Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2520 . 2521 . 2522 . 2523 . 2524 . 2525 . 2526 . 2527 . 2528 . 2529 . 2530 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 09:14
- Nahlásit

PetraK
A víte co? tetkon nemám vůbec hlat! Nic.
To znamená, že uš ste mrtvá. Tak odpočívejte f pokoji.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 09:21
- Nahlásit

Walda
Jo, viděla. Už jsem to včera vysvětlovala Gerdě, je to o pár stránek zpátky. Někdy včera kolem osmé večer. Dala to i na můjpes a ifaunu. Prostě tam, kde se pohybují břeskné mozky . Nakonec, už jsem loni byla osočená, že jsem ukradla ty buldoky z Jarošova a teď na nich budu množit, tak proč bych nemohla ukrást borderku, dotisknou jí papíry a drahou prodat, že jo?
Chceš taky ňáký papíry? Třá na hlavu,nebo na Inďáka? Ale řekni si rychle, dokud mám zapnutou kopírku

Isdpch
Kdysi jsem vyzkoušela spreje asi dvou, nebo tří značek, nefunguje vážně žádný. Zkusila jsem taky smíchat vodu s pepřem (s moc pepřem) a rozprašovačem jsem to stříkala Hesině na zadek. Ale to se jí nelíbilo, páč se pak nemohla olizovat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 09:22
- Nahlásit

Gerda
Tak odpočívejte f pokoji.

to tetkon asi nepude, ale můžu vodpočívat v kanceláři. Může bejt?

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 09:31
- Nahlásit

isdpch
Čert si velmi radostně otíral hubu právě o ta ošetřená místa

tak esi to bude fungat stejně, tak bude Decibel celej radostnej.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 09:45
- Nahlásit

isdpch

jste chudáci všichni . Ovšem nejvíc je mi líto Decibela, páč ten je na tom nejhůř.
Sakra copak žádnej veterinář něco nevymyslí?

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 09:53
- Nahlásit

isdpch
Ježíš jak ty můžeš být velkokynolog, to prostě nechápu Normálně to tomu čoklovy zakaž, hoď ho na stopku, silou vůle ho přesvěč , že takhle teda né.
No a nebo ho sbal a jeď na Vlčáry, ale vono už je stejně pozdě.

jbat
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 09:56
- Nahlásit

Biluška
Nemáš chlastat gdyž to neumíš

pani to možná i umim, ale když vás spolubydlící proleje fernetem jak průtokovej ohřívač...

jbat
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 09:57
- Nahlásit

Biluška
No a nebo ho sbal a jeď na Vlčáry, ale vono už je stejně pozdě.

to je typicky piškotovje zkaženej pes!!!

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 09:58
- Nahlásit

Dobré ráno všem, co v bytě upadli přes psa a udělali si modřinu
PetraK
o zimní pneu už teď asi moc velký zájem nebude, na inzerci se vybodni
Biluška
2 španělé jsou uraženi, že jsi neučinila vůbec ani pokus je ukrást a místo toho si bereš nějaké trapné borderky nebo co , tak Ti prý na linie kašlou a nenakryjí Ti Armánka

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:01
- Nahlásit

jbat
ale když vás spolubydlící proleje fernetem jak průtokovej ohřívač...
nesváděj vinu na bukvičku Umíš říct "ne"? Umíš, tak si nestěžuj . Radši pij hodně vody, to na kocovinu pomáhá

mac1
2 španělé jsou uraženi, že jsi neučinila vůbec ani pokus je ukrást a místo toho si bereš nějaké trapné borderky nebo co , tak Ti prý na linie kašlou a nenakryjí Ti Armánka
Néééé, to ne, já se moc moc moc omluvuju A kaju se Gdyž španěli se kradou blbě, napřed musím zfalšovat ten rodokmen a ty ho nemáš nikde na stránkách, tak si ho musím vymyslet a to dá práci, chápeš, ne? Ale hned se do toho pustím a než se mi doma vytisknou ty papíry tak šlohnu Péťu s Robinem

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:02
- Nahlásit

jbat
to je typicky piškotovje zkaženej pes!!!
No jo, někerým lidem holt nepatří do ruky ani sádrovej trpajzlík

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:05 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit

Gerda
No chápala bych to tak, že svou vlastní osobou může motivovat člověk, co je pro psa velká autorita, bůh ze fšech největší, 100% ochranka..............
mě ti přijde, že to je bezbřehý polidštění psa, tohle všechno,
hlavně že to je fakt vůz koza sy, protže otázka tak vůbec nestojím, to jen řeší řešiči, co sami nic nevycvičili, ale ke všemu se musej vyjádřit, jak to má lid český od píva ve zvyku
kdyby radši nepitvali teorie, co vo nich eště prdlačku věděj, ale šli se svejma psama něco dělat a pak popsali svý teréní pokusy, a nahodili svý závěry, aby se dalo o něčem vůbec mluvit, debatit. Ale to je marný.

Je třeba ostře rozlišit výchovu a průpravu psa k čistému společenskému životu,
a předvýchovu a ladění psa k výkonu,
a já to první neumím vůbec, nikdy jsem to nepotřebovala,
a to druhý umím jen tak, jak to dělám, a jen ty plemena, co dělám a v nich jen ty typy, co mám...
Udělala jsem spoustu chyb, některý jsem odstranila, jiný ne, vadí to nevadí to, jak se to vezme, něco te´d mám s limitací, a mohla jsem to mít bez, ale tak jde život.

Zrovna u Ferdopsa máme tu limitaci, že on prostě nevyštěká nalezenou osobu, která nenese atributy figuranta, čili příslib odměnovýho boje, jen existence rukávu/ringo obleku je pro něj symbol hledaný kořisti. Na TART je to plus, nesplete se a nevyštěká diváky nebo rozhodčího, na záchranařinu je to konečná. Chybný nácvik vedl k právě tý fixaci na viditelnou odměnu.
Bobule i Kira mají abstrakci, cokoliv lidskýho v objektu/terénu JE cíl. Taky mi ale Kira klidně vyštěká i fotografa....

Motivace psa je odvislá od plemen, ale hlavně od jedince a psovoda, jen tým může něco dokázat, a v tom týmu si to oba musej na sebe vyladit, jak jim to sedí nejlíp.
Základem je psa strhnout ke spolupráci svým projevem, a vhodně podporovat tu psí ochotu, a úspěchy.
Nebudu psoj dávat odměnově kousat do svý holý kůže, či do svý drahocený bundy, vemu si logicky na to pomůcku, ale cílem je ta odměnová kousací hra, jen do čeho se bude hryzat, určím já, když už fakt nic nemám, čepice nebo vodítko je po ruce vždy.
Když mám vošmatáno, že přes žaludek to má cenu, budu se starat, abych měla vždy po kapsách něco, co můžu vylovit a lupnout do uslintaný tlamičky, když se mi to v tu chvíli hodí...
A používám tyhle dvě základní pomůcky k odměně, pamlsek nebo kousací hračku, přesně tak, jak se mi to v tý který situaci hodí, ale s tím, že jsou to jen prostředky k technickýmu provedení tý odměny, ta hlavní část jsem já a ten můj osobní odměnový projev, pamlsek i balonek sám od sebe nic neznamená, a když nic nemám, tak se prostě rozjařím tak, že to tomu psu stačí k nasycení emoce.
Krom toho na place na poslušnosti vlastně ve finále toho psa celou dobu držím v napětí, kdy bude jen příslibový slovo, a kdy do huby vklouzne masíčko bo poletí balon, hotovej pes pak vydrží v tom příslibu vlastně od nahlášení se rozhodčímu až po odhlášení se, a celou dobu se těší, až to bude, a kromě slova přijde i kořist,
na obraně taky celou dobu pes v napětí čeká na signál, kdy si zaslouží za spolupráci svý kousnutí,
a na stopě taky pes pracuje s tím, že každý decimetr stopy má význam, neb jeden nikdy neví, kde CO najde hodnotnýho....

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:09
- Nahlásit

Sali
Motivace psa je odvislá od plemen, ale hlavně od jedince a psovoda, jen tým může něco dokázat, a v tom týmu si to oba musej na sebe vyladit, jak jim to sedí nejlíp.
Základem je psa strhnout ke spolupráci svým projevem, a vhodně podporovat tu psí ochotu, a úspěchy.
dobře napsáno

brut
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:09
- Nahlásit

Dobré ránko ... venku máme opět hnusně a tak jsem jemně otrávená

Přejeme Toníčkovi ještě hodně a hodně sil do dalšího blbnutí, pořádnej dort a spoustu dobrot

isdpch
Decibel opět hárá
no nazdar

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:14
- Nahlásit

a hlavně, pes je ješitnej jak člověk, žárliovej jak člověk, vytahovací se, frajer,....všechno tohle tam je, na psí úrovni, a tam to musím umět poznat, podchytit a oslovit,
a to je pak prdel, jak se to zvíře předvádí, že je dobrý a umí, a čím víc já jásám a říkám jak to je pěkný a dobrý, o to víc se to zvíře snaží a předvádí a vytahuje se,
na tomhle principu jsem rozčuchala Bobuli, co to nesnášela a srdečně nenáviděla, takový piplačky, že jsem jí šlapala volně ložený s hádankama, a mohla se dynamicky posrat radostím, jak je čuba dobrá, že to rozlouskne... a vona se žlutozpeřila a nadnášela jak wohno na voleji, a vláčela mě za sebou od hádanky k hádance, a řešila až jí nozdry cvakaly, aby si užila tu slávu, jak je dobrá....
Bohužel jen když na to má náladu, není to automaticky.

jbat
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:18
- Nahlásit

Poznámka bankéřky:

Transf. účet, prý si z něj peníze vybere na pokladně. Tvrdila jsem jí, že z TRNSF nevybere, k tomu není účet určený. Prý už ale z něj několikrát vybírala. Konzultováno s ŘKC i s HD, také tvrdí, že z transf. účtu nelze vybrat. Klientka si na svém trvala a skutečně z něj vybrala. Budeme dále prověřovat.

...a tak si tady žijem...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:19
- Nahlásit

jbat
Klientka si na svém trvala a skutečně z něj vybrala

hele to mě insiprovalo,du si vybrat z nějakýho cizího tučnýho účtu

du se klouzat nepište

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:19
- Nahlásit

Kiruna je zas adrenalínovej sportovec, jí k nasycení emoce stačí ta cesta, cíl je ta cesta, nikoli její konce, takže není téměř nasytitelná, až když fyzicky odpadne, má pocit, že to stačilo, ale šla by znova a znova, dál a dál, pro tu hru a to vzrušení z ní....nikdy si neodnese kořist pro sebe a nelehne s ní, dokud není úplně mrtvá, neustále jí někomu nutí, nabízí, vyžaduje pokračování....
Ferda je čistej cílovej kořistník, odpracovat si to čistě pro tu cílovou odměnu, tu pak pobrat do huby, a odnýst do auta, a tam si jí v klidu užívat po dobře vykonaný práci, kterou by Kira považovala tak za rozcvičku.
každej pes je jinej, a každej vyžaduje jinou strategii.

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:22
- Nahlásit

a taky přeju staršímu pánovi Toníčkovi hodně pěkných dalších let, tuším dle foto, že to je malin,že?

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:25
- Nahlásit

Sali
Moc hezky si to napsala, takhle by to mělo vypadat ideálně, samozřejmě že člověk neschopnej často sklouzne k tomu, že odměnu povýší nad ta hlavní část jsem já a ten můj osobní odměnový projev, pamlsek i balonek sám od sebe nic neznamená I mě se to stalo, neb odměňuju moc často. Co se mi moc líbilo: jen tým může něco dokázat, a v tom týmu si to oba musej na sebe vyladit, jak jim to sedí nejlíp. A líbí se mi to proto, že musíš s tim psem bejt, musíš koumat, co mu bude vyhovovat jako to nejvíc nej, co i tebe v jeho očích postaví na piedestal a kvůli tobě a motivaci v tvý ruce/kapse/hlase bude metat kotrmelce a jak tebe to bude bavčit a co tim společně můžete dosáhnout. Proto furt koumám, jak to udělat, aby měla Mařka znalosti na ZZO a někdy v budoucnu snad možná dokonce i na BH. Nejde jen vo ty zkoušky, to je jen prověření toho, jak se psem pracuješ, jestli i podle ofiko měřítek spolu něco dokážete. A hlavně, když to čoklouna baví, máš tu hned něco, čim si ho unavíš, zabavíš, vyšťavíš, vyšťastníš. A podle mě i to vede k tý flákounský parkový pohodě, kdy si zarazíš ruce do kapes a kromě toho, abys nešlápla do hovénka, neřešíš nic okolo. Pro mě výcvik psa znamená úroveň parkový/lesní pohody. Vy už to máte hozený mnohem dál, na vyšší levly a mety, takže řešíte motivaci mnohem důkladněji.

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:26
- Nahlásit

Biluška
No a? Taky tam třebas nemám nafocené jak tráví svůj volný čas moje děti, že? Nemám tam dokonce ani nafocenou naši ložnici, co je taky komu do toho, viď? Zatím každý kdo sem psa dal se a) podíval kam ho dává, prošel si to tady a seznámil se se mnou. b) ještě jsem neměla ani jednu reklamaci
na inzerci na webu bys to ale mít měla, čistě dle mého osobního pohledu, je to presentace hotelu.

Hyena
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:28
- Nahlásit

Alexa
Hele, koukala jsem, že ty jsi už ten stopařskej seminář absovovala- je jedno v jaký fázi rozčuchanosti pes je nebo ne?

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:29
- Nahlásit

Gerda
dobrman, a flákounská parková pohoda, to jde už hůř, na to jsou super vofčouni....i ta malina na to má, ale dvě pinzety v parku, to je něco. Ony se jako teda uměj celou procházku zabavit, a já se za nima trousím s rukama v kapsách, to jako jo, ale ta zábava vypadá trochu živelně...no viděla jsi sama.

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:30
- Nahlásit

Sali
a hlavně, pes je ješitnej jak člověk, žárliovej jak člověk, vytahovací se, frajer,....všechno tohle tam je, na psí úrovni, a tam to musím umět poznat, podchytit a oslovit,
a to je pak prdel, jak se to zvíře předvádí, že je dobrý a umí, a čím víc já jásám a říkám jak to je pěkný a dobrý, o to víc se to zvíře snaží a předvádí a vytahuje se,
ano, ano, ano. 3x ano ! , se mi parádně cvičil mlaďoch se starším psem, je to ješita neuvěřitelnej ....já,já, teď já, já to také umíííím !

Hyena
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:31
- Nahlásit

Sali
ale ta zábava vypadá trochu živelně...
Jj a vokolo nestačí slabší povahy škrtit svoje jorky metr ve vzduchu

PetraK
Člen
- Nahlásit

mac1
o zimní pneu už teď asi moc velký zájem nebude, na inzerci se vybodni

ste naprosto praštěná pani- a dneska evidentně doslova

Sali
Člen
- Nahlásit

Gerda
Proto furt koumám, jak to udělat, aby měla Mařka znalosti na ZZO a někdy v budoucnu snad možná dokonce i na BH.
Mařka už je postarší a důstojná dáma, ve svých mantinelech ti to vše nějak udělá, ale asi z toho nebude až tak odvázaná,
počkej si s nějakejma nárokama na formu až na mladý zvíře z krve, kde je vrozená compliance a drive, a uvidíš, jak to pak půjde samo.

Hyena
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:33 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

Sali
hlavně, pes je ješitnej jak člověk, žárliovej jak člověk, vytahovací se, frajer
Jo, to jsem narazila na úžasné videjko na Yuou tube, jak jsem pátrala po sportovním využití Holanďanů. NO tam při zákroku serval fikovi rukáav a pak s ním pyšně defiloval před tribunou nadnášeje se jak drezurní kobyla a vychutnávaje si potlesk.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:33
- Nahlásit

mac1
se mi parádně cvičil mlaďoch se starším psem, je to ješita neuvěřitelnej ....já,já, teď já, já to také umíííím

tohle jsem zažila dvakrát, když jsem měla na chalupě Nelu, nakonec se to zvrhlo v synchronní cvičení.

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:36
- Nahlásit

Lidi, jenže je ještě jedna věc, která je tak samozřejmá, že jí lidi nějkak zapomínaj vůbec započítat, a pak dochází k tomu vůz koza sy, a to prachvobyčejná spolehlivost
tam je ten rozdíl mezi sportem a praxí/životem asi nejvyšší,
neb ve sportu maximálně nevyhraješ/nezaboduješ....a nic moc se neděje.
V životě/praxi můžeš na to zařvat. Stačí pitomá silnice mezi tebou a kočkou...

<< 1 ... 2520 . 2521 . 2522 . 2523 . 2524 . 2525 . 2526 . 2527 . 2528 . 2529 . 2530 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání