Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2466 . 2467 . 2468 . 2469 . 2470 . 2471 . 2472 . 2473 . 2474 . 2475 . 2476 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 11:56
- Nahlásit

Biluška
Hele sorry že byl hovor ukončen, ale došla šéfová a musela jsem se jít udat, že jsem přišla do práce o hodinu pozdějc.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 11:59
- Nahlásit

Hyena
ale myslím, že zrovna australskej honáckej může bejt v rukou nevědomého čéka průser obdobnej. Brut mi to nejspíš potvrdí, že jsou to téměř nezničitelní psi
průser obrovskej... však se taky začínají objevovat v útulcích nebo se občas nějakej zakženej objeví na foru s hledáním nového páníčka. Bohužel doplácí na špatně sepsaný článečky na netu, kde se vůbec nepíše o jejich povaze a( nebo okrajově) a spousta lidí si není schopna uvědomit, že se v nich mísí plemena, která nejsou zase až tak jednoduchá na výchovu.

Nezničitelní jsou, ale zase na druhou stranu jsou dočasně schopní se přizpůsobit páníčkovi... třeba když má horečku ( páníček), tak dva dny vydrží být v relativním klidu a "odpočívají".... ovšem musí mít stále co dělat... hračky, kousadla a alespoň trochu zaměstnání mozečku je nezbytnost.

Já si jen vybavím, jak roční štěňátku skočilo vítat páníčka ze stohu kolmo dolů a jen se po ¨skoku optřepalo.
hlavně, když člověk ví, že by si měl dávat pozor kvůli kyčlím ....a co takový výskoky? To je taky lahůdka.... nebo přeskoky přes kde co popř. kde koho a to všechno v plné rychlosti
Milujou skály, nebezpečí ..... jsou to rození akrobati

Navrch mají silné "pastevní instinkty", tendenci řešit věci samostatně a páníčkovi automaticky pomáhat.
jo, to je poměrně dost velkej průser a když to člověk od začátku neustojí a nezvládne, tak má problém se vzrůstající tendencí ..... navíc jsou poměrně hodně silní a obratní, což z nich dělá při špatným vedení potencionálního zabijáka

No a bohužel jsou to vzhledově spíš menší psi, tak že působí dojmem, že je zvládne i člověk, kterej si na velký netroufá.
a problém je na světě .... navíc se občas objeví bezpapíráci u kterých si člověk už vůbec nemůže být jistý povahou

brut
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:04
- Nahlásit

Gerda
Pak sou honácký psové - ti fungují samostatně? Sou to Brutové, kelpie taky? Co eště?
kelpie jsou jemnější naž honáci a sice pracují samostatně, ale nevyhodnocují situace tak kách jak Brutťáci.... ti jsou tak trochu extrémem..... je v nich dingo, který se opravdu projevuje a taky bulík, díky ktrému jsou trochu oříškem pro neznalce. Jsou rychlí, mrštní, nebojí se nebezpečí, vše dělají s naprostou sebedůvěrou a s přehledem ....

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:07
- Nahlásit

brut
ty to tak krásně líčíš

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:11
- Nahlásit

davidkova renata
hele mám výpatky...gdo je Enja?
Přece ten poslední týranej reparátor co sem přišel. Ten co jí fšichni říkají, že je to ta ukradená borderka

brut
Máme taky ledofku, ale naštěstí neprší, jenom to krásně taje. Ouplný jaro je tady

jbat
normálně se sbal a odstěhuj se na seyschely.
Tak jo, máš sehnaný sponzory?

jbat
Člen
- Nahlásit

davidkova renata
ti můžu poslat leda složenky, nezaplacený, jestli chceš.

Gerda
Člen
- Nahlásit

brut
Jo líčíš to krásně, takhle by měly vypadat atlasy psů.Psát tam skutečný a vopravdický informace o plemenech. Eště napiš vo Brutech, jak pracujou, co dělaj a co se s nima dělá, když se náhražkuje práce u stáda.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:13
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
ty to tak krásně líčíš
děkuji .... miluju tohle trochu svéhlavý a nezávislý plemeno se všema negativníma vlastnostma, které má. Jsou pro mně představiteli něčeho krásného, divokého, přírodního a nezkaženého .....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:18
- Nahlásit

Biluška
Ten co jí fšichni říkají, že je to ta ukradená borderka
ahá...,na to sem úpa zabudla
jbat
ti můžu poslat leda složenky, nezaplacený, jestli chceš
to ti můžu poslat taky ty lidumile

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:20
- Nahlásit

TAdy chce něgdo platit moje složenky? Kam je mám poslat? Hned to budu mít v krabicích a můžete platit

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:25
- Nahlásit

Biluška
TAdy chce něgdo platit moje složenky?
Doufám, že neloudíš půlmegáč, musela bych tě vyhnat, aby sis našla jiný teritorium na loudění!

brut
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:28
- Nahlásit

Gerda
Eště napiš vo Brutech, jak pracujou, co dělaj a co se s nima dělá, když se náhražkuje práce u stáda.
když pracují u stáda, tak převážně u dobytka nebo u koní... na ovce jsou moc tvrdí a dochází tam k úrazům ( těch ovcí samozřejmě).
U dobytka (koní) pracují tzv. štípaním do nohou... nad kopyta, když je potřeba, tak přeskakují z hřbetu na hřbet, aby se dostali rychleji na stranu, která jejich zásah potřebuje. Pracují naprosto samostatně, nepotřebují nikoho, kdo by jim vysvětloval, co je potřeba udělat a 90% australáků má honění opravdu v krvi, takže je můžeš pustit bez přípravy. Jsou hbití, rychlí, takže před kopytama včas uhnou, ale i když dostanou ránu, tak pracují dál. Jsou tvrdí a nějaké zranění nedávají vůbec najevo. Většinou se na něj přijde pozdě ...

Dělat s nima můžeš cokoliv..... dělají záchranařinu, agillity, flyball, dogdance, frisbee, coursing, poslušnost, obrany .... tahají kolo ( koloběžku, brusle) s páníčkem, když jich máš víc tak zvládnou i tu káru, plavou jak ryby ( a vodu oblibujou), milují balonky všeho druhu a i obyčejné domácí přetahování je vybudí k obrovským výkonům ...... zkrátka vše na co si vzpomeneš
Fakt jsou univerzální .... podávají obrovské výkony ve všem co dělají, s páníčkem jdou do všeho s plným nasazením až s obětavostí hraničící s úrazem

jbat
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:29
- Nahlásit

Gerda
hele, až vyloudíš, že mě necháš aspoň šáhnout...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:36
- Nahlásit

jbat
až vyloudíš, že mě necháš aspoň šáhnout

fuj, nemravo

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:38
- Nahlásit

brut
Fakt jsou univerzální
Ovšem potíž bude v tom řádně je vychovat do týhle cílový podoby. Jakej má bejt čék, co chce Bruty?

jbat
hele, až vyloudíš, že mě necháš aspoň šáhnout
nigdy, eště bys mi ho vošmatala )))

jbat
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:40
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
fuj, nemravo
já bych šahala mravně ale!!!!

Gerda
nigdy, eště bys mi ho vošmatala )))
krkno! pánbůh ti to vrátí na dětech. ne na kráse, ale na počtu!!!!

Biluška
Člen
- Nahlásit

Gerda
Nechci žádnej půlmegáč, chci zaplatit všechny svoje složenky . Obávám se, že blbej půlmegáč by na ně nestačil

Gerda
Člen
- Nahlásit

A co třá takovej pudl? Královák? Znáte někdo osobně? Já opět jen od vidění, ani od slyšení ne.

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:42
- Nahlásit

jbat
ne na kráse, ale na počtu!!!!
Jako že budou vošklivý a bude jich hodně?????????? Postavim jim na pouti zámek hrůzy a budou strašit výlety z mateřský školy...proč ne. Dyš hodně vydělaj, budou moct vždy za úplňku na chvilku domu.

Biluška
Obávám se, že blbej půlmegáč by na ně nestačil
Tak luď megáč, ne? Ale něgde jinde!

AlenaD
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:43
- Nahlásit

brut
Mě neuvěřitelně uchvátilo to fajnový venčení a autem, já blbá australáka jsem si měla pořídit a až definitívně ochromnu, tak jsem si hezky mohla venčit autem a né si lámat hnáty na náledí špinavá jak čuně.
Pán říkal když jsem s ním v neděli mluvila že už te den uběh 15 km a pořád nemá dost, normálně štěkal ať už necháme toho krafání že chce honit to auto. Pěkný bylo jak na té cestě potkali psa a teď bylo vidět jak by ho nejradči sežral, ale honem musel honit to auto tak se na to vyprd a běžel za autem.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:43
- Nahlásit

Gerda
černýho králováka strašně moc oblibuju, leč taky jsem neslyšela drby.. ale viděla jsem ho v autobusu u kočárku

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:44
- Nahlásit

všechno špatně paní kolegyně, tohle bych rozhodně nikdy neudělal, protože šikovnej právník vás vezme za slovo a postaví z toho přiznání, které jaksi nebude polehčující okolností.
isdpch
no vidíš, jak je lékař ztracenej bez právníka po boku, jo jo, odteď se budu držet jen svého patologického kopyta,
a na vše říkat,
jdi to probrat jen s někým, kdo se touto problematikou živí, a dohlídne dál, než na konec svý pracovny.

Smecka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:44
- Nahlásit

jestli se tu ještě paní objevíte, tak jsem vám chtěla napsat, že ty fotky mají neuvěřitelnou atmosféru - nevím, jak to popsat, ale prostě moc dobře se na to dívá.PetraK
To se zase dobře čte, dík

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:45
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Jdu se na ně podívat na netu! Abysme věděli a mezitim se třá dokulí něgdo, gdo ví.

Hyena
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:46 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

brut
Fakt jsou univerzální .... podávají obrovské výkony ve všem co dělají, s páníčkem jdou do všeho s plným nasazením až s obětavostí hraničící s úrazem
JJ, jsou úžasní, i když moje srce si už šlohli Holanďánci. Jak psala Smečka o tom, že k jejich ČsV fenkám by si zvládli čuchnout jen bulíci, tak na bruta bych si i vsadila

AlenaD
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:49
- Nahlásit

Smecka
jestli se tu ještě paní objevíte, tak jsem vám chtěla napsat, že ty fotky mají neuvěřitelnou atmosféru - nevím, jak to popsat, ale prostě moc dobře se na to dívá.PetraK

Tak přesně ten samý pocit mám i já. Opravdu jsou to nádherný psi a do té přírody patří, proto jsou ty fotky tak krásný a vyzařuje z nich ten klid, pohoda a krása. Moc hezky se na to dívá.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:53
- Nahlásit

Gerda
Ovšem potíž bude v tom řádně je vychovat do týhle cílový podoby. Jakej má bejt čék, co chce Bruty?
není potíž, když se k nim nechováš jako k ovčounům nebo borderkám ..... pokud jim hned od začátku nastavíš přesné mantinely, dobře je socializuješ a jseš ochotná obětovat čas pro jejich spokojenost, tak máš více méně vyhráno ( samozřejmě je udržuješ aktivní a jsi schopná i doma s nima cvičit a blbnout)
Jakej čék? To je dost těžký ... dle mého by to měl být člověk, který miluje tohle plemeno pro jeho vlastnosti, pro jeho krásu a naprostou oddanost. Zároveň by ale měl mít respekt před jeho negativníma vlastnostma a naučit se je minimalizovat. Neměl by být sobecký a zlý, páč by mu to psi při nejbližší příležitosti vrátili. Měl by jim dopřát dost pohybu a používání hlavy ...a to čék ani nemusí být zdatný sportovec, jen musí využít jejich chuti pracovat.
Snad jsem na nic nezapomněla

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:55
- Nahlásit

Smecka
Je víc srsťových variant? Můžou bejt někteří krátkovlasejší a někteří dlouhovlasejší? Hezký fotky máte, pani, to se musí nechat. Nejlepčí je Agar!

Lucie Kratochvílová
Pudl není vhodný pro nevyrovnané lidské povahy, vyžaduje velice, velice a ještě jednou velice citlivé zacházení, chcete-li to někam dotáhnout.Odměnou Vám bude radostně a rychle se učící veselý sportovní pes.

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:57
- Nahlásit

AlenaD
Tak už sem taky pošlete svý černochy v nějaký galerii, bestak sou černý psi nejkrásnější!

brut
není potíž, když se k nim nechováš jako k ovčounům nebo borderkám
co to znamená?

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 13:00
- Nahlásit

Gerda
prosímtě, začni na ovčounovi.....pokud hledáš spolupracovací zvíře, co má skutečnou compliance, a a samo od sebe není samostatná bojová jednotka, ale nechá si říct, jak to chceš, aby to udělalo...

<< 1 ... 2466 . 2467 . 2468 . 2469 . 2470 . 2471 . 2472 . 2473 . 2474 . 2475 . 2476 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání