| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:41
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
brut
kvíkvé???? to má akorát kvíčenka
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:42
- Nahlásit
Dines
řešíte tu pudlouny? Vělký? Mám Mám Mám
tak je Gerdě popiš...ale i s tím negativem
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:42
- Nahlásit
Mucholabka
To sou asi jenom moje předsudky prostě sem se jenom podivila..
jbat
to je vono, ono když vidíš jenom ty pouliční bezpapíráky z bůchvíjakýho kolene, tak to je hnus velebnosti, to je fakt
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:43
- Nahlásit
jbat
to tak nějak vim, ale jako co dělali, víš? jestli jako štvali, norničili, nosili...
Plavali, naháněli, nosili, někde jsem četla že i zprávy se po nich posílaly z lodičky na lodičku.
A pak samozřejmě cirkus stříhávali jsme i šest psů z cirkusu, to byl mazec. Měli jako jedno čílo "zpěv" a dycky jak se jeden rozštěkal, tak ostatní k němu
|
brut
Člen |
- Nahlásit
Sali
kvíkvé???? to má akorát kvíčenka
nebo kvílivka
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
- Nahlásit
Sali
kvíčenka? to je ta, co byla v zoo??? Dyk vůbec nekvičela
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:44
- Nahlásit
jbat
Plavali vodou a nosili z vody. Holý prtky měli proto, aby se jim líp ve vodě plulo, chundelatý hrudníčky proto, aby se nepoškrábali vo křoviska ve vodě a nenastydli, bambulky na zadku a na nohách kvůli tepelný ochraně ledvin a tlapek.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:47
- Nahlásit
Na dnešních pudlech možná ten střih fakt nevyzní tak pracovně, ale stříhala jsem první fenu portíka dovezenou do ČR a tam to bylo opravdu poznat, má to úplně jinou srst, na tom hrudníku se jim ke kůži nedostane ani kapička, i zadek mají osrstěný tak hustě, že i když jsou vyholení, tak se kůže nenamočí, pes se oklepe a je po všem. A tlama samo se holí z hyg důvodů a lepší výraz, ofina nad očima taky pro ochranu xichtu a očí. Je to vysoce funkční.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:49
- Nahlásit
kokoška
A co je nejhorší - budeš se muset vyrovnat s dost velkým posměchem od okolí kamkoli půjdeš s pudlem ostříhaným jinak než na modernu, myslím, že na cvičáku by z klasicky ostříhaného pudla všichni "skuteční" kynologové umřeli smíchy.
teda jak kde a taky záleží kdo ho má. Já beru Matesa (toy) občas na cvičák a taky mě nevyhoděj ale mazlíkujou ho a loni v Letech na Cacitu byl černej tuší střeďák drogovej, zkoušky základní jako ZZo určitě zvládnou bez problémů, to by nakonec měli mít všici čokli, zvláš´t ty městský parkový
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:49
- Nahlásit
muchoš
jako to vo tom cirkusu - dycky jsem si říkala, že nemůžou bejt tak vypatlaní, když jsou tam tak šikovný. ale prostě fakt znám jen starý panímámy s těma dementama na konci růžové šňůrky...
toho velikýho jsem kdysi kdesi zahlídla a to už je o něčem jiným.
ale to tak často nepotkám.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:53
- Nahlásit
jbat
ale prostě fakt znám jen starý panímámy s těma dementama na konci růžové šňůrky
ale to nejsou jenom pudlové to jsou i jorkové a čívy a prostě všichni malí psíci, páč "on je malej on nic nedělá hahahaha a proto se nemusí vychovávat" - klasická věta majitele když se takovej malej hajzlíky sápe na Barunku, která dští oheň a má pěnu u huby a já do toho ječím na majitele ať si toho psa vezme
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:55
- Nahlásit
jbat
dycky jsem si říkala, že nemůžou bejt tak vypatlaní, když jsou tam tak šikovný
No jako pudl je furt takový můj malý sen, páč je to skoro stejně tak chytré jako pit a dá se s tím chodit i beztrestně na veřejnost taky jsou hodně odolní a plní nevyčerpatelné energie, ale zase to nejde chovat tak jak mám pity, aby byli venku, takže snad někdy, až budeme mít ten svůj baráček.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:56
- Nahlásit
dobrej den vespolek. Jsem majitel bígla a kdysi jsem byl známý kynolog
Co tu mate novýho haranti. ?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:56
- Nahlásit
Takže pro Gerdu
Mám doma černýho králováka.
Je to magor, puberťák, a šílenec
Ale teď vážně...
pozitiva
Jsou to už dostatečně velký, vyrovnaný psi, nic moc je nerozhází (víceméně ani pidipes zakouslej do nohy). Pudlové jako rasa milujou všechno živý, lidi, psi, hlodavce... Jsou absolutně nekonfliktní, hrozně mazlivý , mívají sklony k závisláctví. Jsou učenliví a inteligentní - někdy až moc
negativa
Jako hlavní zápor bych viděla tu srst a péči o ní, ale zas tak strašný to není - já češu zhruba jednou týdně, ale třeba hodinu.
Potom je záhul koupání a fénování
Jinak mě momentálně nic nenapadá...
Jinak jsou to takový "věčný štěňata" - psychicky i fyzicky stárnou poměrně pomalu. Ale taky úplný rozum chytají až kolem třetího roku.
A jinak úplně souhlasím s tím co psala kokoška
A jestli to tu už nebylo, tak koukni na kralovaci.unas.cz
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:58
- Nahlásit
jbat
tak u nás je panímáma se třema toy pudlicema, holky navolno, poslušný, neutíkaj, jsou v naprostý pohodě. Má pudlici babču, mámu a teď i střelenou vnučku.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:59
- Nahlásit
Mucholabka
ale zase to nejde chovat tak jak mám pity, aby byli venku, takže snad někdy, až budeme mít ten svůj baráček.
Chovat to celoročně venku jde, jen tu údržbu bych pak nechtěla vidět
Gerda
Plavali vodou a nosili z vody. Holý prtky měli proto, aby se jim líp ve vodě plulo, chundelatý hrudníčky proto, aby se nepoškrábali vo křoviska ve vodě a nenastydli, bambulky na zadku a na nohách kvůli tepelný ochraně ledvin a tlapek.
koukám že máš nastudováno
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:01
- Nahlásit
Benda
kdysi jsem byl známý kynolog
za to si můžete sám, že ste neznámej! Dyš sem nechodíte, tak vás pochopitelně nikdo nezná!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:02
- Nahlásit
Dines
Chovat to celoročně venku jde, jen tu údržbu bych pak nechtěla vidět
No právě, a kdybych to měla ostříhat, to né, to by mi asi puklo srdce, takže si radši počkám na podmínky.
Ale nějakýho malýho chlupatýho vořecha-fenku co se dá česat a stříhat bych teď brala. Ale musí si mě sama najít
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:03
- Nahlásit
lidi, jdu domů a slavit.
mějte se a ticho tady bude!!!!!
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:07
- Nahlásit
Mucholabka
Hele mě málem šmejklo, když jsem dala kámošce psa na hlídání - zrovna dělala střihačskej kurz, tak jsem jí i dovolila ať ho vezme s sebou, ať vidí pořádnýho pudla a ty trotli tam nevymysleli nic lepšího, než mu ostříhat nohy sem nechápala - pes byl celkově zarostlej tak akorát aby byl vidět střih a dalo se to zkrátit, a voni ho ostříhali alá pouliční pudlowořech Chudák kámoška netušila co se mi nezdá (teda mě to taky docvaklo až asi po dvou hodinách proč vypadá jak dement), a paní "učitelka" na sebe prý byla pyšná jak je krásnej ....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:08 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Dines
než mu ostříhat nohyTo bych asi rozbila držku oběma, protože z toho co dokážou někteří "střihači" vytvořit se mi chce zvracet.
Se jim asi nelíbilo, jaks ho měla zarostlýho, chudáka .-)
Jako ale i požadavky některých zákazníků jsou na pár facek.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:09
- Nahlásit
Dines
kokoška
holky díky za info, teď mám trošku masakéro v práci, takže jen co to vopadne, kouknu se na odkaz a počtu dál.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:10
- Nahlásit
PetraK
na tom něco bude musím si najít zástupce nebo lépe mluvčího
jbat
snad děláš do půl pátý ne ?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:11
- Nahlásit
Benda
Jsem majitel bígla
jo a tímhle bych se jako moc nechlubila...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:11
- Nahlásit
Mucholabka
To jo - dorůstal přes půl roku.... a to já ho mam jen pro radost, a střih hodně zkrácenej, ale pořád vypadá jako moderna
Tak víš jak, byla to moje blbost - holt daň za to, že mi týden hlídala psa
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:13
- Nahlásit
Benda
snad děláš do půl pátý ne ?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:13 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Gerda
Na tom odkazu toho najdeš myslím dost - i odkazy na pudly pracáky, canispudla, a pod.
Kdyžtak ti tu můžu vyhrabat tému o pudlech - asi tam není nic moc k věci, ale... .....http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_6116_0.html
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:17
- Nahlásit
mám tady limuzínu, tak fakt papapa
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:17
- Nahlásit
jbat
jo a tímhle bych se jako moc nechlubila...
to bylo konstatování. A běž už mám pár novinek pro místní pisatele
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 16:19
- Nahlásit
Benda
si to zítra přečtu, farjere, a jaxe mi něco nebé pozdávat, tak uvidíš ten masakr!!!!
dvacet bazénů kraulem!!!!!
čus
|