Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Kojící fena - naléhavě shánim
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
monika
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 17:36
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Tak sem tady dej to ostatní
co ostatní?Že po reakcích diskutujících si uznala, že teda jo, že by mohly přežít a dostat šanci? Tak jo, to si fakt uznala.
A čas se mnou neztrácej, byla by ho škoda ztrácet s někým o kom prd víš.

cilka
nevyslovila, text byl asi jiný, ale pointa myslím stejná. A téma je to v podstatě stejné, jako nechtěné krytí. Vám je jedno, kde se jako vosy sesypete na někoho kdo chce radu.

cilka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 18:24
- Nahlásit

monika
nevyslovila, text byl asi jiný, ale pointa myslím stejná.
text byl naprosto jiný , pointa úplně jiná tak nemysli a především mi nevkládej do pusy takový bludy.
Vám je jedno, kde se jako vosy sesypete na někoho kdo chce radu.
tady radu nemám , to co bych řekla zde padlo , kojící fenu po ruce nemám.
Kdyby si sem netahala moje jméno , nemuselo by to tu bejt vůbec zasekaný dohadama - tam to proběhlo , je to pasé a ty budeš rejt ještě po tejdnu v jinym tématu . Neřekla bych že se tak lišíme vosa jako vosa ...

verunicicka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 18:31
- Nahlásit

lucYnka XIII
ráda bych pomohla, ale naše štěnda jsou fakt obří a už asi budu muset přikrmovat sama.Ale držím palce, ať to zvládnout maličký i majitelé

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 18:32
- Nahlásit

monika
po reakcích diskutujících si uznala, že teda jo, že by mohly přežít a dostat šanci
No, tak pokud v tom vidíš jenom tohle, tak to máš teda velmi úzký pohled

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 18:35
- Nahlásit

Mamka prisla pred chvilkou domu. Stenata jsou u majitelu fenky, pry se zatim o ne budou starat, taksnad to zvladnou. Majitele vubec nevedeli, ze je fena brezi. Byla uz dost stara a nepredpokladali, ze by mohla zabreznout.

Nevim nic blizsiho a vse mam jen sprostredkovane od mamy. Utulky v Praze jsem obvolala, nikde kojici fenu nemaji

Starsi feny haraj normalne? Nebo muzou harat tak, ze si toho majitel nevsimne?

brut
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 18:42
- Nahlásit

lucYnka XIII
nám fenečka ( 15 let) hárala naprosto normálně, žádné rozdíly nikdy nebyly

Erin
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 18:48
- Nahlásit

lucYnka XIII

Starsi feny haraj normalne? Nebo muzou harat tak, ze si toho majitel nevsimne?

Ano tzv."skryté hárání" mají a mladinké feny.

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 19:00
- Nahlásit

lucYnka XIII
Veterinářka mě skrytým háráním varovala, když jsem byla na kontrole se starou fenkou z útulku s tím, že se to stává, u starušky před tím se to zase šouplo a protáhlo.

monika
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 19:39
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
velmi úzký pohled
no jo, to mám. Nekoukám bokem, jen dopředu.

cilka
vosa jako vosa ...
jo, jo, jen to žihadlo máme každá jinak nastavené.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 19:39
- Nahlásit

monika

cilka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 20:10
- Nahlásit

monika
a ty ho máš nastevené samozřejmě narozdíl ode mě na tu správnou stranu

maixnerova
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 20:11
- Nahlásit

kachna_
Veterinářka mě skrytým háráním varovala, když jsem byla na kontrole se starou fenkou z útulku s tím, že se to stává, u starušky před tím se to zase šouplo a protáhlo.

u Toničky (přes 12 let) to bylo podobný. Protože v útulku neznali poslední termín hárání, furt jsem jí kontrolovala... a nic... až se začala dožadovat sexu na mým pejsovi (kastrovaným) bylo jasný, že hárá - do tý doby nebarvila (a i potom barvila jen malinko), nebyla nateklá...
PS: Tonička byla potřebná dalších 14 dní a poslední bezpečný sex si nakonec kulky nekulky užili .
2 měsíce poté jsem ji musela nechat vykastrovat kvůli zánětu, který se neprojevoval typickými příznaky (teplota, zapáchající výtok). Byla jen nějaká jiná a jednou se mi počůrala v práci - tak jsem ji vzala na veterinu a zánět zjistili až sonem. Operace musela být provedena hned druhý den. Dost mě to vyděsilo - kdybych na tu veterinu nešla, mohlo být pozdě.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 20:50
- Nahlásit

monika

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:25
- Nahlásit

maixnerova
Můžu se zeptat,prosím,jak byla Tonička divná ? Moje feňulka bere na výtok antibiotikum,zatím bez sona,prý jestli to nepřestane,tak si pak mám na něho zajet. Prý to nemusí být hned zánět dělohy. Výtok po antibiotikách přestal,ale na sono se stejně chystám,pro jistotu. Mám z toho takový nějaký divný
pocit.Nečtu to tu poprvé,že šlo o zánět, aniž by byly příznaky.
Moje feňule se jinak tváří zdravě,tak mně zajímá,to,jaká jiná byla ta tvoje. Děkuji.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 22:58
- Nahlásit

žofka

Tonka normálně jedla, na procházce docela vesele běhala, koupala se (bylo to v létě)... výtok ani teplotu neměla. Všimla jsem si jedině, že víc pije, tím pádem i víc čůrala. Trochu jsem se bála cukrovky - ale to jsem otestovala doma a výsledky byly v normě.
To "divný" chování nedokážu úplně definovat - zdála se mi úzkostnější, neklidná, víc se mi pletla pod nohy... spíš to bylo o mejch pocitech, kterejma jsem si sama nebyla jistá. Vzala jsem jí sebou do práce, že pak zajdem na veterinu. Byla jsem docela v klidu - myslela jsem, že se jen přistydla.
Na veterině jí prohmatal vet bříško a zdálo se mu tvrdé, hned udělal sono, který ukázalo "buřtíky" hnisu, který neodcházel z těla ven a shromažďoval se uvnitř. Tak hned dostala ATB a druhý den jsme šly na operaci.
Skutečně to zánět byl, náš vet už má se mnou zkušenost, když jsem musela pejsovi po operaci čistit kanylou díru v břiše, tak mi po Toniččině operaci bez varování strčil pod nos mísu s její dělohou a řezal do těch buřtů, abych viděla . Podle našeho veta, tohle postihuje skoro každou starší fenečku.

Všechno dobře dopadlo, ale dodatečně jsem se vyděsila, kdybych se na ty vágní pocity vykašlala, tak jsem taky mohla přijít domů a už by na všechno bylo pozdě.
Nejsem typ, kterej s každým prdem lítá na veterinu. Starší pejs (14 let) potřeboval péči veta (mimo očkování) až ve svejch 11 letech. Do tý doby vše spravily byliny, dieta, hypermangan, betadina a pofoukání bolístky

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 23:22
- Nahlásit

maixnerova
Díky za vyčerpávající odpověď. U nás jde o mladou fenu,ale to prý nic neznamená. Před rokem se po porodu neobvykle dlouho čistila a na podzim měla,jak už tu bylo řečeno,zkryté hárání a to už jsem začala být nesvá.Ale nic ničemu nenasvěčovalo až teď,že začala špinit. Původně jsem si myslela,že půjde o hárání,ale když to tomu nenasvědčovalo a vypadalo to jinak,raději jsem to konzultovala s vetem. Jak už jsem psala,teď po antibiotikách už se zdá,že je vše v pořádku, ani jiné příznaky neměla,působí zdravě,jen mi to prostě nedá a sháním info. No a pro jistotu na to sono zajedem,pro klid svědomí.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:41
- Nahlásit

Novinky z dnesniho dne:
Stenata jsou u majitelu fenky. Krmi je umele. Dneska se mi ozvala jedna pani, ze ma kojici fenku, ale oni uz je nechteji dat, ze prej by uz od feny nesali. Ja nevim, ale podle me je fenka lepsi. Zahrivala by je a myla.
Kontakt na fenku jsem jim dala tak ted to zalezi jen na nich.

Nemam na to moc velky vliv, muzu jen pres mamku premlouvat. Co myslite vy? Je pro stenata lepsi cizi fena? Sali by od ni, kdyz jim davaj pit z rukavice?
Fenka by se o ne, ale postarala kompletnejc nez jen o krmeni.

Ach jo. Nevim co ted, shanim po cele republice fenu a voni, ze prej uz ji nechtej.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:45
- Nahlásit

lucYnka XIII
To je docela přirozené. Oni k těm štěńatům přilnuli a nechtějí je dát . O to hůř budou snášet pokud jim uhynou
Jinak od fenky by určitě sáli, otázka je, zda by je ta fena přijala. Fena je vůbec přijmout nemusí, to vůbec není tak jednoduché.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:49
- Nahlásit

Biluška
No me to taky napadlo, ze se tech roztomilych prcku nechteji vzdat.
Ja nevim, vic uz s tim asi nenadelam. Necham to na nich at se rozhodnou.
Pry, ze kdyz stenata prezili prvni den tak uz prezijou.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:55
- Nahlásit

lucYnka XIII
Pry, ze kdyz stenata prezili prvni den tak uz prezijou.
. Tohle patří do tématu "tak při pátku"

ze se tech roztomilych prcku nechteji vzdat.
Neboj, týden se nevyspí a budou mluvit jinak . První den to všechno ještě vypadá krásně růžově. Přijdou komplikace, spánkový deficit, jedno či víc štěńat zemře...a ti lidi budou zralí na Chocholouška. Pak budou prstíčkem hrabat, aby si to poslední přeživší štěně vzala nějaká fenka k sobě . Bohužel čím starší štěňata, tím menší šance, že je nějaká fena přijme.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 13:04
- Nahlásit

Biluška
Bohužel čím starší štěňata, tím menší šance, že je nějaká fena přijme.
No prave, nejvetsi sanci maj, ze je fena prijme ted a ne za tyden.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 13:10
- Nahlásit

Docela me to stve. Pokud fakt nevedej co delaj a nechavaj si je jen, protoze jsou roztomili, takto je dost hruza. Jedno po druhym budou umirat. Krom toho v pondeli pry musej do prace. Jestli mi je sem v pondeli privezou, tak je asi kopnu ( majitele, ne stenata). Nechavat si je proto, ze pres vikend budou koukat na roztomile prcky a pritom by dneska mohli k fence.

Ted jeste ta pani co sehnala fenu je nas.ana, ze prej si vymejslim blbosti a, ze shanim fenu z rozmaru.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 13:16
- Nahlásit

lucYnka XIII
To si piš, že ti je v pondělí přivezou. JEdnak už budou slušně nevyspalí a rádi se těch prcků zbaví a za druhé přece musí do práce ne? Ty jsi doma, nepracuješ, flákáš se, tak co by ses jim nemohla postarat o miminka? Kopni je dvakrát, i za mě

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 13:47
- Nahlásit

Jeste jedna stupidni otazka. Kdyby je privezli. Co kocky a takhle mrnavy stenata? Mam je drzet zvlast. Nemuzou si treba myslet, ze jsou to mysi? Jedna z kocek je starostliva ta by byla stastna, ze ma koho mejt.

http://www.youtube.com/watch?v=6eAlyq0fLUE

Majdalenka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 13:51
- Nahlásit

Přes mamku nic nedomlouvej, normálně jim sama zavolej a vysvětli jim, že buď zkusí tu adoptivní fenu, nebo ať si v tom pochodí sami, proč ty bys jim měla pomáhat? Tvoje štěňata to nejsou. Ještě nějaké uhyne a bude to pak na tebe.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 15:33
- Nahlásit

Majdalenka
nemam na ne kontakt

Ted jsem se dozvedela, ze te pani co sehnala kojici fenku musela volat moje mamka. Pac kolegyne, ktera jeste vcera fenu strasne chtela, nebyla schopna ani zvednout telefon a omluvit se, ze uz ji nechce.

Stenata, ze vychovaj sami, pac veterinar jedno chce a rek jim, ze kdyz prezili dnesek, tak uz prezijou.
A pry spej v posteli - stenata. Jsem zvedava kam poputujou az jim zacnou do ty postele chcat.

brut
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 15:45
- Nahlásit

maixnerova
2 měsíce poté jsem ji musela nechat vykastrovat kvůli zánětu, který se neprojevoval typickými příznaky (teplota, zapáchající výtok). Byla jen nějaká jiná a jednou se mi počůrala v práci - tak jsem ji vzala na veterinu a zánět zjistili až sonem. Operace musela být provedena hned druhý den. Dost mě to vyděsilo - kdybych na tu veterinu nešla, mohlo být pozdě.
my takhle přišli loni o Denynku... žádné příznaky,vše probíhalo naprosto stejně jako pokaždý... a pak ze dne na den už bylo pozdě

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 16:06
- Nahlásit

brut
žádné příznaky,vše probíhalo naprosto stejně jako pokaždý... a pak ze dne na den už bylo pozdě
To je strašný!

maixnerova
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 19:49
- Nahlásit

brut
my takhle přišli loni o Denynku... žádné příznaky,vše probíhalo naprosto stejně jako pokaždý... a pak ze dne na den už bylo pozdě

, Brut, nevyčítej si to - je to strašně záludný, s tou absencí typickejch příznaků. Zvlášť u starejch pejsů, kdy jeden den maj energie za deset a druhej zas prochrupaj, takže člověk ty míň výrazný symptomy snadno svede na stáří...
Nejsem si jistá, jestli bych s Toničkou hned šla na veterinu, kdybych jí měla od mala. Byla tehdy u mě přes půl roku a neměla jsem ji tak přečtenou jako Piškota, kde celkem přesně odhadnu, kdy je mu opravdu blbě, kdy postačí domáci péče a kdy to na mě hraje, protože něco proved...

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 09:17
- Nahlásit

maixnerova
brut
Tak spojení informace o vašich starších feknách a včerejší strašení pyometrou na veterině mě ujistily, že sono dělohy nechám mařeně udělat hned zítra.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání