| Autor |
Zpráva |
jablunka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:06
- Nahlásit
Sali
brezen2008
Biluška
Já vydržím hodně,ale rozhodil mě sežranej liďák následně vyhozenej doma na koberec a pak když Ted přijel a vyblil asi půl kila škrkavek........to mi neudělalo dobře.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:13
- Nahlásit
mě ráno neudělal dobře nález dvou rozpuštěných myší v pětilitrovce medu, naštěstí tam toho medu bylo už jen po dně.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:13
- Nahlásit
jablunka
a pak když Ted přijel a vyblil asi půl kila škrkavek........to mi neudělalo dobře.
S tím máme taky zkušenosti, to jsem blila když jsem to uklízela
Humus byl taky když jsem uvařila hrnec jater (nakrájených na drobounké kostičky, pro malinké šeltičky), strčila ho do sklepa aby vychladl a zapoměla jsem na něho. Vzpoměla jsem si za čtyři dny. Byl plný larev od much. Fakt plný. Těch červů tam bylo tolik, že kostičky toho masa obraceli. To byl nejhumáčovatější humáč co jsem kdy uklízela
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:28
- Nahlásit
Taky mám něco - brigáda na rybích sádkách, třicetistupňová vedra a dva týdny nepřijela kafilerka pro odpady z ryb.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:30
- Nahlásit
Biluška
Vzpoměla jsem si za čtyři dny.
Hm,já jednou zapoměla v pekáči v troubě půku upečenýho kuřete a vodjeli sme na čtrnáct dní.Po návratu byl nafouklej celej barák a gdyby sme bydleli f paneláku,volali by sousedi hasiče,policajty a záchranku,že nám z bytu smrdí mrtvola.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:31
- Nahlásit
Biluška
Těch červů tam bylo tolik, že kostičky toho masa obraceli
tak to by mě nevadilo vůbec, neb takhle chovala moje máti muší "červy" na pokusy, a já jí je od mala pomáhala vybírat z těch játer, a zpracovávat podle toho, na co byli určený-chov, pokusy,
takže muší larvy je pro mě pohodička, i kldyž je od nich bílo, jsou celkem sympatický do ruky,takový teplý a pevný a kroutěj se.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:36
- Nahlásit
Sali
takže muší larvy je pro mě pohodička, i kldyž je od nich bílo, jsou celkem sympatický do ruky,takový teplý a pevný a kroutěj se.
Ono je tohle o zvyku a nátuře.Kdyby mi šlo o život,tak ani nemrknu a nechám si tím žrát schnilou tkáň a sama je tam dávám i vybírám,ale v běžným životě je to pro mě taky ekl.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:37
- Nahlásit
Sali
Blééééééé
Ale dík, přešla mě chuť na večeři, aspoň zhubnu
Kdybysme tady nastolili takové téma každý večer tak můžeme vynechat ty věčné diety
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:38
- Nahlásit
Sali, jablunka, kachna_
tak vám pěkně děkuju
žumpa se pěkně plní...
díky bohu, že mě takové výdozblitky přírody zatím úspěšně míjej
já když něco najdu, je to mumifikovaný nasucho a nebo vohlodaný dohola...
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:43
- Nahlásit
Sali
Že jo,taky sem se divila,že mladej omdlíval v létě ,když šel vyhodit do popelnice odpadky a v ústrety mu mlaštili červi .Mě připadají taky sympaticky,zvláště,když umí nádherně čistit rány od nekrotické tkáně.
Já se 100% zbliju,když si na lačno polknu jakýkoliv potravní doplněk, vyjma těch v gelové schránce.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:51
- Nahlásit
jablunka
je to čistě o zvyku, pro mě je eklhaftnej jen hnusnej smrd, a jen než si na něj zvyknu.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:51
- Nahlásit
Erin
Já se 100% zbliju,když si na lačno polknu jakýkoliv potravní doplněk, vyjma těch v gelové schránce.
Si mi připoměla,jak mě při každé nemoci rodiče odesílali k babičce a dědovi na ves,páč do mě nebyli schopní nijak dostat penicilín.A bábi si dlouho myslela,jak na mě vyzrála,gdyž mi ho dávala do žlutý limošky,ofšem jen do tý doby,než zootechnik ze statku nepřišel babičce říct,že by mi měla dávat pít trochu víc,páč chodím žebrat k nim.
prášky sem se nějak naučila v poho spoknout,jediý u čeho to nedokážu je acylpyrýn a živočišný uhlí.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:06
- Nahlásit
jablunka
já se zas na 100% zebliju, když chroupnu do chrupavky nebo kližky, ale mletý je miluju, vadí mi jen ten pocit, ne ta chu´t, prostě je to spíš zlozvyk než cokoli jinýho.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:16
- Nahlásit
Sali
nebo kližky
mňááááááááááám
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:23
- Nahlásit
chrupavky jsou nejlepší z celého kuřete , já mám naštěstí žaludek dost stabilní, ale jednou jsem přivedla ségru k "pumpování" u stolu v restauraci , jedla jsem salát a najednou jsem cítila cosi nepatřičného, i vyndala jsme list salátu z úst a ejhle ! , malý plž se kroutil jak jsme ho asi trochu kousla , tak jsem dala plže stranou a list salátu s chutí schroupla ....sestra nějak zbledla a začala pumpovat
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:29
- Nahlásit
chrupavky jsou nejlepší z celého kuřete
naštěstí Kiruna i Kobra jsou stejného názoru, takže se o jídlo spravedlivě rozdělíme.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:30
- Nahlásit
šiš,vy tu zase máte téma
jinak hlásím,že si udělalo trochu lepčí,hned jsem poslala Davídkový pozdraf s vobrázkem.Trochu jsem přehlédla co na vobrázku je-byl tam duhový most a na něm stála nějaká čarodějnice.Davídková usoudila,že je mi lepčí páč už sem TAM To je děsný todlenctonc-čék je už TAM a neví vo tom
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:31
- Nahlásit
Neessi
te´d to nevadí, důležitý je, jestli to nebude vadit zejtra v ordinaci.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:37
- Nahlásit
Neessi
A jakou mělo barvu to svjetlo v tunelu??Abysme byly jako ve vobraze a patřičně informovaný...to je bomba!! Vydáme tvoje poznatky jako "Gyndařka promlouvá ze záhrobí"to bé terno to bude merglí
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:55
- Nahlásit
Ahoj koukám máte moc pěkný téma, dyš tak mám taky hnusnou příhodu s červama. Babičce se ztratila po epi záchvatu zmatená čubinka a 3 nebo 4 dny jsme jí nemohli nikde najít, pátý den jí přinesla sousedla, že jí našla za svojí zahradou ve vysoký trávě.
Tak jsme jí chuděru začaly opečovávat a koupat, bylo mi divný že má celý zadek jakoby mazlavý, myslela jsem že ležela v nějaké vazelíně a zuřivě jsem jí ve vaně drhla a když mi to porád nešlo tak jsem si konečně vzala brejle a ona byla už celá červavá. Vod tý doby mi červíci muší hóódně vaděj.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 20:58
- Nahlásit
Hmmm, Slovena mi má dovézt psa...čekám ještě hodinu a jdu spát...ať si ho hodí kam chce...
Vše nejlepší Tedíkovi, ať mu to běhá.
AlenaD
Přežila to?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 21:07
- Nahlásit
Dobrý večír vespolek
Koukám, že tu máte pěkný téma. Nemám ráda červy. Maličký, drobný mi nevaděj, pokud je nemusím jíst.
Jablůnka
Tedíkovi přejeme vše nej, nej
A tobě hlavně rychlé vyzdravení
Neessi
tobě taktéž přeji rychlé uzdravení
+
všem marodům
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 21:17
- Nahlásit
Mucholabka
jo, přežila, ale byl to neskutečný humus, museli jsme je z ní tahat pinzetou a byly jich stovky.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 21:21
- Nahlásit
AlenaD
Chudák pes.To měla v srsti, nebo v mase?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 21:41
- Nahlásit
Erin
A jakou mělo barvu to svjetlo v tunelu??
a jak to mám,doprčic,vědět,když ani nevim,jak sem se tam dostala Třá Davídkojc kecá a já jsem tady a fakt se mi ulepčilo
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 22:03
- Nahlásit
Mucholabka
Naštěstí byly většinou v srsti, takže se to oholilo, ale hodně jich už bylo v kůži. Bylo léto a jak tam pod sebe čůrala šlo to dost rychle a asi by jí sežrali zaživa. Doufám že už nikdy nic takovýho nebudu muset dělat.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 07:46 - Změnil/a: Erin
- Nahlásit
No vidíte ,někdo nás v noci šmíruje nápady pak publikuje
http://www.ahaonline.cz/cz/z-domova/34285/lecba-po moci-cervu!-/
Tak se tu mějte,du do posilky v rámci akce "slez ze mě špeku"
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:17
- Nahlásit
dobré ráno,
je tu nějaký myslivec? O víkendu jsem našla uhynulého dravce, asi káně, bůh ví. Zajímalo by mě, jestli se nálezy uhynulých dravců někde evidují a pod.... mám strach z karbofuranu, co kdyby tím byl otrávený? mám to nějak řešit nebo na to hodit bobek a nechat ho tam zetlít? Kroužek neměl, hnáty jsem mu prohlídla, ale nesaha jsem na něj.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:26
- Nahlásit
kokoška
http://www.karbofuran.cz/
tady se dočteš víc.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:28
- Nahlásit
tohle je z trochu relevantnějšího zdroje než "áchá"
http://www.nemocnice-horovice.cz/novinky/larvami-l eci-uz-i-v-horovicke-nemocnici-146
V hořovické nemocnici oprášili metodu léčby larvami. Od konce minulého roku jimi úspěšně léčí na chirurgické ambulanci pod vedením doktorky Šimůnkové. Nemocnice se tak zařadila mezi desítku dalších nemocnic včetně fakultních, které tuto léčebnou alternativu nabízejí například pacientům s bércovými vředy nebo diabetickou nohou. K léčbě se používají pouze sterilní larvy mouchy Bzučivky zelené a metoda je zcela bezpečná. Nově ji proplácí i Všeobecná zdravotní pojišťovna, takže se může dostat ke všem pacientům, kteří o ni projeví zájem.
|