho dá zasáhnout.
Čistě sportovní adrenalínovej lov druhýho psa je to nejhorším, co se může stát, neb to nejde přes žádný rituály, to je prostě voko-noha reflex a bez ovladatelnosti psovodem to samo nemá brzdu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:17
- Nahlásit
Mucholabka
Dyk říkám, že malé pejsky má rád velké pak taky, ale jinak.
Pch, Texínek ho prostě spucoval, to neokecáš
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:17
- Nahlásit
Sali
No, právě, kdyby šel z agrese, tak ho jebnu po hlavě a je klid. Ale mi nikdo nechce věřit, že ten pes není ani co by se za nehet vešlo agresivní. On ani nehlídá, vůbec. Ale člověk vidí projev a AHA-je agresivní. A přitom prd.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:23
- Nahlásit
Biluška
No dobře, přiznávám, mám lůůůzra
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:36
- Nahlásit
Mucholabka
No dobře, přiznávám, mám lůůůzra
No ale podlehl gameovému Texínkovi, to není zase taková ostuda
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 10:37
- Nahlásit
Ale mi nikdo nechce věřit, že ten pes není ani co by se za nehet vešlo agresivní. On ani nehlídá, vůbec
tohle znám.
Vtip je v tom, že z hlediska etologie a pojmů i tohle JE agrese, lovecká agrese, druh kořisti nerozhoduje, vlastní druh/cizí druh nezájem, čím víc nebezpečný tím víc adrenalínu, tím líp, má jí pes, má jí člověk, je to prostě fyziologický projev převážně samců, je to podmíněný testosteronem, ale nejen jím...
Většina lidí o psech neví nic, ač je třeba drží po svém boku celej svůj život... nemá cenu se s nima o tom bavit, vidíš to sama...
|