Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2457 . 2458 . 2459 . 2460 . 2461 . 2462 . 2463 . 2464 . 2465 . 2466 . 2467 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 20:45
- Nahlásit

Smečka

díkec!! Já si právě myslela, že ta zvěř tam bude jakoby hodně velký problém (což bych chápala vzhledem k tomu podílu vlčí krve), takže jsem si říkala, že když si ten pes nemůže pořádně užít volnosti a je velkou část života na vodítku - i když na velkých trasách, tak že to pro něj asi bude blbý. Takže to zvládnout jde, věnuje-li se tomu člověk od štěněte a intenzivně? Tož to je milý překvapení

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 20:46
- Nahlásit

Neessi
,akurát lehce zvjetšuje ňadra

nechci bejt kojná!!!

díkec moc za tvůj čas, mně právě zarazil ten rychlej nástupu,.Tak já na to vlítnu, snad to pořešíme. A vy běžte paní odpočívat,

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 20:47
- Nahlásit

Smečka
Když je ale porovnám třeba s NO, nevyžadují větší aktivitu, je to zhruba stejné
A co výchova? Je to opravdu hodně náročnej pes? Proč je tolik problémovejch čévéček? Já je zatím viděla spíš na vodítkách a s košíkama na hubkách...Znám to plemeno jen od vidění a od slyšení.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 20:48
- Nahlásit

Gerda
No, taky nitka s uzlíkem

no to právě, že už ne, ale to si myslím, že bude mít spojitost s tím, co psala Neessi, že jsem tak nabubřelá tetkon. Ach jo, to je vopruz, budu brát pilule jako důchotce! Budu brát pilule jako DAVÍDKOJC!! to je strašný!!

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 20:49
- Nahlásit

PetraK
Budu brát pilule jako DAVÍDKOJC!! to je strašný!!
Vy máte aspoň pilule, já budu mít jen čaj!

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 20:51
- Nahlásit

Proč je tolik problémových čévéček, nebo co jim ty lidi neuměj dát, nebo co je specifikem toho plemene, že se těžko vychovávaj.Gerda
To spíš lidi, kteří nemají cit pro jejich mentalitu je ničí. Samci bývají dominantní to ano, ale když je člověk pomalu formuje k obrazu svému, bez hrubostí a násilí za použití mozku dá se s nimi dobře vyjít. Co mi na nich trochu vadí je ta nesmírná živelná dravost. Samci se prostě při každé příležitosti ochotně porvou.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 20:53 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Gerda
No, taky nitka s uzlíkem

no to právě že tetkon už taky ne ale to je podle mě všecko na jedný hromadě. ach jo, ach jo, budu mít devítky jako StaHi, zobat pilule jako Davídkojc Serusám, to je život

JÁ NEJSEM ÚPLNEJ DEBIL, ALE MI SE NEUKÁZALO, ŽE SE TEN PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK ULOŽIL, TAK JSEM TO MUSELA PSÁT ZNOVA

Vy máte aspoň pilule, já budu mít jen čaj!

vyměnim pilule za čaj! Chcete?

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 20:55
- Nahlásit

Jakej by měl bejt podle vás zhruba přibližně čék, co chce s čsv spolužít?Gerda
Rozvážný kliďas

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 20:56
- Nahlásit

Smečka
To ničení věcí a bytu je u nich běžný? Občas čtu jednu holčinu, co píše o svojí fence, že jí udělala z bytu kůlničku na dříví, naštěstí s tím nemá problém, nevadí jí to, ale o tom ničení už jsem slyšela víckrát.

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 20:57
- Nahlásit

Proste nejaké citové puto, lebo obyčajná psia oddanosť je pre CV pod úroveň.
gabi
Ano, oni musí chtít být s člověkem. Ale myslím že není těžké toho dosáhnout když je má člověk rád takové, jakcí jsou.

brut
Člen
- Nahlásit

Gerda
Já je zatím viděla spíš na vodítkách a s košíkama na hubkách..
tohle ale platí i pro jiná plemena.... jsou psi u kterých je ten košík větší jistota a těm psům navíc ve chvíli, kdy si zvyknou, tak nevadí

Gerda
Člen
- Nahlásit

Už musim letět, tak čus fšem.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 20:58
- Nahlásit

Gerda

jak to, že jsi ještě vlastně v práci? Sem myslela, že už máš ASAPa hotovýho?

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 20:59
- Nahlásit

v bývalé prácí byla paní, ta čévéčko měla, normálně s ním cvičila poslušnost -jen tak trochu s jiným přístupem prý, než k NO, jaký rozdíl to mi neříkala, jen vím, že s ní aspoň trošku cvičila každý den. Takže cvičení asi jooo asi hlavu zaměstná- však je tam taky ten vofčák, že jo. jestli třeba dělala stopu nebo něco jinýho to nevím, zas tak dalece jsme se nebavily

Určitě je dobře když se s nimi cvičí. Že by to ale nutně potřebovali ke spokojenosti to zas ne. Při vhodné motivaci ale cvičí rádi.

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 20:59
- Nahlásit

Gerda
To ničení věcí a bytu je u nich běžný?
ale tohle dělají i jiní nejen čsvéčka.... třeba taková Mel by mohla vyprávět, jak Garry demoloval věci ...

kachna_
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:00
- Nahlásit

Neessi
Na stránkách http://zkomelnikmesto.wbs.cz/ jsou fotky ze závodu.
Prosím pěkně, proč se s nervovým zhroucením leží v nemocnici? Mně, jako laikovi, to přijde strašně kontraproduktivní, neb venku se přece celou dobu hromaděj nové problémy. Nebo je to prostě proto, že mozek přestane bejt schopnej ty problémy vnímat?

argosek
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:01
- Nahlásit

Smečka

slecno smecko, rad vas po dlouhe dobe vidim, ovsem k veci. jako dlouholeta chovatelka jste si, predpokladam, vedoma toho, ze - nejen, co se tyce povelu - ma byt clovek pro psa srozumitelny a jednoznacny. pokud na sve psy volate (a ucite je) "ke mě", nedivim se, ze nemuzete obe stenata pustit v lese na volno. nezlobte se na me, ale po te, co se cloveku podari - a nenechme se zmylit, nejedna se o trivialni ukol - vysvetlit psovi (ci psum) podstatu slovniho druhu predlozky a zajmena, pusobi na me toto - do krehke psi duse zmatek vnasejici - spojeni predlozky "k" s akuzativem jako kynologicky dilentantizmus nejhrubsiho zrna. nedivte se pak prosim, ze k privolani musite, jako nejaky parkovy zacatecnik, pouzit citoslovce. dekuji a preji vam vse nejlepsi do noveho roku.

ps: nevite, jestli je mozne na suchdole studovat magisterske studium, pokud clovek bakalarske studium provozoval a uspesne zakoncil na slovensku? dekuji a preji vam vse nejlepsi do noveho roku.

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:02
- Nahlásit

brut
tohle ale platí i pro jiná plemena
Jooo, to samozřejmě, ptám se blbě, neumim to pořádně formulovat, co mě o těch psech zajímá. Jen prostě jak to udělat, aby z čévéčka byl pohodovej pes, co ti neničí byt, neprchá, co rádo dělá, čím se dá nejlíp zabavit, jak postupovat při výchově. Ptám se jen z toho důvodu, že mi vesměs informace o čsv připadaj takový zmytizovaný, jako že je to v podstatě vlk a moc nejde vychovat a vycvičit, že je tak speciální...eště víc než chrti, co nemusej poslouchat, protože sou jiný....tak se jen ptám, jeslti je to všechno pravda a jak to vidí ti, co jsou s nima ve styku denodenně maj zkušenosti.

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:04
- Nahlásit

chce to se na ně naformátovat a umět po nich chtít jen to, na co mají...
Sali
Rozhodně nejsou všestraně upotřebitelní. Obrany bývají častým problémem. Buď se bojí nebo jde figurantovi o život. Psů schopných dělat sportovní obrany je málo.

wami
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:05
- Nahlásit

brut
no, nějak žiju, měla jsem akční víkend a tak vůbec... je to zatím celý takový zmatený...

Gerda chtěla vědět, k čemu jsou čsvéčka
ale na to tu máte povolanější, paní Smečková odpovědíla, a jsem ráda, já čévéčka jen láskuju, nicméně nechovu...
a Lump je skorovlče, ten je poťapanej od všeho trošku...

Gerda
k čévéčkům bych asi jen docela podtrhla to, co psala Smečka a je i můj postřeh (nejen od sebe, ale i od dalších majitelů šediváků ):
Běžnou procházkou není možné mladého psa unavit.

ony jsou to fakt neutavitelný zvířátka, ovčouni sice taky, ale přijde mi, že ovčounka kolikrát utaháš, i když vymyslíš jen práci pro hlavu ...kdežto to čévéčko mimo palici potřebuje fakt řádně denodenně makat fyzicky. (mj. mě taky fascinuje, jak coby štěňátka dospívají rychleji a v 5 týdnech mají třeba víceméně naprosto koordinované pohyby, kdežto většina ostatních štěňat v tom věku ještě zakopává i každé stéblo trávy či svoje nohy )

a proč jsou s nima problémy? řekla bych proto, že se pořád davy pokoušejí o to, aby se ti psi přizpůsobili jim, aby to byly sošné bezproblémové doplňky zahrad... jenže šediváci potřebujou mezi lidi a makat a makat...

jinak mi přijde, že nesnášenliví vůči psům nejsou o nic víc, než jiná plemena, jen jsou smečkovější a více si chrání "svoje", takže prostě nějaký krátkodobý venčící smečky je moc neberou, a je tudíž nesmysl je do toho nutit...

jsou prostě svý, specifický, jako jiný přírodní a primitivní plemena, jen s tím rozdílem, že byli tvořeni se záměrem, aby to byla služební zvířata, a možná z toho plynou předsudky některých majitelů... třeba kdyby je brali jako akity (namátkou), bylo by to lepší... i když tedy ne pro plemeno, tam buďme rádi za všechny, kdo s nima pořád ještě cvičí, i když je to teda pěkná dřina...

kachna_
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:06
- Nahlásit

Davídková Renata
Psala mi kamarádka, 5 ovčátek z 12 je udáno

Tinta76
# Zasláno: 19 Led 2009 21:09
- Nahlásit

Gerda
Ptám se jen z toho důvodu, že mi vesměs informace o čsv připadaj takový zmytizovaný, jako že je to v podstatě vlk a moc nejde vychovat a vycvičit, že je tak speciální.
mě spiš přijde, že se to někomu hodí jako výmluva

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:09
- Nahlásit

Gerda
mýmu klukovi se děsně líběj.... takže jsem ho vzala s sebou na výstavu a on se ptal několika lidí u kruhu na vše, co chtěl vědět.... měl štěstí, nenarazil na žádného pitomce, ale na lidi, kteří mu ty informace poskytli. Výsledkem bylo, že když přišel, tak prohlásil, že je na takového psa hodně nezkušený a musí se nejdřív naučit být trpělivým, mírným, ale zároveň pevným, aby si správně psa dokázal vychovat.

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:12 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Takže to zvládnout jde, věnuje-li se tomu člověk od štěněte a intenzivně? Tož to je milý překvapení PetraK
Tak mrkni:
http://picasaweb.google.com/smecka13/Prosinec#
http://picasaweb.google.com/smecka13/Prosinec#
http://picasaweb.google.com/smecka13/RNoVLese#
http://picasaweb.google.com/smecka13/NedLnProchZka #
http://picasaweb.google.com/smecka13/VAkLesyTyMMRD TamCTMSeVDyMlDVDyckyLP#
To je naše parketa, to máme rádi

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:12
- Nahlásit

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:13
- Nahlásit

wami
no, nějak žiju, měla jsem akční víkend a tak vůbec... je to zatím celý takový zmatený...
ufff, už jsem byla celá netrpělivá .... taky přežívám, mladá se rozhodla blbnout na kvadrát a mně z toho lehce cvaká

Jsem ráda, že si Gerdě odpoveděla, potřebovala ten pohled zvenčí, aby si udělala obrázek

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:13
- Nahlásit

mi tam vypadl nadpis
to je náš marod

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:14
- Nahlásit

Ebony
koukám, že Mumínek si hraje, takže je zatím vše v relativní pohodě

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:15
- Nahlásit

brut
já jsem měla taky akční víkend, hlídali jsme Meluzínku

ba ne, byla moc hodná...

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:16
- Nahlásit

To ničení věcí a bytu je u nich běžný?Gerda
Běžné ne, ale časté. Všechny majitele svých štěňat jsem na to upozorňovala. Na čévéčko je dobré mít kotec, kde je pes bezpečně uzavřen v době lidské nepřítomnosti.

<< 1 ... 2457 . 2458 . 2459 . 2460 . 2461 . 2462 . 2463 . 2464 . 2465 . 2466 . 2467 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání