Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2601 . 2602 . 2603 . 2604 . 2605 . 2606 . 2607 . 2608 . 2609 . 2610 . 2611 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:23
- Nahlásit

Gerda
nenech se do ničeho ukecávat, až budu mít čas psát, tak ti řeknu, jak si věci stojej,
stručně, zhubnout, a každej měsíc prohmatávat mlíčnou žlázu, až s nálezem bulky mazat na biopsii a dál dle bio nálezu.
Po hárání a přes falešku obzl. pečlivě kontrolovat, a sledovat i celkový stav feny, event. výtok a známky vnitřní infekce.
To naprosto stačí.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:25
- Nahlásit

Gerda
Sem mu řikala, že čuby netrpěj tim, když nemaj štěňata, když von povidal, že skoro jako jo....
tak tomu felčarovi řekni,že kastrovat nemůžeš bo budete teda krej aby jako netrpěla Chjo,nebejt to tak daleko,zaskočila bysem tam..
A co s tim krvavým,volalas tam bo co?

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:28
- Nahlásit

čuby netrpěj tim, když nemaj štěňata
A když se vykastrujou tak trpěj míň?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:31
- Nahlásit

kachna_
A když se vykastrujou tak trpěj míň?
to ne,ale veti už maj tisíce f kapce,takže ....

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:32
- Nahlásit

davidkova renata
bych to nedělala ted f týdle fázi,posere se tutově i po málu..to snad už rači vývar z kuřecích prsou třá
jestli sejří stejně pořád tak je to jedno. Když do ní nedostane vodu tak bude dehydratovaná. Kuřecí vývar je mastný, z toho se taky posere.
Nebo se to dá ještě udělat tak, že se na dno misky ponoří piškot a ten pes se k němu musí propít. Ale třá moje saň prostě ponoří čumák dovnitř a vyloví si ho

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:34
- Nahlásit

davidkova renata
ono to není takhle černobílý, ale budiž....

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:37
- Nahlásit

Gerda
U toho psa s rakovinou jsme to navíc možná přikrmili injekcí proti březosti (tou 5.7.9. den). Vet nás v době předinternetové vůbec neupozornil na možná rizika - naopak nám to doporučil, jako bezpečné řešení.

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:37
- Nahlásit

Biluška
jestli sejří stejně pořád tak je to jedno. Když do ní nedostane vodu tak bude dehydratovaná. Kuřecí vývar je mastný, z toho se taky posere.
no tak tohle bych radši nekomentovala, ale musím,
kuří vývar se dá odmastit několika ubrouskama na povrchu, a rozhodně leépe poslouží, ředěný vodou,
než chemicky ošetřená kapsička s těma konzervovejma sračkama,
to sekartáčovej lem tenkýho střeva z toho posere do vejšky až na záda, jak se lekne.
Fakt, možná že by stálo za to čubu nalejt kapačkou, když bleje a průjmuje až do krvavý složky průjmu, to znamená, že má vlastně zánětem voholenou sliznice střeva.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:38
- Nahlásit

Gerda

když měl Babú před operací a vůbec nepil, dávala jsem mu injekční stříkačkou do tlamy vodu s Rehycanem (rehydratační roztok pro psy a kočky). Měli by ti ho prodat normálně na veterině. Dost mi pomohl Kousíka postavit trochu na nohy. Mám jěště doma trochu (minimálně na půl litru - musím to zvážit), kdybys chtěla. Ale musela by ses zastavit - jsem doma se zánětem ledvin.

Jinak s tou kastrací už nemám tak jednoznačnej názor, kvůli tomu, že zánět se Tonce nijak neprojevil, ukázalo ho až sono...
http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_9401_1.html
Dřív jsem byla přesvědčená stejně jako Renata a ostatní holky, že kastrovat zdravý zvíře fakt ne, teď už bych to v případě starších feneček se 100% jistotou netvrdila.
Nicméně si myslím, že když je Marie oslabená nějakou infekcí, rozhodně by jí jakýkoli operační zákrok jěště víc oslabil , navíc když není akutně nutný. Tak mě přijde dost divný, že místo, aby se plně soustředili na aktuální problém, tlačej tě do kastrace.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:39
- Nahlásit

Sali
ono to není takhle černobílý, ale budiž....
hele ty černobílá,mě takový chování jako dost točí,to jako sorry,mě osobně se to moc nestává bo je zarazim dost jasně hned zkraje,ale v okolí je případů víc něž dost.Může se o tom zmínit a říct pro i proti ale! pokud se majitel ptá,ale dělat z někoho tejrače psů,když tento nechce kastrovat,tak to je dost prasárna.Fakt bych mohla vyprávět,možná by ses divila bo vy to asi máte pořešený jinak,navíc seš doktor,takže si na tebe moc nepřijdou,ale 90% klientů ne a furt je tu ta praštěná úcta k bílýmu plášto bo pan dochtor to muší vjedět,že..takže vesele kastrujou čupky před 1. háráním a pak daj majiteli piškůůůůtek a poplácaj ho po ramenou,že byl hodnej a nedělal problémy a zbytečně se nevyptával třá

maixnerova
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:40
- Nahlásit

jo, a ěště ta voda byla převařená...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:47
- Nahlásit

Gerda
Sice jsem kvůli pyometře a mléčné žláze přišla o Salu, ale ani tak bych zdravou fenu nenechala jen tak rozcupovat. Ona už bohužel byla zanedbaná a na mléčnou žlázu jsme byli už skoro objednaní, než to dopadlo jak dopadlo.

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:48
- Nahlásit

Haskyna mi asi šlohla čtečku na karty, kterou potřebuju abych se dostala do internetovýho bankovnictví.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:50
- Nahlásit

kachna_
abych se dostala do internetovýho bankovnictví
taxe tam asi nedostaneš

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:50
- Nahlásit

Sali
Fakt, možná že by stálo za to čubu nalejt kapačkou, když bleje a průjmuje až do krvavý složky průjmu
Kontroloval zavodnění organismu, vše zatim OK, zejtra je kontrola, řikal, že kdyby vypadala dehydrovaně a nerozpila se, naleje jí kapajdu. Sám řekl, že aby to jídlo bylo dietní, nesmim vařit rejži s kuřetem dohromady, ale rejži zvlášť a kuře zvlášť, vejvar slupnout sama a psovi dát do rozvařený rejže okapaný a suchý kuřecí na malý kousky. Jako nemám problém jí nechat udělat sono pro klid svý duše, abych koukla, jestli je uvnitř vše OK, strašil mě tim nadměrnym pitim, co teď mařka měla, ale to bylo zřejmě jen po těch novejch dietních granulích, lemtala jak protržená. Prostě je chuděra podrážděná velkosraním a blitíčkem, takže bude odpočívat a trpět hlady a fše bude ok.

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:51
- Nahlásit

davidkova renata
No, jestli to bude stačit bance a vodafounovi jako výmluva, proč jsem nemohla poslat peníze, tak proč ne

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:51
- Nahlásit

davidkova renata
takže vesele kastrujou čupky před 1. háráním
No na tom se točil, že je to nejlepší, že on sám si svou čupku kastroval úpa hnet eště jako mimi. Tak sem řikala, že tohle se mi líbí eště míň než kastrovat preventivně dospělý zvíře.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:52
- Nahlásit

Sali
Nevím z čeho všeho se posírá kartáč na střevo, páč moji psi se nikdy neposírali . Fakt. Ani u jednoho jsem nikdy nezažila průjem, co by trval dýl než jeden den a byl způsobenej něčím jiným než sežraným humusem někde u popelnic
Dobře vědí, že kdyby se opovážili být nemocní tak je děsně zmlátím, páč není na světě nic, co nenáviděla víc než péči o nemocné Je mi šumafuk jestli jsou marod děcka, psi, sameček, nebo já. Prostě péči o nemocné cokoliv nenávidím a fšichni to o mě vědí, takže preventivně nemocní nejsou

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:55
- Nahlásit

Gerda
No na tom se točil, že je to nejlepší, že on sám si svou čupku kastroval úpa hnet eště jako mimi
di jinam.

Tinta76
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:58
- Nahlásit

davidkova renata
di jinam.
vidim to úplně stejně

nemethova5
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:59
- Nahlásit

Gerdazdar pani,zadna kastrace,neexistuje a hned jim to rekni,na me si taky neprijdou,kdyby hajan nemel nador na prostate a byl s jednou kulkou,tak taky nekastruju,akorat bych davala pozor na to varle,jinak to co napsala renata s tim plne souhlasim,nekteri jsou fakt vadni,nastesti ja mam dobreho veta,ktery nez kdyz rizne tak plne zvazuje pro a proti,takze neslinta po penezich a snazi se najit vychodisko,coz mi s hajanem nemeli,bud nerezat a prijit o psa a nebo rezat a je z nej kastrat,vubec mu to sice nevadi,ale ma zdrav.problemy stran,ze porad nabira a asi ze vzduchu!jinak at se maruska co nejdriv uzdravi

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 13:00
- Nahlásit

davidkova renata
Tinta76
Todle bylo krizově kvůli tomu, že Pandu mám nejblíž u práce, tak abych z vinohrad nejezdila do krče a zase zpět do práce. Na sídlu máme naší veterinu, kam s ní půjdu o víkendu.

Když nebude zítra OK, asi jí tahat na sobotu nikam nebudu.

Tinta76
# Zasláno: 5 Úno 2009 13:02
- Nahlásit

Gerda
no nevim, my právě krizově radši jedem na 40 km vzdálenou kliniku, práce nepráce ostatně jezdíme tam i na vobyč vočkování

maixnerova
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 13:12
- Nahlásit

Gerda
No já právě už nemám stříkačku, hledala sem jí, ale nechávala sem jí jedný holce ve splitu,

tu jsem koupila normálně v lékárně, řekla jsem, že ji potřebuju pro psa. Nebo na veterině je určitě taky mají. A kdyby s tím byl nějakej problém, mám jich několik, můžu zapůjčit

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 13:13
- Nahlásit

Tinta76
práce nepráce
Tak to si teď nemůžu dovolit, když hrozí další snižování stavů.

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 13:14
- Nahlásit

maixnerova
Děkuju moc, stříkajdu si zařídim, jen sem jí neměla po ruce v noci, když sem do ní lila tu smectu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 13:26
- Nahlásit

Gerda
To bude dobrý, uvidíš. Kamarádky jezevčík má diagnózu zánět střev a měl taky krvavej průjem a podobný příznaky a dehydrovanýho psa by snad veterinář poznal

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 13:30
- Nahlásit

Tak vám ženy moc děkuju, ste hodný, umíte povzbudit, ste jako lék na nervy. Ráda si vás šlehnu místo seruprámu )))) Mařena venku normál pila, nevyblila to, teď spinká a už ani neprdí ani jí nežgroudlá v bříšku. Takže začínám mít megahlat! Kdo dneska vaří?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 13:31
- Nahlásit

salíííí
hyjenáááá
hele našla sem tu včerejší slíbenou chorúpku pro ispidicha)
Symptomem mrtvice či mozkového nádoru je též vzácná poruch zvaná Lhermittova pedunkulární halucinoza.Existence odhalena dr.Anthonym Rederem Z Chicagské univerzity.
Omezené zásobení spodní části mozku kyslíkem způsobuje,že pacoši vidí,jaxe jim doma hemží cca 1 metr vysoké jakoby komiksové postavičky,často oděné do pestrobarevných veselých vojenských uniforem .Přátelské nestvůrky nikoho neohrožují a zpravidla zmizí jak je odstraněna příčina nedostatečného zásobení mozku kyslíkem,at již díky lékařům,chirurgickému zákroku či smrti

Tinta76
# Zasláno: 5 Úno 2009 13:35
- Nahlásit

Gerda
Mařena venku normál pila, nevyblila to, teď spinká a už ani neprdí ani jí nežgroudlá v bříšku.
tak aspoň něco

<< 1 ... 2601 . 2602 . 2603 . 2604 . 2605 . 2606 . 2607 . 2608 . 2609 . 2610 . 2611 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání